29 februari

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
jan - februari - mrt
<< 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 (30 feb) >>

29 februari is de raarste dag uit de kalender. Deze dag staat bekend als een bedreigde dag, en is ook na veel jagen en bedreigen ook als zeldzaam gekenmerkt. De reden hiervoor is, is dat 29 februari zich maar één keer in de vier jaar laat zien, tot groot verdriet van de mensen die op 29 februari geboren zijn die nu vier jaar moeten wachten totdat zij weer officieel hun verjaardag mogen vieren.

Het probleem[bewerken]

Rond 1632 werd 29 februari, na de uitroeiing van 31 februari en 30 februari gespaard door de keizer van de wereld van toentertijd. Toch werd 29 februari na deze besparing uitgejoeld door de wereldbevolking omdat men 29 februari niet accepteerde als dag. De gehele maand februari was al berucht, maar in één keer een hele maand uitroeien gaat ook niet zomaar. Men wou de maand steeds stukje voor stukje afbreken. Dit lukte aardig vanaf 31 februari, tot aan 29 februari waar alles direct faalde. Men was het op 1891 zat en men ging een massale kloptjacht doen op 29 februari die uitgemaakt werd door ketter en dat 29 februari op de brandstapel moest. 29 februari werd ook opgepakt, maar werd uiteindelijk gered door een geheime dienst. Dit bleek de redding te zijn. Toch was 29 februari al zo erg mishandeld dat het onmogelijk was om elk jaar gewoon te kunnen draaien. Daarom besloot men van de Internationale Organisatie Voor Tijd En Andere Data (IOVTEAD) om 29 februari in te roosteren als een soort schrikkeljaar omdat de aarde een aantal jaar terug geraakt werd door een meteoriet waardoor de aarde spontaan langzamer begon te draaien. Dit zorgde ervoor dat een jaar nu 365,25 dagen duurde in plaats van 365. 29 februari kwam sindsdien alleen maar één keer per vier jaar voor om het nog een beetje te laten "kloppen".

Beschermheilige[bewerken]

29 februari is gewijd aan Santa Fé-Bru "Arie", de heilige die februari creëerde vanuit zijn luie stoel. Santa Fé werd na de creatie van februari berucht vanwege het feit dat hij gehandeld zou hebben met de duivel en men pikte dit niet. Vandaar de haat naar februari toe.

Dagspreuken[bewerken]

 • Heb je op 29 februari je dag niet? Dan heb je gegarandeerd de volgende vier jaar alleen maar verdriet!
 • Ben jij vandaag de maker van een waardeloze creatie? Sta dan klaar voor een tomatengooiende staande ovatie (met boe-geroep)!

29 februari in de geschiedenis[bewerken]

Internationale dag van de waardeloze artikelen

 • 16 - Men vindt het schrikkeljaar uit. Dit is de reden dat kerst en nieuwjaar niet gelijk vallen.
 • 1963 - John "Peace, man" of the World verbaast zich over deze dag in dit jaartal.
 • 1936 - Johannes "Vrede, mensen" van de Wereld mist de boot naar Engeland. Hij verliest heel zijn verhuis.
 • 2000 - Het is de vijfhonderdste keer dat deze dag niet werd overgeslagen.


Geboren[bewerken]

 • 1974 - Zip de Zielepoot, zielig persoon. Is wanhopig en zwaar depressief geworden nadat hij te horen kreeg dat hij 4 jaar per keer moest wachten totdat hij weer jarig mocht zijn.

Dag van...[bewerken]

 • ...ellende.
 • ...onevenheid.
 • ...oneerlijkheid.
 • ...29 februari.

Trivia[bewerken]

 • In feite moest men van een aantal maanden (12) één eruit kiezen om slachtoffer te worden van de meest gruwelijke machtsontzegging, tevens diefstalpoging ooit: een paar dagen opgeven om een jaar weer goed te laten verlopen, zoals de 365 jaren norm van 0 n.Chr. beweert. Door de al heersende beruchtheid van februari was men er unaniem mee eens om februari te kiezen.

Zie ook[bewerken]