5

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

What's in a name....
~ Karel V over zijn naam

De 5, of vijf, of V, is een bijzonder getal. Hoewel het niet altijd even duidelijk is geweest, heeft de 5 veel invloed gehad op belangrijke gebeurtenissen. Vandaar zijn bijnaam, Hoge Vijf (Engels: High Five).

Het begin[bewerken]

De vijfhoek

De eerste vermelding van de vijf is al vrij lang geleden, en betreft ongetwijfeld de Schijf van Vijf. Deze manier van 5 om macht te hebben over wat iedereen eet heeft volgens bronnen alles opgeleverd wat 5 van plan was. Er zijn theorieën dat de evolutie geregeld is door 5 en zijn schijf, maar dit onderzoek bevindt zich nog in de kinderschoenen. Na de schijf werd er steeds vaker melding gemaakt van 5. Bekendere zijn bijvoorbeeld RTL5 of de vijfhoek.

Persoonlijkheid[bewerken]

Hoewel de vijf niet altijd in de schijnwerpers stond, weten veel mensen van zijn bestaan. De vijf wordt gezien als een van de belangrijkste getallen- Immers, leren kinderen zijn tafel niet als een van de eersten? De vijf heeft een betoverende uitwerking op veel mannen, waarschijnlijk vanwege de ronde vormen. De vijf kan volgens zijn vrienden soms scherp uit de hoek komen, maar is altijd de eerste om het goed te maken. Volgens bronnen is 5 van het hele alfabet het beste bevriend met S. Dit komt waarschijnlijk omdat ze zoveel gemeen hebben, zo zeggen onderzoekers die Vijfkunde hebben gestudeerd. Bovendien wordt de 5 vaak gebruikt in plaats van een S, door mensen die geen zin hebben letters te gebruiken voor letters- ook wel n00bs genoemd. De 5 heeft samen met S veel goeds gedaan voor de wereld. S heeft de 5 bijgestaan toen hij tot onvoldoende werd uitgeroepen, wat bij hem bijna leidde tot zelfmoord. Nog steeds krijgt hij woedeaanvallen als een leraar een leerling een 5 geeft en de leerling moet huilen of zijn werkstuk verscheurt.

Depressie[bewerken]

5 was vroeger heel gelukkig. Tot op een dag, volgens bronnen was dat in mei 1985, de regering tot een besluit kwam. De regering vond dat er in Nederland een 'vijfjescultuur' ontstond, omdat leerlingen niet de moeite wilden nemen om hun best te doen om hoger te halen dan een 5- dat was immers voldoende. Na lang overleg besloot de regering hun vijfjescultuur te upgraden naar een 'zesjescultuur', door de 5 tot onvoldoende te degraderen. In een rechtszaak van 5 tegen de regering, die 5 overigens verloor, zei hij dat 'zijn leven nu geen zin meer had', en dat 'hij net zo goed kon vertrekken'. S is, zoals hierboven ook beschreven, degene die 5 redde van zelfmoord. S werd hiervoor geridderd door de koningin, maar hij weigerde het ridderschap omdat hij vermoedde dat het 5 toch alleen maar nog jaloerser zou maken.

Bijdragen[bewerken]

De 5 heeft, ondanks zijn gebreken, (onder andere dus het zijn van een onvoldoende) veel bijgedragen aan onderzoeken en ontdekkingen. Het bekendst is waarschijnlijk zijn medewerking aan het onderzoek naar een medicijn tegen Vijfer Pfeiffer. De 5 fungeerde hier vooral als proefpersoon, maar veel onderzoekers die aan dit onderzoek hebben meegewerkt zijn van mening dat het zonder 5 niet gelukt was. 5 zelf zegt in een interview dat "het hem allemaal niet kan schelen" en dat het vooral S's support was wat hem erdoorheen heeft gesleept.

Artikel1250.GIF

Trivia[bewerken]

  • Als je een 5 op je rapport hebt, ben je dom.
  • Maar er is wél makkelijk een 6 van te maken...
  • Er bestaat een lijst met de 5 belangrijkste dingen in het leven
  • Oncyclopedia staat op de derde plaats daarvan.