OnWoordenboek:M

Uit Oncyclopedia
Versie door 145.133.71.11 (Overleg) op 14 aug 2021 om 11:59 (→‎Magnetron: Zinvolle toevoeging gedaan)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

Voor goed vlees koop je een Weber
~ Consumentenbond over Marianne Weber

M[bewerken]

Zie het alfabet

Maand[bewerken]

Wat is een maand? Niemand weet het.
Hoeveel zitten er in een jaar? Geen flauw benul.
Hoe lang duurt een maand? Onbekend.
Wie heeft het verzonnen? Al sla je me dood!

Maandfeitjes[bewerken]

  • De maand Stemgember (de 'zoete maand') is in 1914, bij het uitbreken van het vrouwenkiesrecht, veranderd in September, omdat Gember zowel de Stembanden als de/het Kiezen van Vrouwen aantastte.
  • De maand Hihilarie werd door de Oncyclopedische Raad in 2007 hernoemd naar Februari, vanwege die extra snipperschrikkeldag.

Er gaan 12 maanden in een gemiddeld jaar, uitzonderingen daargelaten.
~ Kapitein Overduidelijk over de maand

Macho[bewerken]

Tony montana.gif

Macho is iemand die zijn eigen onvermogen verbergt door stoer gedrag. Vaak ontbreekt het een macho aan het nodige intellect om gewoon zichzelf te durven zijn, want er blijft niet veel van hem over als hij het gespeeld stoere gedrag laat varen. Vaak kunnen ze niet tegen vrouwen op, daarom spelen ze een rol waarbij ze denken op die manier in de smaak van de vrouwen te vallen. De meeste intelligente vrouwen trappen daar niet in. Er zijn vrouwen die er wel op vallen maar ook het intelligentiepeil van deze vrouwen laat vaak te wensen over. Je ziet beiden, macho's en de bijbehorende vrouwen, vaak in sportscholen. Macho's zijn te herkennen aan zijn zonnebankbruine tint met grote spierbundels en een heel klein hoofdje. Vaak hebben ze ook nog een heel kort lontje. De vrouw die erbij hoort herken je aan haar roze glimmende strakke pakje en haar suikerspin getoupeerde blonde haar. Mannelijke Macho's heten vaak Sjonnie en de vrouwelijke Marina.

Magnetron[bewerken]

De nieuwe Sony Plasma Magnetron, met een heerlijk stukje vlees erin.

Een magnetron is een soort televisie, maar dan zonder beeld en geluid. Voor leuke beelden van de magnetron kun je er eieren of een lekker stukje vlees erin doen. Dat is gezellig. Blikken soep en huisdieren doen het ook goed.

Herkomst magnetron

De magnetron is een Italiaanse uitvinding. Dit heeft dan ook logischer wijs meerdere redenen waarom in Italië de magnetron is uitgevonden. Er waren in Italië namelijk de optimale condities om de magnetron uit te vinden, zoals: 1. De Italiaanse keuken staat bekend om zijn verfijnde smaak, 2. Italianen houden van koken, 3. De Italianen werken goed samen, 4. Italianen liepen voorop met de kennis & kunde over electromagnetische straling, dit was een van de belangrijkste redenen, 5. Opkomst van micromagnetische velden

Geschiedenis

De magnetron was een uitvinding van meneer Magnetron. Hij deed dit naar eigen zeggen om de mensheid te laten proeven van de Italiaanse keuken (zo zijn diepvriespizza's ook ontstaan).

Maltha Glasrecycling[bewerken]

Maltha Glasrecycling, ook bekend als de Europese stortplaats voor kernafval, is een groot eiland in de Grote Oceaan. De naam Maltha Glasrecycling is ontstaan toen de een of andere bierfabriek voor zijn grote overdosis aan maltbierflesjes een opslagplaats nodig had. Voordat Maltha Glasrecycling zijn huidige naam had, is niet bekend welke naam het daarvoor had, er is vroeger wel eens gedacht aan Atlantis en Tsjernobyl, echter dit is nooit bewezen. Tegenwoordig wordt Maltha Glasrecycling vooral gebruikt als: opslagplaats voor het vele kernafval, dat vele landen, zoals Groningen, produceren. Omdat Maltha nu bijna vol ligt met glas van maltbierflesjes en kernafval heeft ene John de Mol aangeboden dat op zijn eigen mediapark de rest van het overtollige kernafval mag worden gedumpt.

Mammoet[bewerken]

De mammoet is een harige, in de ondergrond van Siberië levende olifantachtige, wiens vlees wereldwijd geprezen wordt als het belangrijkste ingrediënt van mammoetsaus, en in mindere mate van mammoetsaté. Net zoals de olifant heeft de mammoet slagtanden, maar deze beginnen al een tiental jaar na het slachten te vergaan, zodat ze met de rest van het het gebeente verwerkt worden tot lijm voor BIO-spaanderplaat. Het dier is zeldzaam, en plant zich traag voort, maar de Siberische mammoetjagers deden al aan duurzame ontwikkeling, millennia voordat het begrip bestond, en gaan spaarzaam om met hun belangrijkste bron van inkomsten. Af en toe doet zich wel eens een dipje voor in de belangstelling voor mammoetsaus, maar dan vallen deze dapperen terug op andere activiteiten, zoals kantklossen en schelpenrapen, en halen hun schade in tijdens de immer terugkerende "renaissances" van de beroemde saus. Tussen twee renaissances in worden de dieren met rust gelaten, en kan de mammoetpopulatie weer flink toenemen, zodat ze bij het aanbreken van een renaissance iets meer kunnen jagen dan in "normale" tijden. Beroemde renaissances waren die van 65 vóór C., 355 na C., 1622 en 1999. Het op de markt komen van afgeleiden zoals de "mammoetfrikandel" en de "mammoetkipcrokker" wijst op het alweer wegebben van de recentste heropleving, en binnen afzienbare tijd zal duidelijk worden welke activiteiten de Siberische jagers déze keer in petto hebben.

Manisch depressief[bewerken]

Manisch depressieve mensen zijn mensen die dood willen en toch vrolijk zijn. Zie ook: Emo

Mayakalender[bewerken]

Verlopen, achterhaald, gereed om tot steenslag verwerkt te worden: een voorraad Mayakalenders.

De Mayakalender is voor de Zuid-Amerikanen wat voor de Vlamingen de Druivelaar is, met dat verschil dat de Druivelaar één jaar meegaat en op de achterkant van elke dag een ongelofelijk goeie mop bevat, terwijl de Mayakalender 5125 jaar meegaat, en maar één mop bevat, op de laatste dag. Wél overeenkomstig met de Druivelaar is de eentonigheid van de moppen: de éne mop aan het eind van de Mayakalender is telkens weer dat die dag de wereld zou vergaan. Een soort van afgezaagde 1 april dus. Aangezien weinig mensen oud genoeg worden om de mop twee keer tegen te komen, valt het met de populariteit ervan nog best mee. Ook 21 december 2012 was dus weer smakelijk lachen.

McDonald's[bewerken]

99px-Ronaldmcdonald.jpg

McDonald's is een voedselketen uit de Verenigde Staten van Amerika. De keten is al 37 jaar achter elkaar uitgeroepen tot gezondste keten van de wereld en won in 1989 zelfs de Nobelprijs voor de vrede, omdat uitgekomen was dat mensen die minder vet aten minder snel oorlog voerden. Het begindoel van McDonald's was het oprichten van een non-profit organisatie voor gezond voer, als tegenhanger van alle ongezonde ketens die overal in de VS als paddestoelen uit de grond schoten. Dit doel is zonder meer behaald. De winst die de organisatie tegenwoordig maakt gaat naar goede doelen als Unicef, Al Qaida en Amnesty International. Opvallend: De eerste 2 letters van Mc Donald's kunnen worden teruggevonden in de relativiteitstheorie van Albert Einstein.

McDonald's (Wapenhandel)[bewerken]

MCvBK.gif

McDonald's is een groothandelaar in vuurwapens, kernkoppen en chemische en biologische wapens. Oorspronkelijk Amerikaans, te zien aan de uitgebreide selectie revolvers en handtasjes. McDonald's is in het jaar 1912 opgericht en is op dit moment de grootste Amerikaanse wapenhandelaar. McDonald's heeft in Europa stevige concurrentie van de Jumbo, vooral omdat de Jumbo Kalasjnikovs aanbiedt en de McDonald's niet. McDonald's en de Jumbo voeren een uiterst smerige oorlog tegen elkaar, waarbij ze het gebruik van omkoopbare politici niet schuwen. De titanenstrijd tussen de Jumbo en de McDonald's lijkt de komende tijd nog onbeslist, hoewel er al tientallen duizenden doden zijn gevallen, en het dodental nog flink blijft oplopen. De bekendste wapens die McDonalds aanbiedt zijn de McFlurry, de gevreesde McChicken, de vervaarlijke McSalad en de allesverwoestende BigMac. Het geheime wapen van McDonald's in de strijd is de clown Ronald MacDonald die zich zou uitgeven voor cliniclowns om zieke kinderen op te vrolijken. De werkelijkheid is anders. Hij voert een propagandastrijd in ziekenhuizen over heel de wereld. Men zegt dat hij zichzelf vele malen gekloond heeft en zijn klonen van afstand kan laten opblazen. Sinds kort heeft de McDonald's een nieuw wapen ontwikkeld. De plannen van dit wapen waren uiterst geheim maar zijn door inside information uitgelekt. Iemand met een schuilnaam : The_Maxov was de leveraar van de informatie. Het wapen is een Speklap!

Mediatheekman[bewerken]

De Mediatheekman is een man die in vrijwel iedere school in Nederland rondloopt. Hoe hij ontstaan is weet niemand. Mediatheekmannen hebben een guur voorkomen en lopen vaak als een pinguïn. Hun functie is als volgt: Als je een boekje wilt lenen van de schoolbibliotheek moet je dat eerst in de computer laten zetten door Mediatheekman. Dan mag je het boekje voor ongeveer 2 weken houden, en dan moet je hem weer teruggeven. Als je hem niet teruggeeft, komt hij 's nachts je nachtrust verpesten met angst. Daar leeft hij van. Mediatheekmannen vallen vaak boven scanners in slaap, wardoor er gemakkelijk brand ontstaat. Mediatheekmannen hebben geen woningen, maar kruipen 's nachts meestal weg op zolders of in kelders of in andere opbergplaatsen in scholen. Ook in Gouda zijn ze gesignaleerd.

Meervoud[bewerken]

Meervoud betekent letterlijk dat er meerdere fouten in een woord zitten. Het fout gespelde eind van het woord (voud in plaats van fout) is cynisch bedoeld, dus laat je niet misleiden. Enkelvoud heeft een soortgelijke betekenis (enkele fouten). Ook daarbij is het expres fout geschreven.

Meetkunde[bewerken]

Driehoek1a.png

Meetkunde is de tak van de wiskunde die zich bezighoudt met, u raad het al: meten. Meestal gaat het om het meten van bijzondere twee- en driedimensionale figuren zoals George Clooney en Donald Duck. Het meten van deze figuren levert soms bijzondere resultaten op. Extreme resultaten zijn ook zeer goed mogelijk zoals is gebleken toen Pamela Anderson zich beschikbaar stelde voor de meetkunde, waardoor de chaostheorie kon worden opgesteld. De wereld kent vele bekende en minder bekende meetkundigen. De bekendste is wel Beau van Erven Dorens, o.a. minder bekend van NSE.

Melkkaars[bewerken]

Een melkkaarsje is een brandkaarsje dat gemaakt is van melk. Het grote voordeel van het gebruik van niet-brandbaar materiaal bij de productie van kaarsen is dat het product minder brandgevaarlijk is dan traditionele kaarsen. Indien een gewone kaars omvalt, kan dit makkelijk brand veroorzaken. Bij een melkkaarsje daarentegen zal de vlam doorgaans snel gedoofd worden door de melk die erop valt.

De pit van het melkkaarsje groeit door genetische manipulatie op natuurlijke wijze in de melk. Genetisch materiaal dat uit druiven wordt verwijderd of gedeactiveerd om pitloze druiven te fabriceren, wordt om deze reden juist aan het melkkaarsje toegevoegd.

Ondanks de grote voordelen die het melkkaarsje heeft boven het traditionele kaarsje, is de productie en handel hierin nooit op gang gekomen. Veelal wordt beweerd dat de traditionele kaarsenmakerslobby deze ontwikkeling tegenwerkt middels protectionistische maatregelen en kartelvorming. De algemene verwachting is evengoed dat binnen afzienbare tijd alle kaarsen van melk gemaakt zullen worden.

