Hersenen

Uit Oncyclopedia
Versie door Lambic (Overleg | spam) op 26 okt 2018 om 12:19 (Wijzigingen door 212.178.128.74 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door 2A02:A03F:3C9D:7F00:58A1:7114:6481:56F4)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hersenen? Nou, mijn klasgenoot die heeft de hersenen van een zwanger spaghettisliertje!!
~ Iemand over de hersenen van een klasgenoot.

Hersenen van een vleeseter

Hersenen zijn een verzameling kleine mannetjes en vrouwtjes die in ieder hoofd van ieder mens zitten. Men spreekt altijd over Hersenen, omdat je er altijd meer dan één in je hoofd hebt zitten. Een Hersen is ongeveer 2 centimeter groot. De hoeveelheid Hersenen verschilt van mens tot mens. Het grootste aantal Hersenen is waargenomen bij ene A. Einstein, hoewel men denkt dat ene L. Da Vinci er waarschijnlijk nog meer had.

Functie van de Hersenen[bewerken]

De Hersenen besturen samen het lichaam van ieder mens. Dit doen ze niet democratisch, de hardste schreeuwer krijgt gewoonlijk zijn of haar zin. Iedere Hersen heeft een aparte taak, maar vaak overlapt de taak van een Hersen met die van een andere. Dan krijgen ze ruzie, en dat zorgt er weer voor dat je hoofdpijn krijgt. Alle lichaamsdelen worden door je Hersenen bestuurd, tot aan de groei van individuele cellen toe. Hersenen zijn ook erg slim, ze onthouden alles, ook al weet je dat zelf niet meer. Hersenen werken namelijk niet altijd met je mee, ze gaan soms gewoon lekker hun eigen weg.

Levensduur van een Hersen[bewerken]

Hersenen van een vegetariër in een hersenpan

Een Hersen heeft niet het eeuwige leven. Een Hersen is kwetsbaar. Sommige Hersenen zijn zelfdestructief, ze schreeuwen de hele tijd om bijvoorbeeld alcohol om hun soortgenoten uit te roeien. Hersenen kunnen namelijk niet zo goed tegen alcohol. Hersenen kunnen eigenlijk helemaal nergens tegen, dood gaan ze sowieso zeggen wetenschappers. Hersenen zijn heel teer, ze leven van bloed, als je ze dat even niet geeft dan stoppen ze met werken. Als Hersenen stoppen met werken dan stoppen ze ook echt en krijg je ze met geen mogelijkheid meer aan het werk. Soms is een deel van de Hersenen al gestopt, vooral als je ze te veel alcohol geeft wil dit wel eens voorkomen.

Gemene en lieve Hersenen[bewerken]

Er zijn zowel gemene als lieve Hersenen. Gemene Hersenen bezorgen je nachtmerries, angsten en doen je steeds weer denken aan nare ervaringen. Lieve Hersenen bezorgen je mooie dromen en geven je drugs. Soms krijgen gemene Hersenen de overhand, dan ga je stoute dingen doen, en dat mag niet. Lieve Hersenen kun je aanmaken door veel chocola te eten, daar houden lieve Hersenen van. Behalve chocola zorgt spacecake ook voor lieve Hersenen, dit is echter maar tijdelijk, na verloop van tijd kunnen stoute Hersenen verslaafd raken aan spacecake.


Relaties tussen Hersenen[bewerken]

Hersenen moeten vaak samenwerken, dan kunnen zich blijvende en langdurige relaties tussen Hersenen ontstaan. Hersenen hebben hun eigen vorm van een huwelijk, dit noemen ze een Dendriet. Hersenen kunnen meerdere Dendrieten hebben en leven dus polygaam. Opnieuw kan alcohol schade veroorzaken en voor een echtscheiding zorgen, deze echtscheiding is vaak blijvend.

Leefsituatie[bewerken]

Hersenen wonen in een pan, hoe ze deze het menselijk hoofd in krijgen is onbekend en nog een groot mysterie voor wetenschappers. Zoals al gezegd, leven ze ook nog eens polygaam. Dit leidt tot rare situaties in het menselijk hoofd, deze situaties kunnen zich op de vreemdste momenten afspelen. Deze situaties verstoren andere bezigheden van de mens. Bij mannen komen deze situaties veel vaker voor dan bij vrouwen.

Zie ook[bewerken]