Schrijven

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waar is dat potlood? In m'n etui? Ik MOET 'm hebben!!!
~ Een rebelse gebruiker die van zijn writers block wil afkomen.

Schrijven, dat is wat de schrijver doet.
~ Kapitein Overduidelijk.

Schrijven is het met een pen of potlood bewegingen maken over een vel papier met de bedoeling woorden en zinnen te laten ontstaan. Ooit was dit de enige manier om zinnen voor het nageslacht te bewaren. Sinds 1998 heeft de opkomende technologie ervoor gezorgd dat schrijven steeds meer naar de achtergrond verdrongen wordt en gaandeweg wordt vervangen door typen ook wel tikken geheten.

Op dit moment[bewerken]

'Pen' (ca. 1970), ooit gebruikt voor het zogenoemde 'schrijven'. (Met dank aan het Museum voor Oudheden).

Op dit moment wordt iemand die een boek tikt of typt nog steeds een schrijver genoemd, dit zal op den duur worden vervangen door typer of tikker. Doordat het tikken het schrijven gaandeweg vervangt zullen er steeds meer mensen niet meer tot leesbaar schrijven in staat zijn, vanwege de veranderende motoriek. Het zal steeds moeilijker worden om de bewegingen met pen of potlood over papier te maken. Uiteindelijk zal niemand meer iets leesbaars kunnen produceren op deze manier. Het woord auteur zal gebruikt blijven worden voor iemand die artikelen of verhalen produceert ook als deze door tikken of typen tot stand gekomen zijn.

Niet ondenkbaar[bewerken]

Het is niet ondenkbaar dat een vulpen of ballpoint uiteindelijk in een museum zullen belanden als ouderwets gebruiksvoorwerp. Het is verstandig om enkele exemplaren goed te bewaren om te tonen aan eventuele achterkleinkinderen, ze zullen aan de lippen hangen bij het achterliggende verhaal. Blijf ook het schrijven oefenen zodat je het gebruik ook kan blijven tonen. Leer het ook aan de kleinkinderen zodat zij de blits kunnen maken op school met iets dat anderen niet kunnen. Zodat je daar in gezelschap trots over kunt opscheppen.

Zie ook:[bewerken]