PvdA

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Het logo van de PvdA. Hier vindt men hun haat tegen bloemen in terug.

De PvdA (Patat voor de Armen) is een Nederlandse politieke partij die opkomt voor de lagere klassen van de Nederlandse samenleving. De partij bevindt zich in het politieke midden (een schot in de roos!) en heeft een grote voorkeur voor regeren met andere kleurloze partijen als het groene CDA, de blauwe VVD, maar vooral met de gitzwarte PVV. De laatste jaren gaat het erg slecht geweldig met de partij, als men de peilingen mag geloven. Critici menen dat de partij een te intellectuele koers vaart, en dat de achterban van de partij vooral ligt in de volksbuurten. De echte arbeider lijkt steeds vaker voor andere partijen te kiezen, en geef hem/haar eens ongelijk! Alle arbeiders stemmen op de PvdA.

Visie[bewerken]

In het midden is men dan wel kleurloos, maar men komt lekker wel op het pluche. De vorige zin zou zo maar een uitspraak van een PvdA'er kunnen zijn. Men doet binnen en buiten de partij erg haar/zijn best om zo neutraal en kleurloos mogelijk over te komen. De haarkleur van PvdA-voorman Job Cohen is hier een goed voorbeeld van, dit is heel erg grijs. Men doet alles om te slijmen bij het volk, zo wil men de vrouwen plezieren door alleen maar vrouwen in de partijtop en de kamer te benoemen. Maar dit wil men ook voor de mannen doen. De oplossing was om de helft te laten bestaan uit vrouwen en de andere uit mannen. Omdat slimme vrouwen veel vaker lid zijn van GroenLinks of D66 moest men dus minder geschikte kandidaten op belangrijke posities zetten. Ook dit heeft de populariteit van de PvdA geen goed gedaan.

Allochtonen[bewerken]

Mensen zeggen vaak dat de afkorting PvdA staat voor Partij van de Allochtonen. Uit onderzoek blijkt dat de meeste allochtonen stemmen op de PvdA (de mannen dan, want veel allochtone vrouwen hebben slechts kiesrecht in het land van uitzetting). Andere partijen en bewegingen spelen hier handig op in door hun partij afkorting te laten lijken op PvdA, varianten hierop zijn PVV en PVDD. Ze hopen zo verwarring te veroorzaken en door de verwarring meer stemmen te krijgen.

Rode Leger[bewerken]

Het Rode Leger in Tilburg.
De PvdA heeft haar eigen leger, het Rode Leger. Eén van de divisies van dit leger is ook bekend onder de naam FNV. Doel van het leger is het vormen van een éénpartijstaat waar een Politbureau alle macht heeft. Leider van het Rode Leger is Diederik Samson. Het Rode Leger heeft een kantoor in iedere provinciehoofdstad, waar ze hun activiteiten op provinciaal niveau plannen. Het Rode Leger houdt zich bezig met het afpersen van VVD'ers en het bedreigen van SP'ers. Recentelijk pleegden ze een aanslag op de DSB-bank met meesterspion Pieter Lakeman. Het Rode Leger heeft infiltranten in zo'n beetje alle organisaties in Nederland. Mensen moeten erg oppassen met kritiek op het Rode Leger, critici verdwijnen vaak plotseling. Het Rode Leger heeft haar eigen krant: de Volkskrant en haar eigen totalitaire zusterorganisatie: de Vara. Ook de top van andere omroepen, zoals de KRO, de VPRO, de AVRO, BNN en de TROS bestaat in het geheel uit leden van het Rode Leger. Evenals de top van kranten als het NRC-Handelsblad, Trouw, het Parool en het Algemeen Dagblad. Het Rode Leger bezit haar eigen kernwapens, die o.a. continu rondvaren in eigen kernonderzeeërs.

Standpunten[bewerken]

 • Gelijke rechten, ondanks leeftijd, lengte, haarkleur of aantal borsten.
 • Verhoging van het gebruiken van lijfstraffen van 65 naar 67 jaar.
 • Alles declareren onder het mom: "Wie weet hoe lang we hier nog zitten".
 • Geen milieuvervuilende liften in gebouwen met minder dan 6 verdiepingen.
 • Afschaffen van het TBS-systeem, alle TBS'ers vervroegd vrijlaten.
 • Partijleden benoemen in het bestuur van elke publieke omroep.
 • Partijleden benoemen in het bestuur van elk goed doel.
 • Partijleden benoemen in het bestuur van iedere overheidscommissie.
 • Partijleden benoemen in het bestuur van de semi-publieke sector.
 • Partijleden benoemen tot burgemeester in elke Nederlandse gemeente.
 • Partijleden benoemen in iedere vakantiecommissie snoepreisje belangrijke onderzoekscommissie naar een willekeurig warm buitenland.
 • Alleen buitenlanders binnenlander maken als ze een contract tekenen waarin ze beloven dat zij en 5 generaties na hun enkel PvdA stemmen.
 • Alle bloemen moeten dood (behalve PvdA-er Karin Bloemen). Deze verderfelijke, overdreven pruldingen verdienen het volgens de PvdA niet om in Nederland te mogen verblijven. "Sla den bloemen tot den wortel dood", een uitspraak van PvdA'er Willem Drees, en gesymboliseerd in het logo van de roos die door den vuist kapot wordt geslagen.

Bekendste leden[bewerken]

De bekendste leden van de PvdA zijn/waren/worden: