Rotterdam

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Rotterdam.jpg

Rotterdam (of Rottedam, volgens de inwoners) is de hoofdstad van Zuid-Holland. Als je naar de inwoners kijkt is het de op een na grootste stad van Nederland, maar als je naar de grootte kijkt is het juist de kleinste. Dit komt omdat het gemiddelde gebouw uit 97 verdiepingen bestaat. Dwars door de stad loopt een rivier: de Maas, die de stad in Noord en Zuid verdeelt. Tussen Noord en Zuid zijn vaak rellen en zo nu en dan gaat er een gebouw in vlammen op. Ook staat Rotterdam bekend om zijn vele intellectuelen, het is dus ook geen toeval dat de discussieclub 'Feijenoord' in Rotterdam is gestationeerd.

Geschiedenis[bewerken]

Het eerste Rotterdamse huis is in 310 AD gebouwd door Huisbaas Bob en zijn zwervers. In 311 AD stichtte een Nordische stam van melkboeren, de Deense Kazen een dorp rondom het huis van Huisbaas Bob, op de plaats waar Rotterdam zich nu bevindt. Het was een tijd van eenvoud en geluk, Een Gouden Eeuw van Ridderlijkheid, Goddelijkheid, liefde, broederschap en respect voor de autoriteiten.

Het dorpje werd gebrandschat door de Vikingen in 312, in 313 en 314 AD. De mongolen plunderden het in 315, 316 en 317 AD en daarna werd het om beurten door de Visigothen en de Ostragothen onder handen genomen, hoewel ook de Vikingen als herinnering aan die goede tijden zo af en toe de bevolking decimeerden.

De Euromast, een technisch wonder van vernuft

De Zwarte Dood sloeg daarna bijzonder zwaar toe in Proto-Rotterdam en eiste de levens van 150% van de bevolking. Om uit de negatieve cijfers te komen moest men geld lenen van Amerika en het was pas na deze tijd dat Rotterdam een haven werd en er een tijd kwam waarin orde, rust en rechtvaardigheid heersten, met open en blije mensen, gastvrij voor vreemdelingen en gelukkig met hun plaats in de wereld.

Daarna was het tijd voor de Honderdjarige Oorlog, die het dorp verwoestte en de bevolking weer terugbracht tot de oorspronkelijke 327, waardoor Meso-Rotterdam nog dieper in de schuld bij Amerika kwam te staan.

Nieuwe tijd[bewerken]

Een belangrijke gebeurtenis voor de Rottedammerts was het bombardement van de Moffen, waarvan nog steeds vermoed wordt dat Rotterdam-Zuid in het complot zat. Gevolg was dat Noord grotendeels in puin lag, waaronder ook het huis van de toen omgekomen Tânte Ânnie (van de megahit: Ânnie, houdt jij m'n tâssie effe vâs), naar verluidt de willige prostituee geliefde minnares van honderden, misschien wel duizenden Rotterdamse gozerts. Om dit grote verlies te compenseren zijn er diverse fallussymbolen neergezet, ook wel hoogbouw genaamd. Door het veelvuldige wegjagen van mensen uit de overgebleven gebouwen om plaats te maken voor de hoogbouw, zijn er veel daklozen te vinden in Rotterdam, wat uitermate goed was voor de filosofie.

Om de komst van de Moffen in 1940 te vieren, richtten de Rotterdammers, zoals we ze nu noemen, de Euromast op. Dit wonder van Ingenieursschap is een Fallusvormige toren die (zolang de Rotterdammers er geen grote Vulvavormige tunnel omheen bouwen) geen enkel praktisch doel dient.

Zie ook[bewerken]

Kolére, zo'n kort artikel is er nog niet eerder geweest! Misschien kan jij dit artikel nog wat uitbreiden!
Een centimeter of drie zou al een goed begin zijn...