Syldavië

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Räpûblik Zyldavja
Syldavië-vlag.jpg
Basisgegevens
Talen Marols
Hoofdstad Klow
Regeringsvorm Monarchie
Religie Islam
Inwoners 642.000 in 1939, waarschijnlijk nu 1.000.000>
Staatshoofd Koning Muskar XII
Overige
Volkslied Ohmz könikstz Ottokar
Motto "Vei zsoen en blavn bätczer dan Bördûrja." en "Eih bennek eih blavek."
Munteenheid Syldavische Khôr (SKh)
Traditioneel eten Puppybout in Syldavische saus
Portaal  Portaalicoon Land
BalkanTranskaart.png
De Balkanlanden
Joegoslavië

Slovenië

Kroatië

Bosnië of Herzegovina

Servië

Montenegro en Kosovo

VJRntvmeGpoM


Bordurië
Hongarije

Transnistrië

Moldavië

Roemenië

Vulgarije

Alsanië

Griekenland


Syldavië


Syldavië (Zyldavja) is een land in de Balkan, tussen Bordurië, Roemenië en Oekraïne. Het wordt al 71 jaar bedreigd door Bordurië, dat denkt dat Syldavië een afvallige provincie is. De vechtende partijen maken zo'n heibel, dat toen Joegoslavië aan het veroveren sloeg, het dat gebied ontweek, wat uiteindelijk de redding was voor Oekraïne en Sovjet-Rusland. Verder staat Syldavië bekend omdat Sjors Remi, beter bekend als geheim agent 'Kuifske', in 1947 een complot tegen de koning moest verijdelen.

Geschiedenis[bewerken]

De eerste tekenen van een Syldavië komen uit de 4de eeuw. Toen het Rooms-Katholieke Rijk gebied verloor door steeds agressiever wordende stammen, riep Vladimir I zich tot koning van een stam uit, die voornamelijk uit Germanen bestond. Hoewel Vladimir zelf een Slavisch persoon was, wilde hij communiceren met de Germanen in hun taal. Toen hij ook een eigen identiteit voor zijn stam wilde creëren, voegde hij zijn eigen Slavische accenten toe. De taal werd genoemd naar de stamoudste die het taalmanuscript opstelde, Marol.
In de Middeleeuwen bleef Syldavië goed kijken naar de Europese staten. Het feodale stelsel werd al ingesteld voordat het Frankische Rijk dat deed. Wel gaf de Syldavische koning er zijn eigen twist aan; in tegenstelling tot andere landen hield de koning het meeste land. Dit leidde waarschijnlijk in 750 tot het verlies van de Zippiejarige Oorlog. Daardoor werd Syldavië, net als half Europa, deel van het Heilige Slagroomse Rijk. Zo werd ook het Christendom ingevoerd. Toch bleven de inmiddels Islamitische Syldaviërs elkaar ontmoeten in de geheime moskee.
Toen Europa werd opgeschud door de opkomst van het Calvénisme, zagen de Rhôbelle Zyldavja hun kans en konden ze Syldavië heroveren. Flip II van Spanje deed zijn best om de vrede te bewaren, maar dit lukte niet. De Ottokar-dynastie werd in ere hersteld en het feodale stelsel werd afgeschaft.
Doordat het van het Slagroomse Rijk verlost wilde zijn, isoleerde Syldavië zichzelf van Europa. Dit zorgde er later voor dat Syldavië een gewone Oost-Europese staat werd, terwijl het een West-Europese, moderne staat had kunnen zijn als het had meegdaan in de Europese Revoluties.

Oorlog[bewerken]

Toen in 1933 Nazi-Duitsland de Anschluss begon, door Oostenrijk en Bohemoravië te annexeren, maakte de Borduurse regering een plan om sterk te staan tegen de mede-dictatuur. Toen de generaal-maarschalk Plekszy-Gladz gesprekken wilde voeren met de koning, liep dit plan al meteen stuk. Daarop startte een soort Stille Oorlog. Deze oorlog duurde een hele tijd, en na vele bloedbaden en lekgestoken rubberen badeendjes was ook dat geweken.

Zie ook[bewerken]

}

Ceci n'est pas un pays.
Europa: België · Bordurië · Catalonië · Duitsland (DDR · NDDR) · Gallië · Joegoslavië · Oostenrijk-Hongarije
Polen-Litouwen · Romeinse Rijk · Scandinavië · Sovjet-Unie · Syldavië · Transnistrië
Daarbuiten: Gazastrook · Geconfedereerde Staten van Amerika · Filistijnen · Indië · Islamitische Staat
Kolonië · Ottomaanse Rijk · Perzië · San Theodoros · Soedan · Taiwan · Verweggistan