Mensus Meeloperium[bewerken]

Vooral pubers zijn erg vatbaar voor de Mensus Meeloperium virussen, omdat zij vaak een bizarre behoefte aan massas om zich heen hebben

De Mensus Meeloperium is een ondersoort van de welbekende Homo Sapiens. Deze mens kenmerkt zich door een bizarre vorm van kuddegedrag, waar 1 persoon duidelijk de leider is en de rest hem in al zijn doen en laten navolgt. Vooral op de zogenaamde 'scholen' komt deze vreemde mutatie van de mens erg veel voor. Zij noemen zichzelf dan vaak Chillers of Mokros. Ook zijn er vaak groepen te vinden, zoals Emos, die zeggen er niet aan mee te doen, maar die lopen dus mee met de niet-meelopers.

Er wordt nog volop gespeculeerd over de oorzaak, maar over algemeen is het wel bevestigd dat mensen vaak pas geïnfecteerd raken tijdens hun puberteit.

Meter[bewerken]

meet; meter; meetst
Vergrotende trap van meet:
Hij is meet, Maar zij is meter.

Microschoft[bewerken]

Een microschoft is een akelig klein pestventje. Hij leeft van het slaan op rode knoppen en eten van roze koeken. Er zijn microschoften die een bedrijf opgericht hebben: Microsoft. Deze microschoften hebben door de andere bedrijven uit te schakelen het grootste deel van het leven van de gebruikers van windows verpest, doordat ze zoveel fouten expres erin hebben gemaakt, zodat de meeste gebruikers 79% van hun tijd besteden aan het repareren van de computer, waarvan blijkt dat hij het gewoon doet. Het bedrijf Apple Computer heeft al ontdekt dat Microsoft door microschoften gerund wordt, en zij zijn bezig met het uitschakelen van windows, zodat er geen mensen meer gepest worden.

Mier[bewerken]

Mieren zijn zeer sterke doch nutteloze diertjes die het leuk vinden om blaadjes te verplaatsen. Doordat ze blaadjes verplaatsen worden ze dan ook vaak plat gelopen. Mieren zijn op zich knapperig van buiten en slijmerig van binnen en zijn volgens de Chinezen een lekker maal, maar wie eet hier nou Mieren? Ach, kijk: Daar loopt er é...o nee, dat is geen mier. Slechts ongedierte. Mieren zijn trouwens ook ongedierte.

Mier.gif

Zie ook: Miep Mier en Bea Bladluis

Misleiding[bewerken]

Misleiding is een verschijnsel dat overal ter wereld voorkomt. Het houdt in dat men iemand precies vertelt wat diegene wil horen (of zien, in het geval van kleurendoofheid). Het vertelde komt dan meestal niet in overeenstemming met de werkelijkheid. Over misleiding wordt vaak erg negatief gedaan. Zo mag er volgens de reclame-code commissie geen misleiding in reclames voorkomen. Maar het idee dat misleiding iets slechts is, is een misverstand. Neem nu Leen van Frisia Financieringen. Deze wereldberoemde philantropist zet zich in voor de mensheid, door met behulp van misleiding mensen een nieuwe keuken te kunnen laten betalen. Misleiding is dus meestal goed bedoeld. Verschillende manieren om uw medemens te helpen door middel van misleiding zijn:

  • Leen van Frisia Financieringen helpen met zijn missie om de mensheid te helpen
  • Je ouders misleiden om extra zakgeld te krijgen (met dit geld kun je weer iets goeds doen voor je medemens)
  • Oncylopedia-gebruikers misleiden helpen door een artikel over misleiding te schrijven
  • Leen van Frisia Financieringen misleiden om met zijn geld de mensheid te helpen
  • De mensheid misleiden om met hun geld Leen van Frisia Financieringen te helpen
  • U kunt dus gerust die nieuwe keuken kopen, als u maar geld leent bij Leen van Frisia Financieringen.

Misverstand[bewerken]

Het misverstand is een algemene eigenschap van de schrijvers van dit woordenboek. Pogingen om door middel van bijles het misverstand aan te vullen hebben tot op heden nauwelijks enig blijvend resultaat. De hardnekkigste gevallen van misverstand worden automatisch beheerder van Onwoordenboek.

Moby Dick[bewerken]

Moby Dick staat ook wel bekend als het mannelijke geslachtsdeel van megawalvis Moby. De "dick" staat bekend om zijn enorme afmetingen, 5 tot 6 meter lang en 3 tot 4 meter breed (de echte afmetingen zijn nooit bewezen). Verscheidene schepen zijn tot zinken gebracht door dit reusachtige monster.

Monopoly[bewerken]

De Sovjet-Unie is Vrij Parkeren.
~ Vladimir Lenin over Monopoly

Ik had nog geld op een andere bank staan die niet op het spel staat!
~ Een wanhopige speler van het spel Monopoly

Monopoly is het beroemdste spel ter wereld, ontworpen door Russische arbeiders in de zoutmijnen van Irkutsk. Aangezien de zoutmijnen te weinig straten bevatten werd dit spel al snel uitgebreid over heel Rusland. De 12-jarige oorlog van 1903-1915, was een gevecht tussen de Mensjewieken en de Bolsjewieken. Beide partijen wilden de kleur van de hotels. In 1915 werd een compromis gesloten. De huizen kregen de kleur van de Mensjewieken (wit), en de hotels kregen de kleur van de bolsjewieken (Rood). Maar toen Lenin bekend maakte dat hij niet wilde spelen met witte huizen werd hij als ware volksheld onthaald door de Bolsjewieken. De enorme steun zorgde ervoor dat Lenin een staatsgreep kon plegen. De Mensjewieken werden verdreven naar de zoutmijnen van Irkutsk. Een pogiSovjeng om Monopoly wereldwijd bekend te maken lukte en iedereen kende Monopoly. Helaas voor de Sovjet-Unie, had meneer Monopoly er een patent op genomen, waardoor hij het monopolie over het spel kreeg. In 2004 maakte President Poetin bekend, dat dit spel op en top Russisch is. Dit werd in Europa en de Verenigde Staten met hoongelach ontvangen.


Moterboaten[bewerken]

Cleavage.jpg
Dit artikel is een excuus om geile plaatjes te mogen gebruiken.
Vrouwen kunnen dit beledigend vinden, maar wat geeft het?
Een klassiek voorbeeld van moterboaten.

Moterboaten is een speciale manier van vallen, vaak voorkomend in bekende discotheken met extreem veel losse tegels op de vloer, zoals in Club Goudance in Gouda. Bij deze val belandt een persoon per ongeluk tussen de tieten van een ander persoon, vaak een vrouw. Indien het een man is, heet het zeilboaten. Moterboaten komt het vaakst voor in clubs en bars, waar de meeste mensen al wat scheutjes alcohol hebben genuttigd. De meest voorkomende opstelling zijn mannen die bij vrouwen moterboaten en vrouwen die bij vrouwen moterboaten. Zeilboaten komt niet erg vaak voor in openbare gelegenheden. Men kan moterboaten in combinatie met alcohol gebruiken om een vrouw aan de haak te slaan of erotisch op te winden.

Mum[bewerken]

Mum is de schepper van de beruchte superheld Tijd. Of liever schepster, en nog Engelstalig ook. De precieze identiteit van Mum is onbekend, omdat verscheidene vrouwen die titel al opgeëist hebben. Zoveel, dat de uitdrukking "iets doen in een mum van tijd" spreekwoordelijk is geworden onder oudere mannen die van een smoezelig grapje houden. De toenemende druk die tijd op de mensen legt, begint serieus te knagen aan diens superheldstatus, en het aantal kandidaat-mums neemt gestaag af.

Muskusrat[bewerken]

De Muskusrat (Latijnse naam: Rattus Eettus Zeepus)is een rat die, naar men zegt, ontwikkeld is door de Friezen om door de muur van gewapend zeep heen te eten (zie de Nederlands-Friese oorlog). Als snel ontsnapten enkele muskusratten en vormden mannetjes en vrouwtjes muskusratten gezinnetjes. Dit heeft er toe geleid dat de populatie muskusratten momenteel meer dan 10.000 bedraagt. Door het dreigende zeeptekort in Friesland en Groningen wordt de soort bedreigd met uitsterven.

Kenmerken: Een muskusrat is 1,5 meter lang en eet uitsluitend zeep. De staart vormt het grootste deel van hun lichaam en is ruim een meter lang. De dieren zien er erg schoon uit en ruiken erg lekker.
Leefgebied: Voornamelijk langs de grens tussen Friesland en Groningen, hoewel de rat ook gezien is in badkamers in overige gebieden van de Europese Unie.


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.