Pixar

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Ongelofelijk! Zo'n hihi-larisch artikel, maar niemand kan het vinden... Voeg snel wat links toe op andere artikelen die verwijzen naar deze pagina, en laat de wereld lachen!
PixarPetrollamp.GIF

Pixar maakt films
~ Kapitein Overduidelijk over Pixar.

Pixar is een slecht filmbedrijf
~ Dreamworks over Pixar.

Pixar maakt de beste kinderfilms
~ Pixar over zichzelf

Pixar is een filmbedrijf dat bekend staat om het maken van kinderfilms. Pixar is vooral bekend geworden omdat ze geen acteurs voor de hoofdpersonen gebruiken maar computeranimaties.

Ontstaan[bewerken]

Pixar is ontstaan toen Disney een manier zocht om goedkopere films te maken. Een groep medewerkers kwamen op het idee om geen acteurs te gebruiken, maar de hoofdpersonen er met de computer in te monteren. Zo konden ze tegelijkertijd een boel geld en een hoop gezeur aan hun hoofd besparen. Dit leidde tot veel protesten bij acteurs, maar Pixar trok zich hier niks van aan en hun eerste film werd een grote hit. Sindsdien hebben ze niet veel aan hun succesformule veranderd: alle hoofdpersonen worden via computeranimatie in hun films geplakt.

Films[bewerken]

Pixar heeft al aardig wat films op zijn actief, zodat een goed onderbouwd overzicht annex korte omschrijving geen overbodige luxe is. Onderstaand lijstje is een bescheiden poging tot zo'n overzicht, en u leest het uiteraard volkomen op eigen risico.

Toy Story[bewerken]

Toy Story is een documentaire film over speelgoed. Onder de verschillende thema's die in deze documentaire worden behandeld, vinden we

 • Help, mijn oude speelgoed is jaloers op mijn nieuwe speelgoed!
 • Waarom je speelgoed uit de buurt van honden moet houden.
 • Speelgoed en vervelende buurjongetjes.
 • Waarom speelgoed en vuurwerk niet samengaan.

A Bug's Life[bewerken]

Henry's vermomming vat vlam

Henry Bug word heel zijn leven al op school gepest. Op een dag is hij het zat. Hij maakt een kostuum en vermomt zich als een leraar en waarschuwt ze. Helaas vat zijn kostuum vlam en zijn pestkoppen komen erachter. Net op het moment dat de pestkoppen hem in elkaar willen slaan komt er een echte leraar aan. Deze leraar schorst alle pestkoppen. Henry zelf zit de vijf jaar daarna in het brandwondencentrum, waarna hij weer rustig naar school kan, zij het in een rolstoel. Hij heeft dan in ieder geval geen last meer van de pestkoppen.

Toy Story 2[bewerken]

Toy Story 2 is een vervolg op Toy Story, en eveneens als een documentaire film opgevat. In deze documentaire zijn de voornaamste thema's

 • Help, mijn speelgoed wordt verliefd!
 • Hoe leer ik mijn speelgoed pinguïn zingen?
 • Het gevaar van speelgoedverzamelaars.
 • Hoe repareer ik mijn speelgoed?

Monsters Inc[bewerken]

Mike en Sully zijn twee vrienden die werken bij een bende genaamd "Monsters Inc.". Deze bende maakt kinderen bang om zo hun geld af te kunnen pakken en hun bestaan te kunnen financieren. Het wordt alleen steeds moeilijker om de kinderen bang te maken. Op een dag volgt een meisje Mike en Sully naar hun hoofdkwartier. Dit is echter streng verboden, en omdat ze haar niet willen elimineren, maar haar evenmin terug kunnen brengen, vermommen ze haar als een monster. Hun rivaal Randall Boggs probeert hen echter tegen te werken. Uiteindelijk houden ze hem tegen en worden de baas van Monsters Inc.. Ze brengen heel wat veranderingen aan, waaronder als meest opvallende en meest doortastende het entertainen van kinderen in plaats van ze bang te maken, aangezien dit meer geld blijkt op te leveren.

Finding Nemo[bewerken]

Een kijkje bij de catering van Finding Nemo

Harry en zijn vrouw zijn gelukkig getrouwd. Na 10 jaar huwelijk krijgt hij een aquarium met 10 clownvissen cadeau. Een paar maanden later, wanneer Harry niet thuis is, wordt er bij hem thuis ingebroken. De inbreker met als bijnaam "De haai" vermoordt zijn vrouw en gooit het aquarium op de grond. Als hij thuis komt kan hij nog één clownvis redden. Omdat deze clownvis de enige herinnering aan zijn vrouw is, en hij de vis niet meer met andere kan verwarren aangezien er nog maar één is, noemt hij hem "Nemo". Als hij op een dag thuis komt ontdekt hij dat Nemo gestolen is. Hij besluit hem te gaan zoeken. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij een domme agent genaamd Dory. Wat volgt is een spannend en ontroerend avontuur "op zoek naar Nemo".

The Incredibles[bewerken]

Bob, beter bekend als "Meneer Incredible", is een milieuactivist die gaat trouwen met Helen, een andere milieuactiviste. Wanneer een protestactie tegen een nieuwe vervuilende trein uit de hand loopt, wordt het verboden om milieuactivist te zijn, en moeten ze een andere baan zoeken. 15 jaar later zijn Bob en Helen getrouwd en hebben ze drie kinderen. Bob mist zijn oude leven, maar krijgt dan van iemand de (geheime) opdracht om een protestactie te verzinnen die de ogen van de regering moet openen, en moet laten zien hoe erg ze het milieu vervuilen. Het blijkt echter een val te zijn: de opdrachtgever wil van alle milieuactivisten afkomen en zorgen dat de wereld ten onder gaat aan milieurampen. Nu is het aan Bob en zijn gezin om hem te stoppen door middel van hun protestacties, en zo de wereld te redden.

The Lost City of Galadriel[bewerken]

The Lost City of Galadriel is de meest bekende Pixar film. Deze film gaat over een avonturier, Jack, die op zoek is naar de stad Galadriel, waarvan legendes beweren dat dit de stad van het eeuwige leven is. Op zoek naar de stad komt hij allemaal aardige mensen tegen die met hem mee willen op zijn zoektocht. Maar wanneer zijn nieuwe vrienden beseffen dat het Jack alleen om het eeuwige leven gaat laten ze hem in de steek. Nadat hij Galadriel bereikt en het eeuwige leven te pakken krijgt leert hij dat onsterfelijkheid meer waart is dan vriendschap.

Cars[bewerken]

Cars gaat over de straatracer Bliksem McQueen. Tijdens een race raakt hij zijn mede coureurs kwijt en komt hij in een onbekend stadje terecht, waar hij een huis vernielt. Als straf moet hij het huis heropbouwen, maar hij bakt er niks van en het huis stort telkens weer in. Hij leert de dorpelingen steeds beter kennen en word bevriend met de eigenaar van een takelwagen, Henry. Henry leert hem bouwen. Als Bliksem uiteindelijk klaar is met het bouwen en ziet hoe blij de eigenaars van het huis zijn, komt hij voor een moeilijke keuze te staan: bouwvakker worden of straatracer blijven.

Ratatouille[bewerken]

Remi de zwerver wil heel graag chefkok worden ofschoon zijn familie dat niet wil, en men in de kookwereld niet graag zwervers in dienst heeft. Op een dag raakt hij zijn familie kwijt, en komt in het restaurant van zijn favoriete chef-kok terecht. In het restaurant ontmoet hij Linguini, de zoon van de chef-kok. Hij is niet goed in koken, maar Remi red hem door zijn soep te vervangen door die van hem. Ze besluiten van plek te wisselen zodat Remi kan koken. Wanneer er een restaurantcriticus naar het restaurant komt wil kookt Remi ratatouille voor hem. Hij vertelt de restaurantcriticus dat hij een zwerver is maar het restaurant krijgt een goede recensie. Uiteindelijk lekt het nieuws uit en worden alle chef-koks ontslagen en vervangen door zwervers. Maar het blijkt dat niet alle zwervers goed kunnen koken.

WALL-E[bewerken]

De rekwisieten kamer van WALL-E[1]

WALL-E is een vuilnisman die niet kan praten. Na het wildste feestje ooit word hij door de mensheid als enige achtergelaten op de planeet Aarde, om de troep op te ruimen. Aangezien hij niet kan praten kan hij hier niet tegenin gaan. Jaren later heeft wanneer hij een boel heeft opgeruimd komt er een onderzoeker, genaamd EVE, op aarde. Ook zij kan niet praten, en komt met het doel om weer leven op aarde te vinden. Uiteindelijk vinden ze een wietplantje en WALL-E gaat met EVE mee de ruimte in naar de basis van de mensen. Daar aangekomen laten ze het plantje aan de kapitein zien, die zegt dat dit betekent dat ze weer terug kunnen naar de aarde. Maar de computer is geprogrammeerd om niet terug te gaan naar de aarde als daar wietplantjes groeien, omdat dit de oorzaak was waardoor het feest zo uit de hand liep en het een groot zootje werd. Nu is het aan WALL-E en EVE om de computer uit te schakelen zodat de mensheid terug kan.

Up[bewerken]

Kijk omhoog voor de samenvatting.

Toy Story 3[bewerken]

Waarschuwing de laatste scenes uit deze film kunnen leiden tot extreme huilbuien een lange depressie en zelfmoordneigingen.

