11 juni

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
mei - juni - jul
<< 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30       >>


Zoals iedereen weet en volmondig zal beamen is 11 juni bij uitstek de dag van de Venetiaanse ijscoman, ook wel ijscoboer genoemd. Venetiaans ijs is het lekkerste ijs van de hele &$&#!*&%# wereld en het lekkerste Venetiaanse ijs heeft Luigi Campanelli die met zijn karretje in de Bloemenbuurt rondrijdt als hij niet in het Bermudapark staat om de kindertjes (en ja ja, geef het maar toe: ook u als ouder en verstandiger iemand) blij te maken met rood groen geel paars en bruin Venetiaans ijs. Zo lekker, dat je tenen al gaan krullen bij de gedachte alleen. Luigi Campanelli maakt zijn ijs zelf uit verse ingrediënten volgens het oude Venetiaans recept en gaat daarbij duurzaam te werk, met inachtneming van alle Europese richtlijnen ten aanzien van het milieu. Daarom gaan kinderhartjes sneller kloppen als het geklingel van Luigi Campanelli's Venetiaanse ijscocarretje de straat in komt rijden en hun moeders, vertederd door de smekende blikken van hun kroost de huishoudportemonnee openen om enkele muntjes in hun knuistjes te drukken. Verlangend kijken ze dan op naar al het lekkers, waarvan ze binnenkort zullen genieten.

Beschermheilige[bewerken]

Dagprotector van 11 juni is Sint Giacomo d'il Mondo, die het Venetiaanse ijsrecept uitvond waardoor Venetië tot de eerste Europese republiek en een wereldmacht kon uitgroeien.

Dagspreuken[bewerken]

  • Wie nooit aan een ijsje van Luigi heeft gelikt, ware beter meteen gestikt.

11 juni in de geschiedenis[bewerken]

  • 1100 - Het feest voor de gekken is vandaag gestart. Helaas viel het feest in het water omdat een gek de boel ook in het water gooide. Het feest werd na dit ongeval meteen afgeschaft. 23 mensen verdronken uiteindelijk.
  • 1286 - Hansje van de Wereld heeft de passer uitgevonden. Helaas moest hij ervoor passen omdat iemand anders al de passer had uitgevonden.
  • 1593 - Iedereen heeft het over Iemand terwijl Niemand samen met Iets geboeit zit mee te luisteren.
  • 2002 - Minister Ritzen van Onderwijs schaft Geschiedenis als leervak af. ("Dat is toch allemaal veel te ingewikkeld en gaat helemaal nergens over. Voorbij is voorbij, zand erover. Laat het verleden toch rusten.").
  • 2003 - Toen inspecteur Peter Selie het over de verdachte had, trapte hij op zijn staart. Hierdoor zat het venijn in de staart bij de verdachte en liep het uit tot een vechtpartij. Beiden werden afgevoerd naar het ziekenhuis.
  • 2006 - Rita Verdonk wil haar auto niet in.


Geboren[bewerken]

Is dit wel zo interessant? Misschien kunt zich beter eens afvragen wie er op deze dag niet geboren is. Dat zijn er veel meer en de op deze dag geborenen vormen dus een verwaarloosbare minderheid. Waarom zouden we daar aandacht aan besteden? Het is triviaal in het grote geheel.

Wist je dat[bewerken]

  • je in de wintermaanden ook bij Luigi Campanelli terecht kunt voor hot dogs en saucijsenbroodjes? Hij staat dan iedere dag behalve zondag van 11 tot 7 op het Marconiplein, vanwaar de heerlijke luchtjes u al tegemoetkomen en u doen watertanden.

Zie ook[bewerken]