Barts lulkroeg

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken


        

FB.png

    

Envelopje.png

    

Pennetje.png

    

ChromeZwartWit.png

    

Macaa.png

    

Mactalk.png

    

Macroot.png

    

Macglobe.png

    

Macspk.png

    

Macster.png

    

Mactrash.png

Lees hier! Kalk vol! Ruim op!

Nieuw artikeltje, voor dat je deze pagina volspamt?


(Met dank aan Lambic voor de spelling.)
Archiefje:
Het prille begin (2011)
Na de Lentepieper (2011)
Na de pauze (2013)

Naar beneden
Geachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
https kennen we nog niet
  • Oncyclopedia.net is dood. Leve Onyclopedia.org!
  • De Tiende Pieper heeft een winnaar: Soedan van Lars. Felicitaties aan het adres des winnaars, en op naar de volgende editie!
  • De laatste dagpagina is voleind, en dat vraagt om een feestje!
  • 2.989 artikelen zoeken een plastisch chirurg om rimpels, overtollig vet en taalfouten te laten verwijderen. Kan jij meehelpen?
  • Deze zomer is het eerste thema van start gegaan. Schrijf nu een verfoeid artikel dat iets met lichamen te maken heeft en ontvang gratis een foei van de admins!
  • Barstend van energie om het artikel van de eeuw te schrijven, en gespeend van elke inspiratie? Geen nood, een blik op deze pagina laat zonder twijfel minstens één vonk overspringen, dus werp alvast een blik daarop! En raap dat blik ook weer op achteraf, want we houden het hier graag netjes.
  • Zaterdag 8 juli hebben een aantal piraten van Oncyclopedia de wateren van Wikipedia in Utrecht bestormd, waarna ook het centrum is aangevallen. Hierbij is veel grondgebied herwonnen.
Dit mededelingenbord wordt mede mogelijk gemaakt door de Verenigde Raaskallers Euforisten En Mateloze Doordrammers.
't Is nu pas 2 uur. Nu weet ik weer waarom ik zo'n hekel heb aan school.

(Dit sjabloon is gejat van de Cartoonist!)

Opschoning[bewerken]

Omdat ik het wel best vond zo! FeyBot (overleg) Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 27 mei 2013 12:55 (UTC)

meer dan twee[bewerken]

Ik denk dat die ene een foutje was, of zoiets. Als het er zes worden zou ik er nog wel bezwaar tegen hebben, of wanneer deze vandalistisch gaat doen. Maar geheel illegaal is het niet. Zie het bijbehorende huzarenstukje over sokpoppen. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 27 mei 2013 15:59 (UTC)

Ik zal nog maar eens een keer het beleid doorlopen, ofzo, want ik schijn in zulke dingen meer verwarring dan verheldering te veroorzaken over het algemeen. Em12.png Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 27 mei 2013 16:10 (UTC)

Lof en pluim[bewerken]

Bij dezen. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 28 mei 2013 15:05 (UTC) Lof.jpegPluim.jpeg

Dankjewel, Roy. Ik lust niet eens witlof, maar toch bedankt. Kan ik weer verkopen op de markt en er eieren van kopen. Die eieren bak ik, en verkoop ik ook weer, daarvan koop ik appels, die verkoop ik bij de groentehandel, en daarvan koop ik aandelen bij een bijna failliete bank. Precies op dat moment krijgt die bank staatssteun, en dan verkoop ik de aandelen, draai ik tonnen winst, en dat investeer ik in Samsung, waarmee ik een paar miljoen verdien, en dan ben ik rijk.
Tegen die tijd mag je die lof trouwens wel weer terug, zo aardig ben ik dan ook wel. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 28 mei 2013 15:17 (UTC)

Je bent momenteel...[bewerken]

... welkom op IRC.
Tiz
1 jun 2013 16:00 (UTC)

FeyBot[bewerken]

Zou je in het vervolg please je bot willen gebruiken voor je rode links? Alvast bedankt,
Tiz
3 jun 2013 15:50 (UTC)
Oh, kut. Sorry, ik was in de waan dat ik met mijn bot bezig was, maar blijkbaar zat ik nog in het schermpje voor mijn main. In het vervolg zal ik er wat beter op letten. Bedankt voor de melding. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 3 jun 2013 16:19 (UTC)


Mijn welgemeende excuses[bewerken]

Inderdaad had ik beter moeten zeggen, want ik er nu zelf aan denk, zelf zou ik hetzelfde hebben gezegd als iemand een door mij geplaatst sjabloon zomaar verwijdert. Daarom mag je nu wel een koekje en terug je appeltaart van de week.
Tiz
5 jun 2013 12:19 (UTC)
Ach, geen probleem. Het viel me gewoon op, maar het is niets om over wakker te liggen. Ga maar weer terug in je hok. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 5 jun 2013 18:46 (UTC)

Rode links[bewerken]

Ik vind dat je een beetje te veel van die sjablonen zet. Als er één of twee zijn, dan gaat dat toch wel?
Tiz
9 jun 2013 16:46 (UTC)
Inderdaad, ik zet er teveel voor het sjabloon om het waard te zijn. Maar ik heb voor mijn botje als doel gesteld dat ik iedere rode link die ik tegen kom elimineer, op de brandstapel gooi, een spaak door zijn hart sla, stenig, voor het peloton zet, een handgranaat in de broekzak leg, verdrink, zijn auto forceer... etc. De artikelen waar er teveel in staan om me ermee bezig te houden zet ik op het to-do lijstje, en werk ik later weg. Alles wat er nu op staat is dus ook van vandaag, en is waarschijnlijk morgen weer weg. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 9 jun 2013 16:52 (UTC)
Ah, oké...
Tiz
9 jun 2013 17:03 (UTC)
Ik vind het een slechte zaak om teveel rode links weg te halen. Bij links als hypnose zou ik het laten staan, maar bij onnodige links begrijp ik het goed. Die rode links moeten er zijn, omdat die uit moeten nodigen om aan te maken. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 9 jun 2013 17:06 (UTC)
Natuurlijk. Een paar moeten er zijn, maar ik denk dat we een beetje de Wikipedia manier moeten doen. Dingen als data en onderwerp van een opsomming laten staan, en de rest zwart maken. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 9 jun 2013 17:10 (UTC)
Neen, Bart, daar verschillen we van mening. D'Oncy is namelijk ook een plek die uitnodigt tot creativiteit. De rode links zijn daarin broodnodig. Vandaar mijn terugdraaiing in Peter R. de Vries. L. Catepé //// Mess //// Log 9 jun 2013 17:14 (UTC)
Die had ik niet eens mee gekregen. Maar in dat geval stop ik met de razzia's. Ik vond het juist zo gemakkelijk omdat het allemaal hersenloos doe-werk is, en niet iets wat je moet inschatten enzo. Ik heb geen zin om bij ieder linkje die afweging te moeten maken. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 9 jun 2013 17:17 (UTC)

Het punt met Wikipedia is: daar zijn een miljoen artikelen, heel veel zijn er al blauw en een stukje minder rode dan hier. Ik denk dat het vergelijken met Wikipedia daarom ondoenlijk is. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 9 jun 2013 17:18 (UTC)

Naar boven?
Bewerken?

Atoombom[bewerken]

Ik vond hem wel goed hoor. Waarom behouden we de bewerking niet? Daarmee motiveren we hem ook, en nieuwe gebruikers betekenen vooruitgang voor de oncy.
Tiz
10 jun 2013 18:52 (UTC)
Als dit is naar aanleiding van de overlegpagina: misschien is het handiger om de discussie daar te voeren, en het centraal te houden. Zo niet: ik heb op de overlegpagina een kopje toegevoegd. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 10 jun 2013 18:54 (UTC)

Duikboot[bewerken]

Duikboot werd al eens uitgelicht in 2010. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 7 jul 2013 21:59 (UTC)

Oeps, sjabloontje gemist. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 8 jul 2013 06:22 (UTC)

Helpen met artikelen/onnieuws inspreken?[bewerken]

