Texas

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welcome to Texas.pngWelkom in Texas!

Welkom in het het verre westen, al ligt Los Angeles nóg westelijker. U wordt vriendelijk verzocht om zo snel mogelijk een wapen te kopen en het zou ook leuk zijn als u zich te paard verplaatste.

De staat Texas wenst u een prettig verblijf.
Geconfedereerde Staten van Amerika
Texas
(Deel van de V.S.)
Flag of Texas.png
Texas Wapen.png
Vlag
Zegel
Kaart
Kaart
Basisgegevens
Talen Texaans (roodnek)
Hoofdstad Texas
Regeringsvorm Racisme
Religie Incest
Inwoners 23 000 000
Staatshoofd Cletus
Overige
Volkslied Long live the south!
Motto Howdy Partner!
Munteenheid $$$$
Wapens Voornamelijk shotguns
Traditioneel eten Hooi
Portaal  Portaalicoon Land
Dit is een
Piepersterkomkom.png
KOMKOMMER

Texas is de op één na grootste staat van de Verenigde Staten van Amerika.

Binnenkomend bericht:
Zopas werd ons bevestigd dat na bijna 150 jaar Alaska weer een deel van Rusland is. Rusland kocht het gebied op voor dezelfde prijs die de V.S. in 1867 betaalde voor Alaska, 7 miljoen dollar en twee stuivers. Rusland zal het gebied gebruiken als reservaat voor beren en de Siberische Goelag zullen naar verhuizen Alaska .

Texas is de grootste staat van de Verenigde Staten van Amerika. De staat is ook wel bekend onder zijn bijnamen zoals the wild west en the far west, waaruit we kunnen concluderen dat Texas zowel ver als wild is. Texas wordt ook wel gekenmerkt door cowboys, klapdeurtjes, tuimelwiet, saloons, Sheriffs en openbare drinkplaatsen voor paarden[1]. Ondanks dat de staat een deel is van de VS, proberen ze zoveel mogelijk hun eigen wetten en maatschappelijke regels te vormen. Zo is het bijvoorbeeld uit den boze om geen cowboyhoed te dragen, maar is het verplicht om een indiaan dood te schieten als je in Texas wilt gaan wonen. Naast Amerika's grootste staat is Texas ook Amerika's meest verlaten, verdorven, bevuilde, besmettelijke, seksueel overdraagbaar ziekelijke, krijttekening, rustieke, kogelvrijevolle staat. Door de combinatie van het 'verlaten en seksueel overdraagbaar ziekelijke' gedeelte, is er clichématig ontzettend veel tuimelwiet te vinden, zoals hier beneden. Hé, hier rechts ook al, invasie! Aliens, vluchten!

Tuimelwiet.gif

Geschiedenis[bewerken]

Texas heeft een rijke geschiedenis waarin indianen, Cowboys, sterke drank en vuurwater[2] een centrale rol bekleden. De Texaanse geschiedenis gaat terug tot aan de onafhankelijk van Amerika, dat daarvoor bij Pangea hoorde zo'n 210 miljoen jaar geleden. De lokale inwoners, die voornamelijk dinosauriërs waren, kozen een gebied uit waar ze al hun afval dumpten. Deze gebieden vormden later Texas. De Texanen hebben nog steeds last van het afval dat de Dinosauriërs achterlieten. Zo komen zowel George Bush Senior als George Stapper Bush uit Texas.

Spaanse ontdekking[bewerken]

Zoals ieder ander gebied op het continent Amerika voor de 16de eeuw, werd Texas vervuild door vredespijpen van indianen[3]. In 1526 kwam er verandering in deze systematische vervuiling. Een Spaanse schipper, wiens schip gezonken was (wat dus maakt dat hij eigenlijk geen schipper meer was), kwam aan wal op Texas samen met zijn knuffelbeer en 3 koffers. Het enige wat hij zag was zand, zand, zand, cactus, zand, rots, cactus, zand, zand, zand, indiaan, zand, cactus, zand, zand, indiaan achter cactus, satelietschotel, zand, zand, zand, indiaan, zand, rots, dansende beer, zand, zand, dode dansende beer en zand. Maar het vreemdste vond hij dat hij plots ook zand zag. Kort daarna verschenen er uit het niets 3 indianen. De Spaanse schipper zonder schip voelde zich bedreigd, waarop hij zijn geweer laadde. Maar aangezien het in die tijd nog 15 minuten duurde om een geweer te laden, stierf hij uit verveling, oh ja, er zaten ook nog 15 pijlen door zijn lichaam.

