OnWoordenBoek

Uit Oncyclopedia
Versie door Lars863 (Overleg | spam) op 19 jan 2018 om 17:38
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Vandaag is het:
zaterdag 23 september 2023
Welkom op Het Groot Onwoordenboek der Nederlandsche Taal
Ik houd niet zo van gemorste limonade
Over het OnWoordenboek:
"Welkom" in het OnWoordenboek, een boek met nog net geen taal erin waaraan iedereen mag meewerken, anoniem binnenglurende passanten uitgezonderd.

Deze NederVlaamse versie is op 1 mei 1887 gestart en heeft sindsdien al te veel bewerkingen meegemaakt waarvan er maar enkele geen vandalistische acties waren. Niemand weet zeker hoeveel woorden er in het OnWoordenboek te vinden zijn, maar wel is zeker dat degene die het ontdekt zal worden aangevallen door een criminele groepering.

Velen hebben zich afgevraagd hoe al deze woorden met hun beschrijving in dit boek terecht zijn gekomen. Niemand kan met zekerheid zeggen hoe dit gebeurt maar men vermoedt dat het gebeurt op een van de volgende manieren:

  1. Kabouters ontvoeren artikelen die te kort zijn hierheen waarna de 2 opzichters van het OnWoordenboek de artikelen mee naar binnen nemen. Eenmaal binnen worden ze schoongemaakt en gevoed totdat zij oud genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen.
  2. No-life gebruikers verzinnen een leuke omschrijving voor een leuk woord en voegen deze toe, niet wetend dat dit het eind van hun leven is. De kabouters worden zo kwaad dat ze de gebruiker in stukjes afleveren bij het wikipediamonster. Wat dit ermee doet is te grof om neer te zetten.
  3. Zo nu en dan krijgt een minuscuul en onbekend artikel vleugeltjes en vliegt dit tegen de voorruit van een toevallig passerende vrachtwagen uit de toekomst. Deze rijdt vervolgens zeer hard over een slak heen waardoor een spontane stilstand wordt veroorzaakt. Hierdoor krijgt het bevleugelde artikel een grote snelheid dat hem regelrecht het ziekenhuis in slingert alwaar er delen worden geamputeerd. De overblijfselen worden hierna overgebracht naar het OnWoordenboek.

Of men er ooit achter zal komen of deze theorieën de waarheid zijn is onzeker. Kabouters laten zich niet graag zien en doden kunnen niet praten. Toch hopen we dat er op een dag iemand is die stom dapper genoeg is om dit voor ons uit te zoeken.