Supermarkt

Uit Oncyclopedia
Versie door D. G. Neree (Overleg | spam) op 19 sep 2019 om 20:14 (even op beg gezet. zit wel potentie in, of niet)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kolére, zo'n kort artikel is er nog niet eerder geweest! Misschien kan jij dit artikel nog wat uitbreiden!
Een centimeter of drie zou al een goed begin zijn...

Een supermarkt is, zoals de naam al doet vermoeden, een markt met superkrachten. Dit kan zijn ingevolge een mutatie door straling, een wetenschappelijk experiment, een spinnenbeet of door de gunstige invloed van bepaalde kristallen.

Door deze superkrachten kunnen er veel meer producten verkocht worden dan op een normale markt. Zo heeft een supermarkt bijvoorbeeld geen behoefte om op te kramen aan het einde van de dag, omdat ze veel sterker is en geen slaapje nodig heeft. Ook het aantal marktkramers die bij het verkoopproces betrokken zijn is bij een supermarkt veel minder dan bij conventionele markten, en ze moeten ook veel minder hard roepen bij het aanprijzen van koopwaar.

Er is bij supermarkten sprake van een grote variëteiten aan superkrachten: Er zijn scanners die werken op X-stralen die door winkelmandjes kunnen kijken, er zijn hyperintelligente automatische kassa’s, er zijn hypnotiserende geluidsbandjes en er zijn karretjes van adamantium die nooit kapot kunnen.

Jammer genoeg zijn er, zoals altijd wanneer er van superkrachten sprake is, ook superschurken onder de supermarkten, die misbruik willen maken van hun uitzonderlijke krachten in plaats van deze ten dienste te stellen van de mensheid.

Geschiedenis[bewerken]

De allereerste supermarkt was Albert Hein. Tot de dag waarop hij muteerde in een supermarkt, was hij een gewone marktkramer zoals er in elk Nederlands dorp wel een aantal rondlopen. Albert Hein heeft nooit willen vertellen hoe hij muteerde tot een supermarkt, maar er is een vermoeden dat gemuteerde graskaas wel eens de oorzaak kon zijn. Als supermarkt kreeg Albert Hein meteen te maken met zijn aarts-nemesis: Dirk! Superschurk Dirk is tot op de dag van vandaag vijand nummer 1 van Albert Hein, en ze zijn voortdurend in een oneindige bittere strijd verwikkeld, waarbij ze elkaars invloed op de wereld trachten te neutraliseren. Gelukkig maar, want anders had Dirk ongehinderd de wereld kunnen veroveren met zijn snode plannen.

In Parijs was Galeries Lafayette de plaatselijke vriendelijke supermarkt. Vermoedelijk ontving hij zijn superkrachten door het verorberen van radioactieve croissants. Sinds zijn opening bezorgde Galleries Lafayette de Parijzenaars een verhoogd levenscomfort door zijn superkrachten in te zetten bij het bevoorraden van de stad aan super lage prijzen.

Toch gaat het leeuwendeel van zijn tijd naar het bestrijden van zijn aardsvijand, de Belg Louis Delhaize – die nadat hij met dioxines verontreinigd bier had genuttigd veranderde in Delhaize-De Leeuw, een superschurk van klasse 2 met uitzonderlijke mentale en fysieke krachten.

Hypermarkten[bewerken]

Het probleem met mutanten is dat ze steeds krachtiger worden naarmate ze het tegen elkaar opnemen. Vandaar dat men vandaag de dag al spreekt van hypermarkten. Gewone supermarkten zijn eigenlijk al zo alledaags geworden dat ze niet meer opvallen in het straatbeeld.

Een voorbeeld van een hypermarkt is Makro, die dermate krachtig is dat zijn mentaal veld mensen die zelfs meer dan dertig kilometer ver wonen kan beïnvloeden. Zij komen zich dan vergapen aan de hypermoderne koopwaar die op bijzonder bovenmenselijke wijze staat uitgestald, en hen een gevoel van hypnotiserende gelukzaligheid doet gewaar worden.

Carrefour is dan weer een hyperschurk die gespecialiseerd is in het verspreiden van bedrieglijk verse groenten en fruit. Deze zien er in de winkels ogenschijnlijk prima uit, maar bij het consumeren blijken deze zich niettemin al in verregaande staat van onfisheid te bevinden. Met dergelijke hypervervelende kuiperijen houdt deze superschurk zich bezig, en verstoort daarmee samen met andere hyperschurken de positieve invloed die hypermarkten zouden kunnen hebben op de maatschappij.

Buurtsupermarkten[bewerken]

De laatste decennia zien we terug meer buurtsupermarkten verschijnen. Deze proberen op meer lokale wijze de taken van de hypermarkten over te nemen en proberen met hun ietwat gelimiteerde superkrachten een wijk toch optimaal van levensmiddelen te voorzien. Mensen laten zich in met deze lokale supermarkten, omdat ze de onmetelijke krachten die aan het werk zijn bij de wereldomvattende strijd tussen de hypermarkten zijn gaan schuwen. Het valt op dat buurtsupermarkten hun identiteit verkiezen geheim te houden, en vaak opteren voor franchising – een soort alter ego. Zo worden ze een soort Robin voor Batman.