Portal

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nooduitgang001.gif

Portal is een spel, ontwikkeld door het bedrijf Aperture, bedoeld om de hersencellen van nerds en computerverslaafden kapot te maken. Bij dit spel is het de bedoeling dat men zich, door het beschieten van muren met portalen, een weg baant door het bedrijf Valve, een psychiatrische inrichting waarin suïcidalen en andere ego-criminelen worden opgesloten, met de bedoeling om ze uit te roeien en de mensheid vredig te maken. Er is ooit een vrouwelijke ego-crimineel, genaamd Chell, ontsnapt uit het hoofdgebouw van Valve, maar dit is, afgezien van de rest van het spel, niet volledig gebaseerd op waargebeurde feiten, omdat zij hiervoor al meerdere keren omgekomen is door verschillende moordmethodes die Valve gebruikt, zoals robots met vier poten die de criminelen beschieten met laserstralen die ook wel bij lasergame, een kinderlijke variant op paintball, worden gebruikt. Vele criminelen hebben in dit bedrijf zelfmoord gepleegd om af te zijn van de gestoorde geest van Valve.

Glados[bewerken]

In december [1998] is een suïcidale crimineel genaamd Klaas Soms (met als bijnaam: Gladde Os) als enige ontsnapt uit de uiterst goed beveiligde cellen. Later bleek dat dit alles mogelijk werd gemaakt door de Karwei, omdat dit bedrijf robot ledematen en organen aan Klaas had geschonken waarmee hij met gemak kon ontsnappen. Tegenwoordig is Klaas, beter bekend als Glados, een belangrijk lid van Valve.

De taart is geen leugen, de taart is een cartoon!

Voedsel[bewerken]

De voeding van de gevangenen van Valve bestaat voornamelijk uit taart. Deze taarten bevatten een kleine lading met radio-actief materiaal, waardoor de gevangenen langzaam van binnen uit uit elkaar klappen. Hierdoor is de bekende quote: "The Cake is a Lie" ontstaan.

Verder bestaat de voeding uit het vlees uit de romp en de ledematen van de al eerder omgekomen gevangenen. De geslachtsdelen van de gevangenen worden gebruikt voor de constructie van portalen.

Verkoop[bewerken]

Het spel Portal heeft ontzettend goed verkocht onder bejaarden. Dit komt hoogst waarschijnlijk doordat PEGI het spel de leeftijdscategorie van 52+ had gegeven. Ook weten bejaarden niks af van downloaden in tegenstelling tot de jeugd die dit spel waarschijnlijk via een proxy van The Pirate Bay heeft gedownload.

Aangezien de goede verkoop heeft Aperture overwogen een tweede deel te maken waarin Chell uit een hotelkamer wordt gegooid. Om het downloaden van dit spel onder jongeren te verminderen of voorkomen heeft Aperture PEGI bedreigd waardoor PEGI de leeftijdscategorie 12+ gaf aan het spel. Hierdoor nam het downloaden onder jongeren inderdaad sterk af. Echter groeide het aantal downloads van het spel onder moordlustige basisscholieren.

Conclusie[bewerken]

Uit onderzoek is uiteindelijk gebleken dat het aantal vmbo'ers sterk toenam na de release van deze game. Hieruit blijkt dus dat Aperture zijn doel heeft bereikt. Nu krijgen scholen er flink wat lesuren bij waardoor scholieren minder vakantie hebben wat heeft geleid tot veel zelfmoordpogingen en aanvalsneigingen op Aperture onder scholieren. Dit is dan ook de reden dat er geen derde deel van Portal in de maak is of zal komen.