Bewerken van Gebruiker:GeorgiusNL/Zakenman

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

U bent niet aangemeld. Uw IP-adres wordt hierdoor bij elke bewerking opgeslagen en openbaar gemaakt in uw gebruikersbijdragen en de bewerkingsgeschiedenis van deze pagina. U kunt zich kosteloos inschrijven/aanmelden en dan verschijnen uw bewerkingen onder uw gebruikersnaam, naast andere voordelen.

Voor het opslaan moet kunt u eerst uw bewerking controleren met de knop "Bewerking ter controle tonen". U krijgt dan boven het bewerkingsveld de versie met de door u gemaakte bewerkingen te zien. Dit kunt u herhalen totdat de bewerking het gewenste resultaat geeft. Daarna kunt u uw versie opslaan met de knop "Pagina opslaan". Vergeet alstublieft niet de samenvatting met de reden van de wijziging(en) in te vullen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 2: Regel 2:
   
 
==Jonge jaren==
 
==Jonge jaren==
Formaggio's ouders waren [[Sicilië|Sicilianen]], die rond 1900 naar New York ([[VS]]) emigreerden. De familie begon een machtig imperium in de georganiseerde misdaad, maar het illegale sprak kleine Henry niet aan, hij was altijd al meer geïnteresseerd in de gedoogde criminaliteit. Tussen 1941 en 1946 zat hij in het [[leger]], waarna hij een kleinschalig zaakje in [[Hout|houten planken]] in Brooklyn begon.
+
Formaggio's ouders waren [[Sicilië|Sicilianen]], die rond 1900 naar New York ([[VS]]) emigreerden. De familie begon een machtig imperium in de georganiseerde misdaad, maar het illegale sprak kleine Henry niet aan, hij was altijd al meer geïnteresseerd in de gedoogde criminaliteit. In 1941 zat hij in het leger tot 1946, waarna hij een kleinschalig zaakje in [[Hout|houten planken]] in Brooklyn begon.
   
 
===Het incident===
 
===Het incident===
Regel 12: Regel 12:
 
===Bekendheid===
 
===Bekendheid===
 
In [[Parijs]] ([[Frankrijk]]) aanschouwde Zakenman voor de tweede keer in zijn leven een staking. Het betrefte een vliegveld waarbij honderden stewardessen, piloten en marshalls kapten met werken. Louis Aubergine, toentertijd eindbaas van het vliegveld, smeekte Zakenman om te helpen. Wederom sloeg hij enkele stakers in elkaar om vervolgens de rest aan het werk te jagen. Dit keer werd Zakenman een geliefd superheld, en kreeg opdrachten van over de hele wereld.
 
In [[Parijs]] ([[Frankrijk]]) aanschouwde Zakenman voor de tweede keer in zijn leven een staking. Het betrefte een vliegveld waarbij honderden stewardessen, piloten en marshalls kapten met werken. Louis Aubergine, toentertijd eindbaas van het vliegveld, smeekte Zakenman om te helpen. Wederom sloeg hij enkele stakers in elkaar om vervolgens de rest aan het werk te jagen. Dit keer werd Zakenman een geliefd superheld, en kreeg opdrachten van over de hele wereld.
 
==Superkrachten==
 
Zakenman beschikt zoals elke superheld zo over zijn gaven:
 
 
;Supergehoor:Zakenman is in staat om op enorme afstanden gesprekken op te vangen én te verstaan. Dit is van belang om tijdig bij een delict aanwezig te zijn. Meerdere superhelden beschikken over deze kracht.
 
;Vliegen:Zakenman kan vanuit stand enorme hoogtes bereiken, om vervolgens voor onbepaalde tijd op die hoogte te blijven of zich vrij te bewegen. Hij kan daarbij enorme snelheden bereiken en toch nauwkeurig van richting veranderen. Zonder deze superkracht hoor je er eenmaal niet bij.
 
   
 
==Aartsvijanden==
 
==Aartsvijanden==
Regel 26: Regel 20:
   
 
===Kul Uyuk===
 
===Kul Uyuk===
Het hoofd van de [[China|Chinese]] geheime dienst onder het regime van [[Mao Zedong]]. Kul kreeg eveneens de opdracht Zakenman uit te schakelen, maar wilde het wat slimmer aanpakken als zijn Russische concullega. Chinese geheim agenten moesten Zakenman opzoeken en hem in het hoofd te schieten. Als bewijs zouden ze het lijk naar Kul moeten brengen. Het omgekeerde mocht geschieden, Zakenman vond Kul en verdronk hem in Oeigoerse [[olie]].
+
Het hoofd van de [[China|Chinese]] geheime dienst onder het regime van [[Mao Zedong]]. Kul kreeg eveneens de opdracht Zakenman uit te schakelen, maar wilde het wat slimmer aanpakken als zijn Russische concullega. Chinese geheim agenten moesten Zakenman opzoeken en hem in het hoofd te schieten. Als bewijs zouden ze het lijk naar Kul moeten brengen. Het omgekeerde mocht geschieden, Zakenman vond Kul en verdronk hem in de Oeigoerse [[olie]].
  +
  +
===Wim Kok===
  +
De eerste voorzitter van het FNV. Wim Kok en Zakenman hebben elkaar meerdere keren opgezocht in de hoop de ander te kunnen verslaan. Dit kwam ten einde toen Kok besloot de politiek in te gaan.
   
  +
===Georges Debunne===
==Overlijden==
 
  +
Algemeen secretaris van de ABVV. Ook Debunne trachtte Zakenman op te zoeken en te verslaan, maar zover was het nooit gekomen. Bij hun eerste ontmoeting (tevens laatste) riep Debunne plots ''njet'' en verdween. Zakenman kon het vechten nu wel schudden.
Zakenman, inmiddels 72 jaar oud, wilde zijn laatste werkdag voltooien voordat hij met pensioen ging.
 
   
 
{{Superhelden}}
 
{{Superhelden}}
Lees a.u.b. de Beginnersgids, en wees grappig, niet gewoon stom!
U stemt ermee in, dat uw bijdragen onder de Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 licentie opgeslagen worden.
Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)
Creative-commies.png Opgelet: Alle bijdragen aan Oncyclopedia worden geacht te zijn vrijgegeven onder de Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 (zie het algemeen voorbehoud voor details). Als u niet wilt dat uw tekst door anderen naar believen bewerkt en verspreid kan worden, kies dan niet voor 'Pagina Opslaan'.

Hierbij belooft u ons tevens dat u deze tekst zelf heeft geschreven, of overgenomen uit een vrije, openbare bron.
GEBRUIK GEEN MATERIAAL DAT BESCHERMD WORDT DOOR AUTEURSRECHT, TENZIJ U DAARTOE TOESTEMMING HEEFT.

Creativecommunistinfo.png

Op deze pagina gebruikte sjabloon: