Overleg:Hoofdpagina

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voor het overleg over de oude (1e) Hoofdpagina zie:ggggg

Nieuw overleg aub onder de streep plaatsen.


(zo, lekker leeg!) Alle links naar de portalen zijn kaduuk. Zullen we (tijdelijke) redirect-pagina's aanmaken? Дeиo Crystal Clear app phppg.png GP / Overleg.Crystal Clear app phppg.png 21 aug 2009 15:24 (UTC)

Als het goed is zijn die destijds vervangen door categoriën, dus het hoofdpagina sjabloon moet gewoon aangepast worden. 유유유ΞΞΞΞ @ 21 aug 2009 15:51 (UTC)
Oke, als ik het probeer aan te passen verandert elke link in een . dus waag ik me er niet aan. ;) Дeиo Crystal Clear app phppg.png GP / Overleg.Crystal Clear app phppg.png 21 aug 2009 17:56 (UTC)
Hmm, linken naar categorieën doe je zo: [[:Categorie:Naam]], let dus op de dubbele punt voor categorie! 유유유ΞΞΞΞ @ 21 aug 2009 17:58 (UTC)
Aaah, dat deed ik dus fout. Ik ga even aan de slag. :) Дeиo Crystal Clear app phppg.png GP / Overleg.Crystal Clear app phppg.png 21 aug 2009 18:03 (UTC)

Zo. Klaar. Дeиo Crystal Clear app phppg.png GP / Overleg.Crystal Clear app phppg.png 21 aug 2009 18:14 (UTC)

Jajajajajaja<3 Hedz0qxz · Waar wacht je op? 28 aug 2009 19:19 (UTC)
Watwatwatwatwat? 86.94.109.156 29 aug 2009 10:46 (UTC) Дeиo Crystal Clear app phppg.png GP / Overleg.Crystal Clear app phppg.png 29 aug 2009 10:47 (UTC)

Poll

Ik heb het idee om een (twee) wekelijkse poll te plaatsen op de hoofdpagina. Gewoon willekeurige dingen met de uitslagen bewaard op een eigen pagina binnen de Oncyclopedia-naamruimte. Aanpak zal simpel zijn, inhoud van de poll gewoon plaatsen in een sjabloon en die plaatsen op de hoofdpagina zoals alles er nu op staat. Vragen kunnen serieus zijn, 'wat vind jij het leukst aan de oncy?' maar ook puur onzin. Een soortgelijk iets bestaat al bij het OnNieuws, misschien een idee om dat gewoon te verplaatsen naar de hoofdpagina? Graag zou ik willen weten wat de rest van de RW-stalkers hiervan vinden. Het <poll>-systeem is trouwens ook bruikbaar voor de vervelende anoniempjes Em12.png. Groet '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 8 okt 2009 20:57 (UTC)

Lijkt mij een prima plan. Een soort "Wat vindt Oncyclopolis." | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 9 okt 2009 06:02 (UTC)
Lol willekeurige vragen lijken me een zeer goed plan. Ik heb slecht nieuws voor je. Hoe voel je je nu? Ik zie het al voor me Em12.png ArtecOverleg 20 okt 2009 17:59 (UTC)

The end

Hoi, ik kwam nog eens kijken, en wat constateer ik, de oncyclopedia is dood en er is nog maar 1 actieve gebruiker. Ik vind het heel spijtig dat het zover is moeten komen, maar het zat er al zowat aan te komen toen ik vertrok vorige zomer. Ik hoop dat het terug heel wat beter zal gaan als er een nieuwe server is. Want ik ben toch wel ieder maand nog een paar keer komen rondneuzen, maar dat begon te vervelen omdat de site gewoon zo sloom is. En waar is Lambic gebleven! Veel succes er nog mee, hopelijk kent de oncy nog een toekomst... Adieu Jonas & Joint? 23 mei 2010 22:31 (UTC)


En waar is Lambic gebleven!
~ Jonas

Die heeft sinds november 2009 zijn activiteit verlaagd wegens wat moedeloos, en sinds 12 april 2010 geen zin om bij te dragen aan een site waarvan het materiaal toegevoegd na deze fatale datum hoogstwaarschijnlijk in cyberspace verdwijnt, en wacht dus op beterschap van de betrokken site. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 23 mei 2010 23:24 (UTC)
De slag op Wikipedia heeft ons veel manschappen gekost, om het zo uit te drukken. We komen wel weer terug. De trage server irriteert mensen mateloos, hopelijk, en daarbij zeg ik ook met nadruk op HÓPELIJK dat deze nieuwe server hier een eind aan maakt. We zullen heus nog wel terugkomen. We hadden eerst ook al zo'n groei, maar ik denk en weet eigenlijk bijna wel zeker dat die anoblokkade ons de das om heeft gedaan, met alle onenigheid en ruzies die we hadden en onderlinge afkeer. En wat je zei met, "vervelen", als je de site eenmaal een beetje kent, heb ik een conclusie: We houden de site niet genoeg up-to-date waardoor het oude steeds blijft rondzwaaien en er nauwelijks wat nieuws komt. Hierdoor sterft de site uit. Wiki's zijn enorm veeleisend. Wiki's kunnen niet zonder zijn mensen om de inhoud te verrijken. Ik zeg NIET dat er te weinig mensen naar de Oncy toe komen. Integendeel: Gemiddeld melden zich er 2 mensen aan per dag, maar het probleem is dat er weinig mensen zijn die echt willen bijdragen. Er zijn gemiddeld wel 0,99 mensen per dag die een bewerking uitvoeren (op de admins en controleurs na), maar grotendeels is het niet goed genoeg. We hebben al sowieso weinig mensen die ÜBERHAUPT iets goeds schrijven naast gecyberpest en het neerzetten van troep. Ik denk wel dat er mensen tussen zitten met een goede wil, maar ja, het is ook een kwestie van willen of niet...die klik van "He, dat is leuk! Een plek waar je dingen belachelijk kunt maken en humor en onzin neer kan zetten!" zoals in de humorcursus staat. Maar goed, als er niets nieuws komt van de gebruikers die er nu nog over zijn, begint de site wel inderdaad saai te worden. Een chronische aandoening waar we niet omheen kunnen. Ik probeer tevergeefs dan ook met de nog overgebleven mensen, om de uitsterving te voorkomen. Strijd zonder einde, tot het einde daar is en er echt helemaal niemand meer over is. Zonde toch van de dingen die er al staan. Money, money, money... R7av.pngoye.·. 24 mei 2010 09:08 (UTC)

Lay-out

Ik heb pas geleden een dappere poging ondernomen om Wikipedia te bespioneren, aangezien niemand van ons de site kan betreden zonder de linie van landmijnen te activeren (zie mijn rapport voor meer vijandelijke informatie). En wat blijkt? De schoften hebben de layout veranderd, om een dekmantel te creeëren die onze armybots niet kunnen herkennen! Wij moeten onmiddelijk onze layout ook veranderen zodat onze bots afstemmen op het hoofdkwartier en de vijand kunnen identificeren en neutraliseren met stoofperen!

