Ron Brandsteder

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Ron, te herkennen aan het verbrande gezicht met het grijze half verkoolde haar, krijgt te horen dat Wikipedia in vlammen op is gegaan.

Ik ga vlammen!
~ Ron Brandsteder over zijn toekomst.

Ronaldo Diëgo Lionel Brandsteder, of gewoon Ron Brandsteder (ook wel door zijn vrienden Ron Brandstichter en de Pyromaan genoemd) is een crimineel uit de Pyreneeën met een Nederlands paspoort die als hobby brandstichten heeft. Hij heeft van deze hobby zijn werk gemaakt en is daardoor zeer bekend geworden. Zijn favoriete gezegde is dan ook: Heeft u een vuurtje?

Geboorte en jeugd[bewerken]

Toen kleine Ron geboren werd in de Pyreneeën vlak bij Italië, was het een hete dag. Er was geen ventilator in de buurt of wat dan ook enigszins koelte kon geven. Dit was al het begin van Ron's liefde voor hitte. Rond de leeftijd van 5 en 8 begon hij al kleine brandjes te stichten. Voornamelijk in computerspelletjes waar hij bijzonder goed mee om kon gaan. Ook met normale brandjes zoals een takje in brand, een balletje, er moest altijd iets in brand. Daarom hebben zijn ouders een open haard aangeschaft, waar Ron fijn kon spelen. Later toen hij 15 werd, begon hij te roken. De rook kwam letterlijk uit zijn mond en kleding omdat hij steeds meer dingen met vuur deed. Vooral tijdens school. Vuilnisbakken in de hens steken was een waar talent van Ron. Hierdoor ging vaak het brandalarm af, waardoor

  • A: de leerlingen allemaal naar buiten moesten,
  • B: de leerlingen door de brand die dag vrij kregen,
  • C: soms de school gewoon afbrandde en de leerlingen helemaal geen school meer hadden.

Door de ontelbare brandjes werd Ron vaak van school gestuurd, maar aangezien er meestal geen school meer was, vond hij dat niet meer dan logisch.

Na de jeugdperiode[bewerken]

Rond zijn 18e en honderden brandjes later verhuisde Ron naar het net nieuwe Almere. Daar werd hij door psycholoog P. Siegoloog behandeld om de levenslust van Ron 'weg te branden'. Hierbij verbrandde Siegoloog zijn vingers aan Ron, maar Ron was wel van die brandende gedachten af. Toen hij 21 werd, en hij een diploma had gehaald ging hij bij de brandweer werken. Hier kwam hij het niet hoger dan een brandblusser tweede klas. Op een dag was er brand in een Albert Heijn vlakbij zijn huis. Hij had die dag vrij en hij kon de brand al eerder proberen te blussen voordat het voltallige brandweerkorps de brand kon blussen. Door de haast en de gedachten voor prijzen en onderscheidingen maakte hij de fout van zijn leven. Hij had de petroleumspuit omgewisseld met de brandblusser! Toen hij aangekomen was spoot hij het gebouw onder...met rampzalige gevolgen. Alle huizen in de buurt vlogen ook spontaan in de fik door de enorme explosie die het veroorzaakte. Ron moest hiervoor naar het ziekenhuis en lag daar een tijd in coma met vele brandwonden. Later toen Ron enigszins hersteld was, kreeg hij te horen dat hij ontslagen was bij de brandweer. Dat boeide niet meer voor Ron, want hij had een vlammend plan: hij had zijn oude gedachten weer terug en die zou hij goed gebruiken!

Vlammende carrière[bewerken]

Hier zien we een slachtoffer van de grote brand die Ron zijn baan kostte.

Ron begon weer brandjes te stichten. Hij was toen 25. Hij begon in het Conservatisme te geloven omdat zijn hele jeugd eraan vast zat. Nu begon hij weer met vuilnisbakken in brand te steken en langzamerhand steeds grotere voorwerpen, zoals grasmaaiers, fietsen, auto's, bomen, totdat hij besloot van deze brandstichtingen zijn werk te maken. Hij wou wereldberoemd worden door zijn brandjes. Hij begon een willekeurig TV station te zoeken waar hij zijn eerste TV programma kon presenteren: Laat ze maar vlammen. Deze trok weinig kijkers omdat de show voortijdig in vlammen op ging. Na een mislukte TV carrière en allemaal mislukte ideeën, ging Ron maar de muziekbusiness in. Hij ontdekte dat hij goed kon zingen en hij kreeg een platencontract onder de neus geschoven. Dit leidde tot zijn eerste single: Burn, baby burn. Dit bleek zijn eerste en enige succes te zijn, omdat hij zijn publiek letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam kon krijgen. Elk concert kreeg hierdoor een explosief karakter. Later begon dit allemaal af te zwakken en wou Ron weer vlammen. Dit kreeg hij voor elkaar zonder dat hij ervoor hoefde te zingen of te spelen. Hij stak steeds meer dingen in de fik en hij werd op een gegeven moment zo heet, dat hij op zijn 39e alles wat hij tegen kwam in de brand stak. Dit trok wereldwijd de aandacht en Ron werd op een gegeven moment gearresteerd door de politie.

Afkoelperiode[bewerken]

Nadat hij gearresteerd werd, wist hij uit de gevangenis te ontsnappen door de tralies in de brand te steken nadat hij een medegevangene om een vuurtje vroeg. Na deze ontsnapping stak hij opnieuw alles in de fik. Na 2 jaar vlammen, werd hij opnieuw opgepakt, ditmaal door de AIVD, en werd Ron naar Antarctica verbannen. Hij had altijd nog zijn vuurtje (aansteker) bij zich, en begon al het sneeuw en ijs te smelten. Dit leidde tot een crisis bij de Verenigde Naties omdat men dacht dat de global warming nu zeer ernstig werd. Een hele tijd later is Zeeland ontstaan omdat er een brok ijs wegdreef met hem erop. Zo kwam hij weer in Nederland terecht en kwamen ze erachter dat hij de 'supersmelter' was. Hiervoor werd hij voor levenslang in de koelcel gegooid om voor een hele lange tijd af te koelen.

Nu[bewerken]

Nu is Ron op een onbekende plek. Hij was weer ontsnapt omdat hij een blauw vuur creëerde, wat ijs doet verbranden. Met dit blauwe vuur brak hij het ijs en wist weer te ontsnappen. Nu is Ron op een onbekende plek, waar hij alleen rondzwerft. Hij is voor het laatst gesignaleerd in Oost Ralië waar op dit moment toevallig bosbranden woeden. Of hij daar nog is, is onbekend. Wel is het zo dat hij nog ergens vlamt.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
1 mei 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.