Tuimelwiet.gif

Texasse, peut-être?[bewerken]

In volgende eeuw werden de Texaanse gebieden genegeerd door de Europese grootmachten. Dit omdat de keuze tussen gebieden met te veel zand en niet te veel zand zeer eenvoudig was. Het duurde tot 1685 vooraleer Texas zijn eerste niet-Indiaanse nederzetting kreeg. Een groep van Franse kolonisators voer eind 17de eeuw richting Amerika om daar een stad te vestigen in de buurt van de Mississippi. Maar aangezien de kompassen van Oost-Europese makelarij waren, kwamen de Fransen per ongeluk in de gebieden van Texas terecht. Pas nadat de Fransen reeds twee nederzettingen hadden gebouwd, kwamen ze erachter dat ze niet bij de Mississippi zaten maar bij een beek die was ontstaan door het smelten van de poolkappen. Hier kwamen heel wat merdes aan te pas.

Texano, el Mexicano en de sheriffs[bewerken]

Invasie van de vliegende sombrero's in Texas.

Rond 1800 kwamen er een horde sombrero's vanuit Mexico richting Texas. De NASA stond voor een raadsel nadat ze op hun satellietbeeld duizenden sombrero's zagen zweven. Eerst dacht men dat het om UFO'sging, maar toen bedachten ze dat deze waarschijnlijk niet van stro gemaakt zouden zijn. De NASA stuurde hun grondtroepen erop af, om de situatie met een scherper oog te bekijken. Daarom dat de grondtroepen allemaal glas in hun ogen kregen, zodat ze zeker scherp zouden zien. Eenmaal aangekomen zag men dat er onder deze sombrero's Mexicanen zaten, waarvan de meesten met een snor en een gitaar. De grondtroepen verlieten gauw de gebieden omdat ze van al dat zand dorst kregen.
De Mexicanen bleven echter omdat ze de droogte toch al gewoon waren. Zo brak het tijdperk van de desperado aan. Echter duurde dit tijdperk niet lang. In nog geen tien jaar hadden al de desperado's elkaar uitgemoord omdat ze maar niet wilden stoppen met messen naar elkaar te gooien. Tien jaar lang was er enkel wat indiaanse activiteit. Maar rond 1820 vluchten enkele Amerikanen naar het zuiden opzoek naar goud en op de vlucht voor de met pijl en boog bewapende indianen. Na een tijdje merkten ze echter dat er helemaal geen goud te vinden was in Texas, en dat de indianen in deze gebieden nog sterker vertegenwoordigd waren. Maar het was al te laat, want voordat men de gebieden goed verkend had waren de eerste nederzettingen al gebouwd. Zo moesten de eerste echte Texanen roeien met de riemen die ze hadden. Een bijkomend probleem was dat de meesten hun riemen al hadden verkocht om de reis naar het zuiden te kunnen betalen. En zo kende Texas zijn eerste nederzettingen die bijna allemaal dezelfde structuur hadden.Er was slechts één straat die altijd dezelfde gebouwen bevatte: een saloon met klapdeuren, een bank met klapdeuren[4], de gevangenis (waar de sheriff samen met zijn hulpsheriff de wacht hielden en whisky dronken, en tussen deze gebouwen door enkele huizen.

Vlag van de Geconfedereerde Staten van Amerika.