Nou, vergeet het onmiddelijk maar, maar wat doen we? Gaan we mee met onze tijd of nie? Ik betwijfel zelfs of het kan aangezien ik denk dat de voorkeuren nog niet bijgewerkt zijn omdat de luie zakken van Wiki geen zak uitvoeren (volgens rapport 13D sectie F paragraaf 3 regel 42).K>A<Z Flauw.PNG The Greatest Show on Earth! 20 jun 2010 17:25 (UTC)

Ik zag dat de Oncy deze Vector-layout al heeft. Die bij de voorkeuren, uiterlijk. Dan moet je Vector hebben. R7av.pngoye.·. 20 jun 2010 21:32 (UTC)
Deze jongen, die toen hij in het derde jaar van de lagere school in een dictee het woord "onmiddellijk" met óf een l, óf een d te weinig schreef, maar vanaf dat moment tóch trots kon verkondigen dat dat zijn laatste spelfout geweest was, om dan verpletterd door de "Spelling 95" nooit meer met zo'n boude bewering voor de pinnen op de proppen te durven komen, vindt de nieuwe lay-out van die gasten "van over 't water" van nul en generlei waarde, maar houdt zich liever bezig met het ineenknutselen van artikelen dan met het diepere programmeerwerk dat het beheer van een wiki vereist, en beschouwt, achteraf bekeken, deze barokke zin als pure serverbelasting, zelfs al is de kans bijzonder groot dat het overstappen naar een andere te belasten server deze paragraafzin in de virtuele natuur laat verdwijnen, zodat hij, na afwegen van de moeite om dit proza te creëren tegen de schaamte om de gemiddelde Oncy-lezer even zwaar te belasten als de Oncy-server, toch besluit om zijn schepsel te laten staan, tot lering en vermaak van wie zich in dergelijke schepselen vindt, en tot afstomping en ergernis van diegenen die niet alleen gelijkaardige zinsconstructies verafschuwen, maar bovendien niet eens de moeite doen om ze helemaal uit te lezen, aldus een kans op verruiming huns geestes mislopend. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 20 jun 2010 22:42 (UTC)
Ik zie eerder deze oude vertrouwde stijl liever dan de nieuwe... veel te onwennig. Die zoekbalk die opeens boven rechts staat i.p.v. ergens links. En nog erger, als die nieuwe Vector dinges gebruikt gaat worden gaan er gegarandeerd pagina's kapot aan omdat de codes daarvan gewoon niet meer merken, dus ik raad het ten zeerste af. R7av.pngoye.·. 21 jun 2010 14:45 (UTC)
Is dat een ja of een nee? K>A<Z Flauw.PNG The Greatest Show on Earth! 21 jun 2010 14:46 (UTC)
Je kan het zelf wel hebben, maar ik doe het zelf niet. Ga naar voorkeuren, kijk bij "Uiterlijk" en klik "Vector" aan ipv Monobook die standaard is. In ieder geval om algemeen te klinken gaan we die Vectorversie nog niet standaard instellen. Dit vanwege de serverdinges en omdat er nog niet echt een stemming over gehouden kan worden. Je kan het immers zelf instellen. R7av.pngoye.·. 21 jun 2010 15:06 (UTC)

RW

Sinds wanneer moet je af- en aanmelden om wijzigingen in de RW waar te nemen? Is dit op te lossen? Jonas & Joint? 23 jun 2011 14:13 (UTC)

De termen "cache legen" cq "ctrl+f5 in FF" cq "herladen" komen bij gebruiker dezes direct opdoemen. Nu jij nog. :pR7av.pngoye.·. 23 jun 2011 14:17 (UTC)

Facebook

We zijn nog niet echt zo vertegenwoordigd op het sociale netwerk facebook. Ik vind dit (3 likes en een wikipedia beschrijving) en dit (wat weinig met ons te maken heeft) en dit (een besloten groep).
Een eigen pagina hebben zou wel leuk zijn, met een link op de hoofdpagina (en zo een vind ik leuk knopje naast, geen idee of dat mogelijk is). Het zou goed kunnen zijn voor de verspreiding van onze website en het ronselen van nieuwe ambitieuze gebruikers.
Iedere dag kunnen er dan bepaalde artikels gepost worden etc. Jonas & Joint? 23 jun 2011 15:33 (UTC)

Uiteraard kan dat. Op Twitter wordt er aardig wat over ons geschreven, we hebben ook een eigen account. Maar de rest ligt inderdaad dood ja. Ik heb er eerlijk gezegd niet zo'n zin in om dat allemaal bij te gaan moeten houden. Twitter is simpel, Hyves wordt zo nu en dan ook gekeken, maar 53 leden... meh. Niemand die daarnaar kijkt. Het OncyBlog kijkt ook bijna niemand naar. Facebook is populair ja, alleen ben ik niet echt een vriendenmagneet op sociale media. R7av.pngoye.·. 23 jun 2011 15:37 (UTC)
Ik schijn op 't forum ooit iets geroepen te hebben, maar maar 2 persoontjes luisterden, waarvan er een zei: "Ik vind OnRadio stom!" en de ander zei: "Ik heb geen tijd, en jij bent geen admin, dus mag je de Oncy niet vertegenwoordigen." Zo lopen plannen snel vast. Ik dacht er namelijk aan om een soort netwerk van social media (inclusief JijBuis) te maken. · Fey|Bart · Spamlijst 23 jun 2011 15:38 (UTC)
Alles voor bezoekers lokken! Geen bezwaar! Cartoonist | Contact | World | 23 jun 2011 15:43 (UTC)
Pardon, even iets rechtzetten. Het was anders. Dat was over de e-mail (Waar ik niet aan mee mocht werken), niet de social media. Maar, "Alles voor bezoekers lokken!"? Zou ik dan ook het wachtwoord van de Twieter mogen hebben? Em12.png · Fey|Bart · Spamlijst 23 jun 2011 15:51 (UTC)
Et voilà: Oncyclopedia ik heb alleen nog geen gepaste profielfoto. Ik probeerde het nieuwe logo te uploadden maar het moest minstens 180 px breed zijn, en ik ben niet echt een krak in die dingen. Jonas & Joint? 23 jun 2011 16:21 (UTC)

