Officiersmess der Alsanische Strijdmacht

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken


Dit is de Officiersmess der Alsanische Strijdmacht. U dient zich hier aan de volgende richtlijnen te houden:

 • Onderteken uw reactie met vier tildes (~~~~.)
 • Nieuwe berichten gaan onderaan het prikbord.
 • Als een bericht een nieuw onderwerp heeft, geef het dan een nieuw paragraaf met een passende titel.
 • Als een vraag hier gesteld is, zal deze door Majoor L. Catepé beantwoord worden; in deze Mess, tenzij anders verzocht.
 • Majoor L. Catepé heeft het recht om elk commentaar om begrijpelijke reden te verwijderen of aan te passen.


NEE Géén
“ja en amen”
|
JA Wél
“nee bedankt”


Geachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
https kennen we nog niet
 • Roye7777777 is afgezet als staatshoofd, na een coup d'état door Vsotvep. Staatsvijanden worden uitgenodigd hun Bloemenkransen dankbetuigingen en gechoqueerde berichten achter te laten op het forum. De nieuw gekozen veiligheidsdienst zal hier erg blij mee zijn.
 • De lente is op komst. De zomer trouwens ook. Om van de herfst en de winter nog te zwijgen...
 • Op dit moment moeten nog minder dan 40 dagpagina's worden aangemaakt voor we de magische 365 366 passeren. En jij moet kan helpen!
 • 2.874 artikelen zoeken een plastisch chirurg om rimpels, overtollig vet en taalfouten te laten verwijderen. Kan jij meehelpen?
 • We moeten een lijn trekken onder de inactiviteit door te gaan SCHRIJVEN, maar ach, wat geeft het?
Dit mededelingenbord wordt mede mogelijk gemaakt door Het Slot Groene Draeck".
 1. Mijn eerste archief, na 31 onderwerpen van gesprek.
 2. Mijn tweede archief, na 58 onderwerpen van gesprek.
 3. Mijn derde archief, na 92 onderwerpen van gesprek.
Slakkegang.GIF

Aaaah! Een lege OP! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 11 mei 2009 14:42 (CEST)

Vierde Overleg[bewerken]

Klopt, Roy. Ik had gedacht om het tot 100 te laten oplopen en dan te archiveren, maar het mocht niet zo zijn. 32 kilobytes is inderdaad gewoon teveel. Bovendien hoort bij een nieuw alias ook een nieuw overleg. En nou dat koekje, hiero! | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 25 dec 2012 19:05 (UTC)

Alstembliefjes, een koekje.
Newcookie.gif R7sig1.pngR7sig4.png
heeft een cadeau voor je!
Namelijk een lekker koekje.
Eet je het niet helemaal in één keer op?
En omdat ik de minste niet ben ook nog extragratis lof en een pluim.
Lof.jpeg
Pluim.jpeg
R7sig1.pngR7sig4.png 25 dec 2012 19:11 (UTC)
Ach, weet je wat, ik gooi er nog een appeltaart achteraan ook. BUKKEN!! R7sig1.pngR7sig4.png 25 dec 2012 19:18 (UTC)
Appeltaart.jpg Ik
moet je iets bekennen...
R7sig1.pngR7sig4.png heeft appeltaart voor je!
Eet hem nu hij nog warm is!
Wauw, zoveel cadeaus in zo weinig tijd. Het kan niet op. Nu nog goeie artikelen maken en ik ben helemaal het mannetje. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 25 dec 2012 19:19 (UTC)

Nieuwjaar!!![bewerken]

Chaos, ik weet het...
Hallo beste medegebruiker

Het is 2013, een jaar waarin het waarschijnlijk nóg erger (ja, dat gaat) wordt dan in 2012. En het begon al goed. Ik ben al blij dat ik wakker genoeg ben om dit te typen!
Hier, in Antwerpen, was er een vuurwerkverbod. In Nederland is dat onbegonnen werk, dat weet ik wel, maar wij Belgen zijn stom om aan zo'n verbod toe te geven.
50 euro boete als je nog maar vuurwerk op zak hebt! Volgens mij is dat voor Griekenland en Spanje de oplossing voor hun economische moeilijkheden.
Buiten dat zielig gemeentevuurwerk waren er gelukkig een paar dappere mensen die nog vuurwerk afstoken in hun tuin. 5 minuten later stond er bij hen jammergenoeg ook een soort groep paratroepen voor de deur.
Het groepje Pakistanen naast ons kregen een boete van 30 euro wegens het aansteken van een kaars.
En dan die sms'jes nog. Iedereen krijgt sms'jes en het netwerk ligt plat. Ik verwachtte natuurlijk ook een paar berichtjes, alleen viel het aantal wat tegen...
Ik kreeg er maar één. Hoopvol opende ik de sms, en las: In 2013 kan u nóg meer berichten verzenden en bellen met ons nieuw aanbod. Deze kunt u vanaf dit jaar verkrijgen in... Ik kreeg door dat ik weer werd gestalkt door mijn netwerkbeheerder...
Niet moeilijk dat het netwerk plat lag!
Dus nogmaals, 2013 ziet er niet goed uit: instortende economie, slecht milieu (but who cares?) en debiel ingewikkelde politiek. Maar daar moeten wij ons geen zorgen om maken!
Geniet maar van het leven, eet die resten van gisteren maar op, en maak het nog slechter dan vorig jaar!

