Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Versie door Lars863 (Overleg | spam) op 6 apr 2018 om 13:30
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep

Een algebraïsche voorstelling van een negatieve aardappel.

De negatieve aardappel, ook wel de anti-aardappel genoemd, is een minder bekende variant van de aardappel. Een negatieve aardappel is te onderscheiden van normale of positieve aardappels doordat het bezitten ervan het totale aantal aardappels vermindert. Een negatieve aardappel moet niet verward worden met geen aardappel. Immers, als je geen aardappel hebt, heb je nul aardappels, maar als je een negatieve aardappel hebt, heb je minus één aardappel.

Het hele artikel...


Dit moet je ook lezen:100 beste dingen om te zeggen in een rechtbank · Analoog · Autist · Babyolie · Blik
Comité voor Puberplagen · De boterham met kaas · Drs. P · Eerste Wereldoorlog · Egypte
Geluid · Goethe · Hoe bouw je een tijdmachine? · Hoe breek je in in een bankkluis?
Hoe word je feministisch? · Huis · Kiwi · Negatieve aardappel · Onderwaterdammen
Osama bin Laden · Prehistorie · Professor W. Druyff · Rotterdam · Tachtigjarige Oorlog
Uitstelgedrag · Voetnoot · Voynichmanuscript · Wijn · Willem-Alexander der Nederlanden

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
CelsiusPortret.GIF

Anders Celsius (Ergens op het Zweedse platteland, 27 november 1701 – Stockholm, 25 april 1744) was een Zweedse muzikant, astronoom, natuurkundige en wiskundige, wiens familienaam voor immer en altijd synoniem zal zijn voor het decimaal meten van de temperatuur, een eer die hem helaas pas een halve eeuw na zijn dood bewezen werd. Aanvankelijk liet niets vermoeden dat de jeugdige Anders ooit een wetenschappelijke richting zou inslaan of uitgaan: hij was er namelijk rotsvast van overtuigd dat hij via zijn voornaam voorbestemd was om artiest te worden, want artiesten zijn nu eenmaal anders dan andere mensen. Geen mens slaagde erin om hem duidelijk te maken dat dat slechts een flauwe woordspeling was, en zodra zijn jongere zussen Berta en Birgit, en zijn jongere broer Anton oud genoeg waren om een paar muzieknoten uit een muziekinstrument te persen, en een deuntje te zingen, richtte hij met hen een muzikaal kwartet op, dat hij aan de hand van hun voorletters "ABBA" noemde. (Laat hier uw temperatuur stijgen...)


Vorige week:
StappenplanColumbus.JPG

Om een onderneming, waarvan de complexiteit die van het openen en weer sluiten van een oog overstijgt, tot een goed einde te brengen, en dit zonder te veel verlies aan tijd en middelen, is het aangeraden om gebruik te maken van een stappenplan. Hieronder volgt een stappenplan, waarin stap per stap en voetje voor voetje wordt uitgelegd hoe je een stappenplan maakt.
Stadium 1: beginsituatie
Een stappenplan kan opgedeeld worden in stadia, wat de gebruiksvriendelijkheid verhoogt.
STAP 1: stap naar de winkel en koop benodigdheden
Schaf een bloc tekenpapier en een stel potloden (B0) aan (voor de situatieschets), alsook een stappenteller.
STAP 2: kom op je stappen terug en schets de beginsituatie
Bekijk de situatie die je noodzaakt om met een stappenplan voor de dag te komen, breng het pas aangekochte potlood en tekenpapier in stelling, en maak een beginsituatieschets. Stap dapper verder...