Maar zonder gekheid: Zou ik ook wachtwoorden van het hele gebeuren kunnen krijgen? · Fey|Bart · Spamlijst 23 jun 2011 17:19 (UTC)

Wachtwoorden. R7av.pngoye.·. 23 jun 2011 17:29 (UTC)

Kan er na 25 juni (meeting apeldoorn) een link naar onze Facebook en Twitter komen ipv dat omgekeerde hart van 5 jaar oncy. Of er naast, wat maakt het uit. Jonas & Joint? 23 jun 2011 20:51 (UTC)


stupidedia

  • Hello, Friends from Netherlands! Can you please link the Stupidedia, the german version of Uncyclopedia! It has 20 000 articles, and it would be nice, when you link this funny wiki in your wiki. --87.165.82.208 2 jun 2012 11:41 (UTC)
We already have, haven't we? See the "Boarisch" link. R7sig1.pngR7sig4.png 2 jun 2012 13:04 (UTC)

Kadertje vanboven

Het kadertje daarboven waar er "Welkom op de Oncyclopaedia Neerlandica" staat, daar helemaal links ontbreekt er precies iets. Misschien moet daar wat aan gesleuteld worden... --Tiz--Mailme!.gif 14 okt 2012 12:05 (UTC)

  • ??? Het enige dat daar ontbreekt zijn de winnende cijfers van de komende Lottotrekking... Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 14 okt 2012 12:11 (UTC)

Nee, dit: Oncyfoutje.JPG

--Tiz--Mailme!.gif 14 okt 2012 12:17 (UTC)
Dat zal wel zeker weer aan de browser liggen ofzo. R7sig1.pngR7sig4.png 14 okt 2012 13:43 (UTC)
Firefox rules! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 14 okt 2012 14:54 (UTC)
De schermresolutie kan ook wel eens een boosdoener zijn, want ik zag het heel klein in FF ook... R7sig1.pngR7sig4.png 14 okt 2012 16:19 (UTC)

Sinterklaas?!

Het is vandaag toch totaal geen Sinterklaas (of pakjesavond, wat ze bij jullie hollanders blijkbaar hebben)? Waarom is het dan Sinterklaaslay-out? --Tiz--Mailme!.gif 14 nov 2012 16:28 (UTC)

Het is op weg naar Sinterklaas toe, de landelijke intocht vindt vaak omstreeks midden november plaats. R7sig1.pngR7sig4.png 14 nov 2012 16:35 (UTC)
Maar ergens ben ik 't wel met je eens dat 't wel beperkr kan worden tot een paar dagen ofzoiets. R7sig1.pngR7sig4.png 14 nov 2012 16:47 (UTC)
Bij ons (in Antwerpen) komt de Sint pas deze zondag aan. Zie jij Bart De Wever al een hand aan Sinterklaas geven om hem te verwelkomen??? Met onze vorige burgemeester ging dat tenminste nog... --Tiz--Mailme!.gif 14 nov 2012 16:48 (UTC)
Dat zie ik 'm ergens wel doen ja. R7sig1.pngR7sig4.png 14 nov 2012 17:47 (UTC)
Ik in ieder geval niet. Als dik gaat dat wel, maar nu is hij enorm vermagerd. Zoek maar op op Google... --Tiz--Mailme!.gif 15 nov 2012 15:50 (UTC)
Ik weet. Ziet er niet echt uit nee. R7sig1.pngR7sig4.png 15 nov 2012 16:14 (UTC)

Seconde

De afbeelding van de seconde doet het niet meer. Ligt dat aan mij? MDV Jankrijk.png Overleg 2 jan 2013 08:37 (UTC)

heel choose-option is kapot: Mijn sig doet het ook al niet meer...
(Vsotvep) 2 jan 2013 11:19 (UTC)
Da's klote. Heeft dat met het nieuwe jaar te maken? | Write on! L. Catepé - Mess - Log | 2 jan 2013 11:42 (UTC)
Misschien ligt het niet eens aan ons. Ik zie dat de functie ook bij onze Portugeestalige vrienden defect is. MDV Jankrijk.png Overleg 2 jan 2013 11:52 (UTC)
Was onlangs ook stuk, en bleef hangen op eerste optie. Maar nu met die tekentjesreeks is het helemáál geen zicht, en ik heb dat ding nodig voor mijn Peeeeeen! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 2 jan 2013 12:14 (UTC)
Hetzelfde geval met de Common.css wiens wijzigingen een dag niet in werking treden willen. R7sig1.pngR7sig4.png 2 jan 2013 12:50 (UTC)

Wachtenden

Op dit moment is het "aantal wachtenden voor u" het aantal inhoudelijke pagina's op Oncyclopedia. Is het niet een leuker idee om daar het aantal mensen dat op dit moment Oncyclopedia aan het bezoeken is van te maken? Of is dat niet mogelijk? --Com. BOY (overleg) 11 apr 2013 17:08 (UTC)

Als er nu 2400 bezoekers waren, zou dat laag overkomen, naar mijn beleving. We hebben overigens geen idee hoeveel bezoekers we echt hebben omdat er geen statistieken zijn. 'k Vind dat aantal wachtenden, dat slaat op het aantal artikelen dat op je wacht ergens wel een geslaagde benaming - je moet 'm alleen doorhebben. Anders zou ik er ook weinig aan vinden. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 11 apr 2013 17:43 (UTC)
Ik vond dat "aantal wachtenden voor u" wel leuk, ik bedoelde alleen om als aantal wachtenden in plaats van het aantal artikelen het aantal huidige bezoekers te nemen, dat leek me wat logischer. Maar dat kwam ook doordat ik de grap niet snapte, ik snap hem nu. :-) --Com. BOY (overleg) 26 apr 2013 14:01 (UTC)
Trouwens, de teller is toch kapot. Het getal daalt alleen.
Tiz
26 apr 2013 14:40 (UTC)
Met het artikel Complot in het voetlicht moet dat toch geen verrassing zijn. L. Catepé //// Mess //// Log 26 apr 2013 16:05 (UTC)