De burgeroorlog[bewerken]

Tot aan 1845 kende Texas een autonoom bestaan, maar ondertussen waren er in het noorden verschillende gebieden die een eenheid vormden onder de naam de Verenigde Staten van Amerika, vandaag bekend om zijn terroristische regering en hamburgers. De leiders van Texas, die voornamelijk uit dronken cowboys bestond, besloot om zich aan te sluiten bij deze Verenigde Staten. Een beslissing waar ze 15 jaar later spijt zouden krijgen.
In 1860 was de maat vol voor Texas en enkele andere staten die in het zuiden lagen. De noordelijke staten profiteerden al jaren van het lage IQ die de meeste zuidelijken bezaten. Zo ging al het geld en al het eten richting het noorden, terwijl er enkel zand en cactussen achterbleven in het zuiden. De zuidelijke staten (waaronder dus Texas) gingen niet akkoord en vormden een unie en riepen de onafhankelijkheid uit. Voortaan zouden zij de Geconfedereerde Staten van Amerika heten. Het woord geconfedereerd werd gewoon gebruikt omdat het een moeilijk woord was, zodat de noordelijken niet meer zouden lachen met hun lage intellect. De zuidelijken zouden nooit de definitie van geconfedereerd kennen, maar de noordelijken omschreven een geconfedeerd iemand als een stuk stront. Nog een geschil was dat de zuidelijke staten voor slavernij waren, een staatsvorm waarbij voornamelijk zwarten worden uitgebuit[5]. De noordelijken waren iets vredelievender[6] en wilde niet meer gebruik maken van deze slavernij maar wilden overgaan naar democratie, een staatsvorm waarbij het volk denkt enige inspraak te hebben in het bestuur van het land.

Primitieve fotografie van de eerste fotografen Louis Salverius en Willy Lambil


Gewapend met hooivorken trokken de zuidelijken naar het noorden en omgekeerd, al waren de noordelijke legers wel voorzien van iets sterkere wapens zoals kanonnen, vliegende olifanten en pincetten. Na een veldslag die 5 jaar (tot in 1865) duurde, werden de zuidelijken met Texas verslagen. Bijna 1 miljoen zuidelijken stierven in deze oorlog. Daarmee was de honger in het zuiden opgelost. Nu dat een tiende van de bevolking weg was, had men niet meer zo veel eten nodig en ging alles zijn gangetje. De Geconfedereerde Staten van Amerika werden weer een deel van de Verenigde Staten van Amerika, al begon Texas aan een veel autonomer bestaan.

Cowboy 'n crime[bewerken]

Na de oorlog kende de staat Texas een enorme culturele omwenteling, na de uitvinding van de cowboyhoed, het Amerikaanse alternatief voor de sombrero, werd de misdaad belangrijker dan ooit. Het was bijna verplicht om rond te lopen met O-benen en twee revolvers naast je heupen. Bovendien steeg de populatie koeien enorm na de oorlog, waardoor de gemiddelde Texaan het beroep koeienhoeder had. Zo kregen deze van revolvers voorziene, koeienhoedende Texanen met O-benen, de bijnaam cowboy, wat koeienjongen betekend[7]. Naast de cowboy ontstond ook de outlaw. Outlaw was eigenlijk een stoer woord voor misdadiger, dat werd gebruikt om respect af te dwingen. Vaak werden de cowboys gezien als de goeden en de outlaws als de slechten. In de loop van de geschiedenis van het wilde, verre westen zijn er heel wat cowboys en outlaws op het toneel verschenen. De periode van de cowboys duurde nog tot aan de Eerste Wereldoorlog.

Tuimelwiet.gif

Bekende cowboys en outlaws[bewerken]

Sommige cowboys en outlaws schopten het tot een vernoeming in de geschiedenisboeken en De Walgelijke Wikipedia[8]. Uiteraard doet de Oncyclopedia hieraan mee en daarom dat hieronder enkel wild west boys vernoemd staan.