En nu in het West-Vlamsch
<allen tesamen>
OYMO LEUTET
OYMO TIETET
OYMO SANSET
OYMO GIN AMBRASET
OYMO GINDUSTET
OYMO GINMOEITET
OYMO GEZOENDZIET
OTMO GOEDIS IN 2013!!!
</allen tesamen>

'HAPPY NEWYEAR EVERYONE!!!
~
Tiz
1 jan 2013 16:06 (UTC)

De groeten vanuit Bali[bewerken]

Duizelig derde met...
Peenmolen.gif

De Peenmolen 2013

Lars! Derde! De jury was een beetje verbaast met wat ze las: de Nederlanders spraken over Transinetr... Transile...Transsylv.. Transsiniri - nee - Tr.. Half-Moldavië (nee, Transsinistrië, of ... huh, defuk) alsof ze ervan overtuigd waren dat het bestond. De Vlamingen de Nederlanders natuurlijk uitlachen, omdat zij weten dat het fictie is. Een artikel over een niet bestaand onderwerp, in twee varianten, om de lezer te laten met de vraag: welke? Wij wisten het al: geen van beide, want 't bestaat niet. Of stiekem toch wel.. complotten? Nu heeft de jury niet bijzonder veel met Kuifje, maar het idee omtrent de taalstrijd door deze twee grote namen tegenover elkaar te zetten vond de jury wel een goed gevonden idee - alleen, om hetzelfde verhaal in twee Nederlandse versies te doen vond de jury wat vreemd. 'k Lees overigens nu pas dat het Transnistrië is i.p.v. Transsinetrië of Transsinistrië. Of zoiets. Sverdlovsk. Namens de jury, R7sig1.pngR7sig4.png, eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo, Woverlegei en natuurlijk ons aller Dit heeft Watje gezegd. Misverstanden daarover hier oplossen.Animalibri1a.gif op 6 jan 2013 16:19 (UTC)

't Was de versie-Hergé en de versie-Vandersteen. Bij het Hergé-Transnistrië zijn de plaatjes ook in het Frans. Misschien had ik dat meer moeten benadrukken, maar ja, wat geeft het? In ieder geval bedankt voor de jurering. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 6 jan 2013 16:35 (UTC)
Dat was prima uit het verhaal op te maken, maar 't kwam dat over het algemeen wat dubbel over met dezelfde personen er in. R7sig1.pngR7sig4.png 6 jan 2013 16:41 (UTC)
Doe die molen eens draaien... Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 6 jan 2013 17:10 (UTC)
De wieken, bedoel ik. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 6 jan 2013 17:11 (UTC)
Ik, mag dan wel cakes met gif hebben, maar molens in gif heb ik niet op voorraad. R7sig1.pngR7sig4.png 6 jan 2013 17:30 (UTC)
Alas. Een raket was ook leuk geweest omdat ik dan nog een extra paragraaf had kunnen invoegen over de ruimterace. Maar het niet bewegen van het molentje is wel echt een gemis. Nu staat-ie er maar, roerloos als op een windstille dag. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 6 jan 2013 18:46 (UTC)
Zo, ook vergiftigd. ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 6 jan 2013 21:10 (UTC)
Woeha! Ruilen voor een worteltaart? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 6 jan 2013 22:40 (UTC)
Laat ik anders eeens morgen iets proberen, indien ik daar toekom. R7sig1.pngR7sig4.png 6 jan 2013 22:54 (UTC)

Radiostille[bewerken]

Hallo mensen, ik was even naar Parijs. Sorry voor het niet aankondigen, maar dat doe ik nou eenmaal nooit op het wijde web. Ik ben offline bezig met Baarle, dus de stille is een klein beetje een vertekend beeld, maar in ieder geval ben ik weer terug in't land. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 17 jan 2013 21:11 (UTC)

Hoe was 't daar? Ook volgesneeuwd en vastgevroren? R7sig1.pngR7sig4.png 17 jan 2013 22:56 (UTC)
Wel koud, maar de sneeuw bleef niet echt liggen. Wat vervelender was, was dat François Hollande zo nodig vrijdag de oorlog aan de Touaregs moest verklaren en de Touaregs daarna - logischerwijs - een aanslag aankondigden. Nou kun je natuurlijk nooit in een paar dagen een aanslag plannen én uitvoeren én laten slagen, maar echt een lekker idee was het niet, als je bedenkt dat aanslagen de laatste tijd vooral op toeristische plekken en metro's plaatsvinden, en wij via metro van toeristische plek naar toeristische plek pendelden. Bovendien was er in Parijs al een enorme onrust omdat daar nog altijd het homohuwelijk niet legaal is en daar binnenkort (hopelijk) verandering in komt. Het is historisch interessant, ook van waarde voor mijn aanstaande artikel over Hollande, maar laat ze het alsjeblieft doen als ik in eigen land zit. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 18 jan 2013 13:30 (UTC)

Willem IV[bewerken]

Memo aan mijzelf: ik heb tot 30 april voor een artikel over Willem IV. Iets met geen woning Fyra, geen kroning? | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 29 jan 2013 07:18 (UTC)

Tevens, omdat het artikel gaat over iets dat nog moet passeren, een sjabloontje maken over dat de schrijver waarschijnlijk een astroloog is. Waarom ik dit hier schrijf? Gewoon, omdat het kan. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 29 jan 2013 07:35 (UTC)
Ik had ook iets in gedachten voor Willem, welke overigens koning Willem-Alexander zal komen te heten (bevestigd door premier ende erveedee, niet de erwee). Ik dacht meer aan de vergelijkingen met zijn jeugd: Prins Pils, welke Willem Witbier of Koning Kriekenlambiek heet, die een gooi deed naar met zijn troon nadat moederlief Beatrix opstond uit haar troon om haar royale zitvlak een verlichting te gunnen en de benen eens kwalitatief uitzonderlijk terecht te strekken. "Alle Nederlandse pers, opgerot!" en natuurlijk ... kut, bel gaat. ZO terug. R7sig1.pngR7sig4.png 29 jan 2013 13:05 (UTC)
O, o, die naam... Koning Willem-Alexander... De verschrikking! Kunnen we niet doen alsof hij die tweede naam nooit gehad heeft? Het is dat ik niet bijgelovig ben, anders had ik Beatrix en Claus ernstig verweten hun kind de naam te geven die ook twee andere prinsen droegen, te weten kroonprins Alexander (1851 - 1884) en prins Alexander (1818 - 1848), die de 35 niet haalden en dus allebei door hun ouders werden overleefd; Willem II is volgens sommigen zelfs gestorven uit verdriet om zijn dode zoon. Wat mij betreft ditchen we z.s.m. die tweede naam; dit is Nederland, niet Rusland. We noemen onze prinsen ook niet Leopold of Filips. Kortom: mijn artikel gaat gewoon Willem IV heten. Dichterlijke vrijheid for the win. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 29 jan 2013 13:42 (UTC)
Adminlijke vrijheid wat betreft hernoemen staat ook hoog in mijn vaandel :D Maar noem 'm gerust Willem IV. Koning-Stadhouder der Nederlanden en België in ballingschap. Dan was er overigens dit nog, net als dit. R7sig1.pngR7sig4.png 29 jan 2013 14:50 (UTC)
Wel, als je iets over de Fyra gaat doen moet je daar niet al te veel over schrijven. Prins Willem-Alexander (jongesjonges wat een naam!) zal waarschijnlijk nog een jaar of 60 aan de macht zijn, en misschien is Oncyclopedia tegen dan al een hit geworden, je weet maar nooit! En daarbij zullen de mensen gaan denken: "Die Fyra? Die ouwe goeie boemmeltrein? Wat is daar ooit mis aan geweest?", en dus zou ik er niet al te veel dingen over doen. Hoogstens in zn biografie. En misschien kan je er dan ook (het best) bij zeggen dat de Fyra technische mankementen had. Dit is overigens allemaal overbodig als de Fyra (zoals velen denken) nog steeds op onderhoud is.
Tiz
29 jan 2013 16:18 (UTC)
Ja, ja... En Di Rupo spreekt morgen ook feilloos Nederlands. Em11.png | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 29 jan 2013 16:45 (UTC)
Hij zou in theorie inderdaad 106 kunnen worden. Tussen haakjes, zou WimLex wel als Willem IV willen regeren. R7sig1.pngR7sig4.png 29 jan 2013 17:37 (UTC)
Neen, Roy, het is nu aangekondigd dat het Willem-Alexander wordt, dat gaan ze nu tot mijn spijt niet meer veranderen. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 29 jan 2013 21:06 (UTC)
Dat zei ik zo een beetje. 'k Baseer me ook maar op feiten, al een slechte gewoonte op zich, schande! R7sig1.pngR7sig4.png 29 jan 2013 22:23 (UTC)

Onhandig[bewerken]

Zo zonder admins aanwezig... ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 8 feb 2013 09:25 (UTC)

Zo waar, zó waar. | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 8 feb 2013 09:37 (UTC)
Mei, mijne heren, mei. R7sig1.pngR7sig4.png 8 feb 2013 12:31 (UTC)

KM3.0[bewerken]

Kapitein bij de Oncyclopedische KrijgsmachtDeze gebruiker is Kapitein (conAfbeelding pieperzegel.png bij de Oncyclopedische Krijgsmacht in de orde van Sophia en Oncyclopolis.

In verband met een nieuwe Krijgsmacht zijn de rangen veranderd. De oude rangen zijn niet meer geldig. Vanaf heden gebruik je het KM-sjabloon. Jouw rang is naar eigen onderzoek nu Kapitein. Gebruik {{KM|H2}} (indien ik het oude sjabloon nog niet vervangen heb) en zie voor de uitleg wat deze H2 inhoudt hier. Groet van de bot van R7 Polaroyd7 Polaroidlogotje.PNG Staying focused! 28 feb 2013 20:38 (UTC)

Zou je...[bewerken]

...op IRC willen komen? Ik voel mij zo eenzaam...
Tiz
2 mei 2013 15:39 (UTC)
Alleen omdat jij het bent. Em12.png L. Catepé //// Mess //// Log 2 mei 2013 15:43 (UTC)

El pipero Gran Duque[bewerken]

derde
Koningspieper3.png
Groothertogspieper 2013


Van harte gefeliciteerd met het winnen van de Groothertogpieper. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 7 mei 2013 21:26 (UTC)

Willem I der Nederlanden[bewerken]

Ik zal nog aardig wat werken aan het artikel over Willem I.

Groet Ran2

Hé![bewerken]

Je bent blijkbaar zwart! Ik zou nu neger willen zeggen, maar we moeten beschaafd blijven. Zwartgekleurd mensachtige!
Tiz
11 mei 2013 19:15 (UTC)

Gecontroleerd[bewerken]

Zou je alsjeblieft wanneer je een pagina bestempelt met weg, zou je dan graag ook de pagina willen markeren als gecontroleerd markeren? Zo weet ik of een andere controleur of die de pagina nog moet bekijken.
Tiz
15 mei 2013 19:23 (UTC)
Is begrepen ende akkoord. L. Catepé //// Mess //// Log 15 mei 2013 19:23 (UTC)

Sjabloontjes[bewerken]

Dacht jij toch een beetje het werk wat ik voorgenomen had om te doen te verlichten, hè?! Ja, ja, ja. Ik zag 't wel! Omdat jij het blijkbaar grappig vindt om onderhoudswerk te verrichten dat anderen willen doen, zal ik je nu straffen met deze gruwelijk lekkere appeltaart! Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 4 jun 2013 12:28 (UTC)

Appeltaart.jpg Deze gebruiker moet gestraft worden!
Daarom heeft Bart een nare verassing voor je:
gruwelijk lekkere appeltaart! Pak aan!
Argh! Het spijt me. Maar ik doe, zoals ik het noem, associatief onderhoudswerk. Als ik bijvoorbeeld in mijn artikel verwijs naar een artikel, ga ik even op die pagina kijken, en soms zie ik dan dingen die ik wil veranderen. Soms klik ik dan ook een tijdje door en kom ik in heel donkere hoekjes van ons gebouw. Dan probeer ik ze wat op te fleuren, voor mijn opvolger, of breek ze af, gewoon, omdat het kan. L. Catepé //// Mess //// Log 4 jun 2013 12:32 (UTC)
Puh! Jouw assu... asjo... essoc... associ... euh... dingeswerk gaat je hier niet uitredden! Stel je voor, zeg, dat we mekaar allemaal voor de voeten zouden gaan lopen onder het mom van "dingeswerk". Dat zo toch een mooie janboel worden! En ik kén niet eens een Jan, moet je nagaan! En dan nog eens even wat: als ik ooit werkloos raak op de Oncy, dan is dat wél mooi jouw fout! Dus pas d'r op! Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 4 jun 2013 12:37 (UTC)

Weg[bewerken]

Zou je aub wanneer je een pagina van een anon bestempelt met weg, die dan ook willen controleren? Dat maakt het makkelijker voor mij en andere controleurs, dan weten wij dat we die pagina niet meer moeten bekijken. Rood op de RW alarmeert mij namelijk direct.
Tiz
11 jun 2013 10:25 (UTC)
Potverdorie, ben ik het alweer vergeten? Ik ben nog niet volwassen, of ik ben al bejaard. Grom, grom.... L. Catepé //// Mess //// Log 11 jun 2013 11:33 (UTC)

Photoshop Open[bewerken]

Geachte fotoshoppers,

Voor het aanstaande artikel Jan van Speijk, waarin deze wordt neergezet als jihadist, heb ik een plaatje nodig. Het artikel is sterk gebaseerd op het Wikipedia-artikel, dus het plaatje van dat artikel fotoshoppen – geef hem een baard, bijvoorbeeld – lijkt me voor de hand te liggen, maar als u in uw creativiteit een ander idee vindt, is dat welkom. Voor inzenders wiens plaatjes het artikel halen wacht een beloning. Waarschijnlijk niet meer dan een danksjabloon, maar toch, 't is een beloning.

Inzendingen graag op dit overleg, onder deze kop – geen nieuwe paragraaf aanmaken, dus. Veel succes toegewenst. Ook voor vragen over de inhoud van het artikel kan men onder deze kop terecht. Goedenavond nog. L. Catepé //// Mess //// Log 17 jun 2013 19:34 (UTC)

Alste. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 17 jun 2013 21:13 (UTC)
Speijkje.jpg
Merçobrigracias, precies wat ik zoek. L. Catepé //// Mess //// Log 18 jun 2013 06:21 (UTC)
Alleen klopt die schaduw van de hand rechts voor geen meter... dat boek bestaat niet oid R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 18 jun 2013 11:39 (UTC)
Het was me al opgevallen, maar dat zal op het artikel niet of nauwelijks te zien zijn. En voor de rest ziet het er keurig uit; ik kan zien dat je de schaduw wel aangepast hebt aan de jurk. L. Catepé //// Mess //// Log 18 jun 2013 15:11 (UTC)

Admin![bewerken]

Allereerst: bon bon bien bieu bien bon proficiat met het zijn van beheerder en ongelooflijke flapdrol. Of was het nu Fraplol? 'k Weet niet meer. Je hebt nieuwe knopjes, zodoende kun je ermee spelen. Het is een beetje zoeken en uitvinden waar alles zit en wat alles doet, maar ja. Een kleine lijst: je kan pagina's verwijderen, gebruikers blokkeren, pagina's (inclusief gebruikerspagina's) kun je uit de vuilnisbak vissen en terugplaatsen, je kan gebruikers (inclusief jezelf) deblokkeren en natuurlijk ook spionnetje spelen. Je ziet wel. Oh, ik word weggeroepen. Nou, veel plezier ermee. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 1 jul 2013 10:50 (UTC)

Appeltaart.jpg Ik
moet je iets bekennen...
R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk heeft appeltaart voor je!
Eet hem nu hij nog warm is!
Mijn dank voor dit vertrouwen is groot! Vanaf donderdag heb ik hopelijk weer tijd om ook wat te gaan doen. L. Catepé //// Mess //// Log 1 jul 2013 21:13 (UTC)

GUFELIESIETEERT![bewerken]

Adminpeer.GIF

Gefeliciteerd met je bevordering. Maar... er is nog geen mooi schuin naampje op de RW! Em14.png En je naam is nog steeds zwart, valt ook niet echt op, wel? Misschien stof tot nadenken? Fey|Bart Comerade, stalk this! Stortplaats 2 jul 2013 06:38 (UTC)

Kon het niet laten... Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 2 jul 2013 11:05 (UTC)
Mijne welgerichte excuses voor het niet bijwonen van uwen adminkroning. Maar tevens mijn felicitaties. Wat is dat geluk hebben, excuses én felicitaties in één bericht! Bofkont! PS: 1945 was eventjes gestaakt wegens de vakantie naar Österreich. Zal hem zo snel proberen af te maken.
Tiz
6 jul 2013 15:29 (UTC)
Ach ja, ik ga ook op vakantie. Als dat maar goed gaat met mijn Zomerpeer. L. Catepé //// Mess //// Log 6 jul 2013 15:53 (UTC)
Oh, naar waar? Oostenrijk? Dan heb ik wel wat tips!
Tiz
6 jul 2013 15:54 (UTC)
En, aan wie laat je eigenlijk de grote taak om jouw tekstje op de beheerderspagina aan te maken? Jezelf? Iemand anders? Want het is wel degelijk nodig dat je er een hebt.
Tiz
6 jul 2013 16:01 (UTC)
Zal ik zelf doen, en nee, het wordt Duitsland. L. Catepé //// Mess //// Log 6 jul 2013 16:23 (UTC)
Hm, waarschuwing: Dat is het land van de Gele auto's, heb ik vandaag tijdens mijn terugreis bemerkt. En ik denk dat jullie dat spelletje ook spelen. Gele auto. En nog een waarschuwing: in het oosten v/h land is er véél wandelmogelijkheid. Snap echt niet wat die Russen daar te zoeken hadden...
Tiz
6 jul 2013 16:32 (UTC)
Ik denk: zich volstouwen in all-inclusive hotels. Dat is tenminste wat ik Russen heb zien doen in dergelijke hotels. Dat is ook hoe je een Rus kan onderscheiden van een Tsjech of Bulgaar. Hij klinkt of hij zijn mond vol heeft. L. Catepé //// Mess //// Log 6 jul 2013 16:39 (UTC)

Werkbezoek[bewerken]

Beste medeschrijvers,

Zoals u allen heeft gemerkt ben ik heden druk met zijn studie, waarvoor ik wekelijks zoveel onzin schrijf, dat er geen tijd of inspiratie overblijft voor ons aller favoriete geschreven-onzin-site.
Mijn afwezigheid zal in ieder geval nog een week aanhouden, aangezien ik op werkbezoek ga in Berlijn. Daarna heb ik echter een week vrij, en ik hoop daarna weer eens wat te schrijven.

Vriendelijke groet,
L. Catepé //// Mess //// Log 12 okt 2013 19:49 (UTC)

Veel plezier, is een prachtige stad. ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 12 okt 2013 21:26 (UTC)
Dan ben je jammer genoeg te laat voor de kool, maar misschien kan je nog jureren! En, idd, Berlijn is echt prachtig, afgezien van de appartementsblokken. Veel plezier!
Tiz
13 okt 2013 09:22 (UTC)

Ik heb je emailadres niet. Wil je me even mailen? [email protected] Dan kunnen we achter de schermen overleggen. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 20 okt 2013 13:20 (UTC)

Tzwaaitzauwzendfheertien[bewerken]

Dag beste mede-oncyclopediaverslaafde

Het is ondertussen weer 2014.


Meer valt hier eigenlijk niet over te zeggen, maar ik ga de traditie achterna (welja, traditie...) en ook dit jaar weer voel ik mij verplicht een woordje over het nieuwe jaar te zeggen.
Hoe 2014 er zal uitzien, hoe het zal gaan, weet niemand echt. Ik echter wel.
Ik zal dit jaar weer bijna alle 365 dagen achter een troosteloos computerscherm doorbrengen. Hier heb ik echter geen erg in...
Het begin van het nieuwe jaar zag er echter toch niet zo goed uit:

Hier, in Antwerpen, houdt ons Bartje aan en hebben we nog steeds een vuurwerkverbod. En ik vind dat nog steeds belachelijk.
We weten allemaal wel dat vuurwerk levens-, oog-, hand-, arm-, penis - en teengevaarlijk is, maar moet het daarom volledig worden verbannen? Gewoon mensen informeren van de gevaren en het verbieden op straat om vandalisme te voorkomen lijkt me toch genoeg?
Als mensen dan nog vuurwerk willen afsteken, is het hun eigen verantwoordelijkheid vind ik.
Dit jaar heb ik ook niet de moeite genomen om het vuurwerk te zien; vorig jaar ging ik naar de kaaien (oevers van de Schelde) om het vuurwerk te zien, maar dat leek me dit jaar verloren moeite. Een beetje zielig gemeentevuurwerk is het absoluut niet waard.
Je kon tot 350 euro boete krijgen als je nog maar vuurwerk op zak had! Je mag het wel kopen in een winkel, maar vanaf dat je de winkel buiten bent kunnen ze je aanhouden en eventueel zelfs in een cel stoppen, waardoor je het vuurwerk mist.

Daar zit je dan. 10! 9! 8! 7! 6! 5! 4! 3! 2! 1!!! Tuimelwiet.gif Doodse stilte...
Bij gebrek aan het lawaai van vuurwerk begin je dan maar te juichen en elkaar knuffels te geven. Ik, als vuurwerkliefhebber, zette dan maar Nederland 1 op, dat (volgens mij solidair met de Antwerpenaren) wat vuurwerk uitzond.

