Tom Kroes

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tom kon niet achterblijven, de bril was in toentertijd.

Amai, da's Tommeke!
~ Een huisvrouw over Tom Kroes

Weer iemand die mijn achternaam jat!
~ Wolter Kroes over Tom Kroes

Tom Kroes is een bekende Vlaamse acteur, afkomstig uit Hulshout (zoals hij het noemt, Hulsthout) die vaak te maken krijgt met onmogelijke opdrachten als acteur tijdens de scènes. Tom Kroes krijgt het dan uiteindelijk toch wel vaak voor elkaar, wat bijzonder is en waardoor hij feitelijk beroemd werd.

Biografie[bewerken]

Ontdekking[bewerken]

Het Plop-project zou werkelijk fenomenaal worden.

Tom Kroes was een doodnormaal persoon in schaapskleren dat door een persoon ontdekt werd dat bezig was met een fenomenaal project dat uiteindelijk een geniaal iets zou worden (en zou leiden tot een revolutie), namelijk operatie Ploppertjes. Deze man zocht nog naar iemand die voor boom kon spelen en Tom was geknipt voor de rol omdat hij een geruime tijd al in de weiland stond te wachten op iets wat nooit duidelijk zou worden.

Tom kwam aan in de studio's en paste direct een aantal dingen aan in het script: Kabouter Plop, de hoofdrolspeler zou geen meedogenloze maffiabaas en drugsdealer met een aantal hoertjes meer zijn, maar een premier van een half uit elkaar vallend België. De rest van de personages werden gasten en de boom werd een deurwaarder. Tom, de deurwaarder zou in een scène de belasting opeisen van Kabouter Plop omdat hij het een en ander nog niet betaald had.

Plopperdeplop!
Jij, belasting, nu!
Belasting? Ik? Ik ben de baas! Ik heb helemaal geen geld!
Geen geld? Dan gaan we alles in natura betalen: 1000 plopkoekjes en 250 flessen plopmelk - direct te voldoen!

Deze scène zou een legendarisch stuk worden dat in de gehele Benelux de aandacht trok. Tevens leidde dit nog steeds tot een revolutie op politiek niveau.

Onmogelijke opdrachten[bewerken]

Tom Kroes trok de aandacht van een aantal andere regisseurs die een aantal ideeën hadden voor films. Tom had er echter geen zin in. Eén persoon trok echter wél de aandacht, namelijk van ene Stef Spelberg die een onmogelijke opdracht voor hem had. Tom, altijd naar uitdagingen snakkend, ging er mee bezig en wist deze onmogelijke missie, de speurtocht naar de verloren wortel, op te lossen voor het oog van de camera, want in bijna elke film zat een happy end, al wist bijna geen mens dat. Na deze mogelijke onmogelijke missie volgden nog een reeks van dit soort films, wat internationaal de aandacht trok. Daarna ging het bergafwaarts. Financieel ging het niet echt geweldig meer en de betaling in natura werd vervangen door ronde schijfjes dat men geld noemt, en Tom Kroes ging naar Duitsland om daar nationaal socialistisch te worden.

Nationaal Socialisme[bewerken]

Tom Kroes werd een nazi, maar een week na het worden van een nazi, kapte hij er alweer mee omdat hij Hitler eindelijk ontmoette, maar zijn pak nogal saai en flauw vond. Hij beraamde in stilte een aanslag op Hitler toen hij hoorde dat hij met zijn volgelingen Polen wilde binnenvallen. Hierop was hij erg tegen omdat de Polen wel zijn huis in elkaar getimmerd hadden! Hij begon met een ander project, namelijk operatie Valkyrie. Dit faalde echter en Tom werd opgepakt. Hij zou geëxecuteerd worden maar opeens kwamen daar de engelen, hoewel het eigenlijk duivels waren in Tom's ogen omdat ze rood waren, de Russen die Berlijn overhoop haalden. Tom wist te vluchten door een Kever te jatten bij hoogofficier Göring. Die werd boos, werd agressief, kreeg een hartaanval, stierf en de nazi's waren weer zo zwak als eerst: De Tweede Wereldoorlog was z.g.a. voorbij, omdat niemand meer durfde, nadat een Belg de auto van de hoogofficier gestolen had en iedereen het maar liet gebeuren.

Communisme[bewerken]

Tom Kroes vluchtte naar het oosten, terwijl hij dacht dat hij naar het westen ging; Zijn kompas was echter verkeerd ingesteld. Hij belandde in het gebied van de duivels, wat hem direct niet beviel. Hij wilde weer weg. Hij werd echter staande gehouden doordat er opeens een muur zijn weg blokkeerde. Hij liep naar de muur toe na eerst de grenssoldaten omgekocht te hebben met liters wodka, klom er overheen met een laddertje na alle boobytraps te hebben gemist. Tom ging weer terug naar België en de rest bleef achter met liters wodka, gestolen uit de Gall en Gall aldaar, hoewel deze naam natuurlijk één algemene naam was.

Back in Belgium[bewerken]

Tom is boos. Op de bank springen is uiteraard van toepassing.

Toen Tom Kroes terug in België was kwam hij tot de schokkende ontdekking dat de rol van de deurwaarder in het Plop-project werd vervangen door een luie postbode. Tom werd echter nóg bozer toen hij een verlabberde, behaarde hond met een spraakgebrek tegenkwam die hem aansprak met Tom Kroeskontrol. Tom werd boos, pakte deze hond op, schreeuwde PRATENDE HOND, STFU! en gooide hem naar een willekeurige dakloze man toe waarmee deze hond dikke vriendjes werd en vele miljoenen zou verdienen. Tom ging naar zijn oude studio om te klagen, waardoor de hond bij de studio betrokken raakte met de dakloze man.

TomTom[bewerken]

Tom ging daarna uit ellende en verdriet naar de noordelijke vijand: Nederland. Hier raakte hij constant de weg kwijt door vele bruggen en waterwegen die hij nog nooit had gezien. Rare windmolens waren ook bizar, waaraan hij bijna zijn hoofd stootte. Tom ging Google Maps opzoeken op internet, ging alle gegevens en informatie creatief hergebruiken (i.p.v. stelen) en proppen in een navigatiesysteem. Deze noemde hij de TomTom Kroeskontrol. De Britten bogen dit echter om in TomTom Cruisecontrol. Tom was not amused en ging weer terug naar zijn geboorteplaats in België, Hulshout, verkocht alle aandelen, liep vele miljoenen mis en ging in een hoekje zitten huilen om na een maand weer de straat op te gaan.

Nu[bewerken]

Nu is Tom Kroes bezig met nog meer foute dingetjes zoals mensen op straat lastig vallen door te spelen als deurwaarder, wat niet in de smaak viel bij een politieagente die Tom arresteerde en in de cel gooide. Daar zit hij nog steeds voor boom te spelen. Dit trekt overigens veel bekijks door trouwe fans die er altijd zijn.

Films[bewerken]

Tom Kroes is een acteur, en alle acteurs spelen in films, tenzij je Balkenendeman heet.

 • Kabouter Plop I
 • Kabouter Plop II
 • Mission Impossible I
 • Mission Impossible II
 • Valkyrie
 • From Russia with Love
 • Back in the 'USSR'[1]
 • Mission Impossible III
 • Hole in the Wall
 • Mission Impossible IV
 • Als Idioot en Hond
 • Cruisecontrol

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
25 september 2011
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Voetnoten[bewerken]

 1. Het kompas stond weer verkeerd: Hij kwam wel van de Sovjet-Unie, maar ging langs via het onafhankelijke Polen naar Oost-Duitsland.