Doneren

Is het niet een goed idee om een doneerknop aan de site toe te voegen waarmee mensen geld kunnen doneren. Om de server overeind te houden of gewoon als dank voor de grappige site, etc. Com. BOY (overleg) 1 jun 2013 12:07 (UTC)

We maken ons geen zorgen over kosten van de server. De ultieme blijk van dank is om simpelweg bij te dragen aan de site - niet in de vorm van geld maar in de vorm van nieuwe artikelen. Onze site is gefundeerd op nieuwe artikelen. Als die er niet meer zouden komen roesten we vast en hebben we niets aan geld. Maar ja, doneren. Er moet in acht gehouden worden dat wij non-commercieel zijn en geen winst vergaren. Het enige wat wij kunnen doen met geld is (naast een presentje voor de webhost) investeren in promotie, reclame. Maar, we zijn klein en als we opeens 1000+ bezoekers erbij krijgen zullen we óf overspoeld worden met vandalisme met te weinig admins (dat zal dan via snelpromotie gecompenseerd moeten worden) óf plat liggen i.v.m. de vele downtimes die we al gehad hebben. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 1 jun 2013 12:16 (UTC)
Overigens, we verwachten niet veel. Veel van onze lezers zijn scholieren en hebben zelf weinig te besteden. Er zijn nog veel meer vragen over de goedheid ervan. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 1 jun 2013 12:36 (UTC)
Heb het commentaar dat hier stond verplaatst naar de pagina waar die ogenschijnlijk toe behoort. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 1 jun 2013 15:58 (UTC)
Ok, fijn dat serverkosten blijkbaar totaal geen probleem zijn en het dus niet nodig is :-) com. BOY (Overleg) 3 jun 2013 06:09 (UTC)
Heil Karel!
Ik heb je reactie even naar beneden verplaatst. Het is hier gebruikelijk dat het chronologisch geordend wordt.
Heb je trouwens al nagedacht over de negerslaafjes? · Fey|Bart · Spamlijst 3 jun 2013 06:19 (UTC)
Ja! Jop[ GekletsGezooi GezeikGerommel ] 24 jun 2013 17:03 (UTC)
Ziet er al beter uit. · Fey|Bart · Spamlijst 24 jun 2013 17:07 (UTC)
He wacht, hij dumpt nog steeds de hele code in de tekst. Hoe kan ik doen dat er gewoon kort {Gebruiker:Com._BOY/sig} (met dubbele haakjes dan, als ik dat hier typ vervangt hij het) staat? Jop[ GekletsGezooi GezeikGerommel ] 24 jun 2013 17:20 (UTC)
Heb ik hier aangegeven. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 24 jun 2013 17:21 (UTC)

Uitgelicht

Ik zou graag een voorstel willen doen voor een nieuw logo voor het uitgelicht artikel. Ik zou dit sterretje willen vervangen door dit vergrootglas; Wikipedia heeft er ook een, en waarom steken we er geen mier onder? Heil aan Sophia!

Tiz

7 mei 2014 11:44 (UTC)

Die mier is een leuk idee, maar hij moet wel een stukje groter, want op de originele grootte is hij al nauwelijks zichtbaar; laat staan als hij verkleind wordt. Wat je ook zou kunnen doen is de mier weghalen en op het brandpunt wat rook omhoog laten slingeren. Dat is misschien niet dezelfde grap, maar het is wel duidelijker zichtbaar. · Fey|Bart · Spamlijst 8 mei 2014 08:41 (UTC)
Vergroot detail van mier (verschrikt gezicht of zo) onder het vergrootglas, en rook die zijdelings vanonder het vergrootglas opstijgt? Dus zonder dat onduidelijk een brandpunt voorstellend gele driehoekje opzij. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 8 mei 2014 09:03 (UTC)
Het sterretje vervangen lijkt me sowieso wel een goed idee; het trekt niet echt de aandacht en lijkt gewoon bij de standaard opmaak te horen. Een vergroot detail van een verschrikte mier vind ik wel een goed idee Герой Hens.png Советского Союза! 8 mei 2014 09:32 (UTC)
Zoiets. Ik heb het glas, de mier en de rook wat blauwer gemaakt, zodat in de afbeelding zelf in principe geen zuiver wit voorkomt, wat eventueel transparant maken gemakkelijker zou moeten maken. Vandaar ook de ruime afmeting (600x600 px). (Deze niet ondertekende tekst werd geschreven door Lambic. )
MierGlasRook600px.JPG

Ehm, mag het dan worden aangepast? Dood aan Wikia!

Tiz

1 jul 2014 11:28 (UTC)

Stevie Wonder

Ik zou best wel 'ns een artikel over deze (geweldige!) musicus maken, ik heb al een grap in mijn achter hoofd zitten:

  • Je kent Stevie Wonder toch, hè?
  • Ja...
  • Heb je wel eens zijn vrouw gezien?
  • Nee...
  • Hij ook niet!!!

Jammer genoeg werkt die grap niet meer, zie hiervoor dit. GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 29 nov 2014 15:41 (UTC)

Fout

Wij wensen alle lezers vergezaligde feestdagen en alvast een hilarisch 2013. Het word 2015, geen 2013. GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 22 dec 2014 10:48 (UTC)
Oncyclopedia trotseert dergelijke futiliteiten: Chronos at zijn kinderen op, Oncyclopedia eet Chronos op, zo simpel is dat. OK, dat was wel Kronos, maar ook die futiliteit wordt getrotseerd door Oncyclopedia! Em12.png Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 22 dec 2014 11:04 (UTC)
Opgelost.
22 dec 2014 11:23 (UTC)

WIKIPEDIA!!!!!!! :-(

Zie Dit, ze willen hulder hoofdpagina veranderen, wij zullen dat mischien dan ook moeten doen. HEIL WUBBO, SOPHIA, WATJE en de OUDE HOOFDPAGINA! BHJ 12 jan 2015 18:43 (UTC)

Neeneenee! Ik ben te conservatief hiervoor! Geen verandering! GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 16 jan 2015 06:08 (UTC)


Nee dit dan!! PIKKEN WIJ DAT!?!GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 16 jan 2015 06:08 (UTC)

Arbeiders Oncyclopedisten, verenigt U! GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 16 jan 2015 06:08 (UTC)
Dan kennen wij toch gewoon aan de Oncy
Den Vesaliusprys voor het andersch durven bekyken van alghemeen als correct aenvaerde definities ende omschryvinge
toe? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 16 jan 2015 22:53 (UTC)
Hehe, en nou in 't Nederlands? GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 17 jan 2015 15:14 (UTC)
Ick durve beweeren ende stellen dat sulcks Neederlandsch es, al weeset een luttel oudt, ende maghscien gheen Hollandsch. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 17 jan 2015 21:13 (UTC)
Ah... '_' GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 18 jan 2015 10:54 (UTC)
(gekopieerd van mijn overleg) Het idee is prima, een ander jasje zo nu en dan is niet verkeerd, zo zag ik dat ook wel in met het wisselen van de skin Monobook (dat ik overigens nog steeds gebruik, maar afijn) naar Vector (wat Wikipedia ook heeft), maar minstens een kwart van wat er in het nieuwe ontwerp staat kan weg omdat wij bepaalde onderdelen niet gebruiken, ook een aantal dingen niet prominent. Ook is de opzet van de geschiedenis etc. heel anders, dat vereist heel wat handmatig aanpassen, en al zie ik dat dat met de geschiedenis wel kan met choose option - dan wordt de rest niet weergegeven (veel mensen kunnen smakelijk lachen om het constant tegenkomen van Rita Verdonk in 2006, wat een stuk identiteit is, dat kan niet zomaar even weggeoptiond worden), maar dan moet de choose option wel werken. Kom maar met een voorstel, indien je dat kunt kun je het in html/css proberen, anders maar wat in paint o.i.d. Misschien is het wel iets om OnNieuws onder de Wist Je Dat te zetten zoals dat in de 'nieuwe' is - onnieuws is redelijk dood en wist je dat is amusanter dan een bericht uit november o.i.d. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 18 jan 2015 21:04 (UTC)
Zoiets: In je hoofd? (p.s.) De onnieuws moet dan wel handmatig in het sjabloon worden gezet. BHJ 19 jan 2015 18:15 (UTC)

Geluidssjabloon

Geluidshoorn.GIF

Of ben je te lui om zélf te lezen? Klik [[{{{1}}}|hier]] om hem te beluisteren (luiwammes).

Op verscheidende wikipediapagina's staat er een sjabloon dat je de pagina kunt beluisteren. Ik had een idee om dat over te nemen met een sjabloon die er als volgt uit ziet:

Ideetje? GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 24 jan 2015 13:27 (UTC)

Als jij ze inspreekt
24 jan 2015 21:55 (UTC)
Tip:maak van de opname iets totaal onverstaanbaars, dat lijkt op menselijke spraak zonder het te zijn. Dan hoeft de tekst niet gerespecteerd, en kan je er nog een grap van maken ook. Sterker nog: je kan er een beperkt aantal maken, een tiental bijvoorbeeld, en die via choose/option toepassen, of ze willekeurig over artikels verspreiden. Als je ze bovendien in een lus zet, zoals een geanimeerde gif, dan zijn ze helemáál niet meer te identificeren. Wie ooit het begin van "Les vacances de Monsieur Hulot" (van Jacques Tati) heeft gezien, met de scène in een treinstation vol vakantiegangers die alsmaar verkeerde perroninformatie te horen krijgen, weet wat ik bedoel. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 24 jan 2015 22:32 (UTC)
Aha! Ik ga zo snel mogelijk kijken te beginnen. Hehe, Striptaal kan een écht bijpassende geluidsbestand krijgen! De rest probeer ik in 't Welsh (of zoiets). GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 25 jan 2015 07:15 (UTC)

't Spijt me, ik kan pas dingen gaan opnemen als ik alleen thuis ben (anderen kunnen last van me hebben, kan een week duren of langer) én als ik weet hoe ik met Sound Recorder kan opslaan als MP3 (ik kan op de een of andere dappere manier enkel opslaan als M4a). Sorry... GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 25 jan 2015 13:47 (UTC)

En ja, daar kwam ik pas nét achter. GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 25 jan 2015 13:48 (UTC)
Absolute aanrader voor audiowerk, zoawel qua kwaliteit, als qua prijs (nul komma nul euro): Audacity Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 25 jan 2015 14:17 (UTC)
Exact wat ik wilde aanraden
25 jan 2015 14:23 (UTC)
Idem met Lambic. Opslaan naar mp3 in Audacity geschiedt met Exporteren en om dat te kunnen doen moet je wat downloaden. 't Heet LAME, maar dat zoek je zelf best uit. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 25 jan 2015 17:34 (UTC)
Oja, converteren van m4a naar mp3 geschiedt met Zamzar. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 25 jan 2015 17:35 (UTC)
Bedankt voor de link. GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 26 jan 2015 13:10 (UTC)

Geluidshoorn.GIF

Te lui om zélf te lezen?
Klik hier om hem
te beluisteren
(luiwammes).

Gelukt! Alvast één opname, maar dat kunnen er altijd meer worden. GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 27 jan 2015 08:57 (UTC)

OnNieuws

Bij het kopje van OnNieuws past het plaatje niet bij de vetgedrukte tekst. Is dat te fixen? GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 31 jan 2015 08:45 (UTC)

Ja, en wel zo. Bij dat #breaknews ul li:nth-child(1) {font-weight:bold !important;} is het de 1 die het 'zoveelste' (eerste dus hier) bericht selecteert dat vetgedrukt moet. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 31 jan 2015 14:41 (UTC)
Aha! GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 31 jan 2015 15:12 (UTC)

Woord van de Dag

Er is geen woord van de dag... Em04.png GeorgiusNL.pngGa naar mij.-Naar mijn bewerkingen!!Lul maar tegen me...GeorgiusNL.png 7 feb 2015 07:36 (UTC)

Vandalisme

Het lijkt vandaag wel een vandalisme-golf... Ik vrees dat hier dezelfde persoon achter zit die een andere PC gebruikt na een ban, maar dan ben ik weer die doemdenker... GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 9 mrt 2015 16:43 (UTC)

