Windows XP

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Windows)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
XP staat bekend om zijn stabiliteit.

Schiet eens op!
~ Steve Jobs over Windows XP die hij op zijn MacBook installeert.

Microsoft Windows XP (Zeg Mai-Kro-Sofd Wind-Blows Ex-Pie) is een computer besturings-systeem ontworpen door het door Bill Gates opgestarte bedrijf Microsoft. Het is veelal geprezen om zijn logica. Vooral de logica dat je eerst op start moet klikken om de computer te kunnen afsluiten duidt aan hoe makkelijk en logisch het besturingssysteem in elkaar steekt.

Verder is het systeem ook zeer betrouwbaar. Zodra, bijvoorbeeld, het scherm blauw wordt moet je op een rood knopje drukken. Voordeel hiervan is dat je dan al je niet-opgeslagen documenten kwijt bent. Dit wordt gezien als de grote kracht van XP.

Internet Explorer en zijn/haar pop-up blocker[bewerken]

De internetbrowser van Windows XP, Internet Explorer (zeg: Intern-Nerd XP-Lood-err), is geüpdate met een pop-upblocker. Elke keer als er een pop-up wordt geblokkeerd, komt er een pop-upje dat zegt dat de pop-up is geblokkeerd. Deze pop-up wordt op zijn beurt ook geblokkeerd, en zo verder. Dit vergt heel veel geheugen en tenzij je een goede computer hebt, kun je maar beter niet het internet op gaan.

Een XP is ook slim, zoals dit voorstel om een Mac te kopen.

XP de eend[bewerken]

XP staat niet alleen voor een krakkemikkige Windows-variant, maar ook voor X-Pooteend: dit is een eend die stuurloos in de riolering drijft, omdat hij niet kan zwemmen dankzij zijn X benen. Tevens heeft dit type eend een slappe nek waardoor hij nooit een droge tong heeft omdat zijn tong altijd buiten boord hangt. Wetenschappers hebben deze eendensoort op 29 december 2006 ontdekt (W. Canard et al, 2006) en hopen binnenkort meer over de eend te weten kunnen komen.

W. Canard, D. Duck, E. End, 2006, Survival strategies of X-legged ducks in sewers and small canals, Journal of weird Biology, Vol 6(7), pp 2345-2358.

XP en Probleem Oplossingen[bewerken]

Xp heeft ook een apart programma dat problemen zoekt voor oplossingen. Dit werkt door middel van een functie die kijkt of de gebruiker aanwezig is. Als dat klopt, start het programma de wizard om de computer klaar te maken om 'c:\windows\exploder.exe' uit te voeren. Hiervoor zijn een paar instellingen nodig die bij het opstarten van de pc moeten worden ingevoerd, aangezien het geen opslaan functie heeft. Exploder.exe genereert een oplossing voor het probleem dat er geen persoon achter de computer zit. Dit proces neemt maar 99% van de CPU in beslag en duurt gemiddeld ongeveer één week. Daarna geeft het de oplossing en wordt het programma opnieuw gestart.

Op sommige punten kan Windows ook heel eerlijk zijn

Tijdverspilling[bewerken]

Dit doet de naam Windows toch weer eer aan.

XP opstarten duurt gemiddeld 7,5 minuten. Als wij dit elke dag herhalen, gedurende ons gemiddelde computerleven van 60 jaar, duurt dit ons 60×365(+schrikkeljaren)×7,5÷60 = 2737,5 uur. Het afsluiten van XP duurt, in 40% van de gevallen, 4 minuten (bij de overige 60% loopt XP vast tijdens het afsluiten, of zijn er meer dan 13 updates). Dit is dus 60×365×4÷60 = 1460 uur. Windows XP loopt 32% vast van de gebruikstijd. Hierbij is het nog niet gelukt om een berekening bij te maken. Dit geldt ook voor de wachttijd voor het opstarten van o.a. Microsoft Office, Paint, en Kladblok. Als u de drang voelt om uw computer uit het raam te gooien, moet u deze gevoelens vooral niet bestrijden met anti-depressiva. Het is een duidelijk en herkend verschijnsel. Open uw raam, vraag aan de buurman of hij u wilt helpen met deze loodzware computer(s), en probeer ze zo ver mogelijk te mikken. Pas op dat u de computer niet op het hoofd van toeschouwers gooit, want u wilt niet dat er meer slachtoffers vallen aan Windows XP.

Technische informatie[bewerken]

Net als alle voorgaande versies van Windows is Windows XP ook geschreven in MSTUCPL (Microsoft Totally Undefinable Crappy Programming Language), en ondanks wat velen denken, is het eigenlijk open source.

//C++ implementation of MSTUCPL crap
#include "MSTUCPL.hpp"

int main(){
  if(WINDOWS){
    Windows::blueScreenOfDeath(true,5,00,5x22);
  }else{
    Windows::blueScreenOfDeath(NULL);
  }
  return os->weDontKnowWhatTheFuckToPutHereEither();
}

Zie ook[bewerken]

{{#icon:1Error.gif|center|640px|Blackout}}