Toeva

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tannoe Toeva
ToevaVlag.png
De Tannoe Toevaanse vlag
Basisgegevens
Talen Mongools en Spastisch[1][2]
Hoofdstad Nieuw-Nieuw-Amsterdam
Regeringsvorm Vazalstaat[3]
Religie Communisme
Inwoners Mongolen
Staatshoofd Stoela Stalin
Overige
Munteenheid Tannoe Toevaanse Roebel
Nationale feestdag Geen, er valt namelijk niets te vieren
Traditioneel eten Tartaar
Toeva
Portaal  Portaalicoon Land


Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Tannoe Toeva.
Een inwoner van Tannoe Toeva (voor) en een kameel (achter) op een fokkerij
      Oeps! Bedoelde je soms Toeval? Waarschijnlijk niet...

Tannoe Toeva is een communistische volksrepubliek ergens in Azië. Het land is politiek en militair afhankelijk van Mongolië, wat dus betekent dat het land geen schijn van kans heeft in een mogelijke oorlog.

Naam[bewerken]

De naam van het land is door meerdere partijen[4] vastgelegd. Daardoor heeft de volksrepubliek twee officiële namen, namelijk Volksrepubliek Toeva en Volksrepubliek Tannoe Toeva. Het voorzetsel Tannoe word soms gebruikt (en doorgestreept) om het te onderscheiden van een voormalige gelijknamige provincie in dat land. Eigenlijk overbodig, gezien de provinciale herindeling.

De Toevanen zelf gebruiken de naam Tyva, wat letterlijk Tyfusland betekent in het Toevaans. Het bijhorende adjectief is gewoon Toevaans(e)[5].

Geschiedenis[bewerken]

Het is lastig om de Toevaanse geschiedenis te beschrijven, aangezien het pas in het jaar 1923 ontdekt is. Ook kennen de Toevanen pas sinds honderd jaar schrift en wetenschap zoals wij westerlingen kennen. Wel bekend is dat het sinds de ontdekking nauw verbonden is geweest met Rusland en Mongolië.

Russische Tijd (1923-1992)[bewerken]

Sinds de ontdekking van Tannoe Toeva hebben bolsjewieken er een volksrepubliek gesticht. Daarmee werden de Toevanen afhankelijk van Bolsjewistisch-Rusland, en later de Sovjet-Unie. Sovjetbaas Stalin heeft overwogen Tannoe Toeva te annexeren, maar heeft dat toch maar niet gedaan.

Mongoolse Tijd (1992-Heden)[bewerken]

Met de val van de Sovjet-Unie ontstond er chaos in Tannoe Toeva. De Toevanen vroegen om steun bij Mongolië, die ze snel kregen. Hierbij werd de volksrepubliek weer afhankelijk, dit keer van de Mongolen.

Politiek[bewerken]

Tannoe Toeva is politiek afhankelijk van Mongolië. Dat land beslist wat de partij in de eenpartijstaat zoal uitvoert.

Bestuurlijke indeling[bewerken]

Tannoe Toeva kent sinds de provinciale herindeling vier provinciën. namelijk

Toeva
De belangrijkste provincie van het land. Hier bevind zich Nieuw-Nieuw-Amsterdam[6][7], de hoofdstad.
Altaj
Verworven na de val van de Sovjet-Unie. Hier wonen ook Toevanen en deze zijn maar al te blij met de Anschluss annexatie.
Toevaans Kazachstan
Tevens verworven van de Sovjet-Unie. De Kazachen zijn echter wat minder blij met de Toevaanse expansie.
Oejgoerië
Verworven na de val van China, dat deze val echter niet erkent en de annexatie van het gebied als een offensief ziet. Sindsdien zijn Tannoe Toeva en Mongolië in oorlog tegen China. Waarom beide partijen Oejgoerië willen bezitten is onduidelijk[8].

De Partij[bewerken]

Tannoe Toeva kent één partij, genaamd "De Partij"[9]. Deze is gesticht door Russische bolsjewieken en later hervormd door Mongoolse communisten. Het is een centrum-links-progressieve partij, al zeggen de partijleden het zelf.

 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan