Toerisme

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Toerisme is een godsdienst die wordt beleden door haar aanhangers, de toeristen (niet te verwarren met zonaanbidders). Deze toeristen denken dat de enige manier om hun god tevreden te kunnen stellen op vakantie gaan is.

Toerist.JPG

God[bewerken]

De enige god van het toerisme is de grote god Last-Minute. Toeristen vertellen over hem het volgende verhaal: Lang, lang geleden was er eens een god, deze god heette Last-Minute. Hij schiep de wereld en het heelal, en hij zag dat het goed was. Hij schiep de mens, die op vakantie gaan moest. Hij schiep reisbureau's profeten, die de mens dat moesten vertellen, zoals D-Reizen en Neckermann. Aanbid hun en Last-Minute en u zal altijd op vakantie gaan. Zeg nooit dat dit verhaal kort is, dan zal een toerist namelijk onmiddellijk uw appeltaart in de sloot gooien.

Stromingen[bewerken]

Er zijn veel verschillende stromingen binnen het toerisme. Een paar voorbeelden:

Jongerentoerisme[bewerken]

Komt veel voor bij jonge mensen. Bekende bedevaartsoorden van jongerentoeristen zijn Lloret de Mar en Chersonissos. Over deze stroming is een documentaire gemaakt, Oh Oh Cherso. In de jongerentoeristische bedevaartsoorden wordt veel alcohol gedronken, en kan deze stroming dus verwant zijn aan het alcoholisme. Wetenschappers van de Oncycloversiteit onderzoeken dit nog.

Nudisme[bewerken]

Valt eigenlijk weinig over te zeggen, behalve dan dat aanhangers hiervan graag naakt lopen op de vakantie.

Hollands toerisme[bewerken]

Beruchte stroming. Komt veel bij elkaar in de Franse Dordogne op campings. Komt alleen in Nederland voor, waar het maar liefst een miljoen aanhangers heeft. Wordt in de winter vaak gecombineerd met wintersport, maar dan in de Alpen.

En verder:[bewerken]

  • Bermtoerisme - Verering van de bermgoden
  • Toerdefranstoerisme - Eens per jaar wordt er een pelgrimstocht naar Frankrijk gehouden, waar men van Toerdefranspriesters de zegen ontvangt. De Toerdefranspaus is herkenbaar aan zijn gele trui.
  • Darmtoerisme - Zie Darmflora.
  • Ramptoerisme - Komt vooral voor in Japan.
Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
17 september 2012
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.