Partij tegen de Vrede

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat een verschrikking...
~ De Oncyclopedische Naties over deze partij

Wak!
~ Pwiiiik Kwokkul over dit artikel

Partij tegen de Vrede
Het opsteken van de middelvinger tegen Wikipedia
Het opsteken van de middelvinger tegen Wikipedia
Algemene gegevens
Partijvoorzitter Alfred Rotzak
Actief in Oncyclopolis
Hoofdkantoor Marinelaan 58, Oncyclopolis
Kleuren Zwart en rood, maar vooral veel zwart
Ideologie / Geschiedenis
Richting De extremistische stroming
Doelstelling Het verwoesten van Wikipedia
Motto Alles kan kapot!
Opgericht 2007
Voormalige namen Partij tegen de Wiki, Kapotpartij
Portaal  Portaalicoon Politiek


Partij tegen de Vrede (PtdV) is een partij die streeft naar een totalitaire verwoeste staat van Wikipedia, met veel Oncyclopedianen als stemmers om zo de oorlog van Wikipedia te winnen.

Geschiedenis[bewerken]

De partij werd in 2007 opgericht door Alfred Rotzak. De partij begon onder de naam Kapotpartij. De reden van de oprichting van deze partij was de oorlog tegen Wikipedia. Doordat Wikipedia hard doorvocht en Oncyclopedia zwaar onder vuur lag, moest er een partij komen die zich volledig tegen Wikipedia keerde. Daarom werd de naam snel omgetoverd tot Partij tegen de Wiki. De partij werd een enorm succes. De partij mocht vrijwel meteen toetreden tot de Oncyclopedische Naties en ook kreeg het meteen heel veel steun. Het ging zelfs zo goed dat de partij in de verkiezingen van 2010 als derde partij uit de bus kwam met 22 zetels. Samen met de Piratenpartij en de Commanninja's vormde de partij een ijzersterke coalitie. Door deze coalitie werd naam van de partij weer veranderd, dit keer in de naam Partij tegen de Vrede wat zo is gebleven. Onder leiding van de coalitie groeide Oncyclopolis weer en kon Oncyclopedia zich door meer steun van het leger beter weren tegen Wikipedia. De ommekeer kwam in 2013, toen bleek dat er veel te weinig geld in de staatskas lag om de defensie van dat moment nog langer goed te kunnen financieren. De staatsschuld liep fors op toen de coalitie geen verandering wilde in de begroting, omdat Wikipedia anders de macht in de strijd zou overnemen. Toch werden er eind 2013 veranderingen in de begroting aangebracht. Dit zorgde er voor dat het vertrouwen in de coalitie afnam en dat deze begin 2014 vroegtijdig moest aftreden. De Partij van de Vrede werd het hardst getroffen door deze tegenslagen. De partij behaalde in de verkiezingen van 2014 maar 5 zetels, wat betekende dat de partij iets minder dan een kwart van zijn zetels overhield. Ook met de eerstvolgende verkiezingen ziet het er niet rooskleurig uit voor de Partij tegen de Vrede. De partij heeft aangekondigd te stoppen als het nog minder zetels gaat behalen in de eerstvolgende verkiezingen.

Band met de Oncyclopedische Naties[bewerken]

De partij heeft in het begin een hele goede band met de Oncyclopedische Naties gehad. De partij werd hartelijk ontvangen door de ON en kreeg meteen veel steun. Velen waren enthousiast over de partij en sommige partijleden stapten over naar de Partij tegen de Vrede. Zo groeide de partij en kreeg het veel vertrouwen in aanloop van de verkiezingen in 2010. Hoe dan ook, in 2014 ging de partij flink achteruit. Binnen de partij vertrokken veel mensen en ik de ON verafschuwde de partij omdat het had gefaald in de strijd tegen Wikipedia. De partij voelt zich sindsdien niet meer welkom binnen de Oncyclopedische Naties en daarom denkt het er over na te stoppen.

Zie ook[bewerken]