Billy The Kid, op 1 jaar stond er al een prijs van 5000 dollar op zijn hoofd.
Billy The Kid (outlaw)[bewerken]

Billy Bob Sheamus III (1865, Texas - 1889, Texas) startte zijn carrière als outlaw[9] nog voor zijn eerste verjaardag. Na 20 cent uit de kluis van zijn Vader, Billy Bob II, te hebben gestolen, vluchtte hij het huis uit. Zijn vader was zo kwaad dat hij hem liet vervolgen waardoor Billy Bob, die vanwege zijn leeftijd al gauw Billy The Kid werd genoemd, moest onder te duiken. Zo werd Billy langzamerhand gedwongen om in de criminaliteit te gaan. Nog voor hij twee jaar werd, pleegde hij verscheidene bankovervallen her en der. Zo kwam de prijs op zijn hoofd al gauw op 5000 dollar en 10 cent te staan.
Billy The Kid bleef verder gaan met banken beroven en op zijn 13 (toen hij zijn 100ste bank beroofde) was hij zowat de rijkste man jongen van Texas[10]. Een normale man zou stoppen met zijn leven in de waagschaal te leggen en te gaan rentenieren. Maar ja, u weet hoe stom pubers nu eenmaal kunnen zijn, dus ging The Kid door met zijn carrière als bankrover.
In 1889 toen Billy de leeftijd van 19 jaar bereikte was hij op het idiote idee gekomen omThe Bank of Asia te overvallen. Maar aangezien iedere Aziaat kungfu of dergelijke kan[11], stierf Billy The Kid nog voor hij de trekker van zijn geweer kon overhalen. Nadat zijn lichaam onteerd werd door enkele Japanse Geisha's, werd het gedumpt in een bosje.

Bobbejaan Schoepen (cowboy)[bewerken]

Bobbejaan Schoepen, spreek uit: Beubbadgeen Skoepen (1880, Texas - ????, Lichtaart), is naast cowboy ook nog eens de oudste mens ter wereld. Bobbejaan groeide op tussen de paarden en de koeien, en was dus voorbestemd om cowboy te worden. Op zijn 18 trok hij de wijde wereld in (al was deze wijde wereld vooral Texas zelf). Tijdens zijn reizen zette hij verscheidene outlaws achter slot en grendel. Op zijn 50 jaar had hij reeds verscheidene vijanden gemaakt en emigreerde hij naar Europa, voor zijn eigen veiligheid natuurlijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog sloot hij zich terug aan bij de geallieerden (hij was ondertussen al 60 jaar). Na de oorlog vestigde hij zich in Lichtaart, België, waar hij aan de bouw van een reusachtig western-pretpark begon onder de naam Bobbejaanland, spreek uit Bubbadgeenleind. Ondanks dat de meeste mensen denken dat Bobbejaan dood is, wandelt hij nog altijd springlevend op deze aardbol. Hij is momenteel met zijn 129 jaar, de oudste mens ter wereld.

Bob Marley (outlaw)[bewerken]

Bob Marley (1890, Texas -1981, Jamaica) was een van de meest gevreesde cowboys aller tijden en raakte bekend om zijn moord op een sheriff en een hulpsheriff, al ontkende hij de moord op deze laatste en zei hij dat de eerste moord uit zelfverdediging was. Hij groeide op in Texas waar hij al gauw wat voelde voor het zijn van een cowboy. Hij leefde een normaal leven tot in 1920, toen hij de functie outlaw verkoos. Hij begon met het aanbouwen van verscheidene wietplantages, dit bleef doorgaan tot in 1944, toen werd hij gearresteerd. Maar enkele dagen later was Marley ontsnapt en vond men in de gevangenis de lijken van zowel de sheriff als de hulpsheriff. Toen Marley later opnieuw gearresteerd werd zei hij dat hij de sheriff had doodgeschoten uit zelfverdediging en dat hij zwoer dat hij niets te maken had met de moord op de hulpsheriff. In 1945 werd hij getroffen door een mysterieuze ziekte waardoor hij terug een baby werd. Hij werd vrijgelaten omdat het nu niet helemaal het gebruik was om baby's op te sluiten. Hij werd geadopteerd door een Jamaicaans echtpaar. Tijdens zijn tweede jeugd startte Bob Marley een carrière als zanger. In een van zijn nummer, I shot the sheriff beschrijf hij zijn ontsnapping van 1944.
Hij stierf in 1981 als gevolg van een zieke teennagel.

