Overleg gebruiker:Inzegras

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

archief 1

Geachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
SCHRIJF!
  • Oncyclopedia is in staat van beleg. Dat betekent dat de noodtoestand is uitgeroepen. Alle macht aan de admins, die naar eigen goeddunken zullen handelen in het belang der Oncyclopedia en hare aardappeligheid Sophia. Wat dat betekent? Er zijn wat nieuwe admins zonder verkiezingen bijgekomen om de boel schoon te houden zonder afhankelijk te zijn van de admins die in diepe slaap verkeren, bij gebrek aan ridder (m/v) met paard. Sophia save Oncyclopolis.
  • Ook de relatie met 21 juni was van korte duur: 26 juni is nu de vaste partner van onze Hoofdpagina, voor zolang het duurt, natuurlijk (zei Napoleons Bonapartes mama: al: "Pourvou qu'ça doure!").
  • De winnaar van de Herfstkool 2018 is bekend: Lambic voegt met Badminton een vijftiende Pieperster toe aan zijn collectie. Op naar de Winterpeen Lentepieper 2019!
  • De OncyChef is al anderhalve eeuwigheid afgerond, en de jury heeft plechtig beloofd één dezer met een officieel eindresultaat tevoorschijn te komen. De twee in the running gebleven penneridders kijken in ontspannen verwachting uit naar de bevestiging van wat ze eigenlijk al weten, want dat is eigen aan de formule van deze schrijfwedstrijd. In de wandelgangen wordt intussen gefluisterd dat er een tweede editie in de maak ende op komst is... wordt achtervervolgd!
  • Omdat we gek zijn op voorgevels, hebben we een spik-splinter-spnieuwe etalage. HIER is te zien welke artikels de crème de la crème zijn en HIER kunt u helpen de etalage verder vorm te geven.
  • Volgens de automatische teller hebben we 3.075 artikels, maar in werkelijkheid wachten we nog in spanning op het drieduizendste artikel. De exacte hoeveelheid artikelen valt HIER te volgen.
  • Voor de meest ambitieuze kwaliteitscontrole die de Oncyclopedia ooit heeft meegemaakt, worden alle muggenneukers en mierenzifters opgeroepen zich HIER of HIER te melden.

opgeruimd[bewerken]

zo... alles weer opgeruimd. totdat er iemand langskomt..... INZE GRAS 25 aug 2014 09:58 (UTC)

Een opgeruimd overleg bestaat helemaal niet! Moehahah! Dood aan Wikia!
Tiz
25 aug 2014 10:12 (UTC)

En - zo zijn we - Gelijk weer volgespamd[bewerken]

Een leeg overleg is geen overleg. BHJ 25 aug 2014 10:58 (UTC)

Newcookie.gif BHJ
heeft een cadeau voor je!
Namelijk een lekker koekje.
Eet je het niet helemaal in één keer op?
Melk2.jpg Hier heb je wat melk voor bij het koekje!!

BHJ mag jou blijkbaar ook.
Maar goed dat je zoveel vrienden hebt!


Nieuw artikel[bewerken]

Ben bezig met een nieuw artikel over spotify. Iemand nog iedeën? INZE GRAS 25 aug 2014 18:16 (UTC)

