Yoko Ono

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Yoko Ono.
Yoko Ono loert naar een lokaal bandje.

Z'heeft dat bij mij óók geprobeerd, maar ik kan moeilijk met mezelf splitten, hè?
~ Urbanus van Anus over Yoko Ono.

Yoko Ono is de uitvindster van de reïncarnatie, en beheerst deze techniek op magistrale wijze. Voor zover bekend is zij de enige die exact in dezelfde vorm reïncarneert, en op dezelfde leeftijd. Helaas stuurt zij ook op datzelfde moment de carrière van een veelbelovend muzikaal ensemble in de war. Daarvoor wordt zij dan wel gestraft, maar het kwaad is geschied.

Yoko's reïncarnatietechniek[bewerken]

In tegenstelling tot andere reïncarnators, reïncarneert Yoko uitsluitend in 35-jarige vrouwen met enigszins schuinstaande ogen en donker haar, die de naam "Yoko Ono" van hun onoplettende ouders hebben meegekregen. Sinds haar eerste geboorte rond 65.000.035 vóór C. is haar dat altijd gelukt.

Voorbestemde vrouwen[bewerken]

De vrouw in wie Yoko zich reïncarneert lijkt in niets voorbestemd voor haar uiteindelijk lot. Zij wordt geboren precies 35 jaar voordat de vorige reïncarnatie aan een gruwelijk einde komt, en leeft gedurende al die tijd eerder teruggetrokken. Een beetje zoals Jezus. Betrouwbare bronnen melden ons echter dat deze wel degelijk van het mannelijke geslacht was. Hij heeft trouwens nooit geïnterfereerd met muziek.

Actie na reactieïncarnatie[bewerken]

Meteen na haar reïncarnatie begint Yoko alle muzikale evenementen in de wijde buurt te bezoeken, tot ze de meest populaire groep van dat moment beet heeft. Dan begint ze een relatie met één der bandleden, en binnen het jaar bestaat de groep niet meer.

Gewelddadig einde[bewerken]

Doorgaans overleeft zij de groep niet lang, want zij komt altijd vrij snel door onthoofding om het leven. Op dat ogenblik is er ergens ter wereld een andere 35-jarige Yoko Ono wiens lichaam zij overneemt, en daar gaat ze weer.

Een greep uit Yoko's palmares[bewerken]

Er zijn nog maar weinig reïncarnaties van Yoko onderzocht, maar we kunnen u toch al een fraai overzicht geven aan de hand van de volgende spectaculaire acties:

  • 65.OOO.OOO vóór C. "Dino and the Dynabeats" krijgen backstage steeds vaker ruzie, nadat een zonderling bleekhuidig wezen regelmatig opgemerkt wordt in het gezelschap van de leadzanger. Kort daarna hoort niemand nog van ze, en komt het bleke wezen nog éénmaal in het nieuws omwille van haar spectaculaire onthoofding door een vallend distelblad. De distels waren toen iets groter dan nu[1].
  • 26.OOO vóór C. De leden van de "Taler Rock Band" krijgen na een overigens gesmaakt optreden in het plaatsje Neander a/d Maas ruzie om een rijpere vrouw[2] uit het naburige dorpje Cro-Magnon-sur-Semois, en moorden elkaar finaal uit. Kort daarna wordt de vrouw door haar stamgenoten onthoofd wegens overspel en multiculturele activiteiten.
  • 476 na C. De talentvolle Sid Cesar and his Syncopators gaan uit elkaar na een laatste optreden in Circus Maximus te Rome, en na lang aarzelen gaat hun nieuwste groupie mee met de leadzanger. Hun solocarrières gaan onopgemerkt voorbij, en niemand spreekt nog van de Romeinse stijl. De groupie sneuvelt niet lang daarna onder de bijl van een jaloerse Ostrogoot.
  • 1492 na C. De legers van Fernando II de Aragón en Isabel I de Castilia dwingen de Moren van Granada om de stad over te geven, en in plaats van de gevaarlijke plaats te ontvluchten blijven "Boab Dil-An and His Alhambra Four" ruziën over de invloed van de exotische dame die al een tijd rond Boab zwermt. Zij worden allen onthoofd, de indringster incluis.
  • 1685 na C. Hoewel zij de meest succesvolle band van Mauritius kunnen genoemd worden, gaat het niet goed met "Dude and the Dodos". Sinds een vleugel- en vederloze tweevoeter haar oog heeft laten vallen op Dude, heerst er een ondraaglijke spanning in de anders zo vreedzame groep. Tot overmaat begint hun publiek te smelten als sneeuw voor de zon, en worden er meer en meer tweevoeters op het eiland waargenomen. Wanneer dezen na het verdwijnen van de band beseffen dat hier een cultureel unicum voorgoed verloren gegaan is, wreken zij zich door de verder wel charmante verleidster te onthoofden.
  • 1969 na C. Eerste actie van onze reïncarnator waarbij haar naam vermeld wordt: de relatie van Yoko Ono met de leadzanger van de populaire Engelse groep "The Beatles laat deze groep ophouden te bestaan. De fans van de band nemen dat niet, en na een gevecht om een behoorlijk botte hakbijl, maakt de winnaar de dame een kopje kleiner.
Yoko Ono kort vóór haar onthoofding door de Queen.
  • 2001 na C. Yoko Ono bewijst dat ze niet alleen dino's, dodo's en mannen versiert: wanneer zij haar oog laat vallen op één der "Spice Girls" betekent dat ook het einde van déze groep. Nu komt de Queen zélf tussenbeide, en behartigt persoonlijk de onthoofding op de luchthaven van ''Liverpool'', onder het herhaaldelijk roepen van "Eraf met haar hoofd!". Dit offer mag niet baten: wanneer de Spice Girls in 2007 weer bijeenkomen, zijn zij onherkenbaar veranderd. De reïncarnatie heeft weer een diep litteken achtergelaten in de cultuur.
  • Onlangs werd Yoko gesignaleerd in Kaboel, waar zij veel concerten bijwoont van de immens populaire "Burka Boys Band", en het zou ons niet verwonderen mocht dit ensemble spoedig splitten.

Waarschuwing[bewerken]

De meest recente foto van Yoko Ono, gemaakt in Afghanistan.

Ouders! Indien gij niet wilt dat uw dochter kort na haar 35ste verjaardag een gruwelijk levenseinde kent, noemt haar dan desnoods "Beatrix", "Hildegonde" of "Kelly", maar geen "Yoko Ono" !


Scheldwoorden

Het A Woord · Het B Woord · Het C Woord · Het D Woord · Het E Woord · Het F Woord · Het G Woord · Het H Woord · Het I Woord · Het J Woord · Het K Woord · Het L Woord · Het M Woord
Het N Woord · Het O Woord · Het P Woord · Het Q Woord · Het R Woord · Het S Woord · Het T Woord · Het U Woord · Het V Woord · Het W Woord · Het X Woord · Het Y Woord · Het Z Woord


Notenbalk[bewerken]

  1. Aldus Professor W. Druyff in zijn prachtige naslagwerk "De dino: een wezen zoals gij en ik" (Uitgeverij Den Dampenden darm, Zevergem, 1992), het werk dat Spielbergs "Jurassic Park" inspireerde.
  2. 35 jaar was behoorlijk oud in die dagen. Eigenlijk blijven wij nog zeer hoffelijk door deze oude doos "rijp" te noemen.