Lucky Luke vs Daltons.png
Lucky Luke (cowboy)[bewerken]

Lucky Luke (1860, Texas - 1902, Texas), was volgens de legende de man die sneller schoot dan zijn schaduw[12]. Luke was gekend als een enorme volksheld omdat hij het meermaals opnam tegen de Daltons, een criminele organisatie bestaande uit 4 broers. Over het leven van Lucky Luke zijn verscheiden strips diepgaande biografieën geschreven, zo heeft Maurice De Bevere meer dan honderd biografieën geschreven.

De Daltons (outlaws)[bewerken]

De Daltons waren vier broers genaamd Joe Dalton (1859, Texas - 1899, Texas), Jack Dalton (1859, Texas - 1899, Texas), William Dalton (1859, Texas - 1899, Texas) en Averell Dalton (1859, Texas - 1899, Texas). De vierling werd geboren in een doorsnee gezin, maar kwamen al gauw in de criminaliteit terecht toen ze tijdens hun schooltijd knikkers stalen van hun medeleerlingen. Toen ze 18 jaar waren[13] studeerden ze af aan de Texaanse school voor outlawzaken en trokken ze de rest van Texas in. Hier starten ze al gauw met het roven van banken. Maar steeds werden ze gestopt door Lucky Luke en in de gevangenis gestoken. Wel ontsnapte ze keer op keer, waardoor Luke zijn functie als cowboy nooit verloor. Toen de Daltons in 1899 stierven aan voedselvergiftiging, werd Luke zwaar depressief. TWee jaar later pleegde hij zelfmoord.

Tuimelwiet.gif

Verlies van trots en geld[bewerken]

Het gouden tijdperk van de cowboys bleef duren tot in de jaren 30 van de 20ste eeuw. Bij de grote crash van Wall Street moest al het geld van het zuiden weer naar het noorden. Door deze slechte economie kwam er een tweede culturele verandering. De stoere cowboy verdween en de outlaws werden terug gewone kruimeldieven. De hele bevolking van Texas zat in de stront en de verschillende families in Texas beperkten zich enkel nog tot sociaal contact met eigen familieleden, waardoor ontzettend veel incest voortkwam. De periode van de Rednecks[14] was aangebroken.
Deze culturele stroming gaat heden ten dage nog steeds verder. Voor een beschrijving van de Redneck kijkt u best hier.

Bevolking[bewerken]

Ondanks dat de Rednecks Texas overheersen zijn er her en der nog enkele klassieke cowboys te vinden.

Cowboys[bewerken]

De hedendaagse cowboys zijn te herkennen aan de volgende eigenschappen:

 • O-benen
 • Twee pistolen (meestal voorzien van kogels)
 • Cowboyhoed
 • Laarzen
 • (Als iemand de saloon binnenkomt en iedereen wordt stil is het een extra stoere cowboy)
Een typische familie uit de redneck-klasse.

Rednecks[bewerken]

Toen de armoede in de jaren 30 terug toenam, werd de bevolking langzaamaan minder en minder geschoold. Zo ontstond de redneck, een dom achterlijk wezen dat moeite had met het vinden van zijn auto-sleutels[15]. Als je een redneck met een auto zou zien rijden is het altijd een pick-up truck die nog nooit gewassen is en waar één of meer kogelgaten inzitten. Als de auto niet aan deze voorwaarde volduit, is hij waarschijnlijk gestolen. Rednecks houden van schieten naar lege bierflesjes met een shotgun, die de meeste van hen in de kast hebben liggen. Ze stoken ook hun eigen drank, maar het verkregen resultaat smaakt meestal naar kerosine met braaksel. Rednecks houden van kinderen, maar ze willen die wel enkel hebben met hun eigen familie.

Taal[bewerken]

Rednecks gebruiken een zeer vreemde taal. Wetenschappers toonden in 1982 aan dat de taal waarschijnlijk volledig verzonnen is en niet als dialect van het engels geldt. Een kort framentje tussen twee redneckers: Bodean en Roscoe.
Bodean: Look, airs Betty Lou, ah ain't seent er latley.
Roscoe: Yeah ,indeed, doedn't she look purrty, ah wanna hoof it an' fuck er. She's gat some trimenjus uns.
Bodean: Ain't she yere sister.
Roscoe: Ive been jerkin' mise'f of ah wuz a lillel kid, cuss it all t' tarnation.
Bodean: Ayt, me to.
Roscoe: Back of, she's mah sister.
Bodean: uh uh, ah won't er too.
Betty Lou: Whuffo' doesn't ya'll jump on mah thin'ie an' fuck me.

Tuimelwiet.gif

Texaanse grondwet[bewerken]

Vanaf het moment dat Texas een staat werd van de VS, maakten ze hun eigen grondwet omdat ze die van de Verenigde Staten belabberd vonden. De Texaanse grondwet ging na Heb je even voor mij van Frans Bauer de geschiedenis in als de minstzeggende grondwet ooit.

Grondwet Texas.png

Aangezien sommige lezers een beperkt niveau qua Engels hebben, is de grondwet voor u vertaald naar het Nederlands[16].

                                  28 december 1845
                 
               Grondwet van de Staat Texas
Iedere man die in de staat Texas woont zal indianen neerknallen,
cowboyhoeden dragen, Allah aanbidden, stront eten, geweren kopen voor een lage
prijs en zal dronken worden van whisky. Einde.

Getekend

Al gauw bleek dat de grondwet enkele gaatjes bevatte. Zo gelde de grondwet enkel voor mannen, waardoor de vrouwen en de paarden hun gangetje konden gaan. De grondwet bleef ongeschonden in Texas tot aan 1992, toen MC Hammer ze besmeurde door zijn handtekening op te zetten, waarna hij zei: U Can't Touch This.

Notenbalk[bewerken]

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Texas.
Tumbleweed.gif
 1. Deze paardenbakken waren huidig bedoeld voor de Texanen om zich te wassen, maar nadat ze werden afgekeurd in 1856 door de commissie der persoonlijke hygiëne, dit omdat de bakken te veel splinters bevatten, werden ze voortaan gebruikt als drinkbakken. Enkel zwervers en Mexicaanse toeristen (die vaak ook Mexicaanse terroristen waren) bleven ze als badkuipen gebruiken.
 2. Het vuurwater is een uitvinding van indianen die te weinig geld hadden om drinken te kopen in een saloon.
 3. Vandaag de dag heeft de rest van de Wereld nog steeds last van deze rook, maar Gaia is er nu eenmaal in geslaagd om het broeikaseffect aan de auto toe te schrijven. Ze wilden immers de diersoort Indiaan redden van kwade boeren met hooivorken en fakkels.
 4. De kluizen waren ook voorzien van klapdeuren waardoor ze nogal vaak het slachtoffer waren van bankrovers.
 5. Nog frequent te zien in China, maar hier hebben de kinderen de plaats van de zwarten ingenomen.
 6. Vandaag de dag nog steeds te zien, zo komt Obama uit het noorden en Bush uit het zuiden.
 7. Een andere verklaring zou zijn, dat dit het zoveelste grapje was van de noordelijken, die vonden dat de zuidelijken veel weg hadden van koeien.
 8. De Walgelijke Wikipedia is een album van Suske en Wiske, nummer 712, dat werd opgevolgd door nummer 713, De Ongelooflijke Oncyclopedia.
 9. Al prefereerde hij de naam Gangsta
 10. Wat op zich nu niet zo veel voorstelt.
 11. Tegenwoordig leren zelfs de Chinese panda's Kungfu.
 12. Nadien kwam hier veel kritiek op omdat de magische wetten van de optica ons leren dat vrijwel iedereen sneller schiet dan zijn schaduw.
 13. Uiteraard allemaal op dezelfde dag, 31 oktober
 14. Deze naamgeving werd gegeven door de noordelijken aan deze arme stumpers van het zuiden.
 15. Vaak omdat ze zonder het te beseffen eigenlijk geen auto hadden.
 16. Hopelijk bent u geen Chileen die een inburgeringscursus volgt want bij de oncyclopedia is de kennis van het Chileens Spaans beperkt.
Tuimelwiet.gif
That's all folks!