Wie

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Wie, is dat.

Wie is wie? Of beter gezegd, wat is wie? Wie wie is, is nog steeds een raadsel. Wie is al heel lang niet meer gezien, ook op Oncyclopedia niet, maar wie is toch overal te vinden. Zo is wie te vinden op advertenties, wie is iedereen die op een feestje komt, wie is onbekend, maar wie is ook vooral bekend, wie is onbemind, maar wie is ook bemind en wie is natuurlijk altijd wie. Wie is een maand geleden nog gesignaleerd op een signalement. Daar stond namelijk op: 'Wie weet wie deze man is?'. Wie heeft helaas nog nooit geantwoord op dit signalement. Dat is nogal vervelend, want daarmee laat wie merken dat hij niet zoveel geeft om criminaliteit. Wie leest waarschijnlijk zelfs dit artikel, maar om een of andere reden is het nog nooit iemand gelukt om wie te vinden. Waar wie is, is nog altijd vaag en kan in feite overal zijn. Daarom probeert men zoveel mogelijk informatie over wie te vinden.

Informatie over wie[bewerken]

Zelfs Sarkozy weet niet wie wie is.

Wie is in ieder geval een persoon. Toch zeker een mens. Wie is meestal geen dier, in het dagelijks taalgebruik. Men spreekt altijd over: 'Wie heeft dit gedaan?' en 'Wie heeft dat gedaan?', maar als het over een dier gaat, is het opeens: 'Wat heeft dat gedaan?' of 'Wat heeft dit gedaan?'. Hieruit kunnen we in ieder geval opmaken dat wie geen dier is. Daarnaast is het altijd een vraag of onzekerheid waarin men over wie praat, zoals in de zin: 'Wie weet dit?' of: 'Dat is degene, over wie ik het heb', het bijzondere is dat iedereen over wie spreekt, bijna de hele dag, maar nog steeds is onbekend wie wie precies is. Zelfs de mensen die het meest duidelijk over wie praten, weten niet wie wie is.

Theorieën over wie[bewerken]

Er zijn diverse theorieën over wie wie is. Zo is er de theorie dat wie Sarkozy zelf is, George W. Bush en zelfs Barack Obama. Toch is het niet altijd een van deze personen over wie men het heeft als men zegt: 'Wie komt er op dat feestje?'. Toch is het weer zeer duidelijk als men zegt: 'Wie is er op die Boenga-boenga party?'. Bijna zeker dat dat Berlusconi is, maar toch is Berlusconi niet altijd wie, dus wie is die wie dan toch?

Kan wie iedereen zijn?[bewerken]

Sommige mensen hebben de theorie geopperd dat wie iedereen kan zijn, maar dit is gelogen. Het is namelijk zo dat als men zegt: 'Wie heeft de Nobelprijs gewonnen?', dit helemaal niet iedereen kan zijn. Dat wie iedereen kan zijn, is dus onzin.

Kan wie niemand zijn?[bewerken]

Sommige mensen hebben de theorie geopperd dat wie niemand kan zijn, maar dit is gelogen. Het is namelijk zo dat als men zegt: 'Wie heeft de Nobelprijs gewonnen?', dit helemaal niet niemand kan zijn. Dat wie niemand kan zijn, is dus onzin.

Wie is die wie dan toch?[bewerken]

Wie wie is, is een vraag waarop zelfs wie geen antwoord kan geven, wie is namelijk nergens te vinden. 'Waar is wie?' is dan ook een vraag die al veel gesteld is, maar die wie is gewoon wie we niet kennen. Hij die er niet is. Zou wie God kunnen zijn?

Wie in Exodus?[bewerken]

Exodus 4,11

De HEER zei: ‘Wie heeft de mens een mond gegeven? Wie maakt iemand stom of doof, ziende of blind? Wie anders dan ik, de HEER?

Tja, de HEER zegt duidelijk dat Hij wie is. Maar dan zegt Hij weer dat Hij de HEER is, dus de HEER is toch niet wie.

Videoclip over wie[bewerken]

Zie ook[bewerken]