De admins draaien overuren zo te zien Em12.png. BHJ 9 mrt 2015 19:33 (UTC)
Zoiets heet het gebruiken van een proxy-netwerk, dan kun je anoniem via een ander IP-adres werken. Hij zal vanzelf wel ophouden op den duur, denk ik.
9 mrt 2015 20:54 (UTC)
Hoop je, bedoel je. Is het mogelijk dat iedereen behalve een paar geblokkeerd zijn? Ik heb er weinig verstand van, maar als enkel de goede gebruikers toegang hebben tot het bewerken houdt het vandalisme voor 100% zeker op (tenzij er een verrader onder ons zit Em07.png, maar dat is ondenkbaar). GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 10 mrt 2015 14:48 (UTC)
We hebben ooit al eens eerder besloten om anonieme gebruikers niet meer toe te staan te bewerken, maar dat zorgde ervoor dat er nog heel weinig gebeurde, dus is er besloten om het niet te doen. Daarnaast gaat dat behoorlijk tegen het wiki-princiepe in. Er zijn gigantisch veel proxies daarnaast, dus alle proxy IP's blokkeren is een behoorlijk karwei.
10 mrt 2015 16:10 (UTC)
Da's ook weer waar... Misschien alle pagina's beveiligen? Of nee, dan maken ze nieuwe aan... GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 10 mrt 2015 16:22 (UTC)
Het vandalisme is weer begonnen, dit keer zonder proxy's. Helaas.. --Страница пользователя ELC AMX (консультация) 16 apr 2015 10:39 (UTC)
Vandalisme is van alle tijden, jammer genoeg... Het is niet jullie school dit keer, ook wel fijn voor de verandering.
16 apr 2015 12:21 (UTC)

Fout(?)

Dit zie ik als ik deze pagina opstart. Is dit bij jullie ook zo? GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 24 apr 2015 12:59 (UTC)
Het is weer goed... GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 25 apr 2015 07:36 (UTC)

Verjaardag oncy

Bij deze feliciteer ik iedere gebruiker met het 9e levensjaar van de Oncyclopædia Neêrlandica! Allemaal, negen maal:

Hiep Hiep: HOERA!
Hiep Hiep: HOERA!
Hiep Hiep: HOERA!
Hiep Hiep: HOERA!
Hiep Hiep: HOERA!
Hiep Hiep: HOERA!
Hiep Hiep: HOERA!
Hiep Hiep: HOERA!
Hiep Hiep: HOERA!

Hopende dat er nog vele jaren zullen komen! GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 1 jul 2015 12:15 (UTC)
Uiteraard moet ik u allen, waarde Oncyclopedisten, ook feliciteren met 18/2 jaar Oncyclopedia. Op naar de 10 en dan hop een jubileum. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 1 jul 2015 16:45 (UTC)
GratsBHJ 1 jul 2015 17:18 (UTC)
Ow, "Grats" zonder "i" ! Bij een eerste lezing, eerder vandaag, dacht ik: weer een 'ollander die zich verheugt op een gratis traktatie ter gelegenheid van het jubileum volgend jaar. 'k Zal die sms-taal nooit gewoon worden: ik verlies hopen tijd met het maken van volledige zinnen bij het sms-en, zonder woordenboek dat tóch altijd de verkeerde woorden suggereert. Mijn mobieltje is een telecommunicatiedinosaurus (12 jaar oud in september), en de bezitter ervan dus duidelijk ook. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 1 jul 2015 21:31 (UTC)

De zomer is bijna ten einde...

...wordt het dan niet tijd voor een Zomerkomkommer? GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 1 sep 2015 16:18 (UTC)

'k Had Bhutan moeten opsparen... te genereus geweest! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 1 sep 2015 19:52 (UTC)
Dat heb ik voorgelegd aan de verse nieuwe admin Tiz, voor een Zomerpieper [sic]. De vorige twee keren heette het de Zomerpeer omdat die vrucht wat vrolijker klonk dan komkommers. Ik zal deze week als er niet iets concreets is wat opzetten. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 1 sep 2015 20:18 (UTC)

Hohoho

Sinds we het spel Smash 4 in huis hebben speelt een huisgenoot van me niets anders. Echter, ik zag een der personages en associeerde dat met dit:
Vergelijk.png
Normaliter houd ik me in als het gaat om dingen die me in de huiselijke omgeving spelen, maar hierbij lukte het me gewoon niet! GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 3 sep 2015 15:47 (UTC)

Ik snap dit niet, maar het zal wel aan mij liggen.
3 sep 2015 19:03 (UTC)

OnNieuws idee

Zou het niet leuker zijn als iemand met een microfoon en goede stem alle recente artikelen kan inspreken? Dann bedoel ik met een serieuze toon net als het NOS-journaal. Dan zou tevens OnRadio weer nieuw leven ingeblazen kunnen worden. Reality | Volg de pijl. -----> ~_~|| 11 dec 2015 23:40 (UTC)

Nieuwjaar

Ik wens jullie allemaal een gelukkig sinter-kerst-en-nieuw jaar! GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 1 jan 2016 17:11 (UTC)

PS: Is het jullie trouwens ook opgevallen dat nu ik schrijf, we nog 333 artikelen moeten schrijven voor de 3000e? GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 2 jan 2016 18:11 (UTC)
Nee, maar dat verrast me wel in de positieve zin - het begint zo wel wat in de buurt te komen! Na jaren nauwelijks vooruit gekomen te zijn begint het aantal stilaan een beetje merkbaarder te groeien. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 2 jan 2016 21:21 (UTC)
Ik ken niets anders dan een artikelenaantal in de 2600... Heb precies nooit echt een vorm van groei opgemerkt. Dat vraagt – nee, wat zeg ik – schrééuwt om een feestje!
Tiz
3 jan 2016 09:52 (UTC)
En heul veul APPELTAART!
Appeltaart.jpg Hier is één appeltaart!
GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... heeft gebakken voor de gehele oncy!
Net uit de oven!
Moge de rest van de lading nog komen
Begin maar vast, maar bewaar wel een stukje. GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 3 jan 2016 10:12 (UTC)

Winterpeen

Ik heb voor de volgende winterpeen alvast wat bestanden geüpload:

Ik hoop dat jullie er wat mee kunnen. GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 26 feb 2016 08:46 (UTC)

Dat ziet er vrolijk uit. Ik denk dat die winterpeen vlot komt. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 26 feb 2016 09:42 (UTC)
En ik hóóp het, een prima combinatie! Is het trouwens moeilijk om een winterpeen (of pieper, kool etc.) te organiseren? GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 26 feb 2016 15:21 (UTC)

De Piepercommissie is je dankbaar, Georgius! Goed werk!!