Gelukkig is er dan nog een ander nieuwjaarsgebruik dat niet is afgeschaft: sms'jes sturen. Voor veel mensen is dat dolle pret. Voor mij niet.
Ik heb namelijk maar een stuk of 14 contacten op m'n gsm, waarvan maar 4 ook mijn nummer hebben. Ik kreeg uiteindelijk twee sms'jes: van mijn zus en mijn beheerder.
Maarja, positief denken, vorig jaar had ik er maar één.
Oké, dat beurt niet op...

Zo, dat was het. Wees blij, treur niet omdat je de komende week alleen maar de restjes van oudejaar zal eten, en bovenal: SCHRIJF! Veel succes verder met de peen!

Vorig jaar sloot ik mijn speech af met een paar West-Vlaamse spreuken, en ik wou dat dit jaar weer doen, als er niet zo veel klachten waren van vele Nederlanders en ook sommige Vlamingen dat ze het niet konden verstaan.
Daarom geef ik dit jaar de vertaling van vorig jaar:


ALS JE MAAR PLEZIER HEBT
ALS JE MAAR TIJD HEBT
ALS JE MAAR GELUK HEBT
ALS JE MAAR GEEN RUZIE HEBT
Vertaling van de volgende twee regels viel niet te achterhalen
ALS JE MAAR GEZOND BENT
ALS HET MAAR GOED IS IN 2013 2014


HAPPY NEWYEAR EVERYONE!!!


HEIL AAN SOPHIA!


~
Tiz
1 jan 2014 20:15 (UTC)
Dank je Tiz, ik stoorde me niet aan de West-Vlaamse spreuken van vorig jaar. Zouden die onvertaalbare zinnen misschien als je maar geen dorst hebt, als je maar geen moeite hebt betekenen? Dat is hoe ik het interpreteerde. Hoe dan ook veel schrijfplezier. L. Catepé //// Mess //// Log 7 jan 2014 13:56 (UTC)

Bericht ter kennisneming van ontslag als admin[bewerken]

Waarde Lars,

Toen je aantrad als admin was het al duidelijk dat je niet veel zou doen i.v.m. bezigheid in Het Echte Leven (de HEL). Ook dit jaar is er niet veel gedaan, en dat is een parabool en een eufemisme tegelijk met de teller op 1 staand, op 6 januari 2014. Zodoende geldt de geschreven norm zoals die daar staat in het moderatorenbeleid, dat na een half jaar inactiviteit besloten kan worden om de knopjes te ontnemen. Gezien de geringe activiteit denk ik dat je evengoed verder vredig kan leven zonder adminknopjes. Het is een valse vergelijking volgens mijn docent Nederlands, maar als je iets heel moois hebt en je doet er niks mee, kun je evengoed iemand anders er blij mee doen. Dat is natuurlijk ook niet waar, omdat ik zoveel knopjes kan geven en nemen als ik wil! *diepe lach galmt door de kerkers van het Oncyclopediagebouw*

Goed, to the point: ik plaats dit bericht hier nu, en je kunt aangeven of je de knopjes nog wilt hebben, zodoende, of je nog iets gaat doen deze zomervakantie o.i.d. Anders neem ik de knopjes eervol in op woensdag aanstaande. Uiteraard behoud je wel je controleursknopjes.

Vsotvep en Henning zijn uiteraard op de hoogte van dit bericht en akkoord met de inhoud. Met de vriendelijke groenten, R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 15 jun 2014 22:51 (UTC)

Hoi Roy, ik ben het volledig eens met het wegnemen van de knoppen. HEL heeft me inderdaad in de houdgreep, en de Oncyclopedia besmeuren verrijken zal ook voorlopig niet aan de orde zijn. Dat is ontzettend jammer, want het bracht me veel plezier, en het heeft me mijns inziens zeker geholpen in mijn ontwikkeling als schrijver. Ik heb zelfs al scènes geschreven die men, met een beetje fantasie en een goed glas wódka, oncyclopedia-esk kan noemen, al moet hierbij aangetekend dat het bewuste woord lastig uit te spreken is na het nuttigen van wódka. Dat zal de reden zijn dat de meesten het foutief uitspreken als onzin, bagger of omfleklappedablmnt.
Deze vakantie zal ik ook weinig tijd hebben, aangezien ik de verrichtingen van beroepsfietswielendraaiers - warempel, spellingscontrole keurt 't goed! - ga volgen in den verre. In de laatste week van augustus, dan heb ik hopelijk inspiratie voor dertig artikels, tijd voor drie, en zin in één, en dan heb ik mijn bijdrage dit jaar toch weer geleverd. Dat kan inderdaad prima zonder adminknopjes. Tot dan en warme groeten aan iedereen hier van L. Catepé //// Mess //// Log 21 jun 2014 12:44 (UTC)

Oncyclopedia is jarig![bewerken]

TAARTWANTONCYCLOPEDIAVERJAART!.png
Smakelijk!
Tiz
op 1 jul 2014 12:45 (UTC)

Happy Birthday![bewerken]

Sorry voor de late verjaardagswens, maar gisteren heb ik de hele dag in de auto gezeten op de terugweg uit het (te) zonnige Spanje en dan is het laatste waar je aan denkt om tien uur 's avonds op Oncyclopedia zitten.

