!

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kijk! Uit! Een! Uitroepteken!

AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
~ AAAAAAAAA! over uitroeptekens!

Kijk nou! Weer een uitroepteken in de Sp!ts!
~ Een Sp!tslezer over het uitroepteken in de naam.

Jij! Lezer! Kijk uit! OMG! Dit is de gebiedende wijs! De gebiedende wijs te herkennen door dat uitroepteken! Dus, ga nu eens héél snel dit artikel lezen!

Geschiedenis[bewerken]

Een uitroepteken in actie!

Voordat de ! er was, was niemand verrast, opgewonden, of wat dan ook. Kortom, hersenloos en saai. Geen leuk grapje, dat met lachen er van af kan, maar pure monotone taal. Ongeloof en verrassingen werden toen alleen naar weergegeven in de saaie "leuk." "ga weg." "dat kan ik niet geloven." vorm, wat niemand zelf eigenlijk ook kon geloven. In het jaar 568 was iemand in gevecht met een stel ridders en deze persoon werd geraakt door het zwaard. Hij "schreeuwde" het uit: "AAAAAAAAAAARRGGH. JE GAAT DOOD." Toch was er enige stemverheffing te herkennen waardoor een wetenschapper op het idee kwam van de hoofdletter en de schreeuw. Bij de schreeuw werd automatisch een uitroepteken gevoegd, welke gecreëerd werd door simpelweg een streepje boven de punt te zetten, recht overeind, om aan te geven dat op de punt de nadruk wordt gelegd.

Info![bewerken]

Het uitroepteken is in feite de hoofdletter van de letter i, niet I zoals altijd gebruikt wordt om maar de moeite te besparen van het tekenen van het puntje. ! is de officiële hoofdletter omdat het een verband heeft met ¡, het zusje van i. Dat de hoofdletter van de i, ! is wil niet zeggen dat ¡ ook niet gebruikt kan worden. In Spanje wordt de ¡ regelmatig gebruikt in zinnen waar een ! in voorkomt, dan wel in de vorm van hieronder:

 
 
¡Hola!
 

 

In het Spaans wordt de ¡ in feite misbruikt door deze voor de zin te plaatsen voor een ander uitroepteken komt. De ! is naast het zijn van een hoofdletter ook een tekentje als plaatsvervanger van de punt, als deze nutteloos blijkt in schreeuwerige zinnen. Zonder het uitroepteken is het geschreeuw onmogelijk, zowel als op papier als in de taal.

Gebiedende wijs![bewerken]

AAAAAAA!!

![bewerken]

Jij gaat nu dit stukje lezen! Jij bent nu ook aan het lezen! Een gebiedende wijs is iets wat je iemand beveelt, danwel op een agressieve toon waarbij je iedereen kapot laat schrikken. Zoals bij de Sovjet Rusland grapjes, maar dan net even wat anders.

[bewerken]

JIJ!!! ACHTERLIJK PERSOON!! GA EEN ARTIKEL SCHRIJVEN!!!! NU!!!! GA NU EERST DIT STUK LEZEN!!! Een dubbele gebiedende wijs is een nog ergere gebiedende wijs waar de gebruiker mensen nu zelfs dood kan laten schrikken. PAS HIERMEE OP, GRAPJAS!!!

[bewerken]

WAT GA JE DOEN?! DAT?!?! JE BENT GEK!! De vragende gebiedende wijs is een grote rommel in de boekenkast van je neefje en in je hersencellen. Het wil iets vragen maar tegelijkertijd ook iets bevestigen en iemand iets bevelen. Zoals: GA JE OOIT NOG JE KAMER OPRUIMEN?!? Een vragende gebiedende wijs wordt vaak gebruikt door boze ouders en is te herkennen aan de vraagtegen, met een uitroepteken er direct achteraan. Deze combinatie van ?! kan tevens worden vervangen door een ??? combinatie.

¡[bewerken]

De omgekeerde hoofletter i, namelijk !. Deze gebiedende wijs is ontkennend, en wil dus iets bevelen om niet te doen. Dit kan tot grote chaos leiden in de linker hersenhelft omdat je het gewoon van nature leuk vindt om een persoon koprollen te zien maken en vervolgens een salto te laten doen om daardoor die persoon zijn hoofd erg hard te zien stoten. Toch zegt de rechter hersenhelft dat het wel je moeder is, dus pas hiermee op. Vertrouw dus nooit je hersenen in deze ontkennende gebiedende wijs!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![bewerken]

De !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-vorm is alleen voor !dioten die denken schreeuwerig over te kunnen komen. Het is op deze manier eerder overdreven en raar.

─•[bewerken]

De ─• is een kwartslag gedraaide !. Het staat voor een letter, namelijk N. Het is namelijk morse.

Zie ook![bewerken]