Sauron

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De paus in contact met Sauron.

Ik zie je
~ Het oog van Sauron over jou

In Sovjet Rusland, Sauron oog ziet JOU!
~ De situatie in Sovjet Rusland over Het oog van Sauron.

Ik proef je
~ De mond van Sauron over jou

Ik hoor je
~ De oren van Sauron over jou

SKRIE!!!
~ Een dienaar van Sauron(Nazgul) over iets onbekends

Sauron is een soort van gebouw dat kan lopen, hij woont in Midden Aarde en vrijwel niemand mag hem. Iedereen is echter wel bang voor hem dus de helft van Midden-Aarde doet wat hij zegt. De andere helft voert oorlog met hem.

Leven[bewerken]

Jeugd[bewerken]

Sauron werd geboren als zoon van dinosauron en een komeet. Dinosauron liep op een mooie dag door een kuil toen er een komeet op de Aarde insloeg, dit is de beroemde komeet die de dino's uitroeide. Dinosauron ademde het stof dat de komeet had achtergelaten in en stierf. Het stof werd in Dinosauron's botten opgenomen en dat zorgde ervoor dat de botten kalk bleven aanmaken. Het fossiel van Dinosauron zakte langzaam in de grond en kwam zo in de buurt van het midden van de aarde. Hier ligt Midden Aarde. Het fossiel kwam op een boom terecht die natuurlijk kon praten en hij voedde Sauron op. De bomen daar worden nogal groot en door de opvoeding van een boom is Sauron ook aan zijn lengte gekomen. Sauron had alleen geen goede relatie met de boom en hij liep weg naar een plek waar geen bomen groeiden. Zo kwam hij in Mordor terecht.

Leven in Mordor[bewerken]

Sauron is vrijwel zijn hele leven in Mordor gebleven, dit heeft met zijn slechte opvoeding te maken, hij wilde wraak nemen op zijn boom en bouwde een leger om alle bomen uit te roeien. Hij had hiervoor hulp nodig van iedereen op Midden Aarde en hij moest dus eerst iedereen aan zijn zijde krijgen. Als eerst kwam hij aan bij de elfen, hij gaf deze 3 ringen om ze te hypnotiseren. Elfen zijn echter hippies en ze wilden niet meedoen met zijn plan. Toen kwam hij bij de Dwergen, hij probeerde dit keer met 7 ringen het volk te overtuigen maar weer zonder succes, de dwergen zeiden dat ze het raar vonden om met hun bijlen bomen om te hakken(dwergen hebben een iq dat gelijk is aan hun aantal armen, meestal 2 dus). Toen kwam hij bij de mensen, deze gaf hij 9 ringen en hij slaagde erin om de helft van de mensen aan zijn zijde te krijgen en de 9 koningen die de ringen droegen. Omdat hij niet heel Midden Aarde wilde afreizen vanwege zijn boomofobie maakte hij nog een ring waarmee hij oppermachtig werd. Met deze ring wist hij angst te brengen aan de bewoners van Midden Aarde, de helft van Midden Aarde begon dus naar hem te luisteren. Alleen de elfen wilden nog niet meedoen omdat ze dan oorlog moesten voeren, ze begonnen een opstand waarmee ze de helft van de mensen en de dwergen wisten te overtuigen. Sauron reageerde zeer boos en verklaarde de oorlog aan de elfen en hun bondgenoten. Sauron was erg goed in honkbal, aangezien hij niets anders kon doen in het dode land. Hij kon dus goed overweg met een knuppel, dit liet hij ook merken en hij sloeg iedereen in elkaar met een knuppel. Helaas werden zijn vingers eraf gehakt door een stomme koning en hij explodeerde(kennelijk was hij allergisch voor mensen die vingers missen). Sauron was echter nog niet dood, het zou wel erg stom zijn als iemand zou sterven als diegene een paar vingers mist. Na de explosie bleven zijn mond en een van zijn ogen bewaard. zo kreeg hij toch nog zuurstof en voedsel naar binnen. Zijn cellen rond zijn oogkas begonnen zich op een hoog tempo te delen omdat hij toch geen energie meer gebruikte en zijn lichaam werd in tweeën gesplitst. Zijn oog kwam op een soort toren van cellen te staan en zijn mond leek op een normaal mens. Zijn ring ging verloren en daar baalde hij nogal van. Hij was erg duur en moeilijk te maken dus hij ging op zoek. Hij kreeg de hulp van de 9 koningen die hem nog steeds trouw waren. De ring had andere plannen en kwam na een lange reis in de vulkaan in Mordor terecht, die werd dus vernietigd.

Dood[bewerken]

Nadat Sauron zijn leger weer had opgebouwd om de bomen te vernietigen werd hij weer door verschillende volkeren tegengehouden. Zijn geduld raakte op en hij zwoor dat hij alle volken die tegen hem waren te vernietigen. Dit was hem 2 keer bijna gelukt maar het geluk lachte de andere kant toe. Vervolgens vielen de andere volken Mordor aan met een klein legertje. Sauron probeerde met zijn mond nog te onderhandelen en te vertellen waarom hij de bomen zo haatte, de mensen geloofde hem niet en de koning van een stom vervelend rijk vernietigde de mond. Zo kon Sauron ook niet meer ademen en zijn cellen begaven het, zo viel de toren waar zijn oog op stond en hij explodeerde weer, dit keer voor goed vernietigd. De mensen van Midden Aarde denken nog steeds dat het komt omdat ze zijn ring in de vulkaan hebben gegooid, dat gebeurde toevallig op hetzelfde moment van het stikken van Sauron. Maar zeg nou zelf, iemand kan niet dood gaan omdat zijn ring word vernietigd, dat klinkt gewoon onlogisch, toch?

Invloed[bewerken]

Sauron heeft veel invloed gehad op vele volken, deze werden vrijwel direct na zijn dood vernietigd, verder zijn er nog mensen die met de oorlog hun vrienden en familie zijn verloren, toch ook wel veel bomen, na later onderzoek bleek zelfs dat Sauron's missie was gelukt, hij had namelijk alle vrouwelijke bomen in midden aarde vernietigd, zo konden bomen zich niet meer voortplanten, over ruim 1000 jaar zouden er geen bomen meer zijn op Midden Aarde, veel volken vluchten daarom uit midden aarde, in de jaren '60 bijvoorbeeld vluchtten alle Elfen uit midden aarde naar Amerika, daar begonnen ze vrijwel meteen met het lastigvallen van de Amerikaanse regering en vertelden dat ze geen atoombommen moesten maken maar ringen in vulkanen moesten gooien, dit deden ze deels in het elfs, zo ontstond de zin: make love, not war. 'Make love' betekend 'gooi ringen in de vulkaan' in het elfs, 'not war' betekend 'dan vernietig je de vijand', deze groep van elfen noemden zichzelf strijders voor recht en vrijheid en tegen die atoombommen die de wereld verwoesten, of in het elfs: Hippies.

Trivia[bewerken]

  • Sauron was vrijwel het meest intelligente wezen van midden aarde.
  • De boom die Sauron opvoedde heette boombaard, een belachelijke naam dus, op een dag trok zelfs hij ten strijde tegen Sauron.
  • Boombaard betekend 'puur slechtheid in de taal van Mordor.
  • Sauron was zijn hele leven een asielzoeker omdat hij uit een onbekend land kwam, de komeet stond namelijk niet als land geregistreerd in Midden Aarde.