Tiz

6 mrt 2016 18:41 (UTC)

Aanslag Zaventem

PeaceBrussels.png

Uit respect voor de slachtoffers bij de terroristische aanslag op het vliegveld te Zaventem. Natuurlijk moeten we niet té emotioneel worden, want dan krijgen de terroristen hun zin. Ook wij op de Oncy moeten gewoon doorgaan. Zoals ik altijd zeg: uithuilen en weer doorgaan. GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 22 mrt 2016 08:33 (UTC)

Wat terroristen willen interesseert me geen zier. Evenmin interesseert mij de mensen die vinden dat we artikelen 'die mogelijk aanstootgevend zijn' voor de zekerheid verwijderen of aanpassen zouden moeten. Bij Parijs deden we al niks anders dan normaal en nu zouden we evenmin iets anders moeten gaan doen dan geinige artikelen schrijven zonder dat Oncyclopedia zich aanpast aan een situatie omdat mensen iets vinden. Wij zijn eigenlijk helemaal niet eens geïnteresseerd in meningen, zo staat dat ook in de Beginnersgids. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 22 mrt 2016 14:38 (UTC)
Kun je die afbeelding misschien eventjes van wat hogere kwaliteit maken (ook zodat de link met het Peace-teken duidelijker is)? Dan kunnen we het op facebook plaatsen Em02.png
Tiz
22 mrt 2016 14:40 (UTC)
Done R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 22 mrt 2016 15:07 (UTC)
PeaceBrussels2.png
Hier! GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 23 mrt 2016 06:35 (UTC)
@Roye: Het verschil is, lullig voor de anderen, dat de aanslag in het bereik van de doelgroep onzes oncy's (Nederlands taalgebied, Nederland, Vlaanderen (incl. Brussel), Frans-Vlaanderen, Suriname, de voormalige Nederlandse Antillen en misschien ook Zuid-Afrika) plaatsvond. De aanslagen in Parijs waren dat niet. GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 23 mrt 2016 13:27 (UTC)
Maakt voor mij geen verschil uit. Alsof een bombardement in Suriname overigens wat uit zou maken voor ons, of we dat anders gaan behandelen dan Parijs wat dichter in de buurt ligt. Ik vind het geen morele verplichting dat wij ook moeten tonen dat we iets treurig en verwerpelijk vinden (dat we dan anders volkomen disrespectvolloos zouden zijn om niet mee te gaan in de gigantische pavlovreactie van steunbetuigingen zoals we die bij Parijs gezien hebben). De retoriek wordt gebruikt dat humor één van de sterkste wapens is tegen terrorisme. Alhoewel mij dat vrij hol en leeg klinkt, zit er wel een terechte basis in - daarvoor hoef je als lezer niet continu geconfronteerd te worden met iets wat ze al elders honderd keer gelezen hebben. Als baken van neutraliteit, tenzij we op de één of andere manier OnNieuws hier komisch in kunnen gebruiken, moeten we hier mijns inziens geen mening over kenbaar maken. We zijn immers een humorencyclopedie die door duizenden verschillende mensen bewerkt wordt die allemaal wat anders vinden, geen nieuwsblog of forum. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 23 mrt 2016 16:25 (UTC)
Ik wilde al eerder reageren, maar ik heb wat problemen met mijn computer waardoor ik niet kan inloggen nu. Mijn mening is die van Roye: deze site heeft humor als uitgangspunt. We zijn neutraal en als we het als over de aanslag willen hebben, zou dat doormiddel van een humoristisch artikel kunnen (bijvoorbeeld zoals De Speld heeft gereageerd). Persoonlijk erger ik me blauw aan steunbetuigingen, iets wat ik nader zou kunnen verklaren, ware het niet dat mijn mening hierover er niet toe doet: we zijn immers geen politiek discussieplatform. Daarnaast is deze pagina niet bedoeld als gezellige leuterplek, noch bedoeld als rouwplaats, maar voornamelijk om over de hoofdpagina (en de algemene oncy-gerelateerde onderwerpen) te praten.
23 mrt 2016 16:40 (UTC)

Pinnwand

Op de Duitse versie staat een "Pinnwand" op de hoofdpagina, een idee voor de Nederlandstalige? HungryTiger (overleg) 12 mei 2016 14:57 (UTC)

Wat is een Pinnwand? eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 12 mei 2016 14:51 (UTC)
Had ik erbij moeten zeggen, Een soort to do lijst. zie de link: http://de.uncyclopedia.wikia.com/wiki/Hauptseite en dan in de linkerkolom, de derde van boven. HungryTiger (overleg) 12 mei 2016 14:57 (UTC)
DUITS??? AAARGHH!! Laat ik aan Roye over. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 12 mei 2016 16:07 (UTC)
Pinnwand is trouwens beter te vertalen als prikbord. zeg het maar even. HungryTiger (overleg) 16 mei 2016 17:04 (UTC)
Gaat iemand hier nog naar kijken? - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door HungryTiger (overleg|bijdragen) .
Wat is de toegevoegde waarde van deze toevoeging, meneer Sonneberg, dat vraag ik u af? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 21 mei 2016 21:24 (UTC)
Exact, het is een hoop gedoe om de hoofdpagina aan te passen, dus zonder goede reden heb ík in elk geval geen zin om het te doen.
22 mei 2016 14:31 (UTC)

Idee voor OnToekomst

We hebben OnNieuws en ik kreeg het idee voor een zelfde project die we OnToekomst, OnFetie (i.t.t. profetie) of OnVoorspelling kunnen noemen. Het Idee is om net als OnNieuws gebeurtenissen te plaatsen, maar dan uit de toekomst i.p.v. het verleden. Je zou op de hoofdpagina iets kunnen zetten als "We hebben in samenwerking met AstroTV een aantal mediums aangenomen bij Oncyclopedia die u de laatste voorspellingen geven voor belangrijke gebeurtenissen in de wereld, hiervoor doen we meestal koffiedik kijken.

OnFetie - Al uw nieuws, maar dan wat nog moet gebeuren.

Een artikel kan eruit zien als: MOSKOU - 2 Januari 2017 Vladimir Poetin heeft deze dag een flinke longontsteking waardoor hij een warme drken toegestuurd krijgt van Anoesjka uit Siberië blabla

5 Februari 2017 - Rusland stuurt gifgas naar Assad om zijn valse honden te vergassen etc. etc.

Wat denken jullie van dit idee? Ik denk dat het potentie heeft. Reality | Volg de pijl. -----> ~_~|| 14 okt 2016 13:39 (UTC)

Zet zo'n datum dan maar ver genoeg vooruit, want anders wordt zo'n arrtikel ingehaald door de immer voortschrijdende tijd. Aangezien de huidige OnNieuwsartikels sowieso fictie zijn, zal het moeilijk zijn om deze uit de "toekomst" onderscheidbaar te maken. Nog gezwegen van de huidige moeizaamheid waarmee de activiteit op de Oncy kampt: een project starten is één ding, het in leven houden een ander. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 15 okt 2016 15:04 (UTC)
Ik ben het met Lambic eens. Ik verwacht dat het vrij snel bij de rest van de tragisch gestorven projectjes zal terechtkomen... Dat gezegd hebbende, ik vind het idee wel erg leuk. Misschien is het leuker om er een enkel artikel van te maken met een aantal toekomstberichten? Met dingen als {{#expr:{{CURRENTYEAR}}+2}} (2023 kunnen we zorgen dat het altijd toekomstig blijft.
18 okt 2016 00:54 (UTC)

Woord van de dag

Jullie weten toch wel dat tukker al bestaat en een woord is voor mensen uit de omgeving Twente. Zoek bijvoorbeeld eens naar creatieve woorden op pagina's die gebruikers ter plekke hebben verzonnen. Misschien wordt dit al wel gedaan, maar tukker bestaat al... HeFni17 (overleg) 4 dec 2016 07:41 (UTC)

Ik weet niet waar je vandaan haalt dat het woord van de dag niet moet bestaan? De meeste woorden bestaan wel degelijk. Het zijn vaak samenstellingen, waardoor ze niet altijd in het woordenboek te vinden zijn, maar het is niet zo dat het nonsensicale woorden zijn. Bijvoorbeeld het woord van morgen is Kaasfondue, daarna komt Realiteitsverwarring (geen woord uit het woordenboek, maar wel een woord dat bestaat in het Nederlands, aangezien het een samenstelling is van twee zelfstandig naamwoorden die wel in het woordenboek staan en daarnaast zeker 7 maal door niet-oncyclopedianen is gebruikt).
4 dec 2016 12:11 (UTC)
Waar kun je vinden op welke datum er wat voor woord van de dag is? Waarom is er een bestaand woord op Oncy te vinden? Is het misschien dan een idee om een pagina van OnWoorden aan te maken en dan bestaande woorden bij het On woordenboek? HeFni17 (overleg) 4 dec 2016 17:18 (UTC)
Zullen we deze discussie gewoon in de vorm van een gesprek houden? Dat komt een stuk vriendelijker over.
Om antwoord te geven op je vragen, de woorden staan in de sjablonen woord 5 december, etc.
Natuurlijk zijn hier bestaande woorden te vinden, de artikelen zijn evengoed voor het overgrote deel gebaseerd op bestaande onderwerpen en we hanteren de bestaande talen Nederlands en Vlaams. Daarnaast hebben we een verwijderbeleid waarin staat dat puur willekeurige tekst niet gewenst is (dit noemen we gedobbel, en na de eerste keer is daar de lol wel vanaf, daarom hebben we slechts één dobbelverhaal). Voor echte liefhebbers van willekeur bestaat er ons zusterproject Irratiopedia, waar zo ongeveer elke vorm van onzin is toegestaan.
Ik zie niet waar OnWoorden zijn toegevoegde waarde kan hebben; voor zowel bestaande woorden als niet-bestaande woorden is er het OnWoordenboek, de enige eis is dat het lemma grappig van aard dient te zijn. Ik zou je graag aanraden om onze beginnersgids door te lezen, hierin staat waarschijnlijk een hoop informatie die je wel zou willen weten en het lezen van die gids, samen met onze humorcursus is eigenlijk stap 1 van de inburgering binnen onze gemeenschap.
5 dec 2016 13:07 (UTC)

Is het misschien niet een goede idee om met ingang van 2017 een pagina aan te maken over het woord van de dag. Alle woorden van de datums op éen pagina. Goede toevoeging?HeFni17 (overleg) 5 dec 2016 17:51 (UTC)

Als jij zin hebt om alle sjablonen bij langs te gaan, ga je gang.
5 dec 2016 20:38 (UTC)
Of het kan eigenlijk vrij snel met een programmaatje, maar 'k heb geen computer voor onbepaalde tijd. Dat heb ik ook niet trouwens, tijd...
5 dec 2016 20:40 (UTC)
Ik doe alles op mijn mobiel. Voor mij is dat wel mogelijk. Als men het een leuk idee vindt en er wat Hulp is, dan zal ik het begin wel maken!HeFni17 (overleg) 6 dec 2016 16:41 (UTC)
Dat kost erg veel werk, ik zal het voor je doen op m'n laptop zodra die weer werkt (probleempje met een wankele wijnfles en een toetsenbord), dan is het zo gepiept.
6 dec 2016 17:38 (UTC)

Aan enthousiasme geen gebrek dus! Zie het niet als iets waar veel tijd in gaat zitten. Het idee is heel simpel. Bij iedere datum een woord van de dag. Iedere dag een woord; in totaal vomt dat een jaardkalender!


Groots wordt het zeker, moeilijk niet! Ik wil je alvast bedanken voor je hulp! Het zal minder werk zijn dan gedacht. Succes met je lapotop, mijn mobiel gooit het internet er steeds uit...

( Verzonden vanaf PS4...HeFni17 (overleg) 7 dec 2016 08:11 (UTC)

December

GELUKKIG NIEUWJAAR

Tenminste, elke minkukel weet natuurlijk dat dat pas om 12 uur is... Maar ach, beter vroeg dan nooit! HeFni17 (overleg) 31 dec 2016 09:33 (UTC)

Wees voorzichtig met beweringen over minkukels... HungryTigerGebruiker:HungryTiger/bijdragenVerblijf · Niet Graag voeren 31 dec 2016 09:29 (UTC)
Haha, heb ik jou beledigd dan :-) ??? HeFni17 (overleg) 31 dec 2016 09:36 (UTC)
Nee maar minkukels hebben nog wel eens de neiging om de verwachtingen te overtreffen. Of ondertreffen, hangt er vanaf hoe je het bekijkt... HungryTigerGebruiker:HungryTiger/bijdragenVerblijf · Niet Graag voeren 31 dec 2016 09:35 (UTC)
Sommigen treffen zelfs compleet naast, en om hen ook te bereiken wens ik iedereen een vrolijk pasen!
31 dec 2016 12:50 (UTC)

Artikel van de Week

Dat is nu Robin van Persie. Ik dacht dat dat al eerder zo was. Kan dit kloppen? HeFni17 Vlag benelux.png Zeg het eens 2 jan 2017 21:42 (UTC)

Klopt, da's die van vorig jaar, omdat onze stemming niet gebruikt wordt. Zie hier en stem mee, dan komt er weer eens wat nieuws op de hoofdpagina.
2 jan 2017 21:56 (UTC)