17 juli

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
jun - juli - aug
<< 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31     >>

17 Juli is sinds 2013 Dooie Kippendag. Op deze dag wordt er plaatselijk in Overberg en omstreken herdacht wat voor mooie dingen er voortgekomen zijn uit dode kippen. De spelling "Dooie Kippendag" komt uit het Overbergs, waar de laatste "d" weggelaten en vervangen word door een zogenoemde "i" zodat het uitspreken ervan dichterbij het accent ligt alwaar deze herdekking vandaan komt. Op deze heugelijke dag vinden er van allerlei gebruiken plaats door iedereen die Dooie Kippendag een warm hart toedraagt. Alcoholische vernuften en kippenvlees zijn gebruikelijke feestartikelen, evenals rubberen kippen. De stille "d" in "Dooie Kippendag" vergemakkelijkt het uitspreken ervan na het uitbundig vieren van deze lokale feestdag.


Historie[bewerken]

Dooie Kippendag is een zeer recente en plaatselijke aangelegenheid tot nog toe. Het Overberg zoals beschreven in de inleiding behoort tot een van de twee Overbergen die Nederland zo rijk maakt aan het ledige. De Overberg zoals hier gesproken is de Overberg die de provincie Utrecht arm rijk is. Dooie Kippendag stamt uit het jaar 2013. Op 17 juli 2013 stierf er een kip. Deze gebeurtenis heeft geleid tot de spreekwoordelijke stront druppel die de emmer deed overlopen. Verschillende Overbergse habitanten zijn gaan nadenken over het lot dat dode kippen niet tegemoet zien komen, en de daarbij horende uitkomsten, zoals kipnuggets.


Lijst van mooie voortkomingen uit dode kippen[bewerken]

  • Kipnuggets
  • KFC
  • Eieren
  • Cartoons (Cow and Chicken, "Chicken" is niet echt, daarom dood)
  • Dingen
  • Rubberen Carnavalskippen; te gebruiken bij het lol maken
  • Barneveld
  • Een spreekwoord
  • Kip zonder kop


Naamsbekendheid[bewerken]

Op het moment zijn er slechts twee personen die afweten van Dooie Kippendag. Er wordt gestreefd om dit aantal uit te breiden naargelang het tweetallige Dooie Kippendag Committee(DKC) behaagt. Algemeen geld de regel: hoe meer dode kippen, hoe meer vreugd. Het aantal dode kippen daarentegen mag niet het wettelijk aantal dode kippen overschrijden. Kippen worden niet meegerekend in de telling om naamsbekendheid.


DooieKip.png

Beschermheilige[bewerken]

Dooie Kippendag kent geen beschermheilige, alleen een symbool om het volk eraan te herinneren dat het Dooie Kippendag is. Het symbool staat links afgebeeld. Het symbool in nog voor 97% een gedeelte onder constructie.

Dagspreuken[bewerken]

De beste en meeste geaccepteerde dagspreuk tijdens deze feestdag is: "Dooie Kippendag, dooie kippen mag".

Zie ook[bewerken]