Circus

Uit Oncyclopedia
Versie door Tiz (Overleg | spam) op 29 okt 2014 om 19:43 (spelfoutje)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Circus, dames en heren, Circus: voor de één een hobby, voor de ander de dood. Met het begrip doelt men vaak op een reizend gezelschap van mensen die te veel vrije tijd hebben. Als ze een nieuw kunstje hebben geleerd, voeren ze deze op (met natuurlijk een hoop vuurwerk en geschreeuw) in de piste. Deze piste wordt in de meeste gevallen omhuld door een tent.

Bassie en Adriaan[bewerken]

Voordat Bassie en Adriaan het scheve pad op gingen, hadden ze het geprobeerd in het circus. Adriaan verdiepte zich in onder andere het trapezespringen en acrobatiek, terwijl Bassie clownerie en jongleren interessanter vond (Wat wil je met zo'n postuur). Adriaan kwam in de wapenhandel, Bassie ging er mee jongleren, en om een lang verhaal nog langer te maken: Het ging fout.

Dit is tevens de dag dat Cirque Wikipedi failliet ging omdat ze aangeklaagd waren wegens het werpen met bommen naar onschuldige toeschouwers. Die dag, op 11 september, kwamen 300 mensen om. Nog altijd herdenken wij die mensen op een zekere feestdag.

Circustechnieken[bewerken]

In het circus zijn verschillende technieken te beoefenen.

Een manier om van je artiesten af te komen: Stop ze tussen 4 kogels!

Ballopen[bewerken]

Het ballopen is ontstaan bij een mislukte poging tot het maken van het wiel. Ik weet dat jullie zitten te wachten op een grap als "Je moet voor het ballopen de zak niet vergeten weg te halen", maar dat soort grapjes zijn ons te vulgair. Bij het ballopen is het de bedoeling dat men zijn evenwicht bewaart op een bal, zijn linkervoet omhoog heft, men naar rechts valt, en andersom. De bedoeling is dat men zijn voeten de hele tijd optilt, zo gaan er vanzelf mensen lachen.

Trapeze[bewerken]

Een trapeze is een opstelling van twee touwen waartussen een metalen balk hangt. Mensen boven de 20 kilo kunnen zich beter niet aan de trapeze wagen. Aan de trapeze kan men slingeren als een aap, hangen als een chimpansee of, voor de echte trapeurs: computeren als een mens. In het circus wordt de trapeze gebruikt voor afleiding als de goochelaar zijn truc voorbereidt (trapezes zijn vaak heel hoog).

Jongleren[bewerken]

Ook het circus gaat met zijn tijd mee. Vroeger waagden mensen zich er nog wel eens aan om echt te oefenen, maar dit werd opgegeven. Tegenwoordig zit er in de handen van de artiesten een apparaatje dat een hologram in de lucht creëert, die de indruk moet wekken dat de artiest soms wel 10 balletjes, ringen, knotsen, messen, fakkels of kettingzagen tegelijk in de lucht kan houden. Stelletje oplichters.

Levend Kanonskogel[bewerken]

Dit is een dode kanonskogel.

Mocht er een artiest dwars liggen, niet in het geheel passen of stout zijn geweest, krijgen ze een verrassing. Maar ze komen pas achter wat het is als de show begint. Spannend he? Voor elke show dat dit gedaan wordt is een nieuwe tentdoek gereserveerd.

Circusdieren[bewerken]

Nog zo'n manier om van artiesten af te komen: "Kom op, hij is volledig tam. Stop je hoofd er maar in!" Niet iedereen trapt hier in natuurlijk, dat is logisch. Maar achter de schermen zijn er tal van andere opties. Zo zijn er appels die op je hoofd gezet worden, nog iets met messen, en er gaat het gerucht dat er 's nachts kleuters rondlopen met schroevendraaiers..

Cirque Sophia[bewerken]

Cirque Sophia is een zeer succesvol circus, dat naast artiesten ook mensen inhuurt om andere circussen te elimineren.

Artiesten van Cirque Sophia[bewerken]

Allemaal Illusie

Een Illusionist. Met politieke correctheid weet hij met allesomvattende praatjes iedereen om het land, eh... om de tuin te leiden.

Rita treedt alleen op als het optreden in haar buurt is, want haar auto wil niet starten.

Beroemd met zijn "Kijk-ik-loop-over-water-act". Ook weet hij keer op keer het publiek dronken te voeren door al het water plots in wijn te veranderen.

Blaast zichzelf op, maakt wat maagden zwanger, en staat weer in de piste. Chapeau!

Een echte vuurspuwer en vuurvreter. Voordat hij optreedt worden er poncho's uitgedeeld omdat hij nogal fliebert, maar voor de rest is het geheel op eigen risico.