Willekeurige Pagina

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een willekeurige afbeelding.

Het is volkomen toeval dat je hier terecht bent gekomen!
~ Einstein over de dobbelstenen die God niet schiep

Dit is de Willekeurige Pagina. Gewoon zoals hij is. Willekeurig.

Ontstaan[bewerken]

Volkomen door toeval bepaald klikte een auteur ooit op een rood linkje en maakte het toevallig blauw. [1]

Geschiedenis[bewerken]

Deze willekeurige vlammen op een willekeurige vlag schreven ook geschiedenis!

Vroeger was deze pagina nog geen geschiedenis, maar nu wel.

Heden[bewerken]

Als je dit leest bestaat deze willekeurige pagina, tenzij hij inmiddels van de server is verwijderd, of je computer uitvalt.

Toekomst[bewerken]

De kans bestaat dat deze pagina verwijderd gaat worden op korte of lange termijn. De kans bestaat ook dat er een andere willekeurige pagina komt. De kans bestaat voorts dat deze pagina het even volhoudt. Jomanda voorspelde dat deze pagina haar naam niet zou bevatten, en haar voorspelling kwam niet uit.

Zelf voorspellen[bewerken]

Je kan m.b.v. kansrekening op je grafisch rekentoestel nagaan hoeveel de kans is dat je hier bent terechtgekomen. Maar... wat geeft het anyway?

Ethymologie[bewerken]

  • Willekeur is afgeleid van de Oud-Hollandse woorden 'wil' (het zusje van de auteur), 'lek' (bekend riviertje dat nog steeds water naar de zee draagt) en 'eur' (een 'eur' was de waarde van de Euro voor de kredietcrisis).
  • Pagina is afgeleid van bladzijde, wat op zijn beurt weer is afgeleid van 'boek' dat stamt van 'woordenbrij'. Woordenbrijen was een Oud-Hollands gezelschapsspel, waarbij Truitje met naalden en draden (threads?) woorden aan elkaar breide.

Nut[bewerken]

Willekeurige letter. Toevallig een F dus. Wordt ook als Rohrschach-test gebruikt bij psychiatrische slachtoffers van Oncyclopedia. Zij zien er overigens doorgaans een willekeurige vlek in.

Kort gezegd: geen.

Andere pagina's[bewerken]

Naast willekeurige pagina's kent Oncyclopedia ook andere pagina's. De meeste pagina's zijn echter willekeurig, omdat auteurs willekeurige pagina's naar believen kunnen aanmaken. De weinige andere pagina's die niet willekeurig zijn zijn vaak willeslordig of wel ongewenst willekeurig.

Zie ook[bewerken]

Twee willekeurige afbeeldingen.
  1. Het had ook groen of paars kunnen worden, maar het lot bepaalde dat het dus blauw werd.