RTL

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


RTL
VlagRTL.png
WapenRTL.png
Vlag
Wapen
Basisgegevens
Talen Vlag.jpg Nederlands
Luxemburg vlag.png Luxemburgs
Hoofdstad Hilversum
Regeringsvorm Idiocratie
Religie Kapitalisme
Inwoners 99.995
Staatshoofd Gordon
Overige
Volkslied Miljonairslied
Motto Als je geld niet rolt moet je het duwen.
Munteenheid Euhwro
Traditioneel eten Kaviaar
Portaal  Portaalicoon Land

RTL is een exclave van Luxemburg in Nederland. Het wordt meestal beschouwd als een reservaat voor de rijken. De naam is een afkorting voor Radio- en TelevisieLand, onder de lokale bevolking bekend als het Gooi. Die naam komt vanwege de nationale gewoonte om alle kleren die men een keer heeft gedragen weg te gooien. Het beslaat een gebied vanaf de hoofdstad Hilversum tot het Gooimeer. Een kenmerk van de Gooiers is de r die wordt uitgesproken als ehwr, en de bekakte interpretatie, bekend als het Goois of het Medialect. Dit komt vanwege de Luxemburgse voorouders.

Geschiedenis[bewerken]

HetGooi.gif

Na de uitvinding van de kleurentelevisie in 1967 besloten de bankdirecteuren Joop van den Ende en John de Mol om in de streek tussen Utrecht en Amsterdam te gaan wonen. De families van Joop en John lieten ze overvliegen vanuit Luxemburg, en ze bouwde de meest luxe huizen voor hen, in het nieuwe dorp Huizen, zo genoemd om de Luxemburgers een beetje Nederlands te leren. Sindsdien wordt het gebied al als een aparte regio beschouwd. John de Mol trouwde met Veronique Verlinde, en ze kregen samen drie kinderen: Albert Verlinde, Wendy van Dijk en Johnny de Mol. Al in 1980 was er een beduidend andere cultuur te vinden in het gebied dat later RTL zou gaan heten. De Luxemburgse families hadden met hun snel verspreidende nageslacht al de helft van het gebied veroverd. In 1985 deden de twee bankdirecteuren John de Mol en Joop van den Ende een bod op het gehele stuk land tussen de Loodrechte Plassen en het IJsselmeer. Dat werd afgewezen door kok Wim, die het gebied na de oorlog had gekocht voor een paars kabinetje. De twee begonnen een oorlog op papier tegen de kok, die zijn geld had staan bij de bank van J&J. In 2008 verhuisde Jeroen van Koningsbrugge naar het Gooi, en begonnen Joop, John en Jeroen een band die ze De 3 J's gingen noemen. Ze kochten ook Volendam op zodat ze genoeg kaviaar konden maken.

Cultuur[bewerken]

Sinds de Luxemburgse familie er is komen wonen, hebben ze een groot stempel op de cultuur gedrukt. Veel inwoners van RTL (ook wel bekend onder de naam Gooiers) zijn erg rijk. Het land heeft, op Luxemburg na, het hoogste bruto nationaal product ter wereld. Het gemiddelde stuk land is 6 hectare groot, en er zijn alleen maar grote huizen te vinden. Hilversum heeft de zelfde oppervlakte als Haarlem maar heeft maar 10% van het aantal inwoners, omdat de huizen zo groot zijn. Gooiers staan er om bekend om al hun geld uit te geven. In heel het land zijn 64 autodealers te vinden, waarvan 91% supercars verkoopt. Ook draagt men alleen kleren die duurder zijn dan €67,- per vierkante meter per inwoner van Alblasserdam. 78% van de inwoners hebben een carrière in de mediawereld.

Vervoer[bewerken]

De enige foto van de aanval van Geer en Beau door de SBS-muur.

In het Gooi is geen openbaar vervoer te vinden, aangezien alle inwoners een chauffeur hebben. De bekendste verkeersaders zijn de A1 en de A27, die dwars door het land heengaan. Aangezien het reservaat behouden moet blijven van de armen, is er een muur om het land heengebouwd. Er is een strenge paspoortcontrole bij de grens van het land. Het land is ommuurd, met maar één ingang: Controlepunt Charlie. Die muur staat bekend als de SBS-muur, aangezien dat de grootste vijand is van RTL. In de herfst van 2009 probeerden Gerard Joling en Beau van Erven-Doorns nog door een gat in de muur te springen, maar dat lukte niet en ze vielen in het zwembad met haaien dat voor de muur is aangelegd.

Poort?[bewerken]

Het gerucht gaat dat ergens in RTL zich een poort bevind naar Showbizzland. De geruchten zijn nog niet bevestigd.

Geloof[bewerken]

De Gooiers kennen maar één geloof: het kapitalisme. Er is geen vrijheid van godsdienst, alleen vrijheid van bank. Maar dat is voor de inwoners belangrijker, dus klaagt niemand.

Rijk, rijker, Rijkman!
~ Een voormalige ABN AMRO-directeur over zichzelf

TV[bewerken]

Het grootste exportproduct van RTL is televisie en media. Joop van den Ende had voor hij samen ging werken met John de Mol al een carrière als regisseur van pornofilms achter de rug. Hij wilde voor zijn land een eigen zender en begon RTL4 als proef. Dat sloeg aan en binnen een week had hij al 14 nieuwe zenders die in 11 landen in de EUSSR worden vertoond.

Prime Time[bewerken]

RTL4[bewerken]
 • Ik Hou Van RTL - Een feelgood-programma voor de hele familie, waarin Linda de Mol de gasten bombardeert met vragen waar ze het antwoord niet op weten.
 • CSI: Bussum - Crime scene investigation, in Bussum! Henk lost samen met zijn team van forensische mislukkelingen onderzoekers moorden op.
 • Life4You - Life and Cooking Life4You is een erg populair zondagmiddagprogramma waarin mensen voor je leven.
 • Wat vindt Nederland? - Jack Spijkerman probeert kijkcijfers te trekken met saaie statistieken en 's werelds meest irritante jingle.
De populaire serie Merde, She Wrote.
 • Thomas de Stoomlocomotief (afgewezen) - een Brits televisieprogramma van Britt Allcroft over de avonturen van de locomotieven op Sodor. Deze serie werd afgewezen voor het Telekids-blok in 1994, en hierdoor kreeg Thomas geen toegang tot Nederland. Eerder had in 1991 de KRO het al afgewezen.
RTL5[bewerken]
 • Het Zesde Zintuig: Plaats Conflict - De paragnosten worden een groot raadsel voorgeschoteld: wie begon er eerst met het conflict?
 • Merde, She Wrote - Schrijfster Jessica AlbaLove Hewitt Fletcher helpt met het oplossen van moorden in het kleine dorpje waarin iedereen vermoord wordt. Met haar misdaadschrijverskennis weet ze elk mysterie op te lossen.
 • Benelux' Next Top Model - Een anorexia-campagne vermomd als modellenwedstrijd.
RTL7[bewerken]
 • Politie op je Hielen - Per aflevering worden vier mensen gearresteerd omdat ze te hard reden. Waarschuwing: overmatige herhalingen!
 • Stom, stommer, stomst, allerstomst! - Kijk hoe de stomste mensen toevallig op camera worden opgenomen.
 • De Pfaffs - Realityshow van een Vlaams gezin dat meer beroemd is door de show dan door de voetballer.
RTL8[bewerken]
 • Dr. Philly - "This is going to be a changing day in your LIFE! And buy my book."
 • Desperate Housewives - Kijk weer naar de herhalingen van deze oh-wat-hebben-we-toch-een-slecht-leven-met-zoveel-geld-soap.
 • Oprah Winfrey Show - "Our good friend DR. PHILLY HAS A NEW BOOK! And you're ALL gonna GET ONE for FREE! You guys should read it and tell EVERYBODY you like it! I LOVE IT! "

Huidige plekken in het Gooi[bewerken]

Steden[bewerken]

 • Hilversum - De hoofdstad van RTL. Hier kun je alle studio's vinden. De stad heeft 16.045 inwoners.
 • Huizen - De stad met de grootste dichtheid Luxemburgers.
 • Blaricum -

  Blaricum? Dat ligt toch in het Gooi? Dan wil ik Goor wel in het meer gooien! Het Gooimeer! WHOEAHAHA WAT EEN GILLERRR!!! Oh...ik heb er de kracht niet meer voor!
  ~ Gerard Joling over Blaricum

  *Bussum - Gesticht in 1678 door de schrijver van het lied Bussum komt zooo.

Natuur[bewerken]

 • Loodrechte Plassen - De plek waar alle rechttoe-rechtaan sitcoms worden geboren.
 • Boulevaart - Deze vaart gaat overal dwars doorheen, met elke 16 seconde een grap van Albert Verlinde.
 • Het Wouterbos - In dit bos vind je de historische Draaikonten, een zeldzaam soort zwijn dat altijd twijfelt.
 • Mediapark - Links van het Wouterbos vind je het Mediapark, waar veel BN'ers rondlopen. Ook Groenlinks heeft hun hoofdkantoor hier, in het konijnenhol van Marianne Thieme.

Zie Ook[bewerken]


}