OnNieuws:Simón Pérez overleden: verschil tussen versies

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{OnNieuwsheader}} thumb|200px|right|Simón Peréz {{datum|{{subst:CURRENTDAY}} {{subst:CURRENTMONTHNAME}} {{subst:CURRENTYEAR}}}} '''ME...')
 
(geen verschil)

Huidige versie van 30 sep 2016 om 06:22

Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Simón Peréz

30 september 2016


MEXICO-STAD - Simón Teodoro Juan Maria Pérez y González, Spaans-Mexicaans staatsman, is overleden.

Simón Peréz was geboren in Toledo in 1473, als jongste zoon van Don Quichot en Marianne Weber. Na Columbus' ontdekking en Cortés' verovering van Amerika besloot Peréz naar de nieuwe wereld te reizen. Hij besloot zich daar volledig te richten op de politiek. Peréz was voor een onafhankelijke Mexicaanse staat, tegen de Spaanse ideologie in.

Na een grote burgeroorlog werd Mexico alsnog onafhankelijk, en het land werd ingedeeld in een Spaanse en een Indiaanse staat. Peréz werd minister, premier en zelfs president van Mexico, als sociaaldemocratisch politicus. Peréz was echter voor het bezetten en koloniseren van Indiaans gebied. Later zou Peréz daarop terugkomen, en de vrede ondertekenen met de Indiaanse leider Winnedoutini. Voor dat laatste zou Peréz de nobelprijs van de vrede ontvangen.

Gisteren is Peréz begraven waarbij ook het Vlaamse staatshoofd Bart de Wever en de Nederlandse premier Marx Rutte waaren aarbij aanwezig. Het lichaam ligt in het Mexicaans staatsmausoleum.

Bronnen[bewerken]