22 oktober

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
sep - oktober - nov
<< 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31     >>

22 oktober is de internationale sto-st-st-sto-stot-st-stotterdag en internationale cAPSLOCKDAG omdat op deze dag deze toets het meeste gebruikt wordt. Om u alvast in een feeststemming te krijgen, en u ook een beetje door te laten krijgen hoe belangrijk deze dag is voor de internationale beschaving vanwege deze vieringen, zullen wij vanaf nu teksten zo nu en dan MET CAPSLOCK AAN EN ST-ST-STO-ST-STOTTEREND SCHRIJVEN.

bESCHERMHEILIGEN[bewerken]

Deze reclamecampagne werd vandaag verboden.

d-d-d-dEZE D-DAG W-W-WWWWW-WORDT GE-GE-GEW-WWWW-WIJD AAN sINT cAPSONUS EN h-h-hEILIGE hEILIGHEID sINTE sTOT-TOT-TO-T-T-TOTTENHAM eTTER. sINT CAPSONUS WIENS NAAM VOLUIT sINT cAPSONUS lOCKERB-B-BY IS, WAS EEN HEILIGE WIE ROND HET JAAR 1912 IN HET N-N-N-N-NOORDEN VAN s-sCH-s-sCH-sCH-sCHOTLAND LEEFDE, EN HET V-V-V-VVVVVVVVVVVVOLLUK! ALTIJD VOORZAG VAN HOOFDLET-TET-TET-T-TET-TETTERS, NEE DAT K-K-K-K-KLOPT NIET, HET IS H-H-H-HOOFDLETTERS OMDAT MEN TOENTERTIJD NOG GEEN HOOFDLETTERS H-H-HAD OP DE TYPEMACHINES. hIJ VOND D-DAN OOK DE HOOFLETTER UIT VOOR OP DE-DE-D-D-DE TYPMASSJJJJJJJJ....TYPEMACHINE. sINT sTOTTENH-H-H-HAM eTTER LEEFDE ECHTER 40 JAAR TE-T-T-TE-TERR-TE-TERUG!, TEVENS IN gROOT bRITTA-TA-TANNNNJJJ-TAN-TANNIË!, MAAR DAN IN e-e-e-e-ENGELAND. hIJ HAD ZIJN GEHE-HE-HEHEHEHEHEEELE-HELE LEVEN LAST VAN HET STOTTEREN WAARDOOR HIJ N-N-N-N-N...VÆRDÅMMÆ!! Blijkbaar is dit toch irritant. Vanwege dat, gaan we maar weer "gewoon" schrijven. Hij had dus zijn gehele leven al last van het stotteren, zelfs tijdens zijn geboorte, het huilen ging ook al hakkelend, maar door zijn gestotter werd hij nooit serieus genomen door werkgevers. Uiteindelijk stichtte hij een eigen bedrijf met wat zakcenten en begon bij de kerk elke dag een mis te houden voor mensen die ook stotterden in zijn omgeving. Hierdoor is hij ook een aantal jaar later op deze datum tot sint verklaard.

Onderzoek[bewerken]

Uit een onderzoek van het OIS in 2010 blijkt het volgende:

 • 60% van de mensen vindt de capslock volledig irritant, bijvoorbeeld: HOI ALLES GOED;
 • 20% van de mensen vindt een zin waarbij elk woord een hoofdletter heeft irritant, bijvoorbeeld: Hoi Alles Goed;
 • 20% boeit het totaal niet.

Dagspreuken[bewerken]

 • St-st-sto-st-s-stott-stotter je vaak, dat is vandaag een belangrijke z-za-zaak!
 • sTAAT DE CAPSLOCK TOETS VANDAAG AAN? hOU 'M ZO, DAN KUNT U ONGESCHONDEN DOOR DE DAG GAAN!
 • Heeft u last van stotteren en van de caps? Geen zorgen, er zijn meerdere mensen met deze handicaps!

22 oktober in de geschiedenis[bewerken]

 • 1575 – In Spa wordt een warmwaterbron ontdekt, en meteen weer toegedekt door boze inwoners die een naam als "Aguascalientes", hoe correct ook, niet in hun regio vinden passen, en minder commercieel is dan kortweg ... "Spa".
 • 1784 - Rusland sticht in Alaska de "Kodak"-kolonie, waar 70 jaar later George "Kodakske" Eastman zal geboren worden.
 • 1835 - In Rusland wordt de rang "Maarschalk van de Sovjetunie" gecreëerd, maar omdat niemand er wat mee kan wordt dat honderd jaar later nog eens overgedaan, en met meer succes.
 • 1877 - In het Schotse Blantyre loopt een originele ondergrondse picknick slecht af omdat een overijverige conciërge de toegangspoort te hard dichtslaat en zo de boel laat instorten.
 • 1883 – In New York opent het "Metropolitan Opera House" feestelijk met een uitvoering van Massenets "Manon". Wanneer na het spelen van de ouverture blijkt dat de rest nog niet geleverd is, schakelt men in een professionele reflex meteen over naar het eerste bedrijf van Gounods "Faust", zonder dat iemand daar erg in heeft. Het moet gezegd dat de champagne al de hele dag overvloedig gevloeid heeft
 • 1945 - Viering van een half jaar Amerikaanse bezetting van Nederland.
 • 2006 - Rita Verdonk haar nieuwe auto wil niet starten.
 • 2009 - Windows 7 wordt gelanceerd. Niet de ruimte in, maar naar de markt.


Geboren[bewerken]

 • 1267 - Ballacharchollie Basjamoloffosh-Kamallosh, fictief Israëlisch filosoof omdat Israël toentertijd nog niet bestond.
 • 1423 - Panan ti Naikos, Griek met verstand van voetbal. Niemand had echter toentertijd van voetbal gehoord, dus het is duidelijk dat hij zijn boodschap niet goed kon voortbrengen.
 • 1562 - Ollie M. Pi-Akos, Andere Griek met verstand van voetbal. Ook hij slaagde er niet in om zijn kennis aan anderen goed genoeg te delen om deze sport meteen rond die tijd wat populairder te maken.
 • 1978 - Moechanossokoel Besjachamal-Amaahoehla, Israëliër met verstand van zandkorrels. Door hem hebben we nu inmiddels 37628353187 verschillende soorten zandkorrels ontdekt.

Dag van...[bewerken]

Trivia[bewerken]

 • Stotteren is een ellendig iets, maar toch wordt het gevierd dat mensen het hebben. Dit vind men echter nog steeds vreemd en het is dan ook nog onbekend hoe dit komt.
 • De capslock toets is in feite een overbodige letter aangezien het tegenwoordig taboe is om in hoofdletters te schijven en iedereen inmiddels gewend is om de shift toets te gebruiken om een hoofdletter te typen.
Bouncywikilogo.gif
De leugenaars aan de overkant hebben ook een uitgebreid overzicht over 22 oktober.

Zie ook[bewerken]