Schimmel

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Het brood wat volgezaaid is met schimmels. Anders kon het niet zo goed rijzen, werd als smoes gebruikt.
Door gist in uw brood, gaat u eraan dood!

Om dat te bewijzen, gaan we brood laten rijzen!
Door de schimmel in de kaas, komt het eind snel, helaas!
Maar ook in de wijn, is een schimmel niet fijn!
Zeer zeker niet in huis, hier voelen bacteriën zich thuis!
Paddenstoelen zijn goed te zien, maar u weet heel misschien:
Dat ze dodelijk zijn voor iedereen, maar eet ze één voor één
Tegelijk sterft u onmiddellijk, zonder kauwen ook onverbiddelijk

Eet nooit schimmels, never nooit, anders wordt uw leven drastisch omgegooid!


~ Een willekeurig rijm over schimmels.

Schimmels zijn levende organismen (of niet eens organen hebbende dingen die zich voortplanten door middel van sporen bij de meesten) die extreem variëren in grootte en ook nog eens zeer dodelijk zijn. Schimmels kunnen lief en schattig zijn, maar wees gewaarschuwd, dit kan alleen maar zijn om mensen zoals jij te misleiden en dat is niet prettig! De kleine schimmels zijn extreem gevaarlijk hoewel de grote schimmels eigenlijk nog best meevallen. Het paard van Sinterklaas is hoe schokkend ook, ook een schimmel die al vele pieten zwart heeft gemaakt door een zwarte afscheidende stof die erg besmettelijk is. Vele kinderen zijn hierdoor ook besmet geraakt met de zwarte 'roet' en sommigen hebben het ook niet overleefd.

De schimmel[bewerken]

Bouncywikilogo.gif
De leugenaars aan de overkant hebben ook een uitgebreid overzicht over Schimmel.

Een schimmel is een levend 'iets' (ook wel bij sommigen organismen genoemd) dat groter dan jou kan zijn of zo klein dat je ze niet eens met het blote lichaam kan zien. Hierdoor zijn de schimmels extra vervelend om op te zoeken omdat ze heel erg lastig te vinden zijn door hun sterk afwisselende grootte. De schimmel eet, drinkt en slaapt heel gewoon zoals de rest ook doet (van de schimmels uiteraard) terwijl de broertjes en zusjes van de schimmels alles in de gaten houden. Een normale maaltijd voor een schimmel zijn broodresten die nog zijn overgebleven van bijvoorbeeld een picknick, dode bacteriën, dode bladeren of virussen en chips. Verder drinkt de schimmel nog wat water bij de wijn dat ze overigens erg smerig vinden (met nadruk op water). Ook schimmels gaan een keer dood, dus moet de schimmel zich ook voort kunnen planten. Dit gebeurd niet levendbarend zoals de mens dit doet, maar door middel van zogeheten sporen die meestal uit een bepaalde plek komen waar ze verborgen zitten. Deze sporen vallen meestal op de grond en planten zich dan ook voort doordat er schimmeldraden uit de spore komt waar weer nieuwe schimmels aan komen.

Schimmelsoorten[bewerken]

In de schimmelfamilie zijn veel leden waarvan de paddenstoel de bekendste is samen met opperschimmel Amerigonius Sinterklazius (Roepnaam: Amerigo, tevens het paard van Sinterklaas). Vele andere schimmels komen nog voorbij, maar we gaan ze niet allemaal opnoemen omdat we daar gewoon geen zin in en tijd voor hebben.

Héle kleine schimmels[bewerken]

De hele kleine schimmels zijn de gevaarlijkste schimmels die er zijn. Ze zijn zó klein, dat je ze niet met het blote lijf kunt zien. Neem als voorbeeld een schimmel die zin heeft om een willekeurig persoon ziek te maken. Deze schimmel gaat dan met zijn lichaampje door de lucht zweven. Deze persoon ademt de schimmel in en de schimmel komt in het lichaam terecht. Daar gaat hij voortplanten en het slachtoffer in kwestie ziek maken door zijn dodelijke nakomelingen die het slachtoffer gaan pesten door stompen in de maag te geven of het hart op te schrikken.
(Deze tekst is 100× vergroot)

De hele kleine schimmels zijn de gevaarlijkste schimmels die er zijn. Ze zijn zó klein, dat je ze niet met het blote lijf kunt zien. Neem als voorbeeld een schimmel die zin heeft om een willekeurig persoon ziek te maken. Deze schimmel gaat dan met zijn lichaampje door de lucht zweven. Deze persoon ademt de schimmel in en de schimmel komt in het lichaam terecht. Daar gaat hij voortplanten en het slachtoffer in kwestie ziek maken door zijn dodelijke nakomelingen die het slachtoffer gaan pesten door stompen in de maag te geven of het hart op te schrikken.

