Bewerken van Natuur

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

U bent niet aangemeld. Uw IP-adres wordt hierdoor bij elke bewerking opgeslagen en openbaar gemaakt in uw gebruikersbijdragen en de bewerkingsgeschiedenis van deze pagina. U kunt zich kosteloos inschrijven/aanmelden en dan verschijnen uw bewerkingen onder uw gebruikersnaam, naast andere voordelen.

Voor het opslaan moet kunt u eerst uw bewerking controleren met de knop "Bewerking ter controle tonen". U krijgt dan boven het bewerkingsveld de versie met de door u gemaakte bewerkingen te zien. Dit kunt u herhalen totdat de bewerking het gewenste resultaat geeft. Daarna kunt u uw versie opslaan met de knop "Pagina opslaan". Vergeet alstublieft niet de samenvatting met de reden van de wijziging(en) in te vullen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 31: Regel 31:
 
===De Groene Jongens===
 
===De Groene Jongens===
 
[[Image:GloeiendBij.JPG|frame|right|Het enige bewijs dat mensen, indien ze dat maar willen, tóch in staat zijn om duurzame technologie te ontwerpen, brandt in deze Californische [[brandweer]]kazerne sinds 1901, en wordt daar nu door Groene Jongens streng bewaakt tegen handlangers van de op snelle consumptie gerichte industrie.]]
 
[[Image:GloeiendBij.JPG|frame|right|Het enige bewijs dat mensen, indien ze dat maar willen, tóch in staat zijn om duurzame technologie te ontwerpen, brandt in deze Californische [[brandweer]]kazerne sinds 1901, en wordt daar nu door Groene Jongens streng bewaakt tegen handlangers van de op snelle consumptie gerichte industrie.]]
In navolging van organisaties zoals [[Greenpeace]], ontstond in Californië in 1975 de ''"Groene Jongens"'', een groepering die zich toelegt op het behouden van ''"duurzaam patrimonium"'': objecten die zodanig gemaakt zijn dat ze een naar geldende normen uitzonderlijke levensduur hebben (minimum het dubbele), en kunnen hersteld worden om zo die levensduur te rekken. Ze beschermen dit patrimonium vooral tegen gewetenloze industriëlen die onderling afspreken om hun producten kunstmatig een korte levensduur te geven (in verschillende opzichten: compatibiliteit, beschikbaarheid van onderdelen, mode) en zo hun productie draaiende te houden. De ''Groene Jongens'' zijn te herkennen aan hun militair ogende outfit, en zijn volledig [[groen]]. In tegenstelling tot andere ecologisch georiënteerde actiegroepen zijn de ''Groene Jongens'' gewapend, en glanzen ze lichtjes, een eigenschap die ook mooi weergegeven wordt door de [[plastic]] miniatuurversies die door en voor hun bewonderaars regelmatig te koop worden aangeboden. De industrie blijft natuurlijk ook niet stilzitten, en creëerde misdadige schaduworganisaties zoals ''Sabos'', ''Sardonis'', ''IVIS'', ''Phoebus'', ''Spectre'', ''[[Quantumfysica|Quantum]]'', ''The Beagle Boys'', en ''ACME''.
+
In navolging van organisaties zoals [[Greenpeace]], ontstond in Californië in 1975 de ''"Groene Jongens"'', een groepering die zich toelegt op het behouden van ''"duurzaam patrimonium"'': objecten die zodanig gemaakt zijn dat ze een naar geldende normen uitzonderlijke levensduur hebben (minimum het dubbele), en kunnen hersteld worden om zo die levensduur te rekken. Ze beschermen dit patrimonium vooral tegen gewetenloze industriëlen die onderling afspreken om hun producten kunstmatig een korte levensduur te geven (in verschillende opzichten: compatibiliteit, beschikbaarheid van onderdelen, mode) en zo hun productie draaiende te houden. De ''Groene Jongens'' zijn te herkennen aan hun militair ogende outfit, en zijn volledig [[groen]]. In tegenstelling tot andere ecologisch georiënteerde actiegroepen zijn de ''Groene Jongens'' gewapend, en glanzen ze lichtjes, een eigenschap die ook mooi weergegeven wordt door de plastic miniatuurversies die door en voor hun bewonderaars regelmatig te koop worden aangeboden. De industrie blijft natuurlijk ook niet stilzitten, en creëerde misdadige schaduworganisaties zoals ''Sabos'', ''Sardonis'', ''IVIS'', ''Phoebus'', ''Spectre'', ''[[Quantumfysica|Quantum]]'', ''The Beagle Boys'', en ''ACME''.
   
 
==Natuurkunde==
 
==Natuurkunde==
Lees a.u.b. de Beginnersgids, en wees grappig, niet gewoon stom!
U stemt ermee in, dat uw bijdragen onder de Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 licentie opgeslagen worden.
Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)
Creative-commies.png Opgelet: Alle bijdragen aan Oncyclopedia worden geacht te zijn vrijgegeven onder de Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 (zie het algemeen voorbehoud voor details). Als u niet wilt dat uw tekst door anderen naar believen bewerkt en verspreid kan worden, kies dan niet voor 'Pagina Opslaan'.

Hierbij belooft u ons tevens dat u deze tekst zelf heeft geschreven, of overgenomen uit een vrije, openbare bron.
GEBRUIK GEEN MATERIAAL DAT BESCHERMD WORDT DOOR AUTEURSRECHT, TENZIJ U DAARTOE TOESTEMMING HEEFT.

Creativecommunistinfo.png

Op deze pagina gebruikte UnData-entiteiten