Nou, iemand? INZE GRAS 29 aug 2014 16:56 (UTC)
Sorry, not my cup of tea. 'k Wil niet ambetant doen, maar een aanzetje starten, en dan anderen om ideeën vragen... Tip: ik heb op mijn laptop een folder genaamd "Oncyclopedia", met daarin folders met namen van artikels. 99 procent daarvan zijn intussen gerealiseerd, anderen bevatten zo goed als niks. In die folders: een kladje in txt formaat, en afbeeldingen. Wanneer uit dat rommelig geheel zich een artikel begint te vormen (zoiets kan bij mij maanden tot jaren stilliggen!), zet ik een plusminus voor drievierde afgewerkt geheel op de Oncy, meestal via mijn gebruikersnaamruimte, zelden met een wiu. Niet dat ik mijn werkwijze wil opdringen, maar het werkt comfortabeler, vind ik. Nog eens over dat vragen om ideeën, en het niet mijn kopje thee zijn: als je een artikel ziet zitten in het thema "spotify" (ik heb het begrip moeten goegelen, maar ik ben tientallen jaren ouder dan de meeste actieve Oncyclopedisten), dan heb je toch op z'n minst al een vijftal ideetjes in het achterhoofd? Ik schrijf soms mogelijke Oncy-ideeën op een onnozel stukje papier terwijl ik bijvoorbeeld op de trein zit, en soms haal ik inspiratie uit afbeeldingen. Sterker nog: ik ben ooit afbeeldingen tegen het lijf gelopen, die mij ertoe brachten om het originele opzet van mijn artikel drastisch te veranderen. Maar bon, de één zijn creatief proces is dat van de ander niet. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 29 aug 2014 21:35 (UTC)
Mijn systeem heeft ook minstens één nadeel: door de lange "incubatietijd" heb ik zowel Lego als Sherlock Holmes aan mijn neus zien voorbijgaan, en ik denk zelfs dat het in beide gevallen de zelfde Oncyclopedist was die er een artikel over gemaakt had, in een totaal andere stijl/richting dan wat ik voor ogen had. De (kleine) frustraties eens Oncyclopedists (ik hou van genitieven, live with it Em02.png ) Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 29 aug 2014 21:47 (UTC)
Zoals Lambic hierboven uiteenzet: probeer voortaan eerst een redelijke hoeveelheid grappen voor je artikel te verzinnen voordat je begint met schrijven. Het is namelijk erg ongebruikelijk dat meerdere gebruikers tegelijkertijd aan een artikel werken. Het is nog ongebruikelijker dat een gebruiker een artikel gaat afschrijven dat bestaat uit twee à drie zinnen. Overigens is het ook ongebruikelijk dat dergelijke artikelen nog bestaan na een week of twee.
29 aug 2014 22:33 (UTC)

Beste admins. Hier beschrijf ik wat er gebeurt met artikelen die ik op papier zet. Ik ben lekker aan het schrijven. Ik ben net lekker bezig totdat ik keihard tegen een psychische muur aan knal. Soms lukt het dat ik die muur afbreek en weer een stukje verder ga en dan weer op een muur knal. Kortom: ik krijg constant een writers block. Heb hier begrip voor. Groet, INZE GRAS 31 aug 2014 10:46 (UTC)

Da's eigenlijk de kwestie niet: hou het gewoon praktisch, en schrijf off-line, tot er voldoende materiaal is om on-line verder te werken, eventueel eerst nog via de gebruikersnaamruimte. Op de Oncy staan sommige aanzetten al jaaaaaren in de steigers, in de gebruikersnaamruimte dus. Sommige Oncyclopedisten hebben zo wel vijf dingetjes "in gang", en verwijderen die soms ook weer, wanneer ze ervan overtuigd zijn dat het niks zal worden. Ieder zijn techniek dus, en de eerste die inspiratie kan controleren moet nog geboren worden... 't is niet voor niks dat de door writer's block geplaagde mensheid entiteiten zoals de Muzen, en andere heel of halfgoddelijke fenomenen in het leven geroepen heeft. Met niet meer of niet minder succes dan zónder die aanroepbare spoken, maar maak het een geblokkeerde schrijver maar eens wijs dat hij gewoon moet wachten op inspiratie. En wees blij dat je er niet moet van leven: dán weegt een writer's block pas door (haha, woordspeling, block haha, humoooor!)! Je moest eens weten hoe blij ik ben wanneer ik plots "zie" hoe een artikel zal "verlopen": de fameuze "rode draad" dus. Een onderwerp als "spotify" aanpakken kan op verschillende manieren, maar eerst heb je een algemeen idee nodig. Wordt het een "alternatieve" beschrijving van het fenomeen, of iets dat er niks mee te maken heeft, maar dat onder dezelfde naam zou kunnen ("to spotify" vertalen als een soort van verpixeling, het opsplitsen in kleine vlekjes, al dan niet gelinkt aan muziek, enzoverder)? Het eerste is mijns inziens het meest voor de hand liggende en het gemakkelijkste, omdat je van bestaand materiaal (Wikipedia, blogs, fora) kan vertrekken, het tweede overtuigend rond krijgen vraagt veel meer "schrijverswerk", maar is te doen. 'k Heb een beetje moeten zoeken, maar Analoog kan, denk ik, dienen als voorbeeld van de tweede categorie. Waarschijnlijk zijn er meer, maar mijn geheugen laat me in de steek. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 31 aug 2014 11:08 (UTC)

Voorstel[bewerken]

Wat vinden jullie ervan als jullie wat doorverwijspagina's maken voor stokpoppetje (zo'n doorverwijspagina dus!. Die is nu wel erg moeilijk te bereiken INZE GRAS 3 sep 2014 16:48 (UTC)

Ga je gang!
3 sep 2014 16:54 (UTC)

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh geen idee hoe het moet INZE GRAS 3 sep 2014 17:50 (UTC)

Voor in de toekomst: #REDIRECT [[Doelpagina]] R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 3 sep 2014 18:40 (UTC)
Nog een tip: Het zou leuk zijn als je eens net als de rest je reacties inspringt, door ze te beginnen met een dubbele punt (:). Daardoor is het makkelijker om jou teksten te onderscheiden van de rest.
3 sep 2014 20:10 (UTC)
En, zoals je kan zien wanneer je in "bewerkingsmodus" bent: per inspringniveau komt er een dubbele punt bij. Wanneer het inspringen de tekst te ver naar rechts brengt om nog praktisch te zijn, kan er ook "teruggesprongen" worden, en zo kan de linkerkant van een lange discussie er wel eens elegant golvend uitzien. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 3 sep 2014 20:26 (UTC)

Verjaardag[bewerken]

He, is iedereen mijn verjaardag vergeten? INZE GRAS 10 sep 2014 04:41 (UTC)

OepsVergeten.JPG
Euh,
Inze,
was jij niet jarig? Je neemt
het deze Oncyclopedist
toch niet te kwalijk?
Slik...


BHJ 10 sep 2014 04:51 (UTC)

Ik dacht al, ik dacht al...mij ontgaat iets compleet tussen het schoolgebeul door. Bij dezen alsnog van harte! R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 10 sep 2014 09:18 (UTC)

Haha toch bedankt! PS. Hebben jullie nog een cadeautje voor me? INZE GRAS 10 sep 2014 12:27 (UTC)

Inspringen[bewerken]

Inzegras,

vergeet
niet
in
te
springen
wanneer
je
ergens
een
lijn
commentaar
toevoegt,
en
controleer
ook
het
resultaat
van
je
bewerking.
Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 10 sep 2014 15:15 (UTC)
En ook ne gelukkige, of course. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 10 sep 2014 15:15 (UTC)

bijzonder[bewerken]

jongens dit moeten jullie zien! kijk op http://bug.wikipedia.org/wiki/Mappadec%C3%A9%C5%8B INZE GRAS 10 sep 2014 16:24 (UTC)

WTF?BHJ 10 sep 2014 17:23 (UTC)
Yep, er bestaan wikipedia's in veel talen. Wat is hier zo bijzonder aan?
10 sep 2014 20:16 (UTC)
hm, zeker minecraft taal met nog wat Arabisch INZE GRAS 11 sep 2014 04:55 (UTC)
Buginees zo te zien, een Indische taal die door 4 miljoen mensen gesproken wordt, geschreven in het Lontara alfabet.
11 sep 2014 12:11 (UTC)

WAT? NAAR DE WIKIPEDIA LINKEN OM ONDUIDELIJKE REDEN? DIE SUKKELS SPREKEN GEEN WAARHEID INZE GRAS 11 sep 2014 15:37 (UTC)

Ff weg geweest[bewerken]

Ik ben al een tijdje niet actief geweest ivm druk druk druk! Ik ga nog wel proberen vandaag aan mijn artikel te werken INZE GRAS 1 okt 2014 12:48 (UTC)

Gezellig!
1 okt 2014 18:32 (UTC)

Breaking news![bewerken]

Jongens, wisten jullie al dat Wikipedia een eigen monument krijgt in een Pools stadje? Die mensen daar hebben zoveel ontzag voor zijn leugens..... INZE GRAS 10 okt 2014 05:33 (UTC)

Winterslaap[bewerken]

gaaaaaaap... hoi jongens. ik ben al een tijdje niet meer actief geweest omdat ik mijn winterslaap hou. en daar ga ik graag mee verdezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzn INZE GRAS 15 nov 2014 12:58 (UTC)

Ik zie, maar het is herfst! Een herfstslaap dan? R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 15 nov 2014 13:08 (UTC)
De één zijn biologische klok is duidelijk die van de ander niet: zomeruur vs. winteruur, tot daar aan toe, maar een heel seizoen ernaast! Zoals ik al eerder zei (of toch ongeveer): tijd betekent niets voor rasechte Oncyclopedisten! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 15 nov 2014 22:04 (UTC)

verslapen[bewerken]

JA IK WEET DAT IK ME GRUWLIJK HEB VERSLAPEN! maar nu even wat anders. nu ik wakker ben wil ik graag een artikel schrijven over de NDU (nederlandse duiven unie). ik had het uitgedacht met informatie over politieke partijen (pvdduif, duif66). maar voordat ik zomaar wat schrijf en mijn artikel als kattenbakvulling word gebruikt, wil ik even checken of jullie het een goed idee vinden. en ik vraag jullie ook om me mischien te helpen met de plaatjes want 1 ik ben hartstikke n00b niet erg goed in plaatjes maken en 2 ik ben TOTAAL vergeten hoe je die plaatjes neer moet zetten. groetjes, INZE GRAS 24 jun 2015 17:07 (UTC)

Zo bijvoorbeeld:
Duif te poot

Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 24 jun 2015 20:16 (UTC)

Gaat uw gang, klinkt wel als een aardig idee. Ik zou het dan alleen NPO (Nederlandse Postduivenhouders Organisatie) noemen, aangezien dat een bestaande organisatie is. Valt ook mooi te combineren met verwijzingen naar de publieke omroep.
24 jun 2015 22:39 (UTC)

Leuk idee! Alleen ik heb de NDU al goed uitgedacht. Misschien erna? INZE GRAS 25 jun 2015 07:03 (UTC) P.S. Het begint hier aardig vol te raken en ik ben vergeten hoe ik moet archiveeren.

Valt wel mee hoe vol het is, toch? Maar als je toch wilt archiveren, dan staat in de zijbalk bij hulpmiddelen de knop 'permanente verwijzing', die url moet je hebben.
25 jun 2015 09:16 (UTC)

DrukkeDrieslag[bewerken]

mogguh allemaal. Ik heb een vriend van mij bij de oncyclopedia weten te krijgen. Zijn gebruikersnaam is DrukkeDrieslag. Hebben jullie hem al een beetje verwelkomt? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Inzegras (overleg · bijdragen)

Nu wel. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 29 jun 2015 22:05 (UTC)


Back Online[bewerken]

eeeeennnn ik ben weer terug op de oncy. nu nog eens een artikel verzinnen. hmmmmm, nee, nog niks. ach ja, nu weten jullie dat ik hier weer ben INZE GRAS

Wees herwelgekomen, gij dappere! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 10 mei 2016 19:56 (UTC)

hmmm. het is hier nog net zo inactief als toen ik wegging. #roadtonieuwleveninblazenvandeoncy. en hoe doe je ookalweer snel je sig? ben het weer vergeten.

De vier tildessssss! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 11 mei 2016 20:35 (UTC)
Dan zit er maar 1 ding op: zelf actief worden. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 13 mei 2016 13:58 (UTC)

hoezee! mijn artikel is op de voorpagina! INZE GRAS 17 mei 2016 14:00 (UTC)

Koekje erbij? eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 17 mei 2016 20:50 (UTC)
Newcookie.gif D. G. Neree
heeft een cadeau voor je!
Namelijk een lekker koekje.
Eet je het niet helemaal in één keer op?


Grote jubileum ding[bewerken]

  • kijkt op oncyclopedia (waar hij al een tijdje niet meer is geweest) omdat hij absoluut geen zin heeft in huiswerk* *ziet de aankondiging van De Gigantisch Grote Jubileumslente- en zomerpieper.* *leest* "o, cool! ik ga ook meedoen!" *kijkt naar einddatum* "nog maar 5 dagen? NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
Das balen, pittig balen... HungryTigerGebruiker:HungryTiger/bijdragenVerblijf · Niet Graag voeren 21 jun 2016 15:22 (UTC)
Niet zo defaitistisch m'n jongen. Te paard! Schrijf dat stukje alsof de duivel je op de hielen zit. Wat kan er verkeerd gaan? MDV Jankrijk.png Overleg 21 jun 2016 15:53 (UTC)

Stemgerechtigden aller Lage Landen, verenigt u![bewerken]

De kandidaten voor de Lentepieper MMXVIII zijn binnen, maar de jury raakt maar niet samengesteld. Stem mee! Elke stem is welkom, en laat onze dierbare Oncy toe een stap voorwaarts te zetten richting Ideale Wereld. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 28 apr 2018 21:05 (UTC)