Punk

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Punkers luisteren naar harde muziek
~ Kapitein Overduidelijk over punk

ZET GODVERDOMME DIE TERINGHERRIE AF!!
~ Je Moeder over punk

Are you punk or are you drunk? (nota bene:er is niet erg veel verschil)
~ Malle Pietje and the bimbos over punk

Als je er niet precies zo uit ziet ben je niet punk!!

Punk is een van de meest strenge modelijnen ter wereld. Het is grofweg een combinatie van de modestijlen crust, veganisme en antifa. Je bent punk als je je haren verft en het liefst zo hoog mogelijk overeind zet, zwarte kleren draagt, zo min mogelijk doucht, veganist bent maar toch leren schoenen draagt en je afzet tegen het nazisme. Ook dien je verplicht eens per jaar, bij voorkeur in de lente, op bedevaart naar Katwijk te gaan om daar een punkconcert bij te wonen in Scum en vervolgens de nacht door te brengen in de duinen of op strand. Bij slecht weer is het toegestaan om te overnachten in een kraakpand.

Teringherrie[bewerken]

Aanvankelijk luisterden punkers naar goeie muziek, zoals The Mammas and the Pappas en Iggy Pop. Deze muziek werd echter ook door andere mensen beluisterd en derhalve ook in niet-punkwinkels verkocht. Eigenaren van punkwinkels bedachten daarom dat het beter was als punkers naar verschrikkelijke teringherrie gingen luisteren, die nooit ergens anders verkocht zou worden dan in punk-winkels omdat niemand het in godsnaam zou willen hebben, behalve punkers, omdat het nu eenmaal bij de mode van punk hoorde. De punk-industrie huurden daarom een stel mensen die afgewezen waren bij de auditie voor de josti-band, in om muziek te maken. Het resultaat was thrash-punk of thrash-metal, muziek waarbij duidelijk maar wat op de instrumenten wordt geramd en onverstaanbaar gebral door de microfoon wordt geschreeuwd, en waarbij de muziek-installatie verkeerd staat afgesteld zodat het geheel pijn doet aan je oren. Het plan slaagde: geen enkele winkel verkocht de muziek behalve punk-winkels, waardoor punkers naar punk-winkels moesten om de muziek te kunnen kopen (en je was verplicht het te kopen, anders was je geen punk). Kassa!!

Punk-bedevaart[bewerken]

Zo maken punkers kindjes!

In de jaren '80 van de vorige eeuw bedachten Adam en Eva, eigenaren van het alternatieve poppodium Scum in Katwijk, dat het beter zou zijn als alle punkers eens per jaar op bedevaart gingen naar Katwijk, om aldaar in Scum een punk-concert bij te wonen. Dit omdat anders niemand naar die concerten toe ging. Het werd als regel opgenomen in de modelijn, met als resultaat dat massaal alle punkers jaarlijks naar Katwijk kwamen voor een bedevaart. Overnachten gebeurde aanvankelijk veel in de duinen of op strand. Al snel kwamen er echter kraakpanden in Katwijk. Kraakpanden zijn speciale punk-hotels waar voor veel geld een kamer kan worden gehuurd waar de nacht doorgebracht kan worden op de grond. Aanvankelijk liep dit niet zo, totdat in de punk-modelijn de regel werd opgenomen dat bij slecht weer in deze kraakpanden kon worden overnacht. Sindsdien werkt Scum nauw samen met het KNMI, en zorgen zij ervoor dat het zo vaak mogelijk regent, zodat veel punkers in kraakpanden gaan slapen. Helaas voor de kraakpanden kiezen de laatste paar jaar steeds meer punkers ervoor om een tot camper omgebouwd bestelbusje mee te nemen op bedevaart en daarin te gaan slapen.

Hoe word ik PUNK?[bewerken]

Punk worden is redelijk moeilijk. Ten eerste moet je het inwijdingsritueel doorgaan. dit houdt in dat je uit wordt gekleed, naar een kraakpand wordt gesleept en daar wordt gedwongen 4 dagen lang zonder pauze naar teringherrie te luisteren (zie kopje: Teringherrie). Daarna gaan ze je klaar maken voor de stank, dit doen punks door je door een gracht vol stront te slepen en je daarna vast te binden en 2 weken in een vuilnisbak te laten rotten. Dan krijg je een paar verragde kleren (leren jasjes met patches etc.) en wordt er iets vreemds met je haar gedaan waardoor het op magische wijze verandert. hierna krijg je een flinke lading drugs en bier. nu ben je klaar voor het leven als punk!

Levensbeschouwing[bewerken]

Punkers zijn over het algemeen streng gelovig, dit houd in dat ze minstens 3 keer per dag bidden. Dit doen ze in de richting van Papendrecht. Waarom ze naar Papendrecht toe bidden is voor niemand bekend, maar er gaan complottheorieën de ronde dat de punkers geloven dat de oorsprong van het leven daar begint. Echter kan dit ook gewoon door de Amerikaanse overheid verzonnen zijn. Volgens oude punkverhalen die de ronde gaan, zijn de stekels bedoelt om dichter bij god te komen. Punkers gebruiken de stekels ook als wapen, als middel van imponering van een andere punker en als baltsgedrag.Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
9 aug 2007
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.