Polen

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Polen verliest slag na slag


Sjersjie Doedek en Leg Walesja, om maar eens twee Polen te noemen
~ Johan Cruijff over Polen
Wie van jullie is de Noord en wie de Zuidpool?
~ Kapitein Humorloos over Polen
De met rood omcirkelde aangegeven habitat van de Polen op de Noordpool

Polen is een redelijk omvangrijk land, wat gesplitst is in twee grote delen: Noord-Polen is op de noordpool te vinden. Zuid-Polen kun je op de zuidpool vinden. De inwoners van Polen worden eveneens Polen genoemd en zijn bekend vanwege hun bestendigheid tegen koude en hun warmwatervrees. Ze zullen niet snel zaniken over het weer of harde omstandigheden en worden daardoor ingezet in allerlei Europese landen.

Geschiedenis[bewerken]

Polen is één van de oudste landen op aarde en heeft een bizarre geschiedenis. Tot 1532 leefde het Poolse volk in het bovenste gedeelte van de aarde (ook wel noordpool) genoemd. Het land dat zij bewoonden noemden zij Pool. Vanwege de klimaatveranderingen en de komst van de eskimo werd hun leefgebied echter veel meer ingeperkt. Om toch maar te kunnen overleven besloten de Polen een Pool-expeditie op touw te zetten. Twintig Polen vertrokken in maart 1533 naar de Zuidpool om daar een nieuwe Pool-kolonie op te zetten. Men had gehoord dat daar het leefklimaat even chill was als op de Noordpool.

Al gauw bleek de eerste Pool-expeditie een daverend succes en volgden er meerdere. Tijdens de lange reis over de Atlantische Oceaan moesten de Polen allerlei gevaren overwinnen. Zo waren zij niet bestemd tegen het warme water, waardoor zij hun typische warmwatervrees hebben ontwikkeld: een Pool verdrinkt al gauw wanneer het water (waarin hij of zij valt) een temperatuur aanneemt van meer dan 15 graden. In de 18e eeuw waren er dus zowel Polen op de Noordpool als ook op de Zuidpool en besloot het volk hun land Polen te noemen in plaats van Pool.

Polen nu[bewerken]

Verdwaald in Noord-Polen? Hier oriënteren dan!

Het succesverhaal van de Polen is alom bekend. Hun dapperheid en werklustige houding hebben er voor gezorgd dat ze niet alleen meer op de uiteindes van de wereld te zijn, maar ook daartussen. Talloze Polen worden geïmporteerd naar landen zoals Nederland, België en zelfs Mofrika om daar te werk naar hartenlust te werken in bijvoorbeeld de bouw. Dit alles is mogelijk vanwege de versoepelde wetgeving van de Europese Unie. Zo zijn er speciale wetten gemaakt om de Polen te behoeden voor warm water, waardoor zij veel eerder geneigd zijn ook buiten hun leefgebied werk te verzetten. De huidige leider is Grzegorz Brzęczyszczykiewicz, uit Chrząszczyżewoszyce, district Łękołody.

Zie ook[bewerken]