Toy Story 3 is het laatste deel in de documentaire reeks van Toy Story. In deze documentaire tracht men inzicht te krijgen (of te geven) in volgende prangende kwesties:

 • Waarom gaat speelgoed niet van het kinderdagverblijf houden?
 • Help, ik ga studeren: wat moet ik met mijn speelgoed?
 • Wat er gebeurt als je speelgoed in een vuilverbrander stopt.
 • Afscheid nemen van je oude speelgoed en het weggeven.

Cars 2[bewerken]

Cars 2 is de enige geflopte Pixar film. Er mogen dan ook geen woorden aan vuil gemaakt worden.

Newt[bewerken]

Newt is een Pixar film die gecanceld is. De film zou over de laatste twee mensen op de wereld gaan, die door aliens gedwongen werden om het menselijk ras te redden. Maar aangezien de makers alles zo echt mogelijk wilden hebben, besloot Disney de film te schrappen. Coward kwam ervoor in de plaats.

Coward[bewerken]

De film Coward gaat over een prinses, genaamd Merida, die overal bang voor is. Op een dag krijgt ze te horen dat ze met drie prinsen moet trouwen omdat er anders een oorlog uitbreekt. Maar Merida wil niet trouwen, want ze heeft bindingsangst, en ze vlucht het kasteel uit. Ze houd zich in het bos schuil en er breekt een oorlog uit. Na 3 jaar rondzwerven komt Merida een sokkenbreiende tovenaar tegen. Ze vertelt hem wat ze heeft gedaan, en vraagt hem om hulp. De tovenaar zegt dat hij het kan oplossen: hij geeft haar een cakeje en zegt dat ze dat aan een van de prinsen moet geven. Als de prins dan het cakeje eet gaat ze terug naar het moment waarop ze te horen krijgt met wie ze moet trouwen. Hij zegt dat de de persoon waarmee ze moet trouwen de prins die het cakeje eet is. Ze besluit dit aanbod aan te nemen. Helaas komen de prinsen erachter en ze eten elk een stuk van het cakeje. De tijd wordt teruggedraaid en Merida moet weer met alle drie de prinsen trouwen. Tijdens de trouwerij breekt er alsnog een oorlog uit tussen de drie prinsen en Merida's werk is alsnog voor niks geweest.

Monsters University[bewerken]

Monsters University is de voorloper van Monsters Inc.. Deze film gaat over de studententijd van Mike en Sully. Hierin zien we hoe Mike en Sully door hun stommiteiten worden geschorst, en bij Monsters Inc. terecht komen.

Inside-Out[bewerken]

Inside-Out gaat over een meisje, of eigenlijk haar emoties. Deze maken voortdurend ruzie, waardoor het meisje pubert. Echter, wanneer de emoties vrolijk en verdriet bedankten, ging het helemaal mis. Het meisje voelde niets meer voor deze twee en zo liep ze weg en werd crimineel. Dit werd mede-mogelijk doordat angst werd omgekocht.

Strijd met DreamWorks[bewerken]

Naast films maken staat Pixar ook bekend om hun strijd met DreamWorks. De twee filmbedrijven vliegen elkaar voortdurend in de haren. Zo heeft DreamWorks al een paar keer geprobeerd de films van Pixar te stelen of te saboteren. Als wraak heeft Pixar meerdere malen brand gesticht bij Dreamworks. De beveiliging bij beide bedrijven is dan ook drastisch toegenomen. In de langdurige oorlog tussen de twee bedrijven zijn er ook al veel slachtoffers gevallen. Bij Pixar zijn veel lampen gesneuveld, terwijl bij Dreamworks vooral vissers het slachtoffer waren.

Weetjes[bewerken]

 • Tom Hanks heeft gesmeekt voor een rol in Toy Story maar hij werd keer op keer geweigerd. Uiteindelijk mocht hij toch zijn stemgeluid lenen, en dat vond hij nog altijd beter dan helemaal niks.
 • Pixar verkiest een slechte afloop boven een goede afloop, want zo is het leven nu eenmaal, en het moet maar eens gedaan zijn om de kindjes raderen voor de ogen te draaien.
 • Pixarpersoneel is dol op bureaulampen, een manie die ook in het bedrijfslogo weerspiegeld wordt.
 • Pixarpersoneel steelt vaak hengels, een hobby die volgens insiders ooit tot het thema van een nieuwe film zal leiden. Woordvoerders van de firma houden vol dat elk verband met de strijd met Dreamworks op puur toeval berust, en dat het op stapel staan van zo'n film een stadslegende is. De volgorde van deze ontkenningen geeft zowel in- als outsiders te denken, en we zijn er nog niet uit.


Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
23 december 2013
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Notenbalk[bewerken]

 1. Aangezien het wietplantje erg populair was bij de fans van WALL-E werd er een voorraad van aangelegd.