Viking

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Vikingen)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Thor poseert trots in de door hen uitgevonden boot.

De vikings waren dappere krijgers uit Scandinavië en Rusland.

Geschiedenis[bewerken]

De eerste vikingen kwamen uit Zuid-Zweden, waar ze omstreeks 1000 v.C. leefden als onderdanen van koning Thor, hun oppergod. Het duurde niet lang voordat ze de holbewoners die in de rest van Zweden en Noorwegen leefden, verdrongen hadden. In een reisbrochure hadden ze, zo rond 492 v.C., gelezen hoe mooi Amerika was, dus besloten ze, onder leiding van Thor, de boot uit te vinden. Eerst veroverden ze daarmee Denemarken, in 356 v.C., maar ze kregen ruzie over waar Amerika lag. Een paar vikings zeilden in 2 n.C. richting Finland, maar werden weggejaagd door de Chinezena die daar wonen. Daarom gingen ze maar naar Rusland. Daar waren nog geen landen, dus besloten ze er eentje te maken. Dat was het begin van het tsarenrijk, maar dat werd in 34 veroverd door de Mongolen. Ze gaven de moed op en gingen als onderdrukte etnische meerderheid in Rusland wonen.

Ondertussen hadden andere vikings meer geluk: in 32 n.C. bereikten ze IJsland (tegenwoordig: IJsjesland), maar dat vonden ze zo depressief dat ze bijna krankzinnig werden, dus stuurden ze hun bannelingen er maar heen. Deze bouwden echter een geweldig bestaan op (Maïs en bananen bleken het goed te doen op IJsland, dus besloten ze er vervolgens zelf ook maar te wonen. Ze ontdekten in 235 n.C. Groenland, waarmee ongeveer hetzelfde geschiedde als bij IJsland, tot ze in 1000 n.C. uit Groenland weggejaagd werden door de eskimo's, die boos op de vikingen waren omdat deze hun heilige Urinoir helemaal ondergepist hadden. Uiteindelijk bereikten de vikings Amerika, waar ze een cultuur opbouwden, en tegenwoordig bekend staan als rednecks.

Cultuur[bewerken]

Typerende vikingklederdracht.

De vikings hadden een zeer gewelddadige specifieke cultuur (ofzo). Enkele belangrijke onderdelen waren:

Kleding[bewerken]

De vikings hadden een zeer onderontwikkelde retro kledingstijl. Zo hadden zij om hun bovenlichaam een of andere beer z'n vel een jas van verfijnde bruine beren-huid uit waar ze toevallig waren toen ze een vel nodig hadden verscheidene gebieden van Scandinavië. Als broek hadden ze een lap koeienhuid een jupe van onbewerkt leer. Op hun hoofd droegen ze een klomp ijzer met twee ossehorens een verfijnde ijzeren helm met de horens van een oeros.

Gewoontes[bewerken]

De vikings vonden het leuk om de hele dag te zuipen zich te goed te doen aan verscheidene soorten bier. Als voedsel hielden ze van rauw vlees van welk beest dan ook grove carpaccio van verscheidene diersoorten. Elke dag zo rond 12 uur hielden ze een orgie intiem samenzijn met het hele dorp hun beste vrienden.

Natuurlijk hielden ze samen met de rest van de EU elk jaar het Eurovisie Songfestival. Ze wonnen elk jaar omdat de tegenstanders plotseling waren opgegeten.

Goden[bewerken]

De vikings aanbaden verschillende goden, wanneer ze maar wilden hun hart het als juist voelde. Hun goden waren:

Naam van de god Waarvan 'ie de god was
Thor Oppergod
Oden De donder
Freiya Seks
Magere Hein De dood
Ik Alles wat cool is
Pigsus De beesten

Zie ook[bewerken]