Spoiler

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat is een spoiler (Starbuck sterft maar komt terug tot leven omdat zij een cylon is in Battlestar Galactica[bewerken]

Leeswaarschuwing: Deze tekst kan spoilers bevatten, zoals dat deze tekst spoilers bevat
Spoilers (zoals dat Rachel en Ross bij elkaar komen vlak voordat Friends afloopt) kunnen overal voorkomen. Friends was een parodie op Islamitische Staat in Irak en de Levant.

Spoilers (als Jezus sterft en komt terug) zijn delen in een verhaal (als Animal Farm waarin Boxer naar de lijmfabriek wordt gestuurd) die het verhaal (als Harry Potter waarin Perkamentus homoseksueel blijkt te zijn) verklappen. Vaak worden spoilers (als Shinobu wordt teruggestuurd naar huis omdat ze het verpest in Londen) zeer vervelend (net als dat Aeris sterft in FF7) gevonden omdat deze het plot (als dat Bruce Willis zelf een geest is in the Sixth Sense) verklappen. Hierom heeft Oncyclopedia (Sophia sterft in de strijd met Wikipedia maar komt terug door de andere religies) een mooi sjabloon gemaakt (net als dat God Adam en Eva maakte) die gebruikers (als Johhny Depp in from Hell waarin hij zelf Jack the Ripper was) waarschuwt. Helaas wordt (Perkamentus vermoord door Sneep) dit sjabloon niet altijd gebruikt (net als the Final Summoning in FFX omdat Yu Yevon wordt vermoord).

Spoilers komen in veel vormen (net als Freeza in Dragonball Z) voor. Zo heb je filmspoilers (de aliens drinken water en vallen dood neer in War of the Worlds), theaterspoilers (Hans Teeuwen zegt uiteindelijk godverdomme), boekspoilers (Kikker begraaft vogel uiteindelijk), videogamespoilers (Chrono gaat dood maar komt terug), seriespoilers (Brian uit Family Guy wordt aangereden en sterft) en spoilerspoilers (de volgende spoiler gaat over Snakes on a Plain). Hiervan komen tegenwoordig filmspoilers (Snakes on a Plain gaat daadwerkelijk over slangen op een vliegtuig) het bekendst.

Bekende spoilers (als Sneep doodt Perkamentus)[bewerken]

Leeswaarschuwing: Deze tekst kan spoilers bevatten, zoals dat deze tekst spoilers bevat

Er zijn veel bekende spoilers in de samenleving (het bestuur bestuurd alles en iedereen). Dit komt omdat men (dus niet de apen op de aarde in Planet of the Apes) graag dingen verpesten voor elkaar (zoals Darth Vader Luke's leven verpeste door zijn vader te zijn). Dit doet men met name wanneer het spannend wordt (zoals wanneer Will Turner de nieuwe kapitein van "the Flying Dutchman" wordt). Gek genoeg doen spoilers weinig als ze aan de verkeerde worden verteld. Zo boeit het een gamer niets als hij hoort dat Spiderman wordt gered door Harry Osborn omdat hij ontdekt dat hij zijn vader niet heeft vermoord. Een filmfan geeft weer niets om spoilers als Kirby vindt alle 7 staven van de Star Rod en dood de nachtmerrie.

Spoilers hedendaags (gaan over dood en verraad)[bewerken]

Leeswaarschuwing: Deze tekst kan spoilers bevatten, zoals dat deze tekst spoilers bevat
Spoileur.png

Vandaag de de dag gaan spoilers vooral over dood (Sylar dood zijn ma waardoor hij gek wordt en New York verft met het bloed van zijn ma waarna hij de stad opblaast) en verraad (Sedusa verraad de Gangreen Gang waardoor de Gangreen Gang Sedusa's zwakke plek vertellen aan de Powerpuff Girls). Gek genoeg (net als Jack Nickelson in One Flew Over the Cuckoo's nestw aarin een deel van zijn hersenen worden weggenomen) lijken er weinig spoilers te gaan (over vliegende paaseieren) over vliegende paaseieren. Dit komt waarschijnlijk omdat daar weinig films (in tegendeel tot de 6 Star Wars films waarin alles gaat over Yoda die groen is) over zijn. Er zijn echter ook vreemde spoilers (zoals dat alle 6 seizoenen van St. Elsewhere gefantaseerd waren door een autistisch jongetje die in de sneeuw keek). Deze worden vaak niet geloofd en daarom niet vaak verteld.

Niet te geloven spoilers[bewerken]

Leeswaarschuwing: Deze tekst kan spoilers bevatten, zoals dat deze tekst spoilers bevat

Er zijn spoilers die je absoluut niet ziet aankomen (Stan verliest uiteindelijk alsnog met zijn ijshockey-team, of: X wordt wakker en het blijkt allemaal een droom te zijn geweest). Deze worden vaak gezien als een plot-twist (Lightning McQueen verliest de race) en worden beschouwd als goedkoop.


Spoilers van het leven[bewerken]

Klassieke spoilers[bewerken]