Hoi. Ik en Roy hebben zeg maar ter experiment wat onNieuws artikelen ingesproken en ik heb een nieuws-achtig muziekje gemaakt wat we eroverheen hebben gezet waardoor het wel aardig klinkt. Ik las bij het gebruikersportaal nog dat je eventueel wel iets zou willen inspreken. Mijn vraag is of je eventueel dat zou willen, van die onNieuws artikelen inspreken? Dan zouden we namelijk eventueel nog een podcast ervoor kunnen maken. Ik zal er meteen in het Gebruikersportaal een onderwerp voor aanmaken maar breng je er in je overleg alvast van op de hoogte. Reality | Volg de pijl. -----> ~_~|| 30 aug 2013 19:53 (UTC)

Hm. Ik ben toch wat langer inactief dan ik dacht. Nu de scholen weer begonnen zijn zal ik mijn aars toch maar weer aan het werk schoppen.
Maar om op het onderwerp te blijven: Uiteindelijk misschien, maar ik ben zelden alleen in een ruimte met computer, en ik vind het een beetje vreemd om waar een ander bij is dat in te moeten spreken. We zullen zien wat er van komt. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 9 sep 2013 19:31 (UTC)

Tzwaaitzauwzendfheertien[bewerken]

Dag beste mede-oncyclopediaverslaafde

Het is ondertussen weer 2014.


Meer valt hier eigenlijk niet over te zeggen, maar ik ga de traditie achterna (welja, traditie...) en ook dit jaar weer voel ik mij verplicht een woordje over het nieuwe jaar te zeggen.
Hoe 2014 er zal uitzien, hoe het zal gaan, weet niemand echt. Ik echter wel.
Ik zal dit jaar weer bijna alle 365 dagen achter een troosteloos computerscherm doorbrengen. Hier heb ik echter geen erg in...
Het begin van het nieuwe jaar zag er echter toch niet zo goed uit:

Hier, in Antwerpen, houdt ons Bartje aan en hebben we nog steeds een vuurwerkverbod. En ik vind dat nog steeds belachelijk.
We weten allemaal wel dat vuurwerk levens-, oog-, hand-, arm-, penis - en teengevaarlijk is, maar moet het daarom volledig worden verbannen? Gewoon mensen informeren van de gevaren en het verbieden op straat om vandalisme te voorkomen lijkt me toch genoeg?
Als mensen dan nog vuurwerk willen afsteken, is het hun eigen verantwoordelijkheid vind ik.
Dit jaar heb ik ook niet de moeite genomen om het vuurwerk te zien; vorig jaar ging ik naar de kaaien (oevers van de Schelde) om het vuurwerk te zien, maar dat leek me dit jaar verloren moeite. Een beetje zielig gemeentevuurwerk is het absoluut niet waard.
Je kon tot 350 euro boete krijgen als je nog maar vuurwerk op zak had! Je mag het wel kopen in een winkel, maar vanaf dat je de winkel buiten bent kunnen ze je aanhouden en eventueel zelfs in een cel stoppen, waardoor je het vuurwerk mist.

Daar zit je dan. 10! 9! 8! 7! 6! 5! 4! 3! 2! 1!!! Tuimelwiet.gif Doodse stilte...
Bij gebrek aan het lawaai van vuurwerk begin je dan maar te juichen en elkaar knuffels te geven. Ik, als vuurwerkliefhebber, zette dan maar Nederland 1 op, dat (volgens mij solidair met de Antwerpenaren) wat vuurwerk uitzond.

Gelukkig is er dan nog een ander nieuwjaarsgebruik dat niet is afgeschaft: sms'jes sturen. Voor veel mensen is dat dolle pret. Voor mij niet.
Ik heb namelijk maar een stuk of 14 contacten op m'n gsm, waarvan maar 4 ook mijn nummer hebben. Ik kreeg uiteindelijk twee sms'jes: van mijn zus en mijn beheerder.
Maarja, positief denken, vorig jaar had ik er maar één.
Oké, dat beurt niet op...

Zo, dat was het. Wees blij, treur niet omdat je de komende week alleen maar de restjes van oudejaar zal eten, en bovenal: SCHRIJF! Veel succes verder met de peen!

Vorig jaar sloot ik mijn speech af met een paar West-Vlaamse spreuken, en ik wou dat dit jaar weer doen, als er niet zo veel klachten waren van vele Nederlanders en ook sommige Vlamingen dat ze het niet konden verstaan.
Daarom geef ik dit jaar de vertaling van vorig jaar:


ALS JE MAAR PLEZIER HEBT
ALS JE MAAR TIJD HEBT
ALS JE MAAR GELUK HEBT
ALS JE MAAR GEEN RUZIE HEBT
Vertaling van de volgende twee regels viel niet te achterhalen
ALS JE MAAR GEZOND BENT
ALS HET MAAR GOED IS IN 2013 2014


HAPPY NEWYEAR EVERYONE!!!


HEIL AAN SOPHIA!


~
Tiz
1 jan 2014 20:14 (UTC)

Op het gefeliciteerde been gezet worden[bewerken]

Taarttechniek.GIF
Onherkenbaar onder de slagroom is
FeyBart


Taart genoeg natuurlijk, want speciaal voor het overgrote deel van de gebruikers dat het voorrecht en de zegen ontvangen heeft om de verjaardag in de maand maart te mogen vieren, hebben we ruim ingeslagen. Met slagroom. Glorie van Tammo en van Harte (wie Harte is moet iedereen zelf maar ontdekken)! R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 25 mrt 2014 23:02 (UTC)

Sja, maart is uiteraard gewoon superieure maand om jarig te zijn. Dank voor de appeltaart trouwens. Ik hoop dat dit spul slagroom is? Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 26 mrt 2014 09:57 (UTC)
't Komt in ieder geval niet uit de bus met scheerschuim maar het kan zijn dat er sporen van paardenvlees in te vinden is. Ik maak dat spul immers niet. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 26 mrt 2014 12:50 (UTC)
HeppiebeursdeePeeDee.JPG
Wie wordt er hier bezongen
uit volle borst en longen?
Bartjeuh!


Mijn beste jongen, mes felicitations! Dat er nog vele jaren mogen komen! Heil aan Sophia!
Tiz
26 mrt 2014 15:27 (UTC)
Gefeliciteerd Bart Coins big.gifMisterWetenschap picto.pngRoyCoins big.gif 26 mrt 2014 21:11 (UTC)
Dank, vielmahl Dank. En Roye: een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, dus ik zal niet klagen en hem netjes aan de hond voeren. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 27 mrt 2014 07:53 (UTC)

Ploficiat![bewerken]

Na tientallen, wat zeg ik, duizenden kelen plobelen is uiteindelijk Hout uitgelicht! Zolang het maal niet in de fik vliegt! Heil aan Sophia!
Tiz
14 apr 2014 07:52 (UTC)

Jaloers?[bewerken]

Eh, waarom? ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 26 apr 2014 15:27 (UTC)

Oh, shit. Ik denk dat ik per ongeluk (zélfs zonder het door te hebben) op "ongedaan maken" heb gedrukt. Dat Wubbo mij moge vergeven. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 26 apr 2014 15:44 (UTC)
Newcookie.gif ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙
heeft een cadeau voor je!
Namelijk een lekker koekje.
Eet je het niet helemaal in één keer op?

Tegen de schrik. ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 26 apr 2014 15:39 (UTC)

D-da-dankje Vsot. Ik w-wil-wilde de a-admin natuurlijk niet b-boos maken. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 26 apr 2014 15:46 (UTC)
Pas maar op! Het is dat je een goede smoes had, anders had ik je zonder pardon voor een maand of twee geblokkeerd hoor! Ik ken jouw volk maar al te goed. Het is me wat met die jeugd van tegenwoordig, het is me wat.. ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 26 apr 2014 15:45 (UTC)
Knopjes... Zo verwarrend... Heil aan Sophia!
Tiz
26 apr 2014 15:51 (UTC)

Deal[bewerken]

Zeg Bart, ik heb een aanbod voor je: ik trek mijn stem voor K-pop een mijn aanbod aan de burger terug als jij weer op Ersztmann stemt, dan doe ik dat ook. Deal? MDV Jankrijk.png Overleg 13 mei 2014 07:46 (UTC)

Deal. Ik ben blij dat we een regeling hebben kunnen treffen. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 13 mei 2014 07:44 (UTC)

Stemming[bewerken]

Het is nog niet de bedoeling dat we al stemmen, pas vanaf 22 mei. Ik heb je stem maar als voorbeeld laten staan. Heil aan Sophia!
Tiz
14 mei 2014 16:25 (UTC)
Oh, tuurlijk. Had ik niet aan gedacht. Waar is overigens de D666? Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 14 mei 2014 16:29 (UTC)
Dat is de Anti Politieke Partijen Partij (D666 is hun afkorting). Heil aan Sophia!
Tiz
14 mei 2014 16:33 (UTC)
Ah, dan snap ik het. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 14 mei 2014 18:08 (UTC)

Oncychef[bewerken]

Wanneer denk je de uitslag te hebben? ~~ BHJ ~~ 12 jun 2014 14:52 (UTC)

Newcookie.gif ~~ BHJ ~~
heeft een cadeau voor je!
Namelijk een lekker koekje.
Eet je het niet helemaal in één keer op?

, Misschien helpt dit de jury uit hun coma. ~~ BHJ ~~ 15 jun 2014 17:51 (UTC)

Oncyclopedia is jarig![bewerken]

TAARTWANTONCYCLOPEDIAVERJAART!.png
Smakelijk!
Tiz
op 1 jul 2014 12:45 (UTC)
Jeej! Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 1 jul 2014 22:34 (UTC)
Nu nog even een uitslag voor de Chef en de zomerpieper kan onderweg! Je hebt tot donderdag, want dan is MDV er vandoor. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 1 jul 2014 22:41 (UTC)
Sorrywat? MDV weg? Gaat hij op vakantie of is er iets ernstigs aan de hand? Ik zal hem wel proberen te faxen. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 2 jul 2014 06:46 (UTC)

Oncychefuitslagdinges?[bewerken]

Op het Oncychef-forum prijkt intussen deze tekst: "Let op: Dit forum is al 33 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd." En nog steeds geen uitslag... een arlésienne of een serpent de mer? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 5 aug 2014 23:05 (UTC)

Zomerkomkommertijd![bewerken]

Waarde Oncyclopedist,

Hierbij nodig ik u uit om mee te doen aan De Lange Groene Zomerkomkommer om zo de komkommertijd te overwinnen en om eeuwige roem te vergaren.
Schrijf het beste artikel naar uw eigen kunnen en laat u opnemen in de felbegeerde Galerij der Onsterfelijken.

De wedstrijd begint op 17 augustus en u kunt zich te allen tijde inschrijven en meedingen naar de trofee tot het einde van de wedstrijd.

Inschrijven kan hier!

Veel succes en hilariteit toewensend,

De jury

KomkommerkweekGROOT.jpgR7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 17 aug 2014 19:11 (UTC)

Verjaardag[bewerken]

Vijf dagen na dato:

OepsVergeten.JPG
Euh,
FeyBart,
was jij niet jarig? Je neemt
het deze Oncyclopedist
toch niet te kwalijk?
Slik...


Alsnog gefeliciteerd. GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 1 apr 2015 05:03 (UTC)

Zes. Au suivant! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 2 apr 2015 19:59 (UTC)
Zeven dan dus Em12.png~~ BHJ ~~ 3 apr 2015 09:38 (UTC)
Bedankt allemaal. :) Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 3 apr 2015 10:27 (UTC)

(Af)tandwiel[bewerken]

Als je hem nog kan laten draaien, zodat dat de lichtbron in de linkerbovenhoek zou blijven, dan zou hij erg gaaf zijn! ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 9 apr 2015 01:16 (UTC)

Hm. Zo niet heel moeilijk moeten zijn. Ik zou hem enkel twee keer een zestiende moeten draaien en daar een gif van moeten maken.
Goed plan. Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 9 apr 2015 06:51 (UTC)