Vuur

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een persoon die in brand staat.

Scream, aim, fire!
~ Bullet For My Valentine over vuur

Trough the fire and the flames we carry on!
~ Dragonforce over vuur

Vuur is heet.
~ Kapitein Overduidelijk over vuur

Ja man!
~ een Jamaicaan over de vorige quote

Dit artikel gaat over vuur, dus niet over mij , da's logisch.
~ Johan Cruijff over vuur

Vuur is een voorwerp dat vroeger gebruikt werd door de holbewoners om huis-aan-huis verkopers te verdrijven. Tegenwoordig is het vooral bekend als Jamaicaans gerecht, met kip en ui, lekker...


Afkomst[bewerken]

Het vuur is in 7743 v.c. door God uitgevonden, hij had het namelijk erg koud daar ergens in de ruimte. Tegelijk met het vuur schiep hij ook het hout als brandstof. Stoffen kun je vaak makkelijk van vorm veranderen als het heet is. Dus pakte God een groot blok koper en hield hij het in het vuur. Na een uur lang te hebben gewerkt heeft hij uit een blok koper de mens geschapen die voor hem het vuur met een fakkel vast kon houden, zodat God zijn handen niet meer zou branden.
Het vuur werd zo'n succes dat de mensen het zelf ook gingen gebruiken in huis en in oorlogen.


Maken[bewerken]

Vuur is op een aantal manieren te maken, bijvoorbeeld met een aansteker. In dit ding zit een beetje vuur opgeslagen, als je hierbij op het knopje drukt (of het wieltje draait) komt het vuur naar buiten en kan je je buren ermee in de fik steken. Ook is de lucifer een veelgebruikte manier van vuur maken. Hierbij moet je met een stokje heel erg spastisch langs een stukje karton schuren. Als je dit een paar minuten hebt gedaan moet het stuk karton gaan branden, zo niet gaan dan met een aansteker de winkel afbranden waar de deze lucifers hebt gekocht.


Vuur en drugs[bewerken]

Ook bij junks is het vuur erg populair, zo heb je het nodig om een joint mee aan te steken. Maar ook om plastic mee te verbranden. Er zijn ook mensen die vuur eten, de zogenaamde vuurvreters. Deze mensen eten vaak vuur uit een flesje, zij vinden dit vaak erg lekker pittig. Ze worden er helemaal high van als je er een beetje kip bij doet.

Maatregelen[bewerken]

Het blusmiddel: Water!

Soms als er een overschot aan vuur is, zijn er 5 manieren om het vuur weg te laten gaan.

  1. Vraag het vriendelijk.
  2. Gooi water over het vuur, dit is zijn aartsvijand. Hieraan crepeert het vuur zo erg dat het snel weg gaat.
  3. Ga heel snel ademen zodat al het zuurstof op raakt en het vuur uiteindelijk stikt.
  4. Ga heel hard blazen, het vuur gaat niet uit maar het gaat wel naar een andere plaats toe waar jij er geen last van hebt.
  5. Gooi er benzine overheen, hierdoor gaat het vuur niet uit maar het geeft wel een leuk effect.

Zie ook[bewerken]