Singapore

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onafhankelijke Staten van Singapore
新加坡共和國/新加坡共和国
Otonomi Bagiana Singapura
சிங்கப்பூர் குடியரசு சுரிநாம்
Singapore Vlag.jpg
Singapore Wapen.png
Vlag
Wapen
Topografie; de hoofdstad is aangegeven met een cirkel
Topografie; de hoofdstad is aangegeven met een cirkel
Basisgegevens
Talen Verminkt Engels, Mal-Eisisch, afhaalchinees
Hoofdstad Singapore
Regeringsvorm Omnicratie
Religie Oorspronkelijk het Fah-Tsunisme
Staatshoofd De Raad (officieel)
Overige
Volkslied Money, Money, Money...
Motto Omnia Pro Pecuniae
Munteenheid Singaporese Doller (SD)
Inwoners Immigranten, multimiljardairs en burgers
Inwoneraantal In totaal 23.140.945 (telling maart 2009)
Oppervlakte 847 km2
Ontstaan uit: - Britse Rijk
- Zes staten en eilanden
Traditioneel eten Rijst, insectensnacks, rijst, bami, rijst
Portaal  Portaalicoon Land

De Onafhankelijke Staten van Singapore zijn een kleine staat in Zuidoost-Azië. Singapore en haar Departementen zijn in feite een samenraapsel van kleine vergeten- maar ook enkele vrij bekende eilanden aan de Aziatische kusten. De natie bestaat namelijk uit enkele eilandjes die alleen gelden om de oppervlakte op te rekken, maar ook uit enkele grotere eilanden, waaronder Singapore met de gelijknamige hoofdstad.

De staat is een vooroplopend land in de techniek en het onderzoek, en heeft redelijke betrekkingen met de rest van de wereld. Helaas heeft het de mening dat 'wij meer waarde hechten aan de echte feiten', waarmee wordt bedoeld dat Wikipedia betrouwbaarder is dan de Oncyclopedia. Zodoende is Singapore een vijand van ons vaderland en wordt het door ons tot op heden bespioneerd door de AIVD.

Geschiedenis van Singapore[bewerken]

Oude geschiedenis[bewerken]

De geschiedenis van Singapore gaat door tot in het begin der tijden. We spreken omstreeks het jaar 700. Op de eilanden waar nu de hoofdstad Singapore ligt, is niet bijster veel te zien. Mensen, gekleed in bladeren leefden vreedzaam met de dieren, en communiceerden uitstekend met elkaar. Handel werd alleen gedreven als iemand iets dringend nodig had van een dichtbijzijnd persoon; met veel hoeba hoeba wisselden dan de voorwerpen van eigenaar; de een kreeg een mooi berenvel. de ander een klap op zijn kop met een knots. Het fenomeen vuur was bijzonder bekend. Het werd omstreeks de tijd waarover wij schrijven uitgevonden door de Wopaluki-stam, die de nieuwe uitvinding echter voor zichzelf plachtte te houden. Dit viel niet in goede aarde bij andere stammen, die dan ook ten strijde trokken en zich soms een paar kooltjes toe-eigenden. De toestand werd steeds complexer- totdat de Tikene's onder aanvoerder van Bumba de Verschrikkelijke de kemphanen uit elkaar kregen en het vuur uitbliezen. Onder luid gejuich werden daarna de Tikene's gestenigd; wat tot in latere tijden tot een populair tijdverdrijf uit zou groeien.

De onlusten duurden door tot een onbekend moment, ongeveer vijftig jaar later: het VSM zag de ongelukkigheid van de mensen en Hij greep heldhaftig in. Hij zetelde op het dorpsplein van de Hoofdstad, en Hij deelde taken uit, gaf bevelen, en zo organiseerde Hij het rijk (Hubba Bubba 9, 17 NTUEVU)[1]. Zodoende trokken de mensen kleren aan van dierenvellen en geweven planten, en stopten ze met elkaar de hersens in te slaan; hoewel vooral dat laatste vooral op de zenuwen werkte.

Een artistic impression van de Verzenging

Het duurde niet lang of de mensen waren dit zat. Ze leefden dan wel in een perfect geregelde samenleving; toch werden de leukste dingen aan hen onthouden en vreesden ze dat dit voor altijd zo zou blijven. Ze begonnen ondergronds bijeenkomsten te organiseren; en het duurde niet lang of de hele staat was doordrenkt van gemeenschappen die de dingen deden die het Monster het ergst vreesde; elkaar de hersens inslaan. (De 'mensenoffers' in de tempels van Azië zullen voor een oncyclopedist nu wel duidelijk zijn)

Toen het Monster dit vernam, ontstak Hij in zo'n woede dat de aarde beefde, de hemel openscheurde en vuur op de aarde viel.(Hubba Bubba 9, 18 NTUEVU)[2] Het spreekt vanzelf dat de mensen door dit wonder massaal het vuur probeerden te verzamelen; waardoor het volk flink werd uitgedund. Dit staat in de volksmond ook wel bekend als de Verzenging. Het Monster plakte daarna een biljet aan in de Godenwereld: Gevraagd Tot Bekering: Singapore. Dood of Levend- maakt niet uit.

Tot nu toe heeft geen enkele god het geprobeerd, wat de ernstigheid wel even benadrukt.

Daarna[bewerken]

Tsja- en daarna? Toen gebeurde er 400 jaar niks! Niets, niks, naks, noppes! Maar na die 400 jaar...

Koloniaal Tijdperk[bewerken]

Tsja- en toen kwam Swiebertje! Swiebertje, de grootste dwarsligger van heel de Verenigde Nederlanden ! In 1507 was de beste man Amsterdam uitgestuurd, omdat hij er als protestant andere ideeën op na hield dan de katholieke bazen. Hij reisde in het geheim af naar Afrika, maar nadat hij daar met mango's was bekogeld door apen viel de keus toch op Azië. Hij strandde op Singapore, en werd door de plaatselijke bewoners in een ravijn gehangen om hem daarna te laten vallen. Niet als offer, maar gewoon voor de lol. Pas nadat hij hen een jojo had laten zien, vergaten ze hem- en moest hij zelf maar naar boven klimmen.
Eenmaal boven won hij het vertrouwen van de inboorlingen, en begon hij zich als de leider te gedragen. De huizen werden vernieuwd, men kon zich weer in kleren hullen- maar deze keer werden de veranderingen erg goed opgevangen door de bewoners. Drie jaar later stierf hij helaas aan een geval van aandachtstekort.

In het jaar 1748 kregen de Engelsen het ver weg in hun waterige uithoek op hun heupen. Op een of andere manier waren ze verzot op thee, een mysterieuze substantie waar ze niet zonder schenen te kunnen. Hals over kop werd naar Singapore gevaren, omdat dat de naam had dat er thee was. Helaas waren er alleen tijgers en knotsgekke inboorlingen, zodat het pas vijf jaar later lukte Singapore in te nemen. Meteen daarna werden door bevelhebber Waffles plantages aangelegd, en konden de Engelsen in Singapore een leuk leventje gaan leiden.

Waffles rent terug naar zijn schip. Zijn kornuiten zijn al ... euh... op.

Het moge duidelijk zijn dat de inwoners dit niet leuk vonden- want zij kregen nooit thee te zien, en waren bovendien woest op het kapsel van Waffles en zijn kornuiten. Met andere woorden, ze losten het op op de bekende manier- met de knots. Waffles werd eruit gejaagd, de complete voorraad thee verbrand, en het eiland was weer van hen.


1800-nu[bewerken]

In 1830 stond opnieuw een belangrijke figuur op in de geschiedenis van Singapore; Tok Ping-au. Hij zorgde voor goede verbindingen op het eiland, bouwde de huizen voor de zoveelste keer op, en werd binnen de kortste keren mateloos populair bij de zwakzinnige bevolking. Hij was een waarlijk groot leider, en maakte dat het land zich ging industrialiseren. Hij kreeg de Singaporezen zelfs zover dat ze stropdassen gingen dragen. Ook betrok hij de eilanden Tonkie-Wonkie, Zuid-Ceylon en de Mallediva's erbij. Ook nam hij delen van Borneo en Java in, waar hij koffie dacht te halen voor bij zijn ontbijt.

Helaas werd hij in 1941 van een klif geduwd tijdens een bezoekje aan een experiment met olie[3]. Meteen daarna ontstonden er onlusten over de opvolging, en kwamen er zeven belangrijke groeperingen naar voren, waarvan vooral het Ping-Pongregime het hele eiland overhoop haalde. Het buurland Saailand voelde zich toen geroepen in te grijpen, nam het gehele land in en versloeg het regime. Ook legde Saailand een 'behoorlijke' regering aan. Wat het niet wist was dat de overgebleven zes regimes bendes hadden gevormd. Deze situatie is nog steeds dezelfde; de regering weet dat zij de macht niet hebben, maar blijven toch in een hoekje zitten.


Geografie en Topografie[bewerken]

Topografie[bewerken]

De topografie van de Staten.

De Staten bestaan uit het hoofdeiland Singapore, twee delen van eilanden, Zuid-Ceylon en Tonkie-Wonkie, een deel van Vietnam en van Borneo, en de eilandengroep van de Mallediva's. Singapore zelf zit vast aan Indonesië, Zuid-Ceylon aan Sri-Lanka, B'Oreo ligt aan Borneo, en Tonkie-Wonkie aan Java. ZIe ook het plaatje. Alle gebieden worden geregeerd vanuit Singapore, maar er liggen kleine steden op Tonkie-Wonkie, B'Oreo en Zuid-Ceylon.

Hoofdstad[bewerken]

De hoofdstad is gelegen op een klein eiland, en is ingericht met veel open lanen, boulevards en pleinen. Veel groen, water en hoge panden maken het daarna af. Door de stad lopen enkele kanalen, waarin ook de havens liggen, en de zware industrie is simpelweg niet aanwezig.
In Singapore zijn enkele bijzondere gebouwen te bezichtigen;

  • De Beurs van Verlaeghe; financieel centrum; in 1978 gebouwd door een Nederlandse ingenieur.
  • Staatsgevangenis Altecraz; stamt uit 1845; devies: Passende Opvoeding voor Loodzware Gevallen
  • Plein van de Torenhoge Globalisering; groot plein uit 1987; staan hoge wolkenkrabbers.



In de achterbuurten, die van de 'echte stad' worden afgescheiden met een hoge muur, wordt het straatbeeld echter gevormd door hoge betonflats. Wij adviseren u dan ook van harte om geen hotel te boeken in deze wijken.

Overige eilanden[bewerken]

Over de kleinere eilanden valt weinig te vertellen. Zij blinken uit in de diversiteit van hun flora en fauna, maar er leven geen mensen en ze hebben geen werkelijke waarde, behalve dat de oppervlakte er behoorlijk door opgerekt wordt.

Voorzieningen[bewerken]

Vervoer[bewerken]

Geen land kan zonder dit. Zonder weg geen auto. Zonder auto geen mooie auto. Zonder mooie auto geen stomverbaasde buurman economische vooruitgang, en dat is nogal belangrijk, als u begrijpt wat ik bedoel. In ieder geval, alle wegen over het hele land zijn in orde. [4] Ook het openbaar vervoer is in orde; ze doen er hier echt alles aan voor u om mooi op tijd te komen. Eigenlijk niet zo'n verschil met Nederland, en dat is wel fijn.

Gezondheidszorg[bewerken]

Niets mis mee. Alles werkt precies zo als hier, alleen behoort men alle infuusnaalden wel drie keer te checken of die niet al in de laboratoria gebruikt zijn. Zeer storend zijn ook de mensen die u willen behandelen met hun eeuwenoude magisch helende krachten. Neem maar een voorbeeld aan mij en gebruik uw zelfverdediging de eerste dagen goed.

Onderwijs[bewerken]

Er wordt u door de ANWB streng afgeraden om hier te gaan wonen; maar dat valt best mee. Het onderwijs is namelijk goed met vergelijking vatbaar met het Nederlandse. Alleen krijgen uw kinderen thuis geen lessen in zelfverdediging, het hanteren van vuurwapens en het gebruik van valse sleutels. Geen betere plek voor school dan in Singapore!

Natuur[bewerken]

De natuur in Singapore is vooral geconcentreerd in de appelboomgaarden van de bendes (voor in de taart), en, in mindere mate, in de kleine eilanden van de Staten.

Flora[bewerken]

Bekend in Singapore zijn de grote mangrovewouden (Hydros ubique), die vooral liggen op de afgelegener eilanden van de Staten. Ze geven een woonplaats aan vele planten en dieren, waaronder de rafflesia, een stinkende plant die in cocktails gebruikt wordt. Ook bijzondere orchideeën zijn er te zien, onder andere een soort die heeft geleerd te limbodansen en aan lianen te zwaaien (Orchidea tarzanii).

Fauna[bewerken]

Het grofgebekt zwaluwstaartje. Wat een schatje, hé?

In Singapore zijn bijzondere dieren te bezichtigen. Bijvoorbeeld het grofgebekt zwaluwstaartje (Frantigis irriditis), of de hyperactieve horzeljager. Grappig detail is ook dat de mutaties meestal niet zijn veroorzaakt door evolutie, maar door dumping van radioactief materiaal in de mangrovewouden. Enkele dieren, waaronder het lipglosspinksnaveltje (Avifauna nonsensiae) staan bijvoorbeeld bekend om hun pracht, terwijl anderen, in het bijzonder de leninmiereneter te herkennen zijn aan hun karakteristieke grauwgroene uiterlijk en zijn kale kop.

Economie en bestaansmiddelen[bewerken]

De inkomsten van toerisme uitgezet tegen die van de criminaliteit.

De economie in Singapore is vooral gebaseerd op de criminaliteit van het land, als we tenminste kijken naar de producten waar het meest in wordt geïnvesteerd; appeltaart, drugs en wapens. Verder wordt er veel gehandeld in hardhout van de eilanden in de Indische Oceaan, hoewel dat eigenlijk natuurgebied is. Er worden miljarden verdiend aan de chipsindustrie, hoewel in het land geen aardappels groeien. Ook is Singapore bekend om zijn knoopsgatenindustrie en zijn schoenlepelfabrieken.
Helaas is het toerisme is sinds de jaren tachtig een langzame dood aan het sterven, dit terwijl het BBP omhoogschiet.

Demografie en Culturele Kenmerken[bewerken]

Bevolking[bewerken]

De bevolking van Singapore leeft vrijwel alleen op het hoofdeiland; het overige gebied is tot natuurgebied verklaard. De bevolking bestaat dus uit arme sloebers, voor het grootste deel ouderwetse inwoners, enkele tientallen multimiljonairs die hun geld hebben verdiend met zaken die ze niet noemen [5], en enkele verdwaalde immigranten die niet weten of ze hier wel hun fortuin kunnen maken.

Godsdiensten[bewerken]

Oorspronkelijk heeft het staatje geen enkele god. In een spoedberaad in 1979 heeft de Raad besloten te kiezen voor het Fah-Tsunisme opdat dat moraliserend zou werken. Ze zijn momenteel nog aan het onderzoeken of dat wel zin heeft gehad.
Ook heeft de Sekslam hier zijn intrede gemaakt, wat in 1998 in een geweldige sprong resulteerde in de economie. We moeten hier echter betreuren dat Sophia hier niet geëerd wordt en zelfs veracht, maar dat is al vermeld in de inleiding.

Talen[bewerken]

Dit is een
Piepersterkomkom.png
KOMKOMMER

Singaporezen lijken dol te zijn op talen. In ieder geval; hier komen ze:

Bestuur en Politiek[bewerken]

De Advizeringsraad van Suriname

S%934x-FATAL ERROR
~ Een computer van de Advizeringsraad over een moeilijke kwestie

Dat is geen geldige error.
~ Kapitein Overduidelijk over die error

Het land wordt bestuurd vanuit omnicratisch oogpunt. Dat wil zeggen; iedere burger kan naar binnen stappen en zeggen wat hij waarvan vindt. Er kunnen zelfs Partijen worden opgericht van mensen die het roerend met elkaar eens zijn. De meningen worden opgeslagen in een database en stuk voor stuk bekeken en besproken door de Advizeringsraad. Deze geeft dan adviezen door aan de Raad, die de vrijwel totale macht heeft op politiek vlak. De Raad kan alleen worden tegengehouden als mensen in een Partij massaal tegen een beslissing stemmen.

In de praktijk werkt het vaak anders. Hoewel de Advizeringsraad soms ook wel eens wat fout doet (er is een paar keer met de hardware geknoeid) wordt de Raad bedreigd door de bendes, waardoor er veel wordt beslist in hun voordeel. Hierdoor hebben de bendes de eigenlijke macht, en die misbruiken gebruiken ze naar hartenlust.

Zie Ook[bewerken]

 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan


Notenbalk[bewerken]

  1. Profeet Hubba Bubba , boek 9, stuk 17, Nieuw Testament Uit Een Vergeten Uithoek
  2. Profeet Hubba Bubba, boek 9, stuk 1 weer hetzelfde stuk
  3. Dit experiment was er een om zeewater om te vormen in aardolie. Ja, nooit geschoten is altijd mis. Toch?
  4. Kijk alleen wel uit voor gaten in uw auto, ze kunnen er van het ene moment op het andere plotseling in zitten.
  5. Wel zo verstandig. Of niet?
  6. ?????