Schijnheilige Spaanse Rijk

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Veel te klein
~ Karel V over het Schijnheilige Spaanse Rijk

Het Schijnheilige Spaanse Rijk van 1496 tot 1623

Het Schijnheilige Spaanse Rijk, of SSR, is de ware naam van Spanje in periodes dat het grondgebied ten minste het volgende is:

Deze definitie is officieel vastgesteld bij het bedenken van de term in het jaar 455 door paus Leo I. Geen enkele koning van dit land was blij met de naam, maar ze konden er wel mee leren leven.

Geschiedenis[bewerken]

Het Ontstaan[bewerken]

Tsja, pech kun je hebben, hè?

Karel II van Spanje heeft op een verkeerde manier heel veel belastinggeld in de scheepvaart geïnvesteerd toen hij een haven aan de oostelijke kust van Spanje liet bouwen (hij dacht dat hij via de Rode Zee, langs Saoedi-Arabië, naar Indië kon varen). Omdat Karel hierom heel boos was besloot hij maar Jeruzalem te veroveren, wat hij heel makkelijk kon doen. Hierop kwamen vele kruistochten van de paus, die Jeruzalem weer wilde heroveren, ook al was Karel Rooms-katholiek en liet hij pelgrims gewoon binnen. Hierop ging Karel pogingen doen om het Romeinse Rijk en daarbij de zetel van de paus, Vaticaanstad, te veroveren.

Toen Karel in 403 stierf werd hij opgevolgd door zijn zoon Odoaker XLVIII van Spanje. Deze lukte het Vaticaanstad en het Apennijns Schiereilandse deel van het Romeinse Rijk te veroveren. De rest van het Romeinse Rijk kon toen makkelijk door allerlei volken veroverd worden, omdat niemand meer over de Romeinse troepen heerste want laatste Romeinse keizer Romulus Augustulus was te lui om te vluchten.

Nadat Odaoker het Apennijns Schiereiland veroverd had, wilde Odaoker gezellig samen met de paus regeren, maar de destijdse paus Leo I was er wat ongerust op. Odaoker ging zijn land het Heilige Spaanse Rijk noemen, maar de paus verklaarde het land schijnheilig en noemde het het Schijnheilige Spaanse Rijk. En aangezien de verklaringen van de paus over wat heilig is en schijnheilig is feitelijk waar zijn, werd de paus zijn bedachte naam de feitelijke naam van het land. Odaoker werd hier heel verdrietig om en pleegde zelfmoord, waarna hij werd opgevolgd door zijn zoon Karel III van Schijnheilige Spaanse Rijk.

Verloop[bewerken]

Lange tijd gebeurde er helemaal niets, maar rond het jaar 800, toen Karel de Grote stoer begon te doen en het Apennijns Schiereilandse gedeelte van zijn land wilde binnenvallen, besloot de koning van het Schijnheilige Spaanse Rijk maar eens Tunesië en Marokko te veroveren. Karel de Grote was hierbij diep onder de indruk en besloot vriendelijk te vragen of hij naar Rome mocht, zodat hij eventjes tot keizer gekroond kon worden. Dit mocht.

Rond het jaar 1000 besloot de Spaanse koning, na de domme zet van een voorganger, opnieuw te investeren in de scheepvaart en liet dit keer aan de westkust een haven bouwen. Nu kreeg Spanje - wel met een hele lange route, namelijk om Afrika heen - goede handel met Indië, maar omdat het in Europa in was om de landen waar men handel mee heeft ook te veroveren, besloot de Spaanse koning niet achter te lopen op zijn vriendjes en ook maar eens wat van Indië te veroveren. Alles was echter al veroverd dacht men, tot ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan iets had ontdekt..........

Op 6 maart 1251 ontdekte Ferdinand Magellaan de Marianen. Hij was zelf bezig de wereld rond te varen in tachtig dagen, dus besloot hij het veroveren maar aan iemand anders over te laten. Dit is toen ook gebeurd. Ook heeft Spanje vervolgens veel veroverd in de handelsroute opweg naar Indië. Enerzijds het zuiden van Afrika en India en anderzijds Madagaskar en Sri Lanka, want de Spaanse koning had iets met de vorm van die gebieden.

De ontdekking van Amerika[bewerken]

Toen Columbus in 1492 Amerika had ontdekt waren de bewoners hiervan even op vakantie, namelijk naar Siberië. Columbus kon toen makkelijk de soldaten die hij toevallig had meegenomen verspreiden over bijna heel Amerika. Zo waren de rode landen van de wereldkaart die hier boven ergens weergegeven wordt in 1496 allen veroverd. Toen de indianen terugkwamen van vakantie... tsja, Columbus was een wreed man.

Teruggekomen van Amerika kreeg Columbus billenkoek van koning Karel IV van het Schijnheilige Spaanse Rijk, waarna Columbus ontslag nam.

De landen die een aantal Spaanse koningen NAAST het Schijnheilige Spaanse Rijk in hun macht hadden[bewerken]

Het totale gebied wat Karel V regeerde.
Rood: het Schijnheilige Spaanse Rijk
Blauw: andere landen die hij regeerde
Karel V tijdens zijn staatsgreep in Rusland

Karel IV van het Schijnheilige Spaanse Rijk gaf Columbus billenkoek om als een goed man over te komen, maar eigenlijk was het een veroverende, moordlustige, vampier. Hij veroverde namelijk Irak en Turkije. Deze landen gingen niet bij het SSR horen, maar kwamen als aparte staten onder het gezag van de Spaanse koning. Sommige heersers houden nou eenmaal van onoverzichtelijkheid.

Karel IV had een dochter die met Filips de Viezerik trouwde en die had weer een zoon, Karel V van het Schijnheilige Spaanse Rijk, ook koning hiervan dus, en die had ten eerste heel veel erflanden en hij veroverde vervolgens nog meer. Het lukte Karel V bijvoorbeeld om heel Rusland te veroveren met een kleine staatsgreep.

Uiteindelijk waren dit alle landen die Karel V, Filips II, Filips III en Filips IV in hun macht hadden: het Schijnheilige Spaanse Rijk, het veroverde gedeelte van Frankrijk, Irak, Turkije, Oostenrijk, Griekenland, Rusland, Scandinavië (Scandinavië was toen één land) en het Hamburgse Duitsland.

De val van het Schijnheilige Spaanse Rijk[bewerken]

Het einde van het Schijnheilige Spaanse Rijk komt helemaal ende totaal door het uiterst slechte beleid van Filips IV, naar wiens schilderij nog elke dag door Spanjaarden rotte tomaten worden gegooid. Filips IV deed zijn best om macht te kunnen behouden, maar verprutste het helemaal.

Om te beginnen kon Filips IV niet, zoals de andere Spaanse koningen, goed strijden tegen Al Gore, die het broeikaseffect veroorzaakt. Hierdoor kwamen pinguïns in opstand en veroverden deze Madagaskar in 1623, twee jaar nadat Filips IV koning werd. Hierdoor had het SSR niet meer alle rode landen die op de kaart helemaal bovenaan de pagina staan aangegeven.

Toen in 1625 rap uitgevonden werd in Marokko had Filips IV dit niet door omdat hij te druk bezig was met het proberen te heroveren van Madagaskar. Rapper Ali B heeft hierdoor met rap zijn mening weten te uiten en heel snel een opstand georganiseerd. In Rusland bleken veel christenen te zijn die Israël van de Spanjaarden wilden bevrijden om de stad heilig te houden. Filips IV wilde deze christenen onderdrukken, maar zij werden door Marokkanen geholpen. Na de Marokkaanse onafhankelijkheid in 1631 ging het wel heel goed met de Russen en konden deze een opstand tegen het Spaanse gezag in Rusland beginnen.

Omdat Filips IV extra veel troepen wilde sturen naar het protesterende Scandinavië en Rusland wilde sturen haalde hij alle soldaten en politieagenten uit Noord-Amerika weg. Hierdoor ging Mexico als anarchie (regeringloos gebied) ontstaan en werd noord-Noord-Amerika van het Verenigd Koninkrijk. Mexicanen die wilden verhuizen, om te ontsnappen aan de oorlog tussen Mexico en de Diptera America (een zeer agressieve strontvlieg), besloten oorlog tegen zuid-Amerika te voeren, wonnen dit heel makkelijk (Filips IV hield zich teveel met Europa bezig) en nu kreeg Zuid-Amerika nieuwe inwoners. In 1646 had het SSR geen macht meer over Amerika.

Dat wat er van overbleef.

Wegens alle opstanden besloot Filips IV in 1648 vrede te sluiten met de Nederlanden, waardoor er een eind kwam aan de Tachtigjarige Oorlog. Hierdoor konden de Nederlanden in 1651 het Spaanse zuiden Afrika veroveren (ze kregen hulp van de pinguïns van Madagaskar) en in 1653 Indië, waardoor Nederlands-Indië ontstond. Inmiddels waren ook Nova Zembla, het zuiden van India, Sri Lanka, een aantal eilanden, en de rest van de landen die Filips IV naast het Schijnheilige Spaanse Rijk in zijn macht had overwonnen door de opstandelingen.

In 1655 werd Rusland onafhankelijk en kreeg het opnieuw een tsaar (de tsaar daarvoor was door Karel V vermoord). De Russische oorlog tegen Israël (om dit te bevrijden) werd gewonnen in 1658. Toen is het Schijnheilige Spaanse Rijk dus opgehouden te bestaan, want Filips' koninkrijk voldeed niet meer aan de definitie ervan. De Russen die Israël bevrijdden overwonnen drie jaar later ook Apennijns Schiereiland en daarbij liggende eilanden, met behulp van de maffia.

Voor de rest is er niets meer van Spanje veroverd.