MS-DOS

Uit Oncyclopedia
Versie door Roye7777777 (Overleg | spam) op 11 apr 2013 om 15:20
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MS-DOS' originele logo, en het tegenwoordige logo

In Sovjet Rusland, MS-DOS programmeert JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over MS-DOS

MS-DOS is net zo'n geweldig fenomeen als mijn meezingmuziek!
~ Vader Abraham over MS-DOS

Het vervolg op MS-UNO
~ Kapitein Overduidelijk over MS-DOS

MS-DOS is een verloren Incataal, die na velen jaren onderzoek in Rusland is ontdekt. Mogelijk zijn de omgekeerde woorden in Rusland tegenwoordig dialecten van de overblijfselen van MS-DOS. Een breed onderzoek toonde aan dat mensen die MS-DOS verstaan acute gevallen van darm- en leverontstekingen krijgen. Een bekend geval van te veel MS-DOS is te zien bij Bill Gates. Een doorgedraaide computernerd met kuren.

Historische Incataal[bewerken]

Een best wel lange tijd terug was er een man die Kay-Baaaak heette. Zijn lakse karakter zorgde voor veel stress in zijn luxe leventje als opperhoofd, en hij wou daar verandering in brengen door een nieuwe geheime taal te verzinnen. Alleen het opperhoofd wist wat het betekende, en door de geheime code wist niemand meer wat de inhoud van zijn dagelijkse speech was. Het heeft er waarschijnlijk zo uitgezien:

Ms.send      HELLO ICH BIN JULY OPPERHEAD
Ms.send <=> again ICH WEISS NOT WABT ICH WANT TE VERTELL
Ms.send <=> again SO I SAGE NOTHING AT ALLEN
Ms.send <=> again GA ALLEN AWAY

Om de code te kraken moet men veel weten over Runescape, wat naar alle waarschijnlijkheid met MS-DOS is gemaakt. Hoe Inca's aan computers komen is tot heden nog niet bekend, maar omdat de film 2012 uitkwam weten mensen dat Inca's slim waren. Ze waren bijna net zo slim als Nostradamus.

Darm- en Leverklachten[bewerken]

Een typisch geval van te veel MS Dos

Een grootschalig onderzoek heeft uitgewezen dat je door lang gebruik van medicijnen in combinatie met een Runescape account van level 88+ chronische darmkrampen kan krijgen. Natuurlijk zijn veel Chinezen er niet mee eens, want het is hun enige doel in hun leven om level 99 te halen. Hierna plegen zij zelfmoord. De leverklachten zijn vooral te wijten aan het veelvoudig gebruik van een computer met een lagere versie dan Windows Super Ultimate 56 v.Chr, en dan vooral de computers die op chemische schapenmilten is aangedreven. De meeste computers van deze versie zijn aangedreven op schapenmilten, omdat dit het enige chemische was in die tijd. Tegenwoordig worden schapen anders behandeld, deels omdat Chinezen er spelletjes mee maken, deels omdat Koreanen ze gebruiken voor crashtests met kernwapens.

Klachtius Darmius[bewerken]

De meest voorkomende darmklacht is natuurlijk Klachtius Darmius, die alleen veroorzaakt word door MS-DOS en een hele hoop andere programma's die voor het jaar 0 werden verzonnen. Eén daarvan is Internet Explorer, die nog steeds word gebruikt door vroegbejaarde Runescape spelers met een slaapgebrek. 1/3e van de Runescapers valt hieronder, en 2/3e van de MS-DOS gebruikers. Indien dit maar twee mensen zijn, Bill Gates en Balkenende, zijn de resultaten zeer onbetrouwbaar.
Sinds MS-DOS op de markt is, is er altijd een betere versie geweest: Macintosh. Om er zeker van te zijn dat u dit merk koopt, moet u altijd letten op het logo. Is het een appel, dan zit u goed. Als u het nog niet begrijpt, moet u ook naar de winkel kijken. Indien er een barman staat, bent u waarschijnlijk in een kroeg.

Het Script[bewerken]

Omdat veel bejaarden nog smachtend terugdenken aan de hoogtijdagen van MS-DOS, staat hier een makkelijke lijst met de vertaling voor de meeste woorden/letters/leestekens in MS-DOS. Indien u dit niet kan lezen, schaf een Apple aan.

Woord in MS-DOS Woord in het Nederlands Woord in het Swahili
MS.send *mond open doen* Ka-ala so pintu
<=> again *mond nog een keer open doen* Goyuru Ka-ala so pintu
MS.exit *mond dicht doen* Ka-ala so glo-oh
MS.buy-a-mac-notebook *koop een apple* Ka-ala aple kopa
MS.delete-windows *delete windows* Ka-ala KABOOOOM

De meeste "woorden" in dit handige naslagwerk zijn eigenlijk overbodig, omdat ze toch niet uitgesproken worden. Eigenlijk worden ze ook wel handelingen genoemd.

Overbodige lijst met MS-DOS taal[bewerken]

MS-DOS door de eeuwen heen

Commando 40vChr. - 0 1 - 457 458 - 459 460 - 1500 1501 - 1999 2000 - 2499
Bericht afwezig afwezig MS.Send MS.Send MSDOS.SendMessage MicrosoftDocuments.SendTextMessage
Nog een Bericht afwezig afwezig <=>again <=MS.Send=> again <=MSDOS.SendMessage=> again <=MicrosoftDocuments.SendTextMessage=> again
Letter plaatsen afwezig MS.Type{} MS.Create{} MS.CreateSign{} MSDOS.CreateSign{} MicrosoftDocuments.CreateSignNow{}
Computer uitdoen afwezig afwezig afwezig afwezig afwezig afwezig

Verbeteringen in Windows[bewerken]

Hier kunnen mensen heel kort over zijn. Deze zijn er natuurlijk niet. Natuurlijk is het scherm dit keer blauw in plaats van grijs, de beste verandering is dat als je je computer uitdoet er een error-bericht staat "wilt u dit wel zeker doen?". Dat is niet eens een verbetering, en zo kan men gerust zeggen: MS-DOS is beter dan Windows.

Toch is een grote verbetering in Windows dat het systeem op stand-by kan staan, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken om vervelende error-berichten die om de vijf seconden zeggen dat er vijf seconden daarvoor een error kwam. Zo bestaan er errors als:

 • "ERROR: EEN ONBEKEND BESTANDSTYPE HEEFT GEPROBEERD UW COMPUTER OP TE STARTEN"
 • "ERROR: HET BESTANDSTYPE IS VERWIJDERD"
 • "ERROR: EEN ONBEKEND BESTANDSTYPE HEEFT UW SETUP BESTAND GEWIST"

Omdat deze handelingen allemaal door hetzelfde besturingprogramma (Windows) zijn uitgevoerd is dit merk even slim als een driepotige abrahamskever van het agressieve soort, wat zichzelf aanziet voor de vijand, en de vijand voor zichzelf.

Dankzij de driepotige abrahamskever is wel een betere beschrijving mogelijk voor het ontstaan van MS-DOS. Inca's baseerden immers al hun mythen op dieren, waaronder ezels en andere onintelligente wezens.

Games op MS-DOS[bewerken]

Het meestverkochte voetbalspel op MS-DOS, tevens omdat het het enige is
Gta Dos City: een begrip.

Een van de meest gespeelde spellen met MS-DOS is GTA Dos City, een zeer realistisch schietspel met lopende handgranaten en vliegende tanks. Omdat MS-DOS de cursor niet ondersteund, kan de scope niet in beeld worden gebracht, en omdat de meeste computers die werken met MS-DOS alleen in militaire basissen in Zuid-Korea staan, probeert Microsoft een bestseller te maken met het nieuwe MS-TRES, dat volledig compatibel is met elke Xbox 1, en binnen 2067 en 2767 ongeveer zal uitkomen.

Nog meer bekende spellen op MS Dos zijn:

My Free Farm op MS Dos: het begin van de technische revolutie!
 • MS-DOS My Free Farm: Een spel wat nu nog steeds gespeeld word, maar zonder MS-DOS voor de naam! Het programma was het populairste op MS-DOS: het is drie keer gespeeld!! De eerste twee keer is de highscore van 8 miljoen punten niet verbroken, en naar alle waarschijnlijkheid heeft niemand zin om het te proberen.
 • Runescape 1: Dé kaskraker in alle speelhallen, als er een Windows computer stond, dan. Omdat Bill Gates per ongeluk geïnvesteerd had in een ánder soort "speelhallen" is het enige levende wezen wat er ooit naar gekeken heeft een 3-jarige kleuter in een kinderdagverblijf met speeltuin. Een paar jaar later is Runescape 1 op de Mac aangekondigd, en sindsdien is dat de standaard Runescape computer. Deels omdat er geen Windows computers in China zijn, deels omdat appels nu eenmaal beter smaken.
 • Fifa 675 v.Chr.: Het deel waar de "Fifa revolutie" mee begon, volgens de computernerds slimme ingenieurs van EA Games, wat nog Electronic Agriculture heette. Ah.. de nostalgie. Sindsdien is elk jaar een nieuwe Fifa, en dat is al een hele verbetering.
 • Call of Duty Cliché Warfare: Fans van het Call of Duty franchise zullen blije herinneringen hebben aan het spel. Vooral toen het met veel gekraak in de afvalverwerker terechtkwam, het een minuut later omgesmolten werd, en het een klein halfuur, volledig verwerkt, als colablikje uit de verbrandingsoven kwam rollen. Emotioneel spel, wat nog steeds gespeeld word door kansloze huurmoordenaars om hun "skills op te levelen" naar level 3.
 • World of Smurfcraft Online: Alle kansloze spellen werden uitgebracht op MS-DOS, zelfs World of Smurfcraft. In dit spel maakt men een poppetje (Smurf), en probeert men zo veel mogelijk anti-islam bewegingen te beginnen. Na achttien bewegingen begonnen te zijn, is er veel kans dat je account gehackt word door een speciaal hackprogramma wat bij het spel word meegeleverd.
 • Holocaust Tycoon 1: In dit eerste deel van Holocaust Tycoon kun je kiezen uit verschillende WO2 scenario's, waar onder "Hitler's Hellacaust", "Alliancy Armup" en nog meer andere geweldige campaing-modes. Het doel van het spel is om een Auswitch-kloon te starten en te runnen en de geallieerden weg te houden bij jouw gedetineerden.
 • Ducktales: The videogame: Een spel waarin je Donald Duck speelt, in zijn strijd tegen de honden die Duckstad oorspronkelijk bewonen. Het spel is gevuld met verschrikkelijke complotten en een heleboel martelingen, die de fans van het Donald Duck franchise zeer blij maken. Het spel is verboden in 67 staten, waaronder de 50 staten van Amerika.
 • MS Paint: Dit is een programma in de categorie "Ontspanning", maar omdat veel mensen er een bloedhekel aan hebben, én omdat het niet werkt, heeft Microsoft een nieuwe map gemaakt: "Stress". Hier vind je dit uiterst nutteloze programma dan ook vaak bij de gemiddelde Microsoft-gebruiker.

Zie ook:[bewerken]