Fanfareke.JPG
Weest bevreesd, gij jarig wezen,
Voor gezelligen als dezen!
Vóór gij 't weet is weer bewezen
Dat een tekst als deze lezen
Zeer verrassingsvol kan wezen
Voor wie -Sophia geprezen!
Vecht voor weduwen en wezen:
Dhr. L. Catepé


PS.: Je zei dat je de laatste week nog wel iets wou schrijven, wel, speciaal voor jou: de zomerkomkommer! Dood aan Wikia!
Tiz
21 aug 2014 09:44 (UTC)
Jarig3.JPG
Een deelnemende mededeling aan
Dhr Catepé
verstrekt door een even strenge als
rechtvaardige Oncyclopediabemanning.Wij van de Staatscommissie voor Facebookloze Felicitaties voor Flapstaarten (FFvF, voorhen FFF) willen u, Lars863, feliciteren met de door u getoonde verjaringslust. Zolang u ouder blijft worden zullen wij blijven felicitren Герой Hens.png Советского Союза! 21 aug 2014 11:17 (UTC)

Ha![bewerken]

Gesnapt! Nu je toch op visite bent, morgen loopt de winterherfstkool af, zin om mee te schrijven? Em06.png ˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙˙·.Vsot·vep.·˙ 23 dec 2014 11:28 (UTC)

Turboooooooooooooooooooooooooo! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 23 dec 2014 12:25 (UTC)
Haha, ik voel me gevleid dat je het vraagt, maar ik lees het nu pas. Ik heb een drukke kerstvakantie vol huis- en thuiswerk, en eigenlijk is de enige reden dat ik hier ben, dat ik bij het opruimen van mijn kamer notities vond voor artikels, geschreven in de tijd van Jan van Speijk (dat ik dat artikel schreef, niet van de man zelf). Echter, als ik mijn teller zie, met 49 artikels, dan jeuken toch mijn handen om 1984 eventjes af te maken, want dat moet toch kunnen. Dus gezwind, ga ik nu aan het werk! Groot Broer Koekeloer! L. Catepé //// Mess //// Log 24 dec 2014 10:51 (UTC)

Oranje Che[bewerken]

Ha, ik merk nu pas dat een enorm uitvergrote versie van Che v. Oranje je GP siert, en de uitvergroting mag er eigenlijk best wezen! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 24 dec 2014 16:28 (UTC)

Dat dachte me wel, ja! Het is nog steeds mijn favoriete plaatje uit mijn artikels (al komt Roys Jan van Speijk dicht in de buurt), zeker als op zichzelf staand plaatje. Zuks verdient een ereplaats. L. Catepé //// Mess //// Log 24 dec 2014 21:09 (UTC)
Leve Oranje! ~~ BHJ ~~ 24 dec 2014 21:34 (UTC)

Fransch[bewerken]

Ik heb een tijdje terug een schrijfseltje gemaakt over de Franse taal in een spontane bui, en ik denk dat de grammatica zoals ik heb beschreven tot nu toe (concreet op de echte gebaseerd) samengevoegd kan worden (of anders ingedeeld) met wat er in Frans (taal) staat. Je kunt 't eens helemaal lezen (ik vind het wel een geslaagd stuk tot nu toe) en allicht kun je er eens naar kijken hoe het in het artikel gevoegd kan worden. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 4 jan 2015 14:32 (UTC)

Lijkt me een goed idee. Ik focus me voorlopig weer op school en probeer Verliefdheid af te maken, dus ik wens je veel succes. L. Catepé //// Mess //// Log 5 jan 2015 21:03 (UTC)

Restarting The Foreign Office?[bewerken]

Hi Lars. I'm an editor on Uncyclopedia and was hoping to restart the Uncyclopedia:Foreign Office project sometime this year. I was wondering if you or any of the other ambassadors would be interested in participating? I've been working on two pages for the project. The first is a universal listing of "vital" encyclopedic articles for all the multilingual Uncyclopedias. Ideally, every Uncyclopedia would have a featured or high-quality article on each entry. The second is a list of featured articles from every non-english language Uncyclopedia. Please feel free to leave me a message and thanks for your time. MadMax 6 feb 2015 20:24 (UTC)