Pen

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Pen
Een typische pen-gebruiker
Een typische pen-gebruiker
Taxonomische indeling
Familie Inktdiertjes (Animalae Inctae)
Algemene informatie
Voedsel Inkt.
Geschikt als huisdier Ja.
Specifieke gedragseigenschappen Schijnbaar willekeurig.
Leefgebied Etui's.
Natuurlijke vijanden Potloden ("Scriptor Potlodus")
Uiterlijke kenmerken
Kleur Diversen.
Huidbedekking Kunststof
Aantal poten Geen.
Waarin het leeft In etui's, op tafels, of soms op de grond.
Aaibaar Nauwelijks
Portaal  Portaalicoon Biologie


AAAAH EEN PEN!
~ Bangerd over pen

Een pen is een kleine parasiet die inwendig voorkomt bij de etui en vergelijkbare diersoorten, zoals het pennenbakje en de pennenpot. Het leeft van de potloden en stof waar de etui zich mee voedt. Meestal komen pennen in groepen voor in een gastheer. Pennen zijn voor een gastheer niet gevaarlijk, maar maken hem wel zwaarder, wat de mogelijkheid tot bewegen aanzienlijk beperkt. Een pen kan door een mens gebruikt worden voor het laten neerkomen van inkt op papier.

Leefwijze[bewerken]

Een pen leeft erg sober en neemt slechts eens in de zoveel tijd wat stof of een stukje potloodpunt tot zich. Eens in de zoveel tijd ook beweegt een pen op een schijnbaar willekeurig moment en manier. Drinken of ademen doen zij niet, maar worden zij slecht behandeld, dan zijn zij wel eens geneigd in de hand van de gebruiker al hun inkt af te scheiden. Dit kan ernstige gevolgen hebben, maar dat hoeft niet.

Gebruikers van pennen[bewerken]

Voorbeelden van mensen die pennen gebruiken zijn Belgen, verliezers, mensen met badjassen en soapactrices. Vaak ook worden doden tot de gebruikers van pennen gerekend, maar zoals u misschien weet zijn doden dood en kunnen zij dus niet meer schrijven. Bekende mensen die pennen gebruiken zijn onder andere Rita Verdonk en Spekkerd. Niet-bekende mensen die pennen gebruiken zijn onder andere Joop, Richard en Linda.

In de literatuur[bewerken]

In moderne literatuur zoals boeken van Harry Mulisch en Marco Kunst komen pennen voor. Ook oude, belangrijke boeken zoals de Bijbel en de Donald Duck zijn ook met een pen geschreven.

Bijzonderheden[bewerken]

De belangrijkste bijzonderheid die alle pennen gemeen hebben is hun naam. Geen enkele andere diersoort heeft die naam. Een andere overeenkomstige bijzonderheid van alle pennen is het feit dat zij erg houden van raven. Als zij een raaf waarnemen, zullen zij ten allen tijde proberen hem/haar achterna te vliegen, maar aangezien zij geen vleugels hebben, lukt dit niet. Dit zou een verklaring kunnen vormen voor hun schijnbaar willekeurige bewegingen.

Feitjes over pennen[bewerken]

  • Een pen leeft gemiddeld zo'n 50 dagen, tenzij de gebruiker Rens heet; dat vermindert de leeftijd met zo'n 49 dagen.
  • Pennen gebruiken zelden een telefoon, en wanneer ze dat doen, is dat per ongeluk.
  • Pennen kunnen ook gebruikt worden om dingen kapot te maken. Dit is echter niet aan te raden, aangezien ze dan boos worden en uw hersenen zullen laten verweken met hun telepathische verwekingsstraling.
  • Pennen kunnen vallen.
  • De kans bestaat dat u een pen bent, maar daar zou u dan nooit achter komen, aangezien pennen niet kunnen lezen en dit artikel dus niet zouden kunnen lezen.
  • Pennen zijn geen mensen.