Overleg:Wubboïsme

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik zou eigenlijk wel eens willen weten hoe dit artikel tot stand is gekomen? Wie is die Wubbo eigenlijk?

Dingske ~ Zever, gezeverrrr ~ 19 juli 2019 07:43 UTC

Wubbo Ockels zgh. Googlen maar!!! Alzheimlich 14 jul 2007 13:31 (UTC)

Verklarende lijst[bewerken]

Goed, op verzoek de bron voor alle namen van de oppermachtige Wubboïstische Goden:

Allemaal gemaakt met behulp van de Lijst van bekende Groningers

  • Melanie en Guus dan tenslotte komen van Melanie Schultz met d't *** spoorboekje en Guus Geluk. Tjuus Rongo! (overleg) 2 sep 2007 13:45 (UTC)
Aha, dat verklaart een hoop ^_^.....Hè wacht eens even? Hallicuneer ik nou of is Rongo terug o_0MDV Jankrijk.png Overleg 2 sep 2007 13:51 (UTC)
Volgens mij hallucineer je, dat kan niet waar zijn ;) Tjuus Rongo! (overleg) 2 sep 2007 14:27 (UTC)

Brief een Wubbo Ockels[bewerken]

En nu ik toch hier bezig ben kan ik net zo goed m'n overigens nooit beantwoorde brief aan Wubbo himself neerzetten om het nog verder te verduidelijken:

Geachte dr. Ockels,

Graag zou ik u willen vertellen over Wubbo de Grote en het Wubboïsme. Dat zit namelijk zo, al zo'n twee jaar geleden vroegen een vriend van mij en ikzelf ons na een tentamen Grieks af hoe onze leraar gereageerd had als we u bij een vraag, volgens mij moesten we een stamboom van de Griekse goden tekenen, hadden neergezet als god van de hemel. Op de een of andere manier liet die gedachte me toch niet helemaal los. Dus toen ik met een andere vriend weer eens een volstrekt onzingesprek had vertelde ik hem erover. Het idee sprak hem kennelijk ook aan want niet veel later hadden we al een complete mythologie uitgedacht. Aangezien wij Wubbo een mooie Groningse naam vonden hebben wij daarvoor veelal Groningse personen als inspiratie genomen. En daarmee was het Wubboïsme geboren. Op de een of andere manier bleef het ons bezighouden waardoor we op den duur besloten om een Nederlandse variant op de Engelse Wikipediaparodie Uncyclopedia te beginnen zodat we de Wubboïstische mythologie en nog een aantal andere hersenspinsels zoals de Homo Takasiniensis te zouden kunnen publiceren. Daarna is ook nog het personage "Wubbo de Grote" ontstaan als stichter van Nederland en liefhebber van échte goudgele ronde kaas. Later nog hebben wij rond deze namenbrij die het Wubboïsme tot dan toe was een scheppingsmythe bedacht, maar dan niet zo'n ouderwetse met allerlei wonderen maar gewoon met goden die net als ons ook af en toe last hebben van een burn-out en als ze op vakantie gaan hulp nodig hebben van de ANWB. Omdat de Oncyclopedie, zoals we onze parodiesite gedoopt hadden, door iedereen bewerkt kon worden waren er al snel andere mensen die zich kennelijk ook tot het idee aangetrokken voelden die besloten de karakters uit de mythologie verder uit te werken, zo kwamen er verhalen over godin van de zee Lenie, oorlogsgod Carl en over Tammo, de god van tachtig kilometer per uur, een functie die om de een of andere reden in andere mythologieën geheel ontbreekt. Met de komst van het Calvinisme, ofwel: "Pindakaasverering", ontstond er zelfs zoiets als een Wubboïstische reformatie. En daarmee ben ik bij de huidige situatie aangekomen alhoewel ik betwijfel of het hierbij blijft want we hebben al een idee voor een mythisch heldenverhaal over de Britse halfgod Theeseus en we willen eigenlijk nog een poging doen om het pand van de Vroom & Dreesmann in Groningen te onteigenen omdat op die plek toch echt de historische Wubboïstische tempel stond en we die heilige grond wel terug willen hebben voor ons geloof. En hiermee wil ik de gehele mythologie weer terugbrengen bij de oorsprong en de persoon die voor al deze inspiratie gezorgd heeft hartelijk bedanken voor het zijn van Wubbo Ockels en het geven van al die inspiratie. Dus bij deze: ""Bedankt!".

Hoogachtend,
<censuur>
Hogepriester van het Wubboïsme

Linkmateriaal:
[1]
[2]

Sophia[bewerken]

Met alle respect maare, ik denk niet dat Sophia thuishoort in het Wubboïsme. Ze komt immers niet voor in de Scheppingsmythe van de Wubboïstische Mythologie. MDV Jankrijk.png Overleg 15 sep 2007 06:49 (UTC)

Lekkere redenering, jezus staat ook niet in het scheppingsverhaal, is hij daarom geen onderdeel van het christendom? Lees het artikel Sophia en je ziet dat ze zeker wel deel uitmaakt van het Wubboïsme. Alzheimlich 15 sep 2007 22:00 (UTC)

Het Wubboïsme kent geen Jezus. Jammer dat we het weer eens ergens niet over eens zijn zeg, het lijkt wel alsof we altijd ruzie maken... Maar in ieder geval, toen ik net op de oncy kwam stond Sophia nog niet in de lijst van Wubboïstische goden (dacht ik). Ik dacht dar Dinges Sophia er later pas bij had gezet vanwege een misverstand. Ik ben wat Wubboïsme betreft nogal een purist. Maarjaa, mijn mening is niks waard. Ik zal mijn grote mond maar houden. MDV Jankrijk.png Overleg 16 sep 2007 07:57 (UTC)
er stond iets in over wat zij vertegenwoordigde naast Wubbo, dus heb ik haar bij het Wubboïsme gezet. DingskeNog meer nutteloze info ~ OverlegNog meer nutteloos gebrabbel 16 sep 2007 10:05 (UTC)
Sophia hoort al bij het Wuboïsme, ze is geschapen door Wubo. Dat het Wuboïsme geen jezus of soortgelijks kent snap ik ook wel maar ik nam aan dat het wel duidelijk was dat ik probeerde aan te geven dat er geen verband is tussen alle personages uit een geloof en het scheppingsverhaal van dat geloof. Jij zegt hier Sophia hoort niet bij het Wuboïsme want ze was niet bij de schepping. Lees alle bereffende artikellen eens goed door en je ziet dat ze er in thuis hoort. Btw, als je elk meningsverschil als ruzie gaat bestempelen kun je net zo goed geen dialoog openen. Alzheimlich 16 sep 2007 14:30 (UTC)