Edwin Rommel

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Rommel)
Ga naar: navigatie, zoeken

Edwin Rommel was een Duitse generaal-veldmaarschalk. Hij vertoefde in Noord-Afrika, omdat hij het een mooi vakantieland vond, maar hij zat in een oorlog dus moest hij wel behoorlijk wat inspanning leveren daar en had hij niet veel tijd om te genieten van de Marokkaanse Berbercultuur.

Hij was een zoon van een Duitse leraar, Erwin Rommel en zijn echtgenote Helene von Luz, die niet uit Luz kwam. Zijn vader adviseerde hem om bij de militairen te gaan, aangezien hij toch al op vakantie wilde besloot hij maar mee te gaan in dit idee om een keer Noord-Afrika te bezoeken.

In Danzig volgde hij een opleiding.

Edwin Rommel kon in 1917 bij de Slag bij Caporetto de spaghetti-vreters, samen met de Hongaren en de Kotsenrijkers wisten zij de spaghetti-vreters te laten zien dat de artillerie van de Duitsers een stuk beter was dan de pizza die de andere partij gebruikte in het gevecht.

Fotosessies[bewerken]

Rommel poseert voor een foto

Rommel was erg fotogeniek. Hij was een bekende filmster in die tijd die ook echt uitvoerde wat hij zei. Zo heeft hij in diverse films een generaal-veldmaarschalk gespeeld. Vooral zijn poses in die films zijn nog een bekend overblijfsel van deze Deutsche 'Kulturkrieg'.

De meeste Kulturfoto's van Rommel zijn in Noord-Afrika gemaakt. Rommel is niet vaak op de foto geweest met Berbers, omdat hij niet erg veel in Marokko is geweest. Rommel is vooral geweest in El-Allamein (vertaald: De Allah mijn). De meeste Berbers in El-Allamein waren niet Marokkaans. Er is een geval bekend van een Berber die zo graag met Rommel op de foto wilde, dat hij de baas chanteerde. Dit had tot gevolg dat er geen fotosessies meer plaatsvonden met Berbers op de set.

Soms maakte Rommel een hoop rommel bij een fotosessie. Zo liet hij soms wat van zijn artillerie achter, als hij dan door de baas werd opgebeld die de fotoshoot maakte, en hem gevraagd werd waarom hij er zo'n rommeltje van had gemaakt, antwoord hij: 'Na ja, ich bin Rommel ja?'.

De Rommelige rommel van Rommel[bewerken]

Rommel heeft een hoop rommel zitten trappen. Zo heeft hij even de Fransen kapot goed ingemaakt. Samen met zijn matties werden ze uitgemaakt voor een spookdivisie, ze waren namelijk zo snel dat het leek alsof het een stel spoken was dat hier en daar ook weer verdween en tevoorschijn kon komen.

Rommel moest hartelijk lachen om deze grappen omdat hij het gewoon leuk vond om net te doen alsof hij onzichtbaar was voor iedereen.

Menselijkheid[bewerken]

Rommel staat vooral bekend om zijn menselijkheid. Hij wilde een oorlog met zo weinig mogelijk haat en bloedvergieten voeren en zorgde er daardoor voor dat mensen zo menselijk mogelijk behandeld werden en hij handelde ook volgens de Akkoorden van Genève. Dit zorgde ervoor dat hij na de Tweede Wereldoorlog bekendstond als een goede Duitser. Een ander voorbeeld van de menselijkheid van Rommel is de manier waarop hij met Berbers omging, hoewel de meeste Arabieren en Duitsers een hekel hadden aan Berbers, vond Rommel dat je best beter met Berbers om kon gaan, ook al chanteerden ze iemand die een fotosessie leidt.

De woestijnvos[bewerken]

Edwin Rommel was net een woestijnvos, althans, zo werd hij genoemd. Hij maakte er vaak maar een rommeltje van, zo konden de Britten geen touw vastknopen aan wat hij nou precies deed overal, of dit nou sluw slimheid was of gewoon een potje ervan maken maakte niet uit, want vossen doen allebei, dus noemden ze hem de woestijnvos, ook al leven vossen niet in de woestijn.

Zie ook[bewerken]