Romeinse Rijk

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Romein)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De grenzen van het Romeinse Rijk, precies berekend door het OnDerzoeksCentrum.

Romeinen waren hele alledaagse mensen die leefden van voor Christus tot na Christus en veel land hadden. De Romeinen stamden af van het trechterbekervolk. Romeinen zijn zeer alledaags omdat ze net als alle andere mensen van oorlog hielden en meer macht wilden.

Rare Jongens, die Romeinen!
~ Obelix over de Romeinen

Het Romeinse Rijk is Romeins en rijk
~ Kapitein Overduidelijk over het Romeinse Rijk


Geschiedenis[bewerken]

Hoe het begon[bewerken]

Romeinen zijn niet bepaald intelligent, sterker nog, alles wat ze deden hebben ze wel van anderen na-ge aapt, bijvoorbeeld de cultuur is geheel van de Griekse cultuur overgenomen. De eerste Romeinen waren Romullus en Remus, dit waren twee broers die werden opgevoed door een wolvin, toen ze oud genoeg waren hielpen ze een boer en uiteindelijk stichtten ze de stad Rome, toen was het echter 'villa sine nomine' of iets wat daar op lijkt, want de stad had nog geen naam, uiteindelijk kregen de broers ruzie over de naam en gingen ze tegen elkaar vechten, Remus stierf en Rome werd dus naar Romullus vernoemd. Dit is ook een bewijs dat Romeinen oerdom waren, Rome werd een metropool in zijn tijd en alle mensen gingen dus een beetje achter de boerenpummel die zijn tweelingbroer vermoordde en opgevoed is door een wolvin.

Een paar honderd jaar later[bewerken]

Rome was al een grote stad geworden en de Romeinen verveelden zich en gingen dus maar oorlog voeren om een groter gebied te krijgen. Hierbij kwamen ze in aanraking met de Griekse cultuur en gingen ze opeens met marmer en dergelijke bouwen. Ook hadden ze de sandalen uitgevonden maar zie Romeinen net als mensen uit Frankrijk ze zijn over het algemeen niet slim, maar er zit een enkeling bij die dan toch wel hersenen heeft.

Nog later[bewerken]

Het Romeinse rijk was al een rijk geworden, er was toen ook een man genaamd Julius Caesar die na zijn veldtocht in Gallië de benen nam naar Rome, volgens mij was hij gewoon bang voor de Nederlanders. In Rome nam hij de macht over en dat vond ene Brutus niet zo leuk dus hij stak hem neer.

Nog, nog later[bewerken]

Rome werd heel groot, maar de keizer werd kierewiet. Hij vond het leuk mensen te pesten met zijn beslissingen, die zo verwarrend mogelijk moesten zijn. Daarom deelde hij het rijk in tweeën met een keizersnede. Veel mensen protesteerden, maar de keizer bleef bij zijn punt. Hij moest en zou de helft van zijn macht aan een ander geven.

Nog, nog, nog later[bewerken]

De Romeinen waren eigenlijk heel agressief en zochten snel ruzie. Een andere man die dat graag deed was Atilla de Hun. Dit was een man (waarschijnlijk met een baard) die graag wild deed en zo heel Rusland en omstreken probeerde te veroveren en dus ook het Romeinse rijk. Toen ging zijn leger aanvallen, en het West-Romeinse rijk wist geen weerstand te bieden tot een Romeinse generaal Atilla opeens versloeg en de plunderingen tijdelijk stop te zetten. Voor zijn heldhaftige daden werd hij beloond met een zwaard door zijn hoofd. Nog later toen het rijk op instorten stond wisten de Romeinen dat ze een capabele leider nodig hadden en dus zetten ze een foetus op de troon. Verassend genoeg viel het westerse rijk toen. Het Oost-Romeinse rijk bleef nog een tijdje bestaan (zo'n 1000 jaar) maar ook het gebrek aan slimme mensen was het Oost-Romeinse rijk fataal. De tijd na de val van het West-Romeinse rijk is een tijd dat de mensen nog dommer waren en het wordt ook wel de Middeleeuwen genoemd.

Soorten Romeinen[bewerken]

Romeinen hadden tevens last van slechte adem, in die tijd hadden ze namelijk nog geen tandpasta.

Romeinen zijn net dieren, je kan ze onderscheiden in verschillende soorten:

  • Toga's: dit zijn burgers, meestal wonen ze in Rome, ze heten toga's omdat ze er eentje aan hebben, een toga is handig bij het eten(dat deden de Romeinen liggend) want als je morst heb je altijd een slab om. Daarnaast zijn ze ook handig in bed, want je kan er onder slapen en het is alles wat je aan hebt, je hoeft dus alleen je toga uit te doen om de liefde te bedrijven
  • Legionairs: dit zijn soldaten van het Romeinse rijk, ze waren ooit sterk, dat nam af in de loop der jaren. Ze dragen een toilet op hun hoofd, sandalen aan hun voeten, en windschermen in hun handen. Als ze de windschermen om zich heen doen krijg je de testudo formatie, dan ben je goed beschermd tegen pijlen, je bent echter wel heeeeeel langzaam. Ook kenmerkend voor een legionair is dat het altijd mannen zijn maar toch rokjes dragen, sommige wetenschappers geloven dat ze uit Schotland komen
  • Keizer: het alfamannetje onder de Romeinen, in tegenstelling tot Gorilla's zijn keizers juist de zwakste wezens van hun groep, ze voeren geen moer uit, dragen een toga en een lauwerkrans(bosje takken). Ze hebben ook een bodyguard, deze moet voorkomen dat ze worden aangevallen, ook wel de praetoriaanse garde genoemd, deze plegen ook wel eens staatsgrepen, geen goede bodyguards dus.
  • Grieken: nadat de Romeinen Griekenland hadden veroverd hoorden de Grieken ook bij het Romeinse volk, ze lijken precies op toga's maar hebben dan een baard, vrouwen hebben zwart haar
  • Britten: voorvaders van theeslurpers, ze waren wat wilder en wilden de Romeinen niet in hun land hebben, hun leider: Winston Churchax gaf ooit een speach waar hij de magische woorden uitsprak: we will never surender! Britten waren sowieso nooit aardig voor indringers.
  • Galliërs:, voorvaderen van de Fransen, deze mensen hadden een nogal onontwikkelde snor: hij was heel groot en niet gekruld, zoals de stereotype Franse snor van vandaag.
  • Belgen: Caesar had geen moeite om met een klein legertje de Galliërs te verslaan, behalve als ze toverdrank hadden, maar het blijven inwoners van Frankrijk. Caesar was een man met hersenen, hij zag dat hoe noordelijker hij ging, hoe sterker de Galliërs werden, waar nu Nederland ligt waren de mensen zelfs zo sterk dat Caesar niet meer van Galliërs sprak. Om toch een beetje eer te hebben voor thuis schreef hij over de Belgen: van alle Galliërs zijn de Belgen de sterkste.
  • Joden: in elk volk horen Joden thuis, op de een of andere manier zijn die altijd vervolgd, ook in het Romeinse rijk, de Egyptenaren zijn begonnen met het discrimineren.
  • Overige Romeinen, dit zijn mensen die ook Romeins waren maar niet veel te zeggen hadden, niemand kent ze ook, dus waarom erover beginnen, toch?

Zie ook[bewerken]


Italiaanse vlag.png
Dese articola is gescrefe door ene Italiano!
Italiaanse vlag.png

}


Ceci n'est pas un pays.
Europa: België · Bordurië · Catalonië · Duitsland (DDR · NDDR) · Gallië · Joegoslavië · Oostenrijk-Hongarije
Polen-Litouwen · Romeinse Rijk · Scandinavië · Sovjet-Unie · Syldavië · Transnistrië
Daarbuiten: Gazastrook · Geconfedereerde Staten van Amerika · Filistijnen · Indië · Islamitische Staat
Kolonië · Ottomaanse Rijk · Perzië · San Theodoros · Soedan · Taiwan · Verweggistan