Gist[bewerken]

Gist is een schimmel die vooral in de keuken wordt gebruikt, hoe schokkend dan ook. Gist wordt meestal en vooral door boterhammen gedaan om meer mensen boterhammen te laten eten. In feite is gist zwaar verslavend wat dit is gedaan om de krentenbol te kunnen verslaan qua verkoopcijfers tijdens de supermarktoorlog. Hierbij kwam ook de gegiste boter (in de naam) langs om het nog een beetje gezond over te laten komen. Gist is net als alle andere héle kleine schimmels erg dodelijk, dus wordt er aangeraden om boterhammen niet te eten en afgeraden om boterhammen wel te eten. Wat wel veilig gegeten kan worden is brood.

Penceelschimmel[bewerken]

Dit is de enige goede schimmel onder de hele kleine schimmels. De penceelschimmel bestaat uit een schimmeldraad en een kopje, de penceel. Uit deze penceel komen de sporen. Met deze sporen zijn de doktoren al zo ver gekomen om van deze penceelschimmel een antibioticum te maken, namelijk penicilline, wat ervoor zorgt dat alle slechte bacteriën en schimmels in het lichaam sterven.

Iets grotere schimmels[bewerken]

Voor meer informatie over de paddenstoel, zie het artikel zelf.

Een paddenstoel.

Van alle onzichtbare informatie en schimmels die er toch niet zoveel toe doen, gaan we over naar de wel wat bekendere varianten van de schimmels. Deze tak van de schimmelfamilie heeft een heel belangrijk 'iets' als het gaat om schimmels voortplanten en elkaar laten afsterven. Neem nou de paddenstoel om eens een iets grotere schimmel te nemen. Het is een ding met een steel en een modieuze hoed (van de Zeeman of C&A). Ze hebben weinig nut, dus zijn er nog steeds mensen aan het onderzoeken wat ze hier eigenlijk nog doen. Je kunt sommigen eten, ook drinken, je kan ze omver trappen als ze in de weg staan enzovoort. De meesten zijn zeer giftig gevaarlijk en niet te voorspellen. Ze kunnen op een onverwachts moment toeslaan en je zwaar vermoorden.

Duivelse paddenstoelen[bewerken]

Deze paddenstoelen zijn de gevaarlijkste. Ze zijn door Satan en Hades de grond in geboord op deze planeet. De paddenstoel die Satan heeft gekweekt is de satansboleet. Verraderlijk door zijn dood uitziende vorm en het is aangeraden om een meter of 10 afstand te houden. Als de satansboleet je aanvalt, kan dat tot braakacties leiden bij het slachtoffer. De paddenstoel van Hades is de duivelsbroodrussula. Natuurlijke vijand van het eekhoorntjesbrood dat in bezit is van de Knabbel en Babbel clan. De satansboleet kan niet zonder de duivelsbroodrussula leven. Als er geen satansboleten meer waren, zouden alle duivelsbroodrussula's massaal de grond in duiken in de hoop dat er weer een satansboleet geboren wordt.

Onvertrouwbare paddenstoelen[bewerken]

Op het eiland Mush komen ook veel paddenstoelen voor. Het stikt er zelfs van. Hier groeien alleen paddenstoelen van de mushroom soort die overigens veel gegeten worden door het volk op Mush. De paddenstoel is dus eetbaar, maar kunnen wel leiden tot diarree. De lucht die de mushrooms uitstoten na aanraking ervan, is giftig en zelfs dodelijk. Dit is hetzelfde bij de Stinkzwam die overigens nog erger ruikt. Rotte eieren meestal.
De inktzwam daarentegen ruikt niet vies en is ook niet eetbaar. Integendeel, de inktzwam is zeer giftig. De inktzwam geeft net als de zeekomkommer en de inktvis (die overigens geen schimmels zijn) ook een goedje af om zichzelf te verdedigen tegen gevaar. De inktzwam spuit de inkt gericht op de plek waar het gevaar op de loer ligt. Deze inkt die de inktzwam spuit, brandt op de huid maar wordt onder andere wel gebruikt voor om in pennen te doen en daarmee te schrijven. Dit is ook de reden dat als er eenmaal inkt op het papier zit, dat het niet meer weggaat. Het zit er dan al namelijn in gebrand. Het werk om de inkt de verzamelen is daarom ook een zeer gevaarlijke baan omdat men de inkt niet over de huis heen wilt hebben.

Andere zeer gevaarlijke paddenstoelen[bewerken]

Om nog maar eens een aantal soorten paddenstoelen te noemen: De gevaarlijkste: de vliegenzwam. Deze paddenstoel is de 'opperpaddo' in de paddenstoelenonderwereld samen met de paddo zelf omdat de vliegenzwam de giftigste en gevaarlijkste paddenstoel is. De paddo kan alleen maar hypnotiseren, maar de vliegenzwam kan het slachtoffer ook helemaal afmaken. De vliegenzwam vliegt letterlijk op de vijand af en raakt deze vol met de hoed die tevens ook als schild dient. Op het eerste gezicht ziet de vliegenzwam er doodnormaal uit, maar schijn bedriegt. Als men de vliegenzwam aanraakt valt de vliegenzwam ook aan. Niet veel bijzonders aan, omdat de vliegenzwam ook eigenlijk wel als een agressieve schimmel bekend staat en ook al meer dan een miljoen mensen de hel in heeft gejaagd.
De sponszwam is een andere paddenstoel die hoe wonderbaarlijk dan ook niet gevaarlijk is. De sponszwam is een schimmel die zelf extracten heeft van een schuur en bij aanraking van de sponszwam gaat bijvoorbeeld de vinger schuren door de spons op de kop. De spons kan groot zijn maar ook heel klein, het varieert enorm. De sponszwam wordt in het dagelijks leven vooral gebruikt om schuursponzen van te maken en schuurpapier, maar dat is niet meer dan logisch.

Redelijk veilige schimmels[bewerken]

Een redelijk veilige schimmel is er niet. Er is echter wel één schimmel die niet giftig is en tegelijkertijd eetbaar is, namelijk de welbekende champignon. Deze paddenstoel wordt wereldwijd gegeten en is niet giftig. Een redelijk veilige schimmel dus, maar altijd kan de champignon voor pijnlijke momenten zorgen, bijvoorbeeld met het eten, als men niet goed op de champignon kauwt, kan de champignon nog tot leven blijven en doorgroeien in de maag wat kan leiden tot ernstige buikpijn. De champignons worden dan ook levend gekookt, waar al de helft van de leefbaarheid wegvalt.

Grote schimmels[bewerken]

De Amerigonius Sinterklazius loopt dwars door het publiek en de mensen aldaar hebben nog geen idee wat er hun te wachten staat...

Nu komen we aan bij de grootste schimmels die er zijn: eigenlijk is het er maar twee. Dan ook de allergrootste schimmels! Eén is zelfs het grootste organisme ter wereld!

Amerigonius Sinterklazius (Schimmel)[bewerken]

Een zeer bekende goed schijnheiligman rijdt erop. U raad het al, de Schimmel. De Schimmel stamt af van de paarden die overigens nooit echt schimmels geweest waren. Eigenlijk is dit een dier, maar het is echter een ander verhaal. De schimmel van Sinterklaas at voornamelijk schimmels, zoals paddenstoelen. Deze paddenstoelen lieten echter sporen achter in de maag van het paard waardoor de schimmeldraden gewoon hun gang konden gaan waartoe het lichaam van het paard ook iets anders werd. De vacht werd giftig en bij aanraking komt er een niets vrij waardoor de huid van het slachtoffer zwart wordt. Dit noemt men ook wel het roetsverschijnsel waar al heel veel mensen en kinderen aan omgekomen door zijn. De zwarte pieten hebben dit overleefd en moeten nu ook zo door het leven gaan. De schimmel van de goed schijnheiligman heeft ook kenmerken van een schimmel: het beest laat sporen achter, meestal in de modder, heeft celwanden (in de hoeven waar ook de sporen vandaan komen), is giftig en is eetbaar. Echter is de schimmel levendbarend, al is dat ook bijna wel het enige waardoor het beest verward kan worden met dieren.

Honingzwammen[bewerken]

Dit is de grootste schimmel aller tijden; nog groter dan de schimmel van hierboven, nee, deze is vele malen groter! Deze honingzwam in de Amerikaanse staat Oregon is rond de 2400 jaar oud en heeft een ondergronds dradennetwerk met een omvang van 890 hectare (héél groot dus!). Daarmee is deze schimmel zelfs het grootste organisme ter wereld! Ook in het Engadin in Zwitserland is een schimmel met een grote omvang bekend. Hier is de schimmel ongeveer duizend jaar oud en ongeveer 800 meter lang en 500 meter breed